4 Mayıs 2019 Cumartesi

5 MAYIS 2019 YENİAY'I - DÜNYA, YANSIMAMI OYNA!


Takvimler 5 Mayıs 2019'u, akrep ve yelkovan 01.45'i gösterdiğinde göklerde AY ve GÜNEŞ bir araya gelecek, YENİAY'ı meydana getirecekler.

Yeniaylar başlangıç enerjisidir, Yeniay'dan 1 gün sonrası Ay büyüme safhasına geçtiğinde yepyeni başlangıçlar yapabiliriz. Peki bu başlangıçlar hangi temada olacak?

Gökteki ne ise;

*Ay ve Güneş sabit bir burç olan Boğa burcunun 14 10' derecesinde kavuşum halinde, haritanın 3. evinde. Menkar ve Almach sabit yıldızlarının enerjisini yeryüzüne yanısıtıyor. Neptün ve Satürn'e ılımlı açılar yapmakta.

*Yeniay yöneticisi ve Almuten Venüs Koç burcunda, düğümlere t-kare açı yollamakta. Venüs bu zararlı olduğu konumda, venüsyen konularda (maddi değerler, ilişkiler) hayat yolumuzda engeller yaratabilecektir.

*Anın yükseleni yine sabit bir burç olan Kova burcunda, Altair sabit yıldızı ile kavuşumda. Yine iletişim konuları, sosyal çevre ve toplumlar ön planda. Uranüs Shetaran yıldızı ile kavuşumda ve yükselene kare açı yapıyor.

*Mars ve Jupiter karşı karşıya ve Neptün'den t-kare açı almakta. Mars'ın Plüto ile olan 150'lik açısı ise ayrı bir uyarı teşkil etmekte. Jupiter Lesath ve Mars El Nath çatışma halinde.

*Lilith, balık burcuna geçiş yapmış durumda.

*MC, Kuzey ay düğümü ve Neptün su üçgeni oluşturuyor.

*Satün, Plüto ve Güney ay düğümü 12. evden kolkola ilerlemeye ve dayanıklılığımızı test edip çürük olanı dönüştürmeye devam ediyor.


*Haritada toprak elementi baskın.

Yeryüzündeki de odur;

Hepimizin bir hayat yolu var, hiçbirimiz yeryüzünde yalnızca bir sayıdan ibaret değiliz. Ruhumuz öylesine özel ve eşsiz ki. Ama esas sebebimiz, aydınlığa giden bu yolda benliğimizin deneyimlerle arınması, ellerimizin karasından kurtulmak. Bunun için gerçekleştirilmesi gereken sorumluluklarımız, gidilmesi gereken yollarımız, aşılması gereken tepeler var. Daha da önemlisi, tüm bunları yaparken nasıl bir tavır takındığımız.


Bu Yeniay süresince tüm sorumluluklarımız bize biraz daha ağır, tüm yollar biraz daha dik, zaman ise çok az gelebilir. Öylece boşlukta kalmak, yerimizden hiç kımıldamamak, hatta belki de kendi yerimizde olmamak isteyebiliriz. Tam bu noktada hem maddi hem de duygusal anlamda verilecek ani kararlar hayatta aniden düşüşler yaşamamıza sebebiyet verecektir. Aklımız karışık olsa dahi, bu süreci evrenin sabır ve dayanıklılık testi olarak sevgiyle kabule geçmeli, ödülünün güzel olacağını bilmeliyiz.

Bu dönemde atılacak adımlar sağlam ve istikrarlı olacaktır. Bu adımları atarken her şeyin özünü iyice araştırmalı, aldatılmalara dikkat etmeliyiz. Hayallerimizi somut gerçekliğe dönüştürebiliriz ve yaptıklarımız daha kalıcı olabilir. Finansal olarak ise yatırım ve birikimler faydalı olacaktır fakat aşırı harcamalardan sakınmak zorundayız. Maddi - manevi önümüzü görmek çok önemli olacak, güvendeyim hissi verecektir. Sheratan yıldızı etkisiyle hayatlarımızdaki ani şoklar deprem etkisi yaratabilir. Hastalık veya kayıplar yaşasak dahi soğukkanlılık her zaman birinci yardımcımız olacaktır.

Dibe vurursan kaybedecek bir şeyin yoktur, zirvede olsan rüzgarı hissedersin. Ama arafta, boşlukta, hiçlikte gibi hissetmek çok ağırdır. O noktadan sonra gelen tembellik ve umursamazlık hissi, içe kapanma, bağımlılıklara başvurma bir kaçış yolu değil, tuzaktır. Şimdi bitse bu dünya yolculuğu dersin, bunu dediğin an bilmezsin ki bu sürecin seni götüreceği apaydınlık bahçeden ruhunu mahrum edeceksin.

Şimdi ruhunu boşluğa bırakma, dünyevi zevklere kapılma zamanı değildir. Dünyevi değerler konusunda vicdanımıza sorular sorma zamanıdır. Maddi durumumuz ne kadar iyi? İlişkilerimiz ne kadar yolunda? Değer duygumuzdan ne kadar verdik ve ne aldık? Evimiz, düzenimiz, zemin ne kadar sağlam? Hayat bizden çürük olan ne varsa alırken, sızlanmak yerine iyileşmek için gerekli olanı yaşadığımızı bilmeliyiz. Ve en önemlisi, gidenin yalnızca 'çürük' olduğu için değil, bizim doğru olmayan davranışlarımızla ilgili olabileceğini de unutmamalıyız. 

Bu süreçte tıkanıklık yaşadığımız nokta, esas değişmemiz gereken noktadır. Ardında ilahi hak edişler vardır. Yeter ki; sorumluluklarımızı yerine getirirken dürüst, sakin ve gerçekçi olalım, aşırılıklarımızı sınırlayalım. 

Şimdi prangaları ellerimizden çözeceğiz, Yeniay ışığının aydınlattığı benliğimizin aynasında kendimizle yüzleşecek ve özgürleşeceğiz.  Kendimizin tüm versiyonlarını henüz tanımadık. Henüz yolumuz uzun. Yalnızlıktan sıyrılmak, boşluktan ayağa kalkmak bizim elimizde.

Şimdi söyle; sabrediyorum, hissediyorum, uçsuzca seviyorum, sakince yüzleşiyorum, olduğumdan daha başka olmaktan korkmuyorum.


Sağlık;

* Toprakla temas etmek ruhumuza bu dönemde çok iyi gelecektir.
*Menkar sabit yıldızının getirebileceği boğaz enfeksiyonları, dil ve ses tellerinde sorunlar, boyun bölgesinde ağrılara dikkat etmek gereklidir. 
*Yediklerimize çok dikkat etmeliyiz çünkü bu dönemde kilo almaya daha çok yatkınız.
*Fiziksel yaralanmalardan korunmak için bu dönemde önlem olarak yavaşlamak gereklidir.

Toplum;


*Sheratan sabit yıldızı yeryüzünde büyük doğal afetlere sebebiyet veren bir yıldızdır. İflas, ekonomik kayıplar ve şok etkisi yaratacaktır. Özellikle denizlere dikkat etmek gereklidir.

*Bazı ünlüler bir anda yaşanacak trajik bir olayla düşüşe geçebilir ve itibar kaybedebilirler. Bu dönemde 'kötü şöhret' olayları artabilir.

*(Ceres'in de kış burcunda olmasıyla) Tarım konusunda dünya çapında sıkıntılı durumlar yaşayabiliriz, kıtlık sorunu görülebilir. 

*Mars - Neptün- Jupiter arasındaki gerilimli açı ile toplumda cinsel sapkınlıklar artabilir ve bu sapkınlıklara dini alet eden insanlarla karşılaşabiliriz. Fakat olayların iç yüzü bir türlü aydınlatılamayabilir.

*Mars El- Nath ise şans, talih, başarı getirecektir. Ülkemizin ayına yakın olan bu yıldızla, halka yardım ve şifa olduğumuz kadar başarı bizimle olacaktır.

*Büyük hırsızlıklar, dolandırıcılıklar yaşanabilir, bireysel olarak hırsızlara karşı çok temkinli olmalısınız.


*Bu dönemde garip dinsel ayinler ve ayin adı altında yapılan işkenceler duyulabilir.


*Asitlerden gelecek problemlere, zehirlenmelere dikkat edilmelidir.

*Yine dini bir yerde veya bir eğitim kurumunda yangın çıkabilir. Haziran ayında ise maalesef çok büyük orman yangınlarına şahit olabiliriz.

*Ülkemizde ciddi ekonomik dalgalanmalara tedbir almak için harekete geçilebilir. Yeni toplumsal kararlar alınabilir. Hukuk ve adalet sorgulanabilir.

Bu temaları bireysel olarak hangi alanlarda yaşayacağız?


BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE

*Yükselen burcunuzu okumak daha doğru olacaktır.



KOÇ: Yeniay, 2. evinizde meydana geliyor. Özdeğerlerinizi koruyun. Maddi - menevi tüm değerlerinizi korumak, kendi ayaklarınızın üstünde durmak, yeni mali kaynaklar edinmek, yatırım ve birikim yapmak için destekleyici bir süreçtesiniz. Sosyal çevrenizde biten arkadaşlıklar olabilir, kadersel bir dönem yaşıyorsunuz. İdeallerinizi gerçekleştirme sürecinde yavaşlıklar olsa da, yaptıklarınız kalıcı ve sağlam olacaktır. Emin adımlarla ilerlediğinizden emin olun.

BOĞA: Yeniay, burcunuzda gerçekleşiyor. Hem kişiliğinizi hem de dış görünüşünüzü epey değiştirebilirsiniz. Hayallerinizi somut hale getirmek için adımlar atabilirsiniz. Oldukça destekleyici olacak bu süreç liderlik özelliklerinizi, yaratıcılığınızı, karakterinizi parlatacaktır. Enerjiyi hayatınıza en iyi biçimde dönüştürmelisiniz. Bilinçaltınızda sizi saran korkularınızdan sıyrılın, yapabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniay, 12. evinizde gerçekleşiyor. Ruhunuzu her türlü manevi çalışma ile yenileyebilirsiniz. Rahatlamak için yoga gibi fiziksel disiplinleri hayatınıza dahil edebilirsiniz. Gizli gizli yürüttüğünüz projelerinizi hayata geçirebilir veya içten içe hayalini kurduğunuz konular hakkında somut adımlar atabilirsiniz. Yeniay ışığının gizli olanı parlatmasıyla, bazı sırları açıklığa kavuşturabilirsiniz. Yardımda bulunarak, şifa olarak, şifa bulabilirsiniz. Kariyer hayatınızda bazı yavaşlamalar, zorluklar ve aksilikler olsa da bu kadersel dönem sonunda sabrınızın karşılığını alacaksınız.

YENGEÇ: Yeniay, 11. evinizde gerçekleşiyor. Ulaşmaya çalıştığınız ideallerinize bir adım daha yaklaşmak ellerinizde. Sosyal çevrenizin desteğini de alarak ilerleyebilirsiniz. Ekip çalışmalarından ruhsal doyum sağlayabilirsiniz. Sosyal sorumluluk projelerine katılmak bu dönemde size fayda sağlayacaktır. Bol bol yeni aktivitelere katılabilir, yeni ve uzun soluklu arkadaşlıklar edinebilirsiniz.

ASLAN: Yeniay, 10. evinizde gerçekleşiyor. Kişiliğiniz toplum önünde yepyeni bir statüye bürünebilir. Kariyer basamaklarını çıkmak adına gerçekçi ve sağlam adımlar atabilirsiniz. İsminizin önüne yeni bir etiket gelebilir. Veya bazı bekar aslanlar, evlenerek soyadlarını değiştirebilirler :) Gelen iş tekliflerini, terfi fırsatlarını en güzel biçimde değerlendirin. Bu süreçte iş yerinizdeki otoriter konumların ve babanızın desteğini alabilirsiniz.

BAŞAK: Yeniay, 9. evinizde gerçekleşiyor. Eğitim, uluslarası meseleler, yabancılarla yapılacak işlerde sizi destekleyen bir süreçtesiniz. Akademik kariyerinizle ilgili yepyeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Hukuksal meseleleriniz varsa onlarla ilgili yeni gelişmeler yaşanabilir. Uzun yolculuklara çıkmak istiyorsanız bu dönem çok uygundur. Gezerek, görerek, okuyarak hayatınıza bol deneyim katacaksınız.

TERAZİ: Yeniay, 8. evinizde gerçekleşiyor. Bu evde içimizde bir yerlerde biriktirdiğimiz derin duyguları yüzeye çıkartırız. Büyük duygusal tepkiler vermediğinizden emin olun. Derinlerde yatan ne varsa yüzleşme zamanıdır. Ayrıca bir cesaretle bir şeyleri sonlandırabilirsiniz mesela bir sağlık sorununuzu ameliyatla sona erdirebilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz çözümler artan farkındalıkla görünür hale gelecektir. Eşinizin geliri, borçlar, krediler, bankalar ve miras ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

AKREP: Yeniay, 7. evinizde gerçekleşiyor. İlişkinizle ilgili ciddi ve ileriye dönük adımlar atmak isteyebilirsiniz, düğün hazırlığı yapacaksanız başlamak için tam zamanı. Şayet ilişkiniz yok ise hayatınıza uzun soluklu bir ilişki dahil olabilir. Aynı zamanda kalıcı ve sağlam bir iş ortaklığı kurabilirsiniz. Yol arkadaşlarınızla önünüzü görmek isteyeceksiniz.

YAY: Yeniay, 6. evinizde gerçekleşiyor. Yeni bir iş arayışı veya iş yerinizde yepyeni düzenlemeler olması mümkün. Çalıştığınız yerde yeni sorumluluklar edinebilirsiniz ancak bu sorumluluklar terfi gibi sevindirici bir haberle gelebilir. Aynı zamanda günlük hayatınıza da yeni rutinler katabilirsiniz. Spor ve diyet ile ilgilenmek için çok güzel bir zamandır, istikrarlı olacağınız bir dönemdesiniz. Ayrıca yeni bir evcil hayvan edinebilir veya evcil hayvanınızla ilgilenmeniz gereken bir süreç yaşayabilirsiniz.

OĞLAK: Yeniay, 5. evinizde gerçekleşiyor. Bu ev benliğimizin evidir. Benliğinizi geliştirmek ve öne çıkarmak için pek çok faaliyete başlayabilirsiniz. Spor, sanat, yaratıcılıkla ilgili konular gündeminizde olabilir. Neptünyen etki ile içinizde büyük bir ilham hissederek hayalgücünüzü sanata dönüştürebilirsiniz. Kişiliğinizin değiştiği bu dönemde hayatınıza yeni biri gelip kalbinizi çarptırabilir. Çocuklarınızla ilgili yeni gelişmeler gündeme gelebilir. Hayatınızdan çıkan ne varsa sizi daha da ileriye taşımak içindir, unutmayın.

KOVA: Yeniay, 4. evinizde gerçekleşiyor. Bu ev güvenli alanımız, aidiyet hissettiğimiz yerdir. Şimdi ait hissettiğiniz yaşam alanınızla ilgili yepyeni gelişmeler yaşayabilirsiniz. Tadilatlar, eskinin çıkıp yeninin gelmesi, yeni gayrımenkul alımı, taşınmalar, dekorasyon değişimi söz konusu olabilir. Ayrıca evden birileri ayrılır, birileri geri dönebilir. Ailenizle ilgili çözemediğiniz konular varsa aydınlığa kavuşturabilirsiniz. Huzur ve güven arayışında olacaksınız.

BALIK: Yeniay, 3. evinizde gerçekleşiyor. Bol trafikli günler yaşayabilirsiniz. Gerek seyahatler, gerekse iletişim trafiği bolca artabilir. Yazılarınızı yayınlayabilir ya da internet sitesi kurabilir, medyayla ilgilenebilirsiniz. Yeni bir eğitim sürecine başlayabilirsiniz. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizle ilgili konular bolca gündeminizde olabilir. Yeni teknolojik cihazlar veya araba satın alabilir, ehliyet kursuna başlayabilirsiniz. Ticaretle ilgilenenler kalıcı iş bağlantıları kurabilirler. Oldukça yoğun günler sizi bekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder