8 Mart 2018 Perşembe

JUPİTER RETROSU!





2018’in Retrolu günleri başlıyor. Perdeyi Akrep burcunda ilerlemekte olan Jüpiter aralıyor. Bu yıl Kasım ayına kadar başta Akrep ve Yükselen Akreplere şans, bereket, bolluk getiren Jüpiter; bizi kendi şansımızı kendimiz yaratmamız için bir süre sahne arkasından izleyecek ve bekleyecek. 

Jupiter; Zeus! Sınır koruyucumuz. Göklerde zamanın yöneticilerinden bir diğeri. Kocaman bedeniyle doğum haritasında bulunduğu yeri büyüten, genişleten, büyük benefik, koruyucu, adil, şans gezegeni. Büyütme etkisi ile ego, kibir, abartı ve bencillik enerjisini de içinde taşıyor. 

Karanlığın gizemli burcu Akrepte ilerlerken, takvimler 8 Mart 2018’i, saatler 07.46’yı gösterdiğinde Retro hareketine başlayacak, yani yeryüzünden gözlemlendiğinde yavaş hareketinden ötürü geri geri gidiyormuş gibi gözlemlenecek. 11 Temmuz’a kadar kozmik otobandaki seyahatine Retro olarak devam edecek. 

Kendimizi usulca evrenin kollarına bırakmamız gereken bir dönemdeyiz. Şansımızı hiçbir konuda fazla zorlamamalı, onun bizi bulacağına olan inancımızı kaybetmemeliyiz. Şimdi enerji birikiyor! Karahindibalar gökyüzünde bizim için bir araya gelirken karamsar ruh haline bürünür ve isyan edersek onları karanlığın içindeki sonsuzluğa teslim ederiz. Fakat inancımız ve umudumuz ruhumuzda var olduğu sürece bu süreç bittiğinde maddi ve manevi bolluk, bereket, şans etrafımızı sarıp sarmalayacak, kapandığını sandığımız evrenin kapıları ışıl ışıl aralanacaktır. Bunu ancak karanlığın aydınlık için var olduğu farkındalığına erişmiş olanlar görecekler. Bu ne büyük talihsizlik! Dediğiniz şeyler sizlere dört yapraklı yoncalar sunacaklar. 

Gözlerinizi bu zamana kadar gözden kaçırdıklarınıza açın. Bu dönem bittiğinde gelmesini istediğimiz fırsatlarla ilgili analiz ve plan yapmamız için bir nefes aldırıyor bizlere evren. Yarım bıraktıklarımızı tamamlayacak, hesaplaşacak ve hayatımızdan tamamen çıkartacağız. Ve hayatımızdan çıkan her ne varsa Retro sona erdiğinde Jupiter’e teşekkür edeceğiz. 

Şimdi birikim yapma zamanı. Enerji göklerde birikirken, bizler de birikim yapmalı ve abartılı harcamalardan, lüks alışverişlerden, risklerden uzak durmalıyız. 

Jupiter Yay burcunun yöneticisi olduğu için onun temsil ettiği konularda gecikme ve sorunlar yaşatacaktır. Yani; eğitim, din ve felsefe ile ilgili konular- kurumlar, yurtdışı, yabancı dil, yabancılarla yapılacak işlerde sorunlar çıkabilir. Akrep ise ahlak, cinsellik, gizli ilimler, ölüm ve mirası temsil eder. Jupiter Akrep’te geri giderken cinsellik konusunda ülke olarak önlemler almamız gereken önemli bir süreçteyiz. Jupiter Akrep burcunun konularını büyütüyor, genişletiyor, sınıyor. 

Dengede, akışta kalın, bırakın saçlarınız zamanın sırlarına değsin, usulca arının. 

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇ 

Jupiter 8. Evinizde yani tam da akrebin evinde geri giderken; karanlık insanlar ve karanlık işlerden kendinizi sakının. Jupiter ölüm ve yeniden doğuş evinizde. Bu süreç bittiğinde yaşadığınız büyük değişimin gücü ile yeniden doğmuş gibi hissedeceksiniz. İçinizdeki umudu, gücü, yaşam enerjinizi terk etmeyin, değişime teslim olun. Miras, krediler, bankalar, yatırımlar, vergiler, eşin veya başkalarının kazançları ile ilgili büyük kararlar almayın, büyük harcamalar yapmayın. Kendinizi keşfedeceksiniz, hazır olun, farkında olun. 


BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA 

Jupiter 7. Evinizde geri giderken; ortaklıklar ve evliliğiniz ile ilgili konularda abartılı davranışlar sergilemeyin, yeni kararlar vermeyin. Kenara çekilin ve bu zamana kadar bu konularda yaşadıklarınızı analiz edin. Eğer evlenme arifesindeyseniz Retro dönemi bittiğinde her şey daha kolay ilerliyormuş ve ilahi bir yardım alıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Retro sürecinde evleneceğinizi düşündüğünüz kişi ile ayrılırsanız veya herhangi bir ortaklığınızı bozarsanız bu sizin için olması gerekenin bu olduğu anlamına gelir. Ardınıza dönüp baktığınızda Jupiter sizi korumuş ve kurtarmış olacaktır. Kendinizi evrenin kurallarının akışına bırakın. 

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER 

Jupiter 6. Evinizde geri giderken; sağlıkla ve sağlık kuruluşları ile ilgili konular, iş hayatınız, günlük hayatınız, sorumluluklarınız Retro etkisinde olacaktır. Evren sizi şifa bulmaya çağırıyor. Günlük işleriniz tıkanıyor gibi hissedebilirsiniz. Sağlığınızı bir türlü kontrol altında tutamıyormuşsunuz gibi gelebilir. Fakat evren kendinizi daha sağlıklı hale getirmeniz için durun ve düşünün diyor. Sağlıklı beslenin, spora başlayın. Retro bittiğinde hem ruhen hem bedenen sağlıklı ve capcanlı hissetmek için şimdi harekete geçin. 

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ 

Jupiter 5. Evinizde geri giderken; aşk, ikili ilişkiler, çocuklar, hobileriniz, sanat ve yaratıcılık ile ilgili konularda esas ne istediğinizi fark etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Bu süreçte aşk ilişkilerinizde yaşanan bitişler evrenin sizi koruma şekli olacaktır. Hobileriniz sizi mutlu ediyor mu, sanat ile ilgili neler yapmak istiyorsunuz? Bunlar kafanızı bir süre kurcalayabilir. Kendinizi ve şansınızı zorlamadan sadece plan yapın ve Retro bitişini bekleyin. Aldığınız yeni dersler hayat yolunuza ışık katacaktır. 

ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN 

Jupiter 4. Evinizde yani aile, soy, kökleri temsil eden evde geri geri giderken; ailenizden gelen desteğin size bir türlü yetmediği algısına kapılabilirsiniz. Ailenizle ilgili sorunlarda onların üstüne gitmek yerine sorunun kendi içinizdeki sebeplerini bulmaya çalışın. Onları da kendinizi de zorlamayın. Retro bittiğinde aslında ne kadar da sizin iyiliğinizi düşündüklerini fark edeceksiniz. Ev alıp, satmak ve evinizin dekoru ile ilgilenmek için çok planlı ve mantıklı hareket etmeniz gereken bir dönem. Planlarınızı hazırlayıp isteklerinizi Retro sonunda da gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi kendinizi evrene bırakın ve bekleyin, sizin için gereken neyse onları göklerde biriktirip yeryüzünde önünüze sunacaktır. 

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK 

Jupiter 3. Evinizde yani iletişim, medya, yakın çevre, kardeşler, kısa yolculuklar, ticaret ve üniversite öncesi eğitim evinde geri giderken; bu konularda talihsizlikler yaşıyor, kapılar yüzünüze kapanıyor gibi hissedebilirsiniz. İsyan etmek ve pes etmek yerine sabredin. Üstelemek yerine planlar yapın. Ticarette risk almamaya özen gösterin. Yakın akrabalarınız ve kardeşlerinizle olan iletişiminizi düşünmeniz gerekebilir. Fevri davranmadığınız sürece Retro dönemi bittiğinde evrenin kapılarının size güzellikler sunmak için açıldığını fark edeceksiniz. 

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ 

Jupiter 2. Evinizde geri giderken; kendi paranızı kazanma, sahip olduğunuz değerler ile ilgili konularda tıkanıklık yaşıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Kazanımlarınızı harcamak yerine biriktirmeniz ve herhangi bir yere yatırım yapmamanız sizin için iyi olacaktır. Sahip olduğunuz maddi değerlere ve özgüveninize sahip çıkmalı, özgüveninizi kıracak durumlardan uzak durmalısınız. Bütçe planlaması yaparak Retro sürecinin bitişini beklerseniz, bolluk ve bereket sizi bulacaktır. 

AKREP ve YÜKSELEN AKREP 

Jupiter burcunuzda yani 1. Evinizde geri giderken; kendinizi bulacaksınız. Kişiliğiniz, benliğiniz, mizacınız, sağlığınız nasıl ve nasıl olmalı diye düşünebilir, ‘Ben aslında kimim?’ Diye kendinize sorabilirsiniz. Kendinizi fark edeceksiniz, tanıyacaksınız. Jupiter aynaya bakmanız ve görmeniz için size bir fırsat sunuyor aslında. Bu hayattan neyi istiyorsanız onu almak için planlar yapın, neyi istemiyorsanız onu hayatınızdan çıkartın. Güzellik merkezlerine gidin, güzel beslenin, spor yapın. Kendiniz olun, kendinize güvenin. Retro bittiğinde bambaşka ama esas kimliğinize kavuşacaksınız. 

YAY ve YÜKSELEN YAY 

Jupiter 12. Evinizde geri giderken; bilinçaltı, ruhsal konular, korkular, sezgiler, kapalı alanlarla ilgili konularda Retro enerjisini hissedeceksiniz. Manipüle edici insanlarla karşılaştığınızda onlardan kendinizi koruyun. İçinize kapanmak isteyebilir, korkularınızla yüzleşebilirsiniz. Sizden saklananları fark edebilir ve sakladıklarınızın ortaya çıkışını görebilirsiniz. Retro bittiğinde sezgileriniz ile şifa bulmuş, bilinçaltınızı arındırmış gibi hissedeceksiniz. Paniğe kapılmadan ruhunuzu evrenin akışına bırakın. 

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK 

Jupiter 11. Evinizde geri giderken; sosyal çevreniz, üyesi olunan kuruluşlar ve dernekler, arkadaşlarınızla yaptığınız projelerle ilgili konular Retro enerjisinde olacak. Kollektif yapılan çalışmalarda sizi sınayacak sorunlar ortaya çıkabilir, sosyal çevrenizle olan ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekebilir. Plan ve analizlerinizi yapıp sorunun kaynağına inin ve Retro bittiğinde harekete geçin. Sizin için olması gereken düzen ve tüm güzellikler sizi sonunda bulacaktır. 

KOVA ve YÜKSELEN KOVA 

Jupiter 10. Evinizde geri giderken; kariyeriniz ve statünüzle ilgili konular Retro enerjisi etkisinde olacaktır. Kariyer hayatınız ile ilgili yaşayacaklarınız sizin için en doğrusu olandır. Eğer iş hayatınızla ilgili yaşadığınız değişimlere isyan ederseniz ve karamsarlığa kapılırsanız ardındaki iyiliği göremeyebilirsiniz. Kariyeriniz ile ilgili ne istediğinizi sorgulamak ve karar vermek için çok uygun bir dönem. Retro dönemi bittiğinde başarı sizinle olsun. 

BALIK ve YÜKSELEN BALIK 

Jupiter 9. Evinizde geri giderken; akademi, din, yabancı dil, yurtdışı, yabancılarla ilgili yapılacak işlerde değişiklik, sorun ve tıkanıklıklarla karşılaşabilirsiniz. Bu konularda yaşayacağınız aydınlanma sürecinde akademik kariyer yapmaya veya seyahat etmeye karar verebilirsiniz. Dini inancınızı veya hayata olan bakışınızı irdelemek isteyebilirsiniz. İç muhakemeniz sonucunda Retro bittiğinde sislerin kalktığını ve hafiflediğinizi hissedeceksiniz. Dini konularda fanatizm yapmamaya ve hayatı çok fazla irdeleyip kendinizi bunaltmamaya özen gösterin. Şans sizi bulacaktır. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder