9 Mart 2019 Cumartesi

LADY DİANA


Utangaç prenses Lady Diana'nın haritasının Kuzey ay düğümü 9. Evde ve Regulus yıldızı ile kavuşumdadır. Saygınlık, popülerlik, zenginlik ve şöhret veren bu yıldız ani yükselişlerin ardından Kuzey ay düğümünün devreye girdiği 33 yaştan bir yıl sonrası kad’a gitmekte başarılı olamadığı için ani düşüş de getirmiştir. Uranüs, mars ve plüto kavuşumu ise kad sürecinin kadersel temalarının ani ve zorlayıcı olduğunu göstermektedir.

Kad yöneticisi ise güneş. Güneş 7. Evde, bu nedenle Diana için bir başkasıyla bütün olmak, evlenmek çok önemlidir. Güneş yengeç burcunda olduğu için ilişkilerinde koruyucu, besleyici olur. Karşı taraftan da bunları bekler çünkü ailesi genç yaşta ayrıldığı için bu duyguları tam yaşayamamıştır fakat ne yazık ki eşi tarafından o bütünlük ve koruyuculuk (ebeveynlik) duygusunu alamamıştır. Kavuşumda ise Merkür bulunmakta ve retro. Kendini ifade etmekte zaten zorlanırken kad yöneticisinin yani kraliyetin baskısı altında kalmıştır. 

Güneş yöneticisi ise Ay kova burcunda onu özgürlük içgüdüsüne ve gad’a itiyor. Geçmiş enkarnasyondaki duygularını hayatına taşıyor. Yöneticisi Uranüs ile karşıt. Aslında Diana duygusal olarak kimseye bağlanmayı istemez, saplantılı özgürlük ihtiyacı vardır. İçgüdüsel olarak ulaşılması zor kişilere aşık olur. Anne ile ilgili ilişkilerinin problemli olmasını da buradan görebiliriz. Sahnede olmaktan hoşlanmaz, yalnızlığı sever.

Diana'nın haritasında Juno 3. evde ve balık burcunda. 3. evdeki Juno eşiyle kardeşleri vasıtasıyla tanışacağını göstermiştir. Zaten Diana, ablası Lady Sarah’ın sevgilisi Prens Charles'la evlenmiştir. Tıpkı Diana'nın Junosu Balığın su elementinde olması gibi Charles, yine bir su elementi olan Akrep burcuna sahiptir.



Haritada 3. Ev Şiron, juno balık yöneticisi 11. Ev Neptün ve 7. Ev Güneş arasında büyük su üçgeni bulunmakta. Buradan Diana’nın aldığı yaraları halka yardım ederek şifalandırdığını ve bütünlük ihtiyacını buradan giderdiğini görebiliriz.

3. evde bulunan şiron ve plüto ile yaptığı karşıtlık Diana’nın kardeşlerini kaybetmesinden duyduğu üzüntüyü ve dönüştürücü gücü gösterir. Şiron Plüto karşıtlığı genç yaşta gelişen olağan dışı kaderi de vurgular ki bunu daha genç yaşında ailesinin ayrılması, kardeş kaybı, yatılı okullarda okuması ve Prens Charles ile genç yaşta ablasının tanışmasından anlayabiliriz. Aynı zamanda 3. Evdeki şiron eğitim hayatında zorlanmasına da sebep olmuştur.
1982 yılında Transit Plüto ve Satürn terazi burcunda ve de Diana’nın 10. Evinden geçmekte. Şiron ise 6. Evden geçmekte. Bu yıl Prens’in eski sevgilisine olan aşkı yüzünden çocuk sevincini tam olarak yaşayamayan Diana, 6. Evden geçen şiron ile Blumia hastalığına yakalanmıştır.

1995 yılında Plüto akrep, Venüs  Algol ile karşıt açı yaparken ve Satürn juno üzerinden geçerken Diana itiraflar yayınlamış ve 96 yılında resmen boşanmıştır.

Venüs Algol, Uranüs ve Ay ile T-kare açı yapmakta. Capulus yıldızı sevgi ilişkilerinde düşünmeden bodoslama yapılan davranışlar, dürtülerle hareket etmek, zevk düşkünlüğü büyük zararlara yol açar. 9. evde bulunan Uranüs’ün ise Venüs’le kare açı yapması ölümün aşk ilişkileri yüzünden kraliyet tarafından ani geldiğini gösterebilir. Ay dürtülerini kullanıp 3. Evdeki gad’a gitmesi trafik kazası sonucu ölümü getirmiştir.



1997 yılında Mart ayında meydana gelen terazi burcu ay tutulmasında 7. Evdeki güneş ve merkür hem tutulmadan hem satürnden kare açı almıştır. Öldüğü gün transit ay aslan Venüs ile kare açı yapıyor ve aynı zamanda 8. Evde ilerliyor. Aynı zamanda Venüs ve şiron terazi burcundayken, Uranüs natal plüto ile karşıtken, transit plüto natal mars ile kare açı halindeyken vefat etmiştir. Burada plüto faktörü ölümün karanlık bir tünelde olmasına da sebep olmuş olabilir.

Sevgilerle;
Karma Astrolog İnci Gücen 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder