20 Temmuz 2018 Cuma

MERKÜR RETROSU - 26 TEMMUZ- 18 AĞUSTOS


Takvimler 24 Temmuz'u gösterirken; iletişim dilimiz, hayata bakış açımız, zihnimizi temsil eden Merkür gezegeni göklerde durağanlaşacak ve 27 Temmuz'da Aslan Burcu enerjisi ile Retro hareketine başlayacak. 


Bilin ki; doğum haritamızda tüm burçlar 12 ev sistemine dağılmış halde, bir bütün olarak varoluşumuzda. Hepimizin doğum haritası parmak izimiz gibi bize özel ve bir gezegenin bir burçta retro olmasından, tutulmalardan, dolunaylardan, bu gibi gökyüzü olaylarından hepimiz etkileniriz. Şimdi ise Merkür Aslan burcunda Retro ve haritamızda Aslan hangi ev konularına düşüyor ise o konularda daha keskin etkileneceğiz.


Aslan, Kova, Koç vs vs birer burçtur, 12 tip insan yoktur. Bizler insanız ve kendimize özeliz, biriciğiz, tekiliz. İkizimizle bile aynı kişi değiliz. Hepimizin doğum haritasında en az 38460 kombinasyon var. Astroloji burç değil, haritalarımızın yorumudur. 


Bir gezegenin Retro olması konusuna gelecek olursak; esasında hiçbir gezegen geri gitmez. Örneğin; Merkür'ün dönüş hızı  yörüngesinde yavaşladığında, Dünya gezegeni o süre boyunca daha hızlı döndüğü için başımızı gökyüzüne kaldırdığımızda geri gittiği izlenimine kapılırız. 


Haritamızda Merkür Retro ise bu dönemden olumlu etkileniriz, işlerimiz yolunda, iletişimimiz daha akıcı olur.


Retro olmayanlar için, gücü düşen bitkin Merkür ve kalbindeki elektromanyatik çekirdeği bizlere neler yapmamamızı söyler;




  • Yanlış anlaşılmalar, iletişim kazaları, gerginlikler yaşarken olayları büyütmeyin. Alınganlık yapmayın. Çığ gibi büyüyen sözcükler enkaza yol açabilir.
  • Trafikte her zamankinden daha dikkatli olun. Kimseyle sözlü atışmaya girmeyin.

  • Yeni hiçbir şeye başlamayın. Yeni bir aşk, yeni bir iş derken kalbiniz, hevesiniz tozbulutu olmasın. Önceden  başvurduğunuz bir işten cevap geldiyse bilin ki bu Merkür'ün tamamlanma enerjisi. Retro yarım kalan işlerimizi sonuçlandırmak için var. O zaman başlayabilirsiniz.

  • Yeni elektronik aletler almayın. Tadilat yaptırmayın. Site kurmayın. İnternet alışverişi yapmayın. Her şeyinizi yedekleyin. Bu konularda sıkıntılar yaşıyorsanız 18 Ağustos'u bekleyin.

  • Aslan enerjisi ile bize söylenen her bir kelime Ego Dağları'ndan geliyor gibi görünebilir ve özgüvenimiz sarsılabilir. Bu dönem eleştiri yapmak mı? Kendinize bu acıyı çektirmeyin ...

  • Finansal anlamda risk almak için hiç uygun zamanlar değil. Hem Mars hem Merkür retroda ve sırada sevgili Venüs retrosu var. Paranızı heba etmeyin. Banka işlerinizi önceden halledin. Mümkünse hiç kargo yollamayın. 

  • Çocuklarınızla ilgili sıkıntılar, geciken haberler, karmaşıklaşan işler yaşayabilirsiniz. 3 hafta sabır diliyorum.

  • İkili ilişkilerde güç savaşları yaşanabilir. Üstünlük taslamayın. Hepimiz eşitiz.

  • Güzellik, ameliyat, estetik konularına yönelmenizi hiç tavsiye etmem.

  • Sanatsal konularda ilham perimiz inzivaya çekilmiş olabilir. Sergi açmak, oyun sergilemek, spora başlamak, spor- sanatla ilgili yeni projeler için 18 Ağustos sonrasını tercih ediniz.

  • Eski ilişkileriniz kapınıza dayanabilir, yarım kalan bir hesaplaşma için orada olduklarını unutmayın. O kapıyı sıkıca kilitlediğinizden emin olun.

  • Gecikmeler, yanlışlıklar, sinir harbi yaşanırken, bize kolaylık sağlayacak retro enerjisi ile yalnızca yarım kalan işleri tamamlayalım. Yarım kalan eğitim, tez, araştırmalarımızı bitirelim.

  • Eski arkadaşlarımız karşımıza çıkabilir. Nostaljik günler yaşayabiliriz. Fakat Mars - Güney Ay düğümü kavuşumu varken yarım kalan bir dersi tamamlamak için de yolunuzda duruyor olabilirler. Temkin, temkin, temkin.
  • Bu dönem; bilgileriniz, sanatsal eserleriniz, yazılarınız çalınabilir, taklit edilebilir, aynı şekilde; teknolojik cihazlarınız, paranız çalınabilir. Sahip çıkın.
  • Lüks harcamalardan kaçının.
  • Liderler tahtlarında epey rahatsız. Güçlü sandığımız kadınlar bitkin. Eh, biraz egoları törpülensin.

Bu yaz, soğuk ve sert. Bu yaz biraz keskin. Güneş Yengeç sularına düştü, 13 Temmuz tutulmasında, dönüşüyoruz. 27 Temmuz geliyor, Ay doluyor, Ay tutuluyor. Ve 11 Ağustos... Aslan'ın ateşinde yakıcı, sarsıcı bir Güneş tutulması daha. Art arda. Acımadan. Ne hak ettiysek, onunla. 

Kalbinizdeki sevgiye sarılın, sığının. Orada hakikati bulacaksınız. Ve oradaki vicdan, sevgi, merhamet ile yeryüzüne tutunacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder