20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR

Merkür'ün Doğayı Kontrolü: 
Başak ve Yükselen Başak



TOPRAK ELEMENTİNİN DEĞİŞKENİ



24 AĞUSTOS- 22 EYLÜL



Haritada 6. evi temsil eder. Günlük hayatımızı, sağlığımızı kontrol eder.


Gezegeni: Merkür
Günü: Çarşamba
Rengi: Erguvan, sarı
Bitki: Menekşe
Taşı: Ametist ve Yeşim
Medikal Astroloji: Sindirim ve sinir sitemi, dalak ve bağırsaklar


Başak burcu yaz mevsimini değişime hazırlıyor, yapraklar dökülüyor, sonbahar geliyor.


Doğa değişirken kontrolü elinde tutmak istiyor. Her şey düşünce mekanizmasında bir yerlerde cevap bulmalı, gökler ve yeryüzü kusursuz bir düzende olmalıdır. Olup biten her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilmek ve kafasında biçimlendirmek ister başaklar. Eğer içinde kabul görmeyen şeyler varsa kimsenin aklına gelmeyecek sorular ile onu sorgularlar.

Mükemmeli arıyordur. Kusursuzluğa giden yolda hangi detayı atlamasa onun için kardır. Hareket ve sonuç odaklıdır. Gittiği yollar, okuduğu kitaplar, tanıştığı insanlar bir ajanda gibi zihninde yazılıdır. Zihni bir matematikçi gibi çalışır. Hesaplar, planlar, sorgular, yanlış bir sonuca ulaştığında bunca emeği için çok üzülür. Pratik zekalı, analitiktirler. Evrende her şeyin matematiksel, somut bir karşılığı olmalıdır. Her şey tamamlanmalı, hiçbir şey eksik veya yarım kalmamalıdır.

Yanlış olduğunu bilse dahi hissettiğini ve düşündüğünü direk söyler. Dolandırmaz, süslemez. Hatta o kadar gerçekçidir ki, hayat konusundaki gerçekleri dile getirerek kötümser görünebilir.

İnandığı şeyler onun için çok değerlidir çünkü ona inanana kadar her detayını gözden geçirmiş ve onu öyle sahiplenmiştir. Bu nedenle alışkanlıklarından, rutinlerinden kopması zordur. İnsanlarla olan ilişkisi de böyledir. Hayatına zor insan alır, sonra da çıkartmaz. Göz önünde bulunmaktansa hayata sessizce ve farkında olarak karışmayı seçer.

Onay almak, emektarlıklarının takdir edilmesi onlar için çok önemlidir. Kendilerini kıyaslayabilir ve özgüvenlerini yitirebilirler. Bu nedenle 'bende bu eksikse onda da şu eksik' mantığıyla sert eleştiriler yapabilirler. Sevmedikleri insanı eleştirmezler. Çünkü eleştirmek onlar için, 'seni seviyorum bu yüzden hatalarını fark etmeni sağlıyorum' dur.

Hastalık hastası denilse de, metabolizmasının mükemmel olduğundan emin olmaya çalışıyordur sadece. Titiz ve düzenlidir fakat bu düzen onların kendi düzenidir, başkasının anlaması gerekmez. Bir çorabı sana göre absürt bir yere koyduysa ona göre onun yeri orasıdır.

Detaylara takılarak hayatı kaçırabilirler.Bedensel ve tensel zevklere önem verirler.

Bazen zihni yerine, kalbini dinlemelidir. Hayatın böyle daha kolay olacağını görecektir.

Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz biricik ve tekiliz.


BAŞAK DOĞUM HARİTASINDA:



Başağa yerleşmiş gezegenlerin hepsi mükemmelliyetçidir. Mücadeleyle, titizlikle, işçilik, çalışkanlık ve hizmetle alakalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder