20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR

Venüs ve Dünya'nın Keyifli Ruhu:
Boğa ve Yükselen Boğa





TOPRAK ELEMENTİNİN SABİTİ


21 NİSAN- 21 MAYIS


Haritada 2. evi temsil eder.


Gezegeni: Venüs- Dünya
Rengi: Mavi
Bitki: Mavi Kamas Çiçeği
Taşı: Safir, Firuze ve Krisokol
Medikal Astroloji: Boynu, boğazı, troit bezini ve tükürük bezini temsil eder.


İlkbahar Koç öncülüğünde başladı, Boğa ile sabitleniyor. Boğa, toprağa kök salıyor.


Bir ağaç gibi başı dik, inatçı ve kök salma ihtiyacı içinde olan insanlardır. Gezegeni; sevgi dilimizi, yeryüzündeki güzellikleri, aşkı, keyfi ve maddiyatı temsil eden Venüs ve diğer yönetici gezegeni ise Dünya olduğu için dünyadaki güzelliklere ve paraya önem verirler. Ama savurgan olmanın aksine, aldıkları her şey pahalı fakat uzun süreli kullanacağı şeyler olur. Klasik zevkleri vardır. Geleceklerini maddiyat ve kök salma (ev, arsa, araba alma) ile garanti altına almak onlar için çok önemlidir. Geleceğe ve insanlara güvenle bakmak en önem verdikleri şeylerdendir. Ana rahmindeki gibi korumada olmak isterler. Risk almaktan hoşlanmazlar. Sabırlı ve tutarlıdırlar. Bu dünyadaki sınavları dünyevilikten uzaklaşmaktır.


Yaşamak için yemezler, yemek için yaşarlar. Güzel de yemek yaparlar. Dünya tatları onlar için çok önemlidir. Değişik yemekler denemeye bayılırlar.

Rahatlarının bozulmasından hoşlanmadıkları için düzenleri bozulduğunda bir boğa gibi sinirlenirler. Fikirleri ve düzenleri sabit olmalıdır. Onlar daima güven arayışındadır. Düzenlerini bozulması güvenliklerine bir tehdit gibi algılanır.

Toprak ana gibi üretim yapmayı ve hasatlarının sürekliliğini istikrarlı ve düzenli bir biçimde sağlamayı severler. 2. ev sahip olduğumuz değerleri temsil ettiğinden, maddi ve manevi değerlerine, sevdiği insanlara, sevdiği eşyalara sahip çıkarlar. Sadıktırlar.

Güvenilir, ketum, maddiyatçı, savunmacı kişilerdir. Venüs olumlu etkiler alıyorsa müzik ve sanat yetenekleri olabilir. Uykucu ve keyifçidirler. Tensel zevkleri severler. Kadınları da erkekleri de etraflarına bir cazibe yayarlar. Boyunları kalındır.

Sabit oldukları için yeniliklerden ve değişimden hoşlanmazlar. Hareketleri daima tutarlıdır. Onlar da Koçlar gibi dediğim dediktir aslında. Fakat bunu büyük bir öfke ile göstermezler.

Değişimden öyle korkarlar ki, içlerine kapanarak veya insanlardan uzaklaşarak kendilerini koruduklarını düşünebilirler. Fakat bu onları depresyona sürükleyen büyük bir yanılgıdır. Onlar doğaya karışmadığı, dışarı çıkmadığı sürece hayat ızdıraba dönüşecektir. Hayata karışmalı, değişimi kucaklamalıdırlar.

Bireysel keyif ve rahatlarının bozulmasından korkmanın onları sürüklediği monotonluk bir yanılgıdır. Ağaç köklerini saldığında bile kökleri toprakta diğer kökleri ile karışır. Sabitliğin daima insanı geriye çeken bir tuzaktır.

Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz biricik ve tekiliz.


BOĞA DOĞUM HARİTASINDA:


Boğa burcundaki zayıf gezegenler maddi kayıpları ve fakirliği temsil eder. Güçlü pozisyonları ise varlıklı ve huzurlu bir hayat yaşayacaklarını gösterir.

Şiron: Boğadaysa eğer zaman zaman maddi kayıpların olacağını gösterir ve sizi yaralayacağını gösterir.
Mars: Tembeldir. 23 derece Boğa'da boyun fıtığı veya troid problemi verir.
Juno: Sürekli olarak sağlam ve güvenilir eş arayışında olurlar.


Retro ise;

Burdaki gezegenlerin retroları geçmiş hayatta maddeye, bedene, lükse, cinselliğe ve şehvete çok fazla düşkün olduklarını ve hatta bağımlılık olduklarını gösterir.


Haritanızda Boğa burcunda gezegen yerleşimlerinin etkileri ve daha fazlası için tıklayın.


#astroloji #boğa #burç #gezegen #dünya #venüs


Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder