20 Nisan 2018 Cuma

BURÇLAR



Satürn'ün Sabırlı Yöneticisi: 
Oğlak ve Yükselen Oğlak








TOPRAK ELEMENTİNİN ÖNCÜSÜ



22 ARALIK- 21 OCAK



Haritada 10. evi temsil eder. Statü ve kariyerin evidir.


Gezegeni: Satürn
Günü: Cumartesi
Rengi: Beyaz
Bitki: Kayın ağacı
Taşı: Kuvars kristali, lal
Medikal Astroloji: Deri, kemik ve dişler


Kış mevsimi oğlak ile başlıyor. Soğuk ve sessizlik ruhumuza işliyor.

'Yaşamak, ciddi bir iştir.' der oğlaklar. Duygular, sorumluluklar, işler hepsi ciddiye alınarak yapılmalıdır. Tıpkı Satürn gibi sert, ciddi ve sınırlayıcıdırlar. Taşkın hareketlerden hoşlanmaz ve abartılı davranışlar sergilemezler. Tıpkı Satürn gibi, her yaşta olgundurlar. Hayat onları olgunlaşmaya mahkum etmiştir daha doğrusu. Sürekli çalışmak, kendi ayakları üstünde durmak zorunda kalırlar.

Hayata bir amacı gerçekleştirmek için gelmişlerdir. Çalışmak, çalıştıkça özgüvenlerini kazanmak onlara güçlü hissettirir. Bir amaçları olmadığında boşlukta hisseder ve hayatlarının en mutsuz günlerini geçirirler. Boşluk sabittir, onlar öncüdür, ilerlemelidirler.

Çalışmalı, sorumluluk almalı, üretmeli ve çözüm odaklı olmalıdırlar. İyi günler, iyi koşullar onların yerinde saymasına sebep olur. Kötü günlerde ise, işte hep bu anı beklemiştim dercesine, yönetme kabiliyetleri ve çözüm yetenekleri ile insanlara el uzatırlar. Işıkları parlar.

Öyle sabırlı, öyle disiplinlidirler ki, bu istikrar ile aşamayacakları dik kayalar yoktur. Doğada bir Oğlak, avcı kuşları sabrı ile bezdirerek, tepeler boyu koşarak, onu kayalara çarparak vazgeçirebilir.

Önyargıları nedeniyle, sınırlarını aşamaz ve insanları fazla eleştirerek kendinden uzaklaştırabilirler. Bu durum kibir gibi algılanabilir. Prensipleri konusunda çok katıdırlar. İnsanları kendilerine ördükleri duvarların ardından izlerler ve analiz ederler. O duvarı kimse aşamaz, sınırlarına girmek çok zordur. Kararlarına ve ideallerine müdahale edemezsiniz. O, onun gerçek halini görebilecek kişilerin ilgisini ister. Yalnızlıklarını paylaşmak isterler yani aslında. Çünkü tek başınalıklarından öylesine mutludurlar ki, bu mutluluğu anlayamayan, birilerine bağımlı insanlarla yapamazlar. Esprileri bile zekicedir. Boş konuşmaz, boş işler peşinde koşmazlar. Kişilik sahibidirler.

Hayatlarına kendi hayat kuralları çerçevesinde aldıkları insanlar için canlarını verirler. Tüm sabır ve çalışkanlıklarını onlara yardım etmek ve onları korumak için kullanabilirler.

Maddi kaynaklarını elde edene kadar çok yorulmuş, çok şey atlatmışlardır. Bu nedenle kıymetini iyi bilir ve geleceklerini garanti altına almak isterler. Dışarıdan da bu yüzden pinti gibi görünürler. Halbuki kenarda bir birikimlerinin olması onlara güvende hissettiriyordur.

Klasik zevkleri vardır. Onlarca sıradan şey almaktansa bir tane tasarım eşya almayı tercih ederler. Kaliteli ve sade, kendilerine özgü tarzları vardır. Huzurlu, ahşap, şömineli bir dağ evinde yaşamak onları mutlu edecektir. Klasik saatler takar, kaliteli olduğu belli olan kıyafetler giyerler. Rengarenk, cırtlak renkler giymekten hiç hoşlanmazlar.

Somut delilleri olmayan şeylere pek inanmazlar. Metaryalisttirler. Melankoliktirler. Zaaflarını göstermezler. Günün birinde kendi özlerindeki sabrı, çalışkanlığı ve mantıksallığı ruhsallıkları ile birleştirdiklerinde geleceğe dair daha mutlu olacak ve huzura kavuşacaklardır.

Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz biricik ve tekiliz. 


DOĞUM HARİTASINDA OĞLAK:



Ay Oğlak: Duygusal ilişkilerde kısıtlanmaya neden olur. Sevgi sıkıntısı yaşatır.Anne ile sorun verir.
Juno Oğlak: Evlilik geç yaşta olabilir. Olgun bir eş de verebilir.
Venüs Oğlak: Venüs’ün sevimliliğini yok eder. Bazı noktalarda tatmin edilmemiş arzuyu gösterir.
Mars Oğlak: Sözünün eridir. Yalan söylemez. Maraton koşucusudur.
Plüton Oğlak: Çok çalışır, çalışarak değişir, dönüşür.


Retro ise;

Venüs Retro ise; Sevgiye göre işi gücü daha çok ön plana getirir. Hayatın güzel yanlarını yaşamaz. Tatmin edilmemiş arzuyu gösterir ve bu arzu çok kuvvetli bir şekilde ortaya çıkabilir. Kendilerinden çok büyük insanlarla sevgili olabilirler.

Mars Retro ise; Cinsel olarak tatmin olmamıştır. Bu arzuyu ortaya çıkarır.



Haritanızda Oğlak burcu gezegen yerleşimlerinin etkileri ve daha fazlası için tıklayın.


#astroloji #gezegen #burç #oğlak #satürn




Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder