20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR


Plüto'nun Derin Tutkusu: 
Akrep ve Yükselen Akrep


SU ELEMENTİNİN SABİTİ


23 EKİM- 22 KASIM



Haritada 8. evi temsil eder. Günahlarının ve yaptığın hataların evidir. Ölüm ve arzuların evidir.


Gezegeni: Plüto- Mars
Günü: Salı
Rengi: Gün batımı turuncusu
Bitki: Devedikeni
Taşı: Bakır, malahit
Medikal Astroloji: Cinsel organlar, üreme, boşaltım, bağırsaklar


Sonbahar sabitleniyor, rüzgarı içimize işliyor. Doğa ölüyor, akrep yaşama tutunuyor.

Plüto, ölümün ızdırabını da, yeniden doğuşun hazzını da iyi bilir. Mars ise hayatta kalmak için savaşır. Akrep; bir yanı eriyor, diğer yanı doğumun eşiğinde, suyun üstünde akışını sabitliyor. Suyun verdiği hayatla tüm dünyayı besliyor, değiştiriyor, dönüştürüyor.

Akrep burcunun elementi Su’dur. Suyun aşındırma gücü ile dönüştürmesidir. Suyun derinlerindeki sırlardır. Hepimiz bu mevsimde en derinimizle yüzleşme fırsatı buluruz ve sırlar artık yüzeydedir.

Mitolojisine baktığımızda; İnanna Ereşkigal’in kız kardeşidir. Yeryüzünde yaşar ve o Venüs’tür, Boğa’dır. Yeryüzündeki her şeye sahiptir. Ama yeraltına da inmek ister. Vezirine; çıkamazsam beni kurtarmaya gelin, der. Yeraltı akrep kapısına gelir. Ereşkigal’in vezirine ‘git onu büyüle, bir şey yapamasın, içeri gireyim’ der. Ancak bir bedel ödemesi, her kapıdan geçerken bir şeyini bırakması gerekir. Önce tacını bırakır, artık Venüs yeraltında tanrıça değildir. Her kapıda bir parçasını geride bırakır. 6. Kapıya kadar çırılçıplak kalır ve 7. kapıya geçer. Ereşkigal neden geldiğini sorar. İnanna açıklayacak halde bile değildir, artık onu koruyan bir şey yoktur. İnannayı çıkartmaya gelirler fakat yeraltından hiçkimse çıkamaz. Çıkarsa yerine birini bulmalıdır. İnanna yerine geçecek birini bulmak için yeryüzünde bitap halde dolaşır. Kendi yerine geçmiş ve kocası ile beraber olan Nunti’yi görür. Kocası Dumuzinin kendi yerine geçmesini emreder. Dumuzi yer altına inmekten kaçar, kardeşi Geştinanna ona kıyamaz ve ben geçerim yerine der. 6 ay Geştinanna yer altında iken doğa yeşillenir, 6 ay Ekim ayından itibaren soğuk ve kış mevsimi olur.
İşte Akrep Burcu tıpkı İnanna’nın her şeyini feda ettiği gibi dünyevi değerlerden vazgeçme, yeraltında duygu ve düşüncelerini gizleme, yok olma, çırılçıplak kalma, ihanetler, yüzleşmeler, büyüler ve mistik konular, karanlık ve aydınlığın dengesi, hiçbir şeyden korkmama, vazgeçişler ile ilgilidir.

Doğum haritamızda hepimiz Akrep enerjisini taşırız. 3 çeşit akrep vardır. Doğum haritanızdaki derecelere göre bu durum değişir;

*Akrep- akrepler; görevi insanları dönüştürmektir, asla unutmazlar, intikamcıdırlar. Size zarar veremezse tıpkı kendini sokan bir akrep gibi kendilerine zarar verirler. Hırslıdır. Kriminal olaylar yaşayabilirler.

*Yılan- akrepler şifacıdırlar. Hayat kurtarırlar, genelde doktor olurlar. Dönüştürücü etkileri daha yumuşak olur.

*Kartal- akrepler özel akrep burçlarıdır. Tıpkı bir kartalın yaşlandıktan sonra kendini parçalayıp, gagasını kırıp, tüylerini yolarak hayata baştan başlaması gibi ölüm ve yeniden doğumu yaşarlar. Mucit, peygamber, bilge ve sihirbazların ruhu böyle derindir.

'Bir kere teslim olursam yok olurum, esir düşerim, kimseye bağlanmamalı, ruhumun çıplaklığını göstermemeliyim' diye düşünürler. Ama ikili ilişkilerde son derece kıskanç, sahiplenicidirler. Teslim olmanızı isterler. Ketumdurlar. Karşılaştıkları insanların sezgisel olarak röntgenini çekerler, hemen tanırlar, en derin korku ve zaaflarını bile rahatlıkla görebilirler.

İstediklerini gizli gizli araştırmalar yapıp en zayıf noktaları tespit ederek yavaşça elde ederler. Bir şey istedikleri zaman onu mutlaka alır, alamazlarsa tehlikeli olabilirler. Her zaman bir B planları vardır. Akrep, bir şeye karşı tutku ve arzu duyuyorsa, o onun olacaktır. Hayatlarında gri yoktur, her şey ya siyah ya da beyazdır. Ya onundur ya asla onu istemiyordur. Duygular uçlardadır. Ya tam sever ya nefret eder. Ya tutkundur, ya isteksiz.

Rüyaları geleceği onlara gösteren sihirli bir güç gibidir. Genelde çocukluklarından beri buna öyle alışmışlardır ki, hayat onlara sanki rüyalarla yardım eder. Bilinmeyene, gizeme, her şeyin en derinini bilmeye inanılmaz ilgi duyarlar. Hayatın sırları onlar için bir tutkudur.

Her zaman bulunduğu ortamı, hayatına giren insanı değiştirirler. Kafalarında parlak ışıklar yanmasına neden olurlar. Doğru akıl vererek olayın ardındaki gerçeği görmenizi sağlarlar.

Dokunmak, hissetmek, yaşamak, en derinine ulaşmak onların sevgi dilidir. Sevgilerini de uçlarda yaşarlar, nefreti de.

Akrebin görevi dokunduğu yeri dönüştürmek, değiştirmektir. Her yönümüzle yaşamı kabullenmektir. Dünyevi zevklere saplanmamayı, ölümü ve maneviyatı hatırlatmaktır. Akrep mevsimi; şifa mevsimi, arınma mevsimidir.


Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz tüm burçları taşırız. Hepimiz biricik ve tekiliz.






Haritanızda Akrep burcu gezegen yerleşimlerinin etkileri ve daha fazlası için tıklayın.


#astroloji #gezegen #burç #akrep #plüto #mars




Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder