4 Mart 2018 Pazar

VENÜS ve MERKÜR KOÇ BURCUNDA





Ateşin Doğası Kalbimizi ve Zihnimizi Sarıyor!



Hepimizin haritasında tüm burçlar gezegenlere ve evlere yerleşmiş durumda. Hepimiz öyle biriciğiz ki, gezegenlerin hareketleri kişisel haritalarımızda bambaşka evlere düşüyor, başka başka açılar yapıyor ve dereceler ile kavuşuyor. Genel etkiler hepimizi etkisi altına alıyor.

Göklerin çok yoğun olduğu bir Mart ayına girmiş bulunmaktayız. 2018 ise hepimiz için çok farklı bir yıl olacak.

Takvimler 6 Mart 2018’i, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 10.34’te Merkür Koç burcuna geçiş yapacak. 31 Mayıs’a kadar burada seyahatine devam edecek. Ardından 7 Mart, saat 02.45’te ise Venüs Koç burcuna geçecek. 31 Mart’a kadar burada seyahatine devam edecek. Ateşin doğası kalbimizi ve zihnimizi sarıyor!

Merkür; iletişim dilimizi, zekamızı, kendimizi nasıl ifade ettiğimizi, hayata nasıl baktığımızı, zihnimizi temsil eder. Koç burcunda yolu epey uzun çünkü Retro hareketini de gözlemleyeceğiz. Bu süreçte evren başımızın üstünde alev alev dönüp dururken dilimiz bıçaktan daha keskin, ego bir dağ ve çocuk zihnimiz onu tırmanmakta inatçı. Keskin virajlar, ardı görünmeyen yollara koyuluşlar, son sürat koşuşlar…

Daha özgür ve kendi bildiğini okuyan zihnimiz, etrafımızdakilere kulaklarını tıkayabilir. Kendi bildiğimizi çocukça bir inatla ardını düşünmeden yapmaya çalışırken, yolumuza çıkanları sivri dilimizle yaralayarak, gözümüzü karartıp yolumuza konsantre olabiliriz. Egosuna yenik düşen herkes pişmanlık yağmuru altında ıslanacaktır. Ego dağlarından aşağıya baktığınızda yapayalnız ve eli boş kalabilirsiniz.

Her şeye meydan okuyan içimizdeki çocuk benliğimizi sararken, dürüst ve dobra olacak, öyle olmayanları hayat yolumuzdan dışarıya atacağız. Bencilliğimiz sınanırken göklerde, yeryüzünde sakin ve mantıklı kalmaya çalışalım. Düşünmeden konuşanlar, burnu yukarda koşuşanlar bu sınavdan kalacaklar. Geçenler ise gerçek benliklerini ve yeteneklerini keşfedip uçuşacaklar.

Venüs; sevgi dilimizi, küçük şanslarımızı, güzelliği, aşkı, maddi kaynaklarımızı temsil eder. Naif ve duygusal Venüs, ben duygusu ve öfkeyi taşıyan Koç burcunda zararlı konumdadır. Aleviyle tüm aşk cennetini küle dönüştürebilir. Gözü kara aşıklar bir bir yıkabilir ilişkileri, evlilikler sirenler altında!

Bu dönemde bir ilişkiye başlayanların her yanını Venüs’ün tutkusu saracak, ateş ve barut beraber ve hızla yok olacaktır. Ardından küllere bakakalacaksınız.

Bencillik boyasıyla boyanmış gözler, tahammülsüz kalpler ve küçücük bir sorunun dev aynasında göründüğü bu süreçte bitirişler çok kolay gözükebilecekken ardından ‘keşke’ dememek için kalbimizin sesini duymaya çalışalım. İlişkilerin ego savaşlarına dönüşebileceği bu günlerde verilecek kararlar çok tehlikeli olabilir. Ateşin karşı konulmaz çekiciliği bizi arzulara sürüklerken kendimizi ihanetin pençelerinde bulabiliriz. 


Aynanın karşısına geçmiş yalnızca kendimizi severken, dış görünüşümüzü değiştirmek isteyebilir ve bunun için maddi durumumuzu sonunu düşünmeden zorlayabiliriz. Görsel sanatlar, yaratıcılık, tasarım ile ilgili konularda kendimizi daha iyi ifade edebilir ve cesur davranabiliriz.

Gemiler yakılır, köprüler yıkılırken, sevdiklerinizin değerini bilin, enkazın altında yapayalnız ve parasız kalmamaya çalışın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder