21 Nisan 2018 Cumartesi

BURÇLAR



Mars'ın Savaşçısı: 
Koç ve Yükselen Koç Burcu




ATEŞ ELEMENTİNİN ÖNCÜSÜ




21 MART- 20 NİSAN




Haritada 1. Ev'i temsil eder.  Zodyak'ın ilk burcudur. Benlil bilincidir.


Gezegeni: Mars
Günü: Salı
Rengi: Sarı
Bitki: Yabani Hindiba
Taşı: Opal- Elmas- Jasper
Medikal Astroloji: Baş bölgesini temsil eder. Yüz ve baş yaraları koçtaki gezegenlerle alakalıdır. Erkeklerde kellik verir.


Öncü burçlar mevsimleri başlatır. Koç, bahar ekinoksu ile İlkbahar mevsimini başlatır. Ve ilk tohumla beraber hayat başlar.

Evren'in evinde salınan yıldızlar arasında, hızla hareket eden, 'hadi harekete geçelim' diyerek kitleleri aksiyona yönlendiren, fikirlerinde inat ederken bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile sınırlara öfke duyan Mars Savaşçısı'dır Koç.

Çocuksudur, neşelidir, hayat doludur ve evinde sevilmek, sevgi göstermek, işlerini yaptırmak ister. Dışarıda ne kadar ciddi ve olgunsa evde o kadar küçük, şımarık bir çocuktur. Marsiyen, eril, maceracı, girişken,  toplumu yönlendiren, hedef belirleyen, sınırlara karşı olan; nefret, liderlik, canlılık, inatçı, tepkisel, öne süren, ego, alay, saldırganlık, kavgacı, sürekli bir şey başlatan, hatayı kabul edemeyen, bencil özellikleriyle bilinen insanlardır.

İlk burç olduğu için deneyimsizdirler. Hayatı algılayış şekilleri daha masumcadır ve hayatın gerçekleri ile çok sert tanışırlar.

Gelir, düşüncelerini söyler, herkese enerji verir ve ardından sadece 'hadi' derler. İnsanlara umut verir ve canlandırırlar. Bu enerji ile herkes çoktan coşmuş, harekete geçmiştir. Şayet toplum onu yönlendirmeye, istemediği bir şey için harekete geçirmeye çalışıyorsa enerjisinin ateşi bu defa o toplumu yakar. Kimse ona istemediği bir şeyi yaptıramaz. Kırıcı ve fevri olabilirler. İçindekileri asla tutamazlar.

Hızlı hareket eder, hız sporları yapmaktan hoşlanırlar. Yavaş insanlara tahammül edemezler. Hız tutkuları bütçelerinde de geçerlidir. Paralarını hızla tüketebilirler.

Evlerine düşkündürler. Naparlarsa yapsınlar eve geldiklerinde yaşadıkları huzuru hiçbirine değişmezler. Orası, onların özel alanıdır çünkü. Ve ona özel olan her şey değerlidir.

Fikirleriyle insanları yönlendirirken dedikleri yapılmadığında içlerindeki alev topunu etrafa saçarlar. Ama bu alev topu hemen sönüverir. Çünkü hayat onlara 'ben' değil, 'biz' demeyi öğretecektir. Hayat, başına buyrukluğunu dizginlemek için ona sorumluluklar yükleyecek ve cesur yapısını bu yönde kışkırtacaktır.

Düşmanlığı değil, rekabeti severler. Bu onlara zirveye çıkmak için azim verir. Asla tasma takamazsınız. Bir bakmışsınız o tasma ellerinizde kördüğüm olmuştur. Sınırlar, kurallar ve engeller Koç için değildir. Onun olan değerleri ise asla ondan alamazsınız. Onların alanına müdahale edemezsiniz. Fikir sunsanız da bir şey ifade etmez. O, canı öyle istediği için öyle yapıyordur.

Sahip olduğu maddi ve manevi değerlere dokunulması hiç hoşlarına gitmez. Yıllar boyu kullanmasa, hoyrat davransa bile, o onundur. Ona aittir. Soru sorulmasını, eleştirilmeyi, normal bir 'günün nasıl geçti?' sorusunu bile hesap sorma gibi algılayabilir ve cevap vermekten hoşlanmazlar.

Onlar aslında sinirli değil, savaşçıdır. Çocuksu ruhunu ayakta tutmaya çalışıyordur. Deneyimsiz olduğu için deneyimlere karşı içgüdüsel olarak zırhlanıyor ve hayatı öğreniyordur. Ona insanlar yol göstermeye çalışır fakat yine de kendi bildiğini okuyacaktır. Sevdiklerine, hayallerine, amaçlarına tutku ile sarılır ve onları korurlar. Fakat isteklerini hırs haline getirmek onlara zarar verecektir.

Günün birinde hayatın gerçekleri ile gerçekten yüzleştiğinde, hesaplarını ters düz edebilecek insan faktörünü ve yaşam şartları olduğunu görerek, her şeyin istediği gibi gitmeyeceğini fark edecektir bu çocuk savaşçılar. İnsanlarla bir arada olmayı, paylaşmayı, fikirlerinde doğruluk payı aramayı öğrendiğinde huzura kavuşacaklardır.

Güneş burçları genel ayrımlardır. Bir haritada açılar, sabit yıldızlar, evler, gezegenler, burçlar, asteroidler ile en az 38460 kombinasyon vardır. Hepimiz biricik ve tekiliz.

KOÇ DOĞUM HARİTASINDA:

Karmada koç tecrübesiz olduğumuz yerleri temsil eder. Genç yaşta başınıza gelebilecek olayları gösterir.

Satürn: Koçta kısıtlanır, Satürn koçu sevmez, kolaylıkla gerilebilir.acelecilik ve enerjiyi kısıtlar ve dengesizleştirir.
Ay: Sabırsızlık, kararsızlık verir.
MC Koç: Asker, sporcu, yönetici, cerrah, cesaretli olurlar.
Şiron Koç: Yaralanmalara sebebiyet verir. Bulunduğu  evle ilgili yara verir. 
Merkür: Agresif ve sivri dillidir.
Venüs: İkili ilişkilerde tecrübesizdir.
Jüpiter: Çok egoisttir.
Uranüs: Agresif ve olumsuzdur.
Eris:  bulunduğu evde ayrışma ve sıkıntı verir.


Retro ise;
Koç Retrolar tecrübesizlik hatalarını gösterir. Bilgisizlik anlamına gelir. Bu tecrübesizlik, hayatında bazı problemlere sebebiyet verir.


Retro Jupiter Koç: Yanlış dini veya felsefi yargılara sahip.
Retro Venüs Koç:  Gençken aşk ilişkilerinde tecrübesiz ve doğru kararlar veremiyor.
Retro Mars Koç: Bedenini doğru kullanamaz, cinsel aktivitede kısıtlama.
Retro Merkür Koç: Farkındalığı düşük, iletişimde egolu.
Şiron Koç: Bulunduğu evde tecrübesizlikten dolayı çeşitli yaralar alacağını gösterir.





Düşüncelerini bizlerle, yazıyı çevren ile paylaş :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder