20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR



Jupiter'in Heyecanlı Bilgesi:
Yay ve Yükselen Yay








ATEŞ ELEMENTİNİN DEĞİŞKENİ


23 KASIM - 22 ARALIK



Haritada 9. evi temsil eder. Derin bilginin evidir. Hayata bakış açımız, din, felsefe, akademik kariyer, yurt dışı ve yabancı dil ile alakalıdır.

Gezegeni: Jupiter
Günü: Perşembe
Rengi: Gece mavisi
Bitki: Karaçam
Taşı: Obsidyen, topaz, firuze
Medikal Astroloji: Kalça, uyluk, siyatik, karaciğer

Sonbahar Yay ile değişime hazırlanıyor. Kış geliyor.

Ateş grubunun değişkenidir; yani bilginin ışığını yaymak, gerçek bilgiye ulaşmak için oradan oraya koşturur bu bilge heyecanlı çocuk. Ateşinin gücünü ruhunda ve bedeninde hisseder ve aslında bundan korkar. Durduğu yerde rahat edemez, ele avuca sığmaz bu yüzden. Hep bir huzursuz, hep bir gergin. Ya başka bir yerde daha güzel, daha farklı, onları heyecanlandıracak bir şeyleri kaçırıyorlarsa şuan? Her şeyin daha iyisi, daha güzeli bir yerlerde gizli, ama nerede? Dünya onlara dar, en büyük gezegen Jupiter'i çocukları onlar. :)

Elde edemedikleri hep en cazip olandır. Kafalarına bir şey koydukları zaman gözleri hiçbir şey görmeden hedefe doğru koşarlar. Yay, oku ile hedefi vurduğunda bu defa gözünü diğer hedeflere diker. Ok, daha sonra yayına geri dönmeyi özler. Özüne döner. Ve yeni bir hedef, yeni bir hedef daha... Ulaştıkları her hedef onlara ait, onlara dairdir artık. Tamamiyle onların olmalıdır. Bu bir insan, bir iş, bilgi veya herhangi bir eğitim, bir şehir, her şey olabilir. Ve onların çevresindeki insanlar onu uzun süre ihmal etmemelidirler. Hemen kendilerini belirtmek için 'deli bu yaa' diyeceğiniz esprili bir şekilde sizinle iletişim kurarlar.

Hayata karşı güvensizdirler, insanlara güvenmezler ama derin bir bağlılık ihtiyacı da çekerler. Vazgeçilmez biri olmak isterler. O yeri, o kişiyi bulduklarına bir türlü emin olamazlar çünkü daha çocuk yaştan itibaren güvenlerini kıracak, onların hayallerini yıkacak insanlarla karşılaşmışlardır. O nedenle şimdi hep neşeli, mutlu, iyimser, güçlü görünürler. Üzülmez, güçsüz düşmez sanırsınız. O, her şeyi halleder sanırsınız. Çok da fedakardırlar. Tüm bunların aksini söylediğinizde, güçsüz hissettirdiğinizde ise onların damarına basmış olursunuz. Onlar kendilerine son derece güvenir, daha doğrusu güvenmek ister, bu yüzden söz verir, söz isterler. Bütçelerini zorlar, bilinç altlarını zorlar, tüm imkanlarını zorlar ve önlerini göremeden 'yapacağım, yapacağız' derler. Kendi kendilerini zora sokarlar. Ama evet, bir şekilde hepsini hallederler. Çünkü şans gezegeninin çocuklarıdırlar, şansları yaver gider.

Hiç kimseyi kıskanmazlar. İstediğiniz kadar güzel olun, lüks içinde yaşayın, mutlu olun, benim neden yok diye size negatif gözlerle bakmazlar. Kendileri ile barışıktır onlar. Aslında duyarsızdırlar. Beni ilgilendirmez, mutlu olsun der, geçerler.

Sevdiklerini kaybetme korkuları öyle derindir ki, adeta bağımlıdırlar. Onlar mutlu olsun, rahat hissetsin diye uğraşırlar.

Gezmek, görmek onları bu hayatta en mutlu eden şeylerdendir. Hayatın sırlarını merak ederler, en derinini, en ince detayını bilmek isterler. Gezip görerek de onu ararlar aslında. Hayata dair her şeyi öğrenmeden buradan gitmemelidirler. Ateşler içinde hasta da olsalar, 'kalk gidelim' dediğinizde 2 dk içerisinde ellerinde bavulla kapıda olurlar. En güzel eğlenceleri tatmalı, en güzel kıyafetleri almalı, içmeli, çok içmeli, çok harcamalıdırlar. Müsrif olmalarının haricinde hediyeler almayı, ellerindekini paylaşmayı, mutlu etmeyi de çok severler. Fakat karşılığında onları sevmeli, mutlu olduğunuzu dile getirmelisiniz.

Yay tabiatla da ilgilidir. Açık havayı sever. Gökyüzünde Satürn Yayda iken sert kışlar yaşanır. Sorumluluk almaktan hoşlanmazlar. Yay burcunun hayattaki dersi sorumluluk almakla alakalıdır. Koç kadar olmasa da sporla ilgilidir. Haritada yay gezegenleri çoğunluktaysa kişide fanatizm olur.

Kafalarına taktıkları şeyleri öğrenmeden rahat edemezler. İlgilerini çeken bir bilgi olduğunda onunla ilgili her şeyi okur veya izlerler. Saatlerini, günlerini böyle geçirebilirler. Daha sonra onu da size anlatırlar. Onlarla hayata dair sohbetler yapmak çok keyiflidir. Her şeye dair söyleyecek bir sözleri vardır. Bilgiyi felsefeye çevirmede yeteneklidirler. Din, kültür, yabancı diller, siyaset, müzik hepsinde fikirlerini eleştirel biçimde dile getirebilirler.


Zamanla bağlandıklarına aşırı fedakar olmamayı, bağlanmadıklarına ısrarlı güvensizliklerini kırmayı öğreneceklerdir. Arayıp durdukları bilginin aslında içlerinde olduğunu fark edeceklerdir.

Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz biricik ve tekiliz.


DOĞUM HARİTASINDA YAY:


Venüs Yay: Özgür ilişkiler yaşamayı sever. Yabancılarla kurduğu diyaloglarla mutlu olurlar. Sevimlidirler.
Mars Yay: Tabiat, doğa gezilerini sever. Enerjiktir.
Satürn Yay: İnançları ve eğitimi kısıtlar. Yanlış inanışlar verebilir.
Ay Yay: Çok sevimlidir, çok neşeli, özgürlükçü dürtüleri vardır.
Merkür Yay: Çok keyifsizdir. Günlük bilgileri analiz ve sentez yaparken çok zorlanır. Edebiyatla ilgilense de matematikte zorlanabilir. Sözden çok davranışlarla kendini anlatır ve davranışlara değer verir. Derin bir kişiliği olur. Matematik ile ilgili konuları anlamama, edebi konulara yönelme görülebilir.
Plüto Yay: Dini takıntılar verir. İnanç fanatizmidir.
Neptün Yay: Ruhani inanışları temsil eder. Farklı inanışları gösterir. İyi açıları varsa dini ve felsefeyi olumlu bir şekilde yansıtan insanlardır, derinlemesine Neptünyen insanlardır.


Retro ise;

Merkür Retro ise;
retro gezegenin diğer gezegenlerle yaptığı açılar çok önemlidir. Yoksa çok derin bir filozof retro yay ile doğabilir.
Neptun Retro ise; dinlerle ilgili sapkınlıklar, yanlış inanışlar verebilir.



Haritanızda Yay burcu gezegen yerleşimlerinin etkileri ve daha fazlası için tıklayın.


#astroloji #gezegen #burç #yay #jupiter




Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder