27 Şubat 2019 Çarşamba

MERKÜR RETROSU 5 - 28 MART 2019




Zihin; tam da konunun odağı olduğu yerden, suyu bulandırmadan, yavaşça yüzerek uzaklaşıyor. 

Retro; bizler yeryüzünden gökyüzüne bakarken, gezegenler yavaşladığında sanki 'geriye gidiyorlarmış' gibi görünmelerine denilmektedir. Tabi ki gezegenler evrensel sistemde yörüngelerinden sapmadan ilerlemektedirler fakat yavaşladıklarında güç kaybederek enerjileri içe dönmektedir. 

Merkür, 19 Şubat'ta gücünü kaybetmeye başladı ve 5 Mart'ta retro hareketine başlayacak. Bu dönemde yaşanabilecek etki ve enerjilere farkındalık geliştirebilirsek süreci olumlu atlatabileceğiz.

Öncelikle, Merkür geri hareketine Şiron ile kavuşumda olarak başlayacak ve retro biterken Neptün ile kavuşacak.

Merkür retrosu Balık burcu etkisiyle yaşanacak. (Güneşi Balık olanları daha çok etkilerken, hatırlatmakta fayda var ki hepimiz doğum haritamızda 12 burcu birden taşırız, hangi ev yerleşiminde balık var ise o konularda retro enerjisini yaşayacağız.) Balığın derin, yeryüzüne adapte olamayan, esas konudan sapan yoğun enerjisi hepimizi etkisi altına alacaktır. Eski günleri düşüneceğiz, aydınlık aklımıza dolacak ve hiç fark etmediğimiz nedenleri - çözümleri görebileceğiz. Fakat önemli konu; neden öyle yaptım? Neden şunu demedim? Neden bana böyle yapıldı? gibi düşüncelere kapılıp kurban psikolojisine girmemek olacaktır.

Şimdi geçmişi yeniden değerlendirecek ve yaşamımıza büyüüükk bir pencereden bakacağız. O zamanlar olmadı diye üzüldüklerimize 'iyi ki' diyecek veya yaşanan kötü günleri atlatışımızla gurur duyacağız. Çünkü onlar bizi biz yapan şeyler. Çünkü yaşananlarda bizim seçimlerimizin de payı büyük. Bugünlerde kızgınlıklar ve kırgınlıklar bir balık gibi ışıltılı pullarıyla yüzeye çıktığında onlarla yüzleşecek ve hepsini serin sularla uzaklara göndereceğiz.

Bu dönem; 

☿ Yeni bir işe, projeye, ilişkiye başlamak uygun değildir. Yarım kalan işlerinizi tamamlayın.
☿ Zihin çok dalgın olacağından yaptığınız işleri, yazdığınız yazıları, mail ve mesajları kime gönderdiğinizi defalarca kontrol edin ve her şeyinizi yedekleyin.
☿Size söylenen cümlelerin doğru olup olmadığını sorgulamadan harekete geçmeyin.
☿Geçmişten gelen kim varsa mutlaka onunla evrende kapanmamış bir hesabınız vardır. Retro bitimi de geri gidecektir. Olmayacak hayallere kapılmayın.
☿Evlerde su tesisatı ile ilgili problemler yaşanabilir, dikkatli olun.
☿Kullandığınız ilaçların, içtiğiniz içkilerin, yediğiniz yemeklerin son kullanma tarihine dikkat edin, zehirlenmelere karşı tedbirli olun.
☿Alkol kullanımını ve bağımlılıklarda aşırılıklarınızı kontrol altına alın. Duygularınızı abartmayın ve kendinize acımayın. 
☿İmza atmak için bu süreç hiç uygun değildir ve evlilik cüzdanı da bu kategoriye girmektedir :)
☿Yeni bir eşya satın alınmamalı özellikle teknolojik cihazlardan uzak durulmalıdır. 

Retrolar, harekete geçmek için değil, gözlem ve plan yapmak için vardır. Biraz nefes alalım ve fark ederek süreci yönetelim.

Sevgiler:)






2 yorum:

  1. Merhabalar :)
    Kafama takılan iki konu var bunları sormak istedim. Birincisi ocak ayından beri kiralık ev arıyorum, retro sürecinde bulursam kontrata imza atmıyacakmıyım ? İkinci sorumda birinciye benziyor oda iş arayışındayım 1-2 haftaya bir yerden haber bekliyorum aynı şekilde orda da işi kabul etme durumum sıkıntı olacak mı? Retro mağduru ışıl :)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, doğum haritanızı analiz etmeden herhangi bir şey söylemem imkansız ve manasız olur. Hepimiz biricik ve tekiliz. Sevgiler.

    YanıtlaSil