20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR

Güneş'ini Yansıtan Ay: 
Yengeç ve Yükselen Yengeç




SU ELEMENTİNİN ÖNCÜSÜ


22 HAZİRAN - 22 TEMMUZ



Haritada 4. evi temsil eder. Karmanın başladığı, ruhun bedene girdiği yerdir.

Gezegeni: Ay
Günü: Pazartesi
Rengi: Pembe, beyaz, gümüş
Bitki: Yaban Gülü
Taşı: Kırmızı Akik, Ay Taşı
Medikal Astroloji: Mide, meme, göğüs ve sindirim sistemini temsil eder.

Yengeç burcu Yaz'ın öncüsüdür. Güneş'in Yengeç burcuna geçmesi ile sıcak yaz günleri başlar.


4. ev ait olduğun yer, soyun, köklerin, ailendir. Karmada ruh bedene bu evde girer ve buradan çıkar. Bu nedenle rahmi, aileni, vatanını temsil eder.

Yengeç. Naiftir, kırılgandır. Evinde korunmak, kollanmak, bakılmak ister. Kaç yaşına gelirse gelsin birinin kanatları altında korunmaya muhtaç, birine güvenme ihtiyacı ile yaşayacaktır. Hareketlerinin ve duygularının sorumluluklarını almaktan hoşlanmaz. Yemek yemek ve uyku onlar için her zaman çok önemlidir. Aynı zamanda çok güzel yemek yaparlar.

Bir yere ait hissetmek onlar için çok önemlidir. Evlerinde huzurlu ve güvende hissettikleri için evde vakit geçirmeyi çok severler. Dış dünya onlara gürültülü ve kalabalık gelecektir. O, tıpkı bir yengeç gibi sert kabuklarının ardına gizlenmek isteyecektir. Ailesine çok düşkündür. Özellikle annesi onlar için dünyadaki en önemli kişidir. Eşleri her zaman ailelerinin beğeneceği kişiler olmalıdır.

Hedeflerine ve insanlara direk olarak yaklaşamaz. Kendisine birden yaklaşıldığında güvende hissetmez ve ürker. Yengeç gibi yan yan yürüyerek hedefinin etrafında dolaşır, önce onu çözer ve emin olduğunda ona yaklaşır. Kendisi hakkında ipucu vermeye ise iyice güvendikten sonra başlar.

Tıpkı bir anne gibi; anaç, korumacı ve şefkatlidir. Hastalanan, zorda kalan ve gözyaşı döken insanlara ilk onlar el uzatırlar. Evlerine gelen misafirlerine her türlü ikramı yapar, en güzel şekilde rahat ettirirler.

Sezgileri çok kuvvetlidir. Geçmişlerinden çok zor koparlar. Başkalarının yaşadığı zaman normal karşılayacağı olaylar onların bilinçaltında yıllar boyu travma yaratabilir. Anılarına çok değer verirler. Günlük tutar, fotoğraf çeker bir şekilde anılarını saklamak isterler. Kararlarını içgüdüleriyle, hisleriyle alırlar. Bazen yanlış hislere kapılıp paranoya yapabilirler. Rüyaları haberci olabilir.

İçten içe herkes hakkında her şeyi bilmek isterler. Tüm gün durmadan birini araştırıp kendi kendilerine eleştirebilirler. Aslında dış dünyayı merak ettikleri için bunu yapıyorlardır. Kalplerini kırdığınızda veya o sizi üzdüğünde her daim en çok üzülen, kalbinde fırtınalar kopan kişi Yengeç'tir. Günlerce üzülerek evden çıkmayabilirler. Fakat asla hayattan kopmazlar, siz vicdan yapın ve konu kapanarak bitsin diye bunu yapıyorlardır. Üstlerine giderseniz sizden uzaklaşacak, içlerine kapanacaklardır.

Sempatik ve kıskançtırlar. Gizemli ve anlaşılması zordur. Arkadaşlık çok önemlidir ve yardımseverdirler. Ay’ın pozisyonlarına göre çok depresif olabilirler. Her şeyi geliştiren ve büyüten özelliği vardır.Tüm duyguları bir arada yaşar. En insancıl burçtur. Kendisi ile barışıktır.

Onlardan şefkatinizi ve sevginizi eksik etmeyin.


YENGEÇ DOĞUM HARİTASINDA:


Buradaki gezegenler, Mars ve Satürn hariç iyidir.

KAD yengeç: Bu hayatta aile yaşamını öğreneceksin.Çocuk sahibi olup, aileni koruyup kollaman gerekecek.


GAD yengeç: Güçlü bir aileden geliyorsun, geçmiş yaşamda ailene bağımlılığı verir. Bu yaşamda kendi hayatını idame etmen ve tek başına otorite kurmayı öğrenmen gereklidir.


Ay: Koruma, müthiş iyicil etkilere sahiptir.
Merkür: Özgüvensiz iletişim şekli
Jüpiter veya Venüs: Olumsuz açı yok ise iyi soy ve karma göstergesi olabilir.
Mars veya Satürn: Zor dersler yaşatır. Mars yengeçte ise saldırıya açıksındır ve fiziksel gücün düşüktür.


Retro ise;


Yengeçte Retro gezegenler ihanetle alakalıdır ve çok tehlikelidirler. Af yoktur, ağır karmadır.


Venüs Retro: Aileye, sevgiliye, seni koruyan insanlara ihanettir.
Mars Retro: Hareket, ego, eylem ihaneti.
Merkür Retro: Ailede küslük ve ihanet.


Haritanızda Yengeç burcuna yerleşmiş gezegen etkileri ve daha fazlası için tıklayın.


#astroloji #gezegen #burç #yengeç #ay


Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder