4 Eylül 2018 Salı

BAŞAK AYI GÜNLÜKLERİ


İletişim kurma şeklimiz, algımız, hayata bakış açımız iyileşiyor. Dün itibariyle eski hızına kavuşan Merkür gezegeni, bugün Başak takımyıldızı enerjisini yeryüzüne yansıtıyor. Daha detaycı, daha çabuk kavrayan, olayları parçalara ayıran ve gereksiz bilgiyi sentezleyebildiğimiz bu süreçte, verimli ve üretken olmak bizlere iyi gelecektir. Fakat ayrıntıları didikleyip bütünden uzaklaşmaktan ve tüm resmi görememekten kaçınmamız gerekir.

Güneş sisteminin öğretmeni, Satürn gezegeni Retro hareketini sürdürürken, Aralık ayından beri verdiği derslerin üstünden bir kez daha geçmemizi istedi. Sorumluluk almadığımız konuları sil baştan önümüze getirdi.

Satürn kısıtlayıcıdır, hayat derslerini sabır testleri ile verir. Fakat öyle bilgedir ki, senin çabanı gördükçe sınadığı konuda kalıcı ödül de getirir. Üstelik Aralık 2017’den beri Oğlak burcunda hareket ettiğinden bizlere derslerin yanında dayanma gücü ve istikrarı da getiriyor. Sorumluluk almayı öğrendikçe bizleri olgunlaştırıyor.

5-6 Eylül tarihlerinde durağan (S) harekette olan Satürn ardından Retro enerjisinden çıkacak. Retroda olduğu süreç boyunca kişisel haritalarımızda geçişte bulunduğu deneyim alanımız ne ise, bu sınavları yaşarken; kişiliğimizi koruduk mu, hak yedik mi, çabaladık mı yoksa tembellik mi ettik? Bunlara bakarak bizlere karmadan notumuzu verecektir. Emeğimizin karşılığını alacağız. Kötülüklerimizin de.

Emek vermeyenler, Güneş’in başak burcuna geçtiği bu hasat döneminde ektiklerini biçecekler. Yeme içme, alışveriş konularında dengenizi koruyun. Aşırıya kaçmayın ve gereksiz hiçbir şeyi almayın. Var olan işinize, malınıza sahip çıkın. Fazlasını istemeyin, elinizdekine şükredin. 4 Ekim Venüs retrosu ardından Ay düğümlerinin değişimi, tarihin acımasız tekerrür edişi geliyor.

Farkındalıklarımız ile, maddeyi anlayıp, mana’ya uzanmak dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder