20 Mayıs 2020 Çarşamba

KUZEY AY DÜĞÜMÜ TERAZİ BURCUNDA - BEN ve SEN DENGESİ

17 Haziran 1958 – 15 Aralık 1959
8 Ocak 1977 – 5 Temmuz 1978
1 Ağustos 1995 – 25 Ocak 1997
19 Şubat 2014 – 11 Kasım 2015

Merhabalar, 
Hepimizin doğum haritası tıpkı parmak izimiz gibi kendimize özeldir. Hepimizin bu hayatta belli hayat rolleri vardır. Ay düğümleri ise bu hayat rolleri ile ruhumuzun hangi alanda evrimleştiğinin ipuçlarıdır. Doğduğumuz anda ruhumuz güney ay düğümümüzü bilir, buna isterseniz atalarımızdan gelen karmik depo diyebilirsiniz, şayet reankarnasyon inancınız var ise 7 - 9 yaşam arası yaşadıklarımızın ortak deposu diyebilirsiniz. Sonuç olarak ruh, güney ay düğümünü bilir ve 28 yaşına kadar oradan desteğini alır. ancak 28 yaşından sonra işler kızışmaya başlar, artık kuzey ay düğümüne yani 33 yaşımıza, var olma sebebimize yaklaşıyoruzdur. Kuzey ay düğümüne gidemezsek hayat sınavları sertleşmeye başlar. 33 olmasının sebebi ise 33'ün evrende yeniden doğuş manası olmasıdır. O yaşımızda 10 yaş almış gibi hissederiz. Düşünsenize, güneş her 33 yılda bir aynı noktadan doğuyor, yani 33. doğum gününüzde güneş doğduğunuz günkü konumundan doğuyor olacaktır.

Kuzey ay düğümü ile ruhumuz hangi deneyimleri yaşayarak olgunlaşacak bunu görürüz. Hepimiz kendimize özel olan haritamızda bu noktaya belli alanlarda gideriz, ben de sizlere genel temadan bahsedeceğim.


Kuzey ay düğümü Terazi burcunda iken o enerjiye doğru gider ve Koç burcundan sıyrılırız. Fakat güney ay düğümünün de olumlu özellikleri ile ilerleriz.

Vahşi ruhunuz kendisini hayata karşı savaşçı gibi hisseder ve hayatla daima mücadele içinde olursunuz. Ancak Mars enerjisinden çıkıp Venüs enerjisine doğru ilerlemeniz gerekmektedir. Dürtüselliği bir kenara bırakmalısınız. Ruhunuzda var olan dürtüsel, eril, savaşçı kimlik çocuk yaşlarda çok belirgindir ve içinizdeki çocuksu yanınızı hiç kaybetmezsiniz.

Yaşamınızda sizi geriye çekecek olan diğer kavram inatçılıktır. Kendi fikirlerinizden vazgeçmeden, motivasyon enerjisiyle kendi bildiğinizi yapmaya koyulursunuz. Yolun sonunda ise hayat, işbirliği olmadan ilerleyemeyeceğinizi gösterir. Genelde istediğiniz şey her ne ise, bir başkasında mevcut olur, böylece paylaşmayı öğrenirsiniz. Bu konuya, sizi yüceltecek ilgi, sevgi de dahildir. 

Kendinizi bir başkası ile bütünleyerek bulursunuz. Sizin bilinçaltındaki korkunuz aslında zaaflarınızın görünmesi, özgürlüğünüzü, özgüveninizi ve kimlik duygunuzu kaybetmektir. Bir başkası hayatınıza girdiğinde bunun kısıtlanacağını düşünürsünüz. Fakat esas insanlarla ilişki içerisinde olduğunuzda, onların fikirlerini de önemsediğinizde kendinizin hiç bilmediğiniz yanlarını keşfedecek, yüzleşecek, benliğinizi daha çok tanıyacak ve karşı tarafın sizi beslemesiyle, sizin de başkalarını desteklemeniz ile ruhsal doyuma ulaşacaksınız. Aynı zamanda onların da kendilerini bulmalarını sağlayıp, özgüvenlerini güçlendireceksiniz.

Sadece kendinizi düşünmek ve yalnızca kendinizi öne atma dürtüsüyle kazanan olmak, birinci olmaya çalışmak hayat yolunuzda engeller yaratacaktır. Ruhunuzdaki naif ve dişil enerjinize yönelip rahatladığınızda aslında savaşmanız gerekmediğini göreceksiniz. Beraber olduğunuz insanların da kazanmasını sağladıkça, kazanacaksınız. 

Sakinleşin, arkanıza yaslanın. Bırakın hayat daha yavaş aksın. Karar vermek için, kızmak için, ilerlemek için, kazanmak için eylemden önce ölçüp tartın. Hayatın her alanında dengeyi kurun. 

Yaşamı başkalarıyla paylaştığınızda gerçek özgürlük sizinle olacaktır.

Sevgiler.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder