28 Nisan 2019 Pazar

MEDİKAL ASTROLOJİDE VAKALAR - 2

GENAPS (Genetik Astroloji) Vakası 

Sizlere hastanede karşılaştığım yeni bir vakadan bahsetmek istiyorum. Kişi, 15 yaşında olmasına rağmen hala bir bebek gibi emzik ile gezen, bez bağlayan, bir bebek gibi konuşan, tiroid hastası obez bir kız. Annesi onu doktora getirdi diye oturup ağlıyor ve iğne vurulmasından korktuğunu söylüyordu. Bu vakayı incelemeden önce tıbbi astrolojide genetik bozuklukların sebeplerine değinmek isterim. Öncelikle 4. Ev en büyük göstergedir çünkü ruhun bedenle buluştuğu, ailemizi, köklerimizi temsil eder.

Astroloji her yerde, evrende her şey birbiri ile bağlantılıdır. DNA’nın temel yapı birimleri; Adenin, Timin, Guanin ve Sitozin’e bir de şöyle bakalım;

(A)denine – (A)ries : Beyin, kafa yapımız

(T)hymine – (T)aurus : Boyun ve boğaz bölgesi

(G)uanine – (G)emini : Ciğerler ve kollar

(C)ytosine – (C)ancer : Mide, göğüsler ve kanser

Son olarak Urasil’i eklediğimizde Urasil’in beynin elektriksel yapısını temsil eden Uranüs ile bağını görüyoruz.

Şimdi haritaya geçelim.

Kişinin doğum haritasında Kuzey ay düğümü 15 derece Boğa, Menkar sabit yıldızı ile kavuşumdadır. Menkar yıldızı; sağlık sorunları, kayıplar ve tiroid problemi vermektedir. Tiroid sorununu sağlık evinde olan kuzey ay düğümünden görebilmekteyiz. Yöneticisi Venüs ise Scheat yıldızı ile kavuşumda ve 4. Evde. Scheat yıldızı mutlaka bir kayıp yaşatır. Birilerinin acısını yaşarsın, bir organını kaybedersin veya şiddet görürsün. Ailede ikiz kız kardeşleri de obez olan bu kişi bir diğer kız kardeşini kaza sonucu küçük yaşlarda kaybetmiş. Kardeşleri gösteren 3. Evde ise Şiron’u, sıkıntılı açılara sahip Güneş ve Neptün’ü görüyoruz.

Benliği temsil eden Güneş’e baktığımızda, Güneş Neptün ile kavuşarak zihni bulandırmış ve düğümlere yaptığı T-kare açı ile bulunduğu 3. Ev yani kişinin algısı hayat yolunu tıkamış, öğrenme ve algılama kabiliyetini zolaştırmıştır. Güneş’in Jupiter ile olan 150’lik açısı ise yine kilo sorunlarını desteklemektedir.

Zihinsel durumu daha çok Merkür’den görürüz. Merkür, doğal evinde ve Altair yıldızı etkisi altında. Thor’un çekicinin ayaklarından birini oluşturuyor. Apexte ise Jupiter var. Kişinin kazalara karşı hayatı boyunca dikkatli olması gerekmektedir. Jupiter aynı zamanda güney ay düğümü yöneticisi Plüto’dan da kare açı almakta ve geçmişten getirdiği ağır karmik yükleri daha da zorlaştırmaktadır.

DNA yapısı olarak incelediğimizde; Adenin – Aries bağlantısındaki Mars’a bakalım. Mars Boğa burcunda ve zararlı durumda. Şiron ile Septil, Jupiter ile 135 derece açı yaparak iyice zorlu bir konuma bürünüyor. Aynı zamanda sağlıkla ilgili mücadeleleri de 6. Evde gösteriyor, günlük hayatta da zorluk ve problemler yaşatıyor. Mars Boğa’da Timin – Taurus bağlantısını da görüyoruz ki yöneticisi Venüs’ün Scheat bağlantısından bahsetmiştim.

Guanin – Gemini bağlantısına baktığımızda Merkür’ü inceleyebiliriz. Zaten Ay ve Jupiter’in de Merkür yönetiminde olduğu bu kişide Merkür Mars karesi oldukça zorlayıcıdır. Üstelik Al Hecka ile olan contraparalel açısı ise konuşma sorunları, toplumdan kendini izole etme, talihsizlikler vermiştir.

Sitozin için ise Yengeç yöneticisi Ay’a ve doğal evindeki Uranüs karşıtlığına bakıyoruz. Urasil ve Sitozin problemli durumda. Kova!da yerleşmiş olan Güneş, Neptün ve Merkür’ü de yönetmektedir. Ay, Neptün ve Plüto ile psikolojik durumu gösteren septil açılara sahip. Yengeç burcu ise haritanın 8. Evinde ve Satürrn retrosu ile kavuşumda. Satürn yengeç retrosu soy karmasını göstermektedir. Aileden gelen karmik gen problemlerini buradan inceleyebiliriz. 8. Evdeki yerleşimi kişiye kanser dahi verebilir. Yine zihinsel yapımızı temsil eden Merkür ile zararlı septil açısı bulunmakta. Satürn’ün kavuşumda olduğu Mirzam yıldızı iyi bir yıldız olsa da tüm yengeç burcu yıldızları Satürn ile iyi değildir. Aynı zamanda kişinin vajinal problemleri olduğunu öğrendim. Satürn, akrebin doğal evinde bu sorunun göstergesi olabilir. 8.ev ameliyatlarla da ilgilidir ki kişi bu sorunu nedeniyle sık sık operasyon geçirmektedir.

Ve son olarak karmanın, bilinçaltının evi olan 12. Evde Güney ay düğümünü görüyoruz. Güney ay düğümünde 15 derecede Akrep burcu yerleşmiş. Burada Zubel el Ganubi yıldızı yerleşmiş durumda. Bu yıldız, karmadan gelen acılardır. Karmadan ve soydan acılar, kayıplar, üzüntü ve talihsizlik getirir.

Erken çocukluktan başlayan zorluklar köşe evlerde çok aşikar olarak görülebilmektedir. Karmadan getirilen yükler ağır olsa da dilerim tedavilerle bir nebze olsun hafifletilebilir.

Sevgiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder