7 Mart 2020 Cumartesi

9 MART 2020 BAŞAK DOLUNAY'I - DÜNYANIN BAHAR TEMİZLİĞİ



Herkese merhabalar;

9 Mart 2020 tarihinde Başak enerjisinde, 19 derecede bir Dolunay meydana gelecek. Dolunay etkilerini 14 gün boyunca yaşayacağız.


Hayatımızdaki sis perdesi aralanıyor, bulutlar dağılıyor. Bazen en derinde bazen suyun üzerinde yüzüp giden zihnimizi toparlıyoruz. Ancak merkür dolunay anında durağan olduğu için pek çok konuda takılı kalabiliriz. Yılın ilk merkür retrosunun sonuna gelirken yaşamımızda pek çok konuda gözden geçirme fırsatı bulduk. Yaşanan tüm sorunlar bir şeyleri artık görmemiz, gereken dersleri fark etmemiz içindi ve bizler korkularımızla yüzleştik. Ruhumuzun en derinine indik şifa için. Şimdi fark ettiğimiz konular ve yaşamımızdaki belirsizliklerle ilgili bir tamamlanma fırsatı elde edeceğiz.

Bu dolunay; sadeleşmek, hayatımızı ve sağlığımızı düzene sokmak, yaşamlarımızda sorumluluk almak ve çok detay işlerle uğraşmak, hizmet ve sağlık sektörü ile ilgili. Bir yanımız hayaller kurmak, inzivaya çekilmek, rahatlamak isterken diğer yanımız ertelemememiz gereken sorumlulukları düşünüp durabilir. Bu iki yönü dengelemek çok önemli olacaktır.  Saç kestirmek, bağımlılıklardan ve fazla kilolardan kurtulmak için çok uygun bir dönemdir. Ruhsal ve bedensel olarak yenilenmek isteyeceğiz.

 Son zamanlarda iletişim problemleri ve değersizlik hissi yaşamış olabilirsiniz. Maddi konular ve ilişkilerle ilgili bir zorlanma evresinden geçmiş olabilirsiniz. Yaşananlar önce kendi değerinizi bilmeniz ve yaşamınızda olmasını istediğiniz şeylerle ilgili acele etmemenizi istedi sizden. Sabır ve emek ile var edilmeyen, temeli sağlam olmayanı ise hayatınızdan çıkardı. Ancak uyumlu olmak adına hala size iyi gelmeyen bir şeyleri devam ettiriyorsanız ani kriz ve bitişlere hazır olmalısınız.

Bu süreçte hayat bizden yavaşlamamızı, adım adım bir şeyleri inşa etmemizi, kendi kendimizi beslememizi ve sırf kendimize değer vermediğimiz için bir şeylerin ellerimizden kayıp gidişini görmemizi istiyor.

Rahatlamak adına ruhsal çalışmalar yapmak, şifa terapileri, suyla temasa geçmek bu anlamda bize iyi gelecek ve zihnimizi de ruhumuzu da berraklaştıracaktır.

Yaşamlarımızda kaos ve düzen, hayaller ve mantık, fedakarlık ve gerçekçilik ile ilgili denge kurmamız gerekecek. Hayatın her alanında şayet sorumluluk almazsak denge bozulabilir ve o dengeyi kurmamız için çok çaba harcamamız gerekebilir.

Bu dönemde yaşanan hayal kırıklığı sandığınız şeyler aslında bizi kendimizi duygusal ve maddi anlamda güvence altına almaya itecektir. Aynı zamanda dolandırılmalara çok ama çok dikkat etmeliyiz. Sağlık, ameliyat, iş, ebeveynler ile ilgili yaşanacak süreçlerde başta bizlere kriz gibi görünen şeyler aslında bir an önce harekete geçmemiz için fırsat yaratacaktır. Özellikle sağlık ve hijyen konularını vurgulayan dolunay ile sağlık harcamaları da artabilir.

İlişkilerde ise; ilişkiyi veya partnerimizi kafamızdaki kalıplara uydurmaya çalışma, fazla ütopik hayaller kurma bize zarar verecektir. Bir şeyleri idealize etmek, küsmek, kurban psikolojisine girmek, bir şeyleri içimize atmak yerine; davranışlarımızın sorumluluğunu almalı ve net olmalıyız. Karşı tarafa ince düşünceli süprizler yaptığımız ve onun ruhunu beslediğimiz bir dönem olabilir.

SAĞLIK;

Corona virüsüne oldukça vurgu yapan dolunay ile, virüsün sebebinin ne olduğu çözüme kavuşabilir. Aynı zamanda kuluçka süresinde olan ülkelerde de vakalar görülebilir. Ancak bu süreçte çözüm yolu bulunacaktır. Virüs, İngiltere'de daha çok gündeme oturabilir. Bizim ülkemize ise uğramadan şifası bulunacaktır.

Baharatlı, yağlı, şekerli gıdalar tüketmemeye dikkat edelim. 

Bu dönem zihnimizde takıntılar yapma riski yüksek olduğundan ruhsal çalışmalarla kendimizi rahatlatabiliriz.


TOPLUMDA;



Sınır güvenliğimiz ile ilgili gündemler devam edecektir ve burada kaos içerisindeki konuların tamamlanışına şahit olacağız. Bu süreç 9 Eylül'den sonra tetiklenebilir ve Ekim sonu çözüme kavuşabilir.

 Aynı zamanda bu dönemde yeryüzünde heyelan gibi afetler yaşayabiliriz. 8 Nisan'dan sonra ise bir deprem meydana gelebilir ancak korkulacak derecede kayıplar olmayacaktır.

Bu dönemde hem bireysel hem dünya olarak döngülerin içinden çıkamayacağımızı, kıyametin yaklaştığını sanıyor olabilirsiniz. Oysa sadece dünyamızın frekansı değişiyor ve yaşam ona ayak uydurmamızı istiyor.  Artık yeryüzü üzerinde; ona, doğaya, üretime, zekaya değer veren insanları istiyor. Bir nesil öğretmesi ve öğrenmesi gerekeni öğrenip bu yıl yeryüzünü terk ederken bir nesil de tüm bunlarla sınanıyor. Evet yeni bir çağ, hava çağı yaklaşıyor. Bir bebek doğacak hem bireysel hem toplumsal olarak. 2020 yılında ise onun sancılarını çekiyoruz, 9 yıllık döngüyü kapatmak için. Son yıllarımızı ve yaşamlarımızda tekrar eden, çürük olan her şeyi yıkıp kendi özümüzü ve yeryüzünü yeniden inşaa ediyoruz.

Bireysel anlamda değişime ve yeniliğe kendimizi açarsak hayatımız da yenilenecektir. Yeter ki hayatın bize anlatmak istediğine gözlerimizi açalım.

Sevgiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder