11 Eylül 2018 Salı

VENÜS AKREP BURCUNDA - DERİN DÖNÜŞÜM KRİZLERİ



Mitolojide; Athena ile çekişme halinde olan ve Zeus’un da pek hoşlanmadığı savaş tanrısı, ortalığı yakıp yıkan Ares, değerli hediyeler ile aşk tanrıçası Aphrodite’nin kalbini kazanmak için uğraşır. Aşk, yaratıcılık ve bereket tanrıçası ile yakıp yıkan tanrı Ares’in birleşiminden Venüs’ün 4 hali; Harmonia (uyum), Eros (tutku), Phobos (korku) ve Deimos (öfke) oluşur.

Venüs’ün Aphrodite hali, akşamları gün batarken gökyüzünde gördüğümüz en güzel anıdır. Bu saatlerde doğanların değer duygusu hayatları boyunca çok yüksektir. Lucifer hali ise Phobos ve Deimos’u barındırır. Sabaha karşı gün doğarken gördüğümüz anıdır ki bu zamanlarda doğanlar hayatları boyunca Venüs konularında zorluklar yaşar.

Venüs Akrep burcu enerjisini yeryüzüne yansıtırken Ares’in yıkıcı enerjisinden beslenir. Eros ve Deimos enerjisi devrededir. 9 Eylül 2018 itibariyle Venüs Akrep burcuna geçiş yaptı ve bu süreçte ilişkilerimize, değer verme şeklimize, duygularımızı yansıtma biçimimize, güzellik anlayışımıza, maddi konulara Akrep enerjisi etki edecek.

9 Eylül – 7 Ocak tarihleri arasında ilişkilerimizde; daha sahiplenici, daha tutkulu, daha dürtüsel, daha derin sevgi ile aşkta kendimizi ve partnerimizi dönüştürerek, karşı tarafın en derinini sezerek, çekici, tabusuz, daha istekli ve cesur olacağız, böyle ilişkiler arayacağız. Olumsuz olarak ise; kıskanç, kısıtlayıcı, nefret dolu, kavgacı, her şeyi didikleyen, takıntılı, güç savaşlarına giren, yasak ve ahlaksız şeylere çekilen, zalimlik ve intikam dolu, manipülatif ve tehlikeli olabiliriz.

RETRO DÖNEMİ (4 EKİM- 15 KASIM)

Venüs retrosu değer duygusunda sıkıntılar yaşatır. İlişkilerde öfke, korku, takıntılar etkili olur. Maddi anlamda zorluklar verir. Kadınlarla problemler verecektir. Kadın ve çocuk cinayetleri artacaktır. Dolandırıcılıklar artacaktır. Yatırımlara çok dikkat edilmesi gereklidir. Bu süreçte altın oldukça değer kazanabilir.

Dürtülerimiz bizi; alışveriş, estetik, yasak veya gizli ilişkiler, dürtüsel ilişkiler, kavga ve öfkeye iterken korunmak için yapabileceğimiz en güzel şey ‘sanat’ olacaktır. Korunmak için bir de bu süreç boyunca gümüş, inci veya pırlanta taşıyabilirsiniz. Kedileri besleyebilirsiniz.

Bu dönem; bel, böbrek, idrar yolları, cinsel hastalıklar ortaya çıkabilir. Sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekir.

4 Ekim’e kadar Akrep enerjisi ile yapacağımız; dürtüsel, gizli, yasak, onursuz, artha ve kama yasalarına aykırı ahlaksız her durum, hırsızlık, israf, temel ihtiyaçlar yerine lüks ve zevk için para harcama 4 Ekim’den itibaren gün yüzüne çıkarak Karma ile yüzümüze tokat gibi çarpacaktır! Ayrıca 4 Ekim tarihinden itibaren maddi kaynaklarımıza eskisinden daha çok ihtiyacımız olacağından, bu süreçte tutumlu olmakta fayda var. Altın almak istiyorsanız, alışveriş, güzellik, estetik konularında bir şey yaptırmak istiyorsanız 4 Ekim’den önce yaptırınız. (Kişisel haritasında Venüs’ü Retro olanlar hariç.)

Venüs Akrep Retroları; 13 ekim 1994- 25 kasım 1994, 12 ekim 2002- 22 kasım 2002, 9 ekim 2010- 20 kasım 2010 tarihlerinde görülmüştür.

*1994 yılında ülkemizden 4,2 milyar dolarlık yabancı sermaye çıktı. 500 bin kişi işsiz kaldı. Kısa vadeli borçlar 18,5 milyar dolar oldu. 5 Nisan kararları alındı. Bankaların çoğu battı.

*2002 yılında 1999 yılındaki güneş tutulmasının etkisi ile büyüyen kriz 660 gün sürdü ve o süreçte borsa tam yüzde 49 oranında düştü.
*2010 yılı küresel kriz yılı ilan edildi. Başlangıçta mortgage krizi olarak ortaya çıksa da takip eden süreçte likidite krizine dönüştü ve kriz, kimileri tarafından "finansal tsunami" olarak adlandırıldı.

Ülkemizin Güneş burcu Akrep üzerinde Retro hareketine başlayacak olan Venüs, bu yaz meydana gelen tutulmaların da etkisiyle bizlere kendi kaynaklarımıza sahip çıkmak ve üretmek konusunda dersler vererek öğretici olacaktır.

Venüs Retro hareketinde iken akrebin dönüşüm ve yıkıcı enerjisi, sevgi ve değer konularında yaptığımız yanlışlarla çürük olanı yıkıp dönüştürecektir. Evlilikler ve ilişkiler sonlanabilir, şirketler batabilir, ekonomi daha da sıkıntılı bir hale gelerek bizleri iyice tutumlu olmaya yani maddi değerlerimize sahip çıkmaya sevk edebilir.

Aşk, tutku, sevgi ve değer duyguları ile akışta olmak dileğiyle.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder