27 Şubat 2019 Çarşamba

MEDİKAL ASTROLOJİDE VAKALAR - 1

Hastanede çalışmakta olduğum için pek çok ilginç vakanın doğum haritasını gözlemleme şansı bulmaktayım. Bu vaka haritası bir kadına aittir. Kadın, sürekli Kadın Doğum birimine gelmekte ve görünmeyen varlıklardan hamile olduğunu iddia etmektedir. Son gelişinde ise kendini nehre atarak intihar etmiştir. Doğum günü 04.09.1995, tahmini saat 17.05, doğum yeri Eskişehir’dir.

Vakayı incelediğimizde;


*Ay, duygusal olarak kurduğumuz ilişkileri göstermektedir ve kişinin haritasında Ay hem duyguların kısıtlandığı Oğlak etkisinde hem de 12. Evdedir. Yöneticisi Satürn ise bilinçaltını temsil eden Balık burcundadır. Ay, kişinin manevi destekten çocuklukta ne kadar mahrum kaldığını göstermektedir. Ay- Şiron arasında psikolojik takıntılar veren 102’ derecelik biseptil açı vardır. Septil açılar psikolojik travmaların incelenmesinde kullanılır ve Biseptil en güçlüsüdür, tuhaf takıntılar getirir. Erken çocukluk döneminden kalan travmaların kişiyi etki altına alması söz konusu olabilir. Sevgisizlik ve aidiyetsizlik yaralarını kendince şifalandırmak için aslında var olmayan bir bebeği olduğunu iddia edebilir.

*Güneş, Zosma yıldızı ile kavuşumda. Jupiter ile kare açı yapıyor. Güneş – Jupiter karesi şişmanlık verebilir, kişi oldukça kilolu biriydi. Jupiter, alt karnı temsil eder. Zosma yıldızı; depresyon, mutsuzluk, kişinin kendini kurban rolünde hissetmesi, kayıplar yaşama, aşağılık kompleksi gibi manalara gelmektedir. Zorlu bir sabit yıldızdır. Başak, saflığın simgesidir, Meryem Ana’nın bakireliğini simgeler. Bu yıldız ile kavuşumunda ve akrebin evinde semboliği kötücülleşmiştir. Kavuşumda olduğu Venüs’ün, aynı zamanda da Şiron'un Satürn ile karşıtlığı Balık- Başak eksenindedir. Kişiyi intihara sürüklemiştir.

*Haritada Mars, Uranüs ve Neptün ile kare açıdadır. 12. Evdeki Neptün beyni ve bilinçaltını etkiler. Aşırı hassas, melankolik ve dalgındır. Halüsinasyonlar görür. Bağımlılıkları olan biri olabilir. Ani, tehlikeli davranışları vardır. İntihar etmeden önce ilaç kullanmış olabilir.

*Transitte, Uranüs -Mars kavuşumu olayın gerçekleştiği gün kişinin GAD’ından geçmekte ve Koç’un düşünmeden karar alan, fevri, çocuksu yanını tetiklemektedir. Mars, Gad’ının doğal yöneticisidir ve bir tamamlanma sürecini göstermektedir. Aynı zamanda transit Mars, kişinin Mars’ına karşıttır ve Şiron’una 150’dir. Psikolojik sorunlar, derinlerde yatan travmalar aniden tetiklenmiştir. Şiron – şiron(scheat) karşıtlığı da kişi için bu dönemde oldukça zorludur.

*Transit Neptün kişinin Güneş’ine karşıttır. Akıl dalgınlığı, kendini kandırma ve Jupiter Yay’ın da tetiklenmesiyle gelen hayalcilik, intiharlar yaşatmıştır.

*Transit Satürn ve Plüto kişinin 12. Evinden geçmektedir. Satürn’ün 12. Evden geçerken psikolojik sorunlar, ruhsal baskılanmalar yaşattığını hatırlayalım. Plüto ise Neptün’e dokunup Mars’ına kare yaparak bilinçaltındaki kimlik bunalımını allak bullak etmiştir.

*Kişi, intihardan ölmeden kurtulmuştur. Benliğine odaklanmayı bırakıp başkalarıyla bir bütünlük yakalayabilirse ve deneyimlerle, farkındalıklarla egosundan sıyrılabilirse bir nevi hayatı daha güzel hale gelebilir. Zorlu transit açıları ilerleyen zamanlarda aşmasını diliyorum.


Sevgilerle;

Karma Astrolog İnci Gücen

5 yorum:

  1. Harika <3 çok faydalı oldu

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yazı olmuş. Teşekkürler.......

    YanıtlaSil
  3. her zamanki gibi müthiş bir çalışma. astrolojiye olan bakış açımı çok değiştirdiniz. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Harika bir örnek, teşekürler.

    YanıtlaSil
  5. Değerli yorumlarınız için çok teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil