11 Temmuz 2018 Çarşamba

13 TEMMUZ PARÇALI GÜNEŞ TUTULMASI - VAHŞİ KELEBEK


Takvimler 13 Temmuz 2018'i,  akrep ve yelkovan Türkiye saati ile 05.48'i gösterdiğinde AY ve GÜNEŞ kavuşacaklar. Ay, Güneş'in ışığını çalarken tüm karanlığıyla, göklerde Parçalı ve 117 Saros numaralı döngüsüyle bir GÜNEŞ TUTULMASI gerçekleşecek.

Güneş tutulması Yengeç burcunun 20 41' derecesinde meydana gelecek. Tutulma öncü bir burçta olacağı için etkileri önümüzdeki iki tutulma ile beraber hızla ilerleyecek.

Gökyüzüne Baktığımızda;

  • Tutulma anında Güneş ve Ay haritanın 12. evinde Yengeç burcunda kavuşum halinde ve anın yükseleni de Yengeç burcunda, tutulma ile tam kavuşumda.
  • Güneş ve Ay Castor sabit yıldızı ile kavuşum halinde.
  • Tutulmada Ay ve Güneş, Oğlak burcundaki Retro Plüto ve Lilith'e karşıt.
  • Şiron tepe noktasında...
  • Tutulmada Ay ve Güneş Retro Neptün ile 120 derece.
  • Mars Retrosu ve Güney Ay Düğümü kavuşumu, Uranüs'ü kareliyor.
  • Jupiter Retrodan yeni çıkmış, akrepte düz seyrinde, Merkür ile kare açıda ve Merkür Neptün'e 150 derece.
  • Gökyüzünde; Satürn, Uranüs ve Başak burcuna yeni geçmiş Venüs arasında bir toprak üçgeni mevcut.


Yeryüzüne Baktığımızda;


Tik tak... Karmanın çarkı hızla işliyor, alemin hükmü başlıyor. Vicdanın rahatsa hayat ödüllerini yağdıracak sana. Peki ya acımasızca karma yarattınsa? 'Kimse görmez nasılsa, bana bir şey olmaz ya..' mı diyordun?  :)


Güneş tutulmaları yepyeni başlangıçlardır. Ve sen tutulma sabahına uyandığında Plüton'un karanlığı sızacak pencerenden. Aç gözlerini aydınlığa. Dönüşümü ve gücü iliklerinde hissediyor musun?


Dünya ateş çemberi ve kaos içindeyken, kendini insanlıktan soyutlamak isterken, kozandan çıkman gerek. Kanatlarını usulca gökyüzüne uzat; vahşi kelebek.


Bir çocuktun, küçüktü kalbin, hatırla günlerden bir gün şefkatli bulutlar dağılmıştı birdenbire. Yüzün gökyüzüne değdiğinde ve hayatla yüzleştiğinde yaşadığın o deneyimler, o travmalar büyüttü seni. İçindeki orman şimdi kocaman olsa da, o kudretli yağmurları bir sen bilsen de, o yara ömür boyu senin içinde. Şimdi davranışlarında, sözcüklerinde onu akıtıyorsun. Güvende hissetmek istiyorsun. Ellerinden tutsun birileri, seni korusun, beslesin, biliyorsun; nehirlerle yarıştasın.


Önünü görmek istiyorsun. Maddi güvencen, duyguların, ilişkilerin, evin, yemeğin... Elini uzatıyorsun, kimse yok, Güneş'ten başka. Korkma, içindeki çocuğa fısılda, 'güvendesin'. Şimdi kabuğundan çıkma zamanı. Büyüdüğünü kabul et. Kendi ayakların üzerinde durmak için sadece iki ayağa ihtiyacın yok! Yüreğinin safları, ruhunun şeffaflığı sana yetecek. Başaracaksın. Duygularının ve davranışlarının sorumluluğunu almalısın. Yalnız ve çıplak doğdun, öyle öleceksin. Şimdi bu gördüğünden korksan da, değişimden kaçsan da, adım attığında kendi bireyliliğine, özgürleşecek, güçleneceksin!


Seni manipüle etmeye çalışacaklar, güç uygulayacaklar, içine kapanmanı isteyecekler. Kendini kanıtlamak için büyük hırsla, hiddetle, inatla hareket etme. Gözlerini iyice aç, bugünlerde herkesin gerçek yüzü çıkıyor aydınlığa. Ve Plüton temizliyor kirli yüzleri. Veda ederken korkma; 'Ben' bir maskedir ve onu takan maskaradır.


Arın korkularından, arın çocukluğundan, arın bağımlılıklarından, arın sarpa sarmış ilişkilerinden ve dönüş diyor Güneş. Plüto hala pencerede, seni çarpa çarpa dönüştürene kadar gitmeyecek. Karşına bir sürü insan çıkacak, o yüzler sana ne yaşadınsa ve ders almadınsa, neyden kurtulman gerekiyorsa aynı olayları yaşatacaklar. Aynı acıyan yaralar... Aynı kanamalar...


Sen onlarca tepeyi aştın, benliğini sert rüzgarlarda buldun. Şimdi hayatın daha zor sorunuyla karşı karşıyasın; affetmek. Kendini affet. Kanatlarının üstündeki en büyük pranga bu. Her ne yaptınsa, bunu kabullen artık. Plüton seni yerden yere çarpmadan, karma silahlarını kuşanmış beklerken, geçmişini ve hatalarını temizle. Yalnız hissetmekten, boşluğa düşmekten korkma. Onlar senin aitliğin değil, paslanmış, bağışıklık kazanmış alışkanlığın. Güvenli evinden ayrılmıyorsun, kaşınıyor topukların, hızlanıyor adımların, işte şimdi evine gidiyorsun!


Sen istesen de istemesen de yaşanması gereken yaşanacak. Sen sadece bunu fark et ve arın. Öfke duyma geçmişine, ilişkilerine, seni sen yapan değerlere. Bu dönemde hayatından ne çıkıyorsa, o aslında senin kurtulduğundur. Yıkılacak tüm düzen, sarsılacak köprüler ve gün doğduğunda baştan ve bu defa sapasağlam ilmiklerle başlayacak hayat.



Bu dönemde;

Hukuksal konular, miras ve borçlar gündeme gelerek çözümlenebilir.

Eviniz, aileniz, geçmişiniz ve vatanınızla ilgili çok hassas iken duygularınız mantığınızın önüne geçmesin. İş yerinde yaşayacağınız özellikle otorite figürler ile ilgili zorlanmalarda, erkeklerle yaşanacak sorunlarda fevri davranışlar sergilemekten veya pasif agresif davranmaktan, içinize kapanmaktan kaçının.



Sağlık;

Kendinizi net ifade edin. Hayır demesini bilin. Huzursuzluk, panik ataklar, çarpıntılar, tansiyon ve sinirli hallerden sıyrılmak için sizi mutlu eden ne varsa onlara odaklanın. Mide, göğüs ve rahminize dikkat edin. Geçmişte yaşanan bir sağlık sorunu nüks edebilir, tedavisini aksatmayın. Estetik operasyonlar yaptırmayın. Değişen dünyanıza endişe duymak yerine teslim olun. Bu dönemde ruhsal çalışmalar yapmak ve psikolojik destek almak yapacağınız en doğru şeylerdir.



Ülkemiz ve dünya;

İnsanlık sınanırken göklerde gerek Leyla'larla, Eylül'lerle, gerek bir trenin raylarında, gerekse masum minicik hayvanlarla, bu defa daha kazık sorularla karşı karşıya kalacağız. Taciz, tecavüz ve sapkın içgüdüler artarken artık ayyuka çıkan ahlaksızlığa bir dur diyen olabilir!

Hırs, koltuk kavgaları, zorbalık artarken, tahtlardan ani düşüşleri, hapse düşen gizli örgütleri gözlemleyebiliriz.

Hava ve deniz kazaları, fırtınalar ve hava durumunun dengesizliği, şiddet haberleri, diğer ülkelerle sorunlar, karanlık örgütlerin ortaya çıkması gibi olaylar yaşayabiliriz.

Finansal önemli atılımlar yapılabilir. Yeni bir düzenlemeye gidilebilir.



YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE;




KOÇ: Gökler tutulurken, iş hayatınız ve aileniz arasında denge kurmanız sizi zorlayabilir. İşiniz nedeniyle şehir değiştirmeniz gerekebilir. Kişisel konfor ve maddi güvence sağlamak adına yanlış insanlarla fevri kararlar almamaya özen gösterin. Güçlü, güzel bir yardım alacak ve maddi- manevi güvenliğinizi sağlamanız için fırsatlar yakalayacaksınız. Şayet bir ilişkiniz varsa evlilik adımları atmaya başlayabilirsiniz.

BOĞA: Gökler tutulurken, bol bol araştırma yapma ve seyahat etme konuları gündeminizi oluşturabilir. İş seyahatlerine çıkmanız gerekebilir. Şayet yayıncılık, yazarlık, araştırma gerektiren bir mesleğiniz varsa güzel projeler başarabilirsiniz. İnternet sitesi kurabilirsiniz fakat bunun için 25 Ağustos sonrasını bekleyin. Kardeşleriniz ve yakın akrabalarınızın hayatı ile ilgili değişim haberleri alabilirsiniz. Yeni insanlar, yeni fikirler, yeni yolculuklar ile kişiliğiniz olumlu anlamda değişecektir.

İKİZLER: Gökler tutulurken, kendi ayaklarınız üstünde durmanız için sizi direten bu dönemde maddi durumunuz oldukça gündeminizde olacaktır. Gelir gider hesabı yaparken işinizle ilgili değişimler veya bir işe girmek için adımlarda bulunabilirsiniz. Gereksiz harcamalar sonradan sizi üzebilir. Elinize beklenmedik toplu paralar geçebilir fakat siz sürekliliği olan finansal güvenceye gereksinim duyacaksınız. Acele karar vermemekte ve 25 Ağustostan sonra yeni adımlar atmanızda fayda var.

YENGEÇ: Gökler tutulurken, bu tutulmadan en çok etkilenen siz olacaksınız. Çürümüş ne varsa hayatınızdan çıkacak; gitmesin, bitmesin diye direnmek sizi boş yere yıpratacaktır. Akışta kalın, ertesi gün güneş daha güçlü doğacak. Daha güçlü, daha özgüvenli olacak, daha istikrarlı ve kalıcı şeyleri hayatınıza çekeceksiniz. Eğer hayatınızda biri yok ise, evliliğe gidecek bir ilişkiye başlayabilirsiniz.

ASLAN: Gökler tutulurken, iç dünyanızda yüzleşmekten kaçındığınız korkularınız bir bir kapınıza dayanacak ve nihayet onlardan arınacaksınız. Bilinçaltınızın gücü sizi heyecanlandıracak. İçinizdeki gerçek sizi, gerçek gücü keşfederken ruhunuzun sizi götüreceği size teslim olun. İnancınız, spiritüel yanınız ve evrenle aranızdaki titreşimler artacak. Psikolojik sorunlarınız varsa kurtulmak için tam zamanı. Sizden saklanan pek çok şeyi şok edici biçimde öğrenebilirsiniz. Unutmayın, ne yaşanıyorsa biz gerçekleri ve doğruyu görelim diye yaşanıyor. Sağlığınıza dikkat edin, göğüsleriniz, mideniz ve rahminizle ilgili bir rahatsızlık yaşadıysanız nüks edebilir.

BAŞAK: Gökler tutulurken, sosyal çevreniz değişiyor. Arkadaşlarınızın gerçek kimliği ile yüzleşebilirsiniz. Sizin için önemli olan bir konuda sosyal çevrenizden büyük destek görebilirsiniz. Dernek veya kulüp üyesi iseniz önemli işlere imza atabilirsiniz. Arkadaşlarınızın vesile olmasıyla yepyeni bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Şayet ilişkiniz var ise büyük bir dönüşümden ve sınavlardan geçecektir. Çocuğunuz var ise bu dönemde hayatındaki başlangıçlar sizi de oldukça etkileyecek, düzeninizi değiştirecektir.

TERAZİ: Gökler tutulurken, kendinizi işinize kaptırıp sevdiklerinizi ihmal etmeyin. Kariyer basamaklarını birer birer çıkarken kendinizi birden onlarca basamak atlamış veya inmiş olarak bulabilirsiniz. Bu durumda önemli olan fırsatları doğru değerlendirebilmektir. İş arıyorsanız, ayrılmak veya zam istiyorsanız, terfi bekliyorsanız adım atmak için tam zamanı. Özellikle, iş için şehir dışına veya yurt dışına gitmek istiyorsanız çok uygun bir dönemdesiniz.

AKREP: Gökler tutulurken, hayata bakış açınız, inandığınız değerler, ruhsal farkındalığınız büyük bir dönüşüm geçirebilir. İçinizdeki dönüşüm gücü ile birçok insana sözcükleriniz ve yardımlarınız ışık olabilir. Akademik eğitim alıyorsanız harika başarılar yakalayabilirsiniz. Yabancılarla iş yapıyor veya yurtdışına gitmek istiyorsanız çok verimli, olumlu bir dönemdesiniz. Eğitimler alın, kendinizi geliştirin, ruhunuz bilgeleşsin. Kendinizi bir anda tutkulu, derin bir ilişki içinde bulabilirsiniz. Kalbinizi ömrünüz boyu çarptıracak o kişi ile karşılaşabilirsiniz.

YAY: Gökler tutulurken, maddi durumunuz ile ilgili bir dönüşüm yaşayabilirsiniz. Eşinizin veya iş ortağınızın gelirinde artış veya birden azalma söz konusu olabilir. Bu nedenle maddi konularda risk almamanızda yarar var. Şayet yatırım yapacaksanız Mars retrosunun bittiği 25 Ağustos'u beklemelisiniz. Yatırım ve krediler için şanslı bir dönemdesiniz. Geçmişte yaşadığınız bir ameliyat varsa onunla ilgili durumlar önünüze gelebilir, geçmeyen sağlık sorunlarınız şifalanabilir. Duygularınız ve mantığınız çelişiyorsa, mantığınızı dinleyin.

OĞLAK: Gökler tutulurken, hayat ortağınızla ilgili sınavlardan geçiyorsunuz. Artık çıkmazda hissettiğiniz evliliğiniz sonlanabilir veya güzel evliliğiniz daha güzel olaylarla taçlanabilir. Şayet kalbiniz boş ise ciddi kararlar alacağınız bir ilişkiye adım atabilirsiniz ve bu ilişki hayallerinizden daha güzel bir hal alabilir. İş ortağınızla yollarınızı ayırabilir veya yeni ortak bir iş kurabilirsiniz. Güvenmediğiniz insanları hayatınızdan çıkarırken, güven ve huzur duyduğunuz kollara sarılacaksınız.

KOVA: Gökler tutulurken, günlük hayatınız bambaşka bir hal alıyor. Alışkanlıklarınız, kilolarınız, yoğunluğunuz veya monotonluğuzdan kurtulmanın tam zamanı. Diyet yapın, spor yapın, rahatlayın. İş yaşamınız değişirken, yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir. Tüm korkularınızdan, sizi aşağı çeken işler ve insanlardan sıyrılırken endişeye kapılmayın bu durum psikolojik sorunlara yol açabilir. Var olan bir rahatsızlığınız ise bu dönemde şifa bulacaktır.

BALIK: Gökler tutulurken, ilişkiniz var ise tamam veya devam sorusu ile ayrılık veya evlilik kararı verebilirsiniz. İlişkisi olmayanlar ise yeni, eğlenceli bir ilişkiye başlayabilirsiniz fakat bu ilişki kişiliği dönüştürücü etkide, almadığı dersleri öğretircesine olacaktır. Sanat ve spor alanlarında hayatınızda yenilikler gerçekleştirebilirsiniz. Çocuk yapmak için çok uygun bir dönemdesiniz. Şayet çocuğunuz var ise onunla ilgili değişimler aile içinde büyük değişim etkisi yaratacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder