20 Mart 2018 Salı

İLKBAHAR EKİNOKSU ve 23 MART MERKÜR RETROSU


MERKÜR RETRO, MARS OĞLAK ve GÜNEŞ KOÇ

Gökyüzü bu dönemde oldukça hareketli!

Takvimler 23 Mart 2018'i, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 03.19'u gösterdiğinde yavaşlayan Merkür Retro hareketine geçecek ve 15 Nisan 2018'e kadar devam edecek. Öncelikle bir gezegenin Retro olması nedir? Bir gezegen Güneş sisteminde Güneş'e karşı konumda iken yavaşlar, yeryüzünden baktığımızda geriye gidiyormuş gibi görünür. Bir gezegen normalde geriye gitmez. Bu durumda dışa dönük olan enerji içeri dönmeye başlar. Merkür'ün geriye gidişi, onun merkezinde bulunan 3600 km çaplı büyük demir çekirdek ve gezegenin iki ucuna gönderdiği elektromanyetik dalga frekansları ile açıklanır. Bu nedenle Merkür Retro hareketine başladığında teknolojik cihazlarımızda sorunlar yaşayabiliriz.

Merkür, İkizler ve Başak burcunu yönetir. İletişim dilimiz, algımız, zihnimiz, medya, teknoloji, internet Merkür ile yönetilir. Bir kişinin haritasında Merkür Retro ise dünyayı algılayış biçimi hepimizden farklıdır. Yazılı iletişimde kendini daha rahat ifade eder. İyi bir hafızaya sahiptir. Kendini bulunduğu yere ait hissetmez ve hep bir arayış içindedir. 

Merkür Retro iken Mars ve Satürn ile yapacağı gerilimli açıları olacak. 24 Mart'ta Venüs- Plüto, Güneş- Mars arasında bir kare açı meydana gelecek. 2 Nisan'da Satürn- Mars kavuşumu ile öfke patlamaları, otorite figürler ile sorunlar yaşanabilir. Bizi bu durum biraz zorlasa da Nisan ayı hepimiz için biraz daha rahat geçecek.

17 Mart 2018'de Mars'ın Oğlak burcuna geçişi ile;

Mars hayattaki mücadele gücümüz, yaşam enerjimizdir. Şimdi enerjimizi doğru kontrol etme zamanı! Bu çılgın gezegen Mars, Oğlak ile düzene giriyor. 16 Mayıs'a kadar seyahatine burada devam edecek. Yapmak istediğimiz fakat bir türlü yapamadığımız işler için kollarımızı sıvayacağız. Adımlarımızı yavaş fakat emin atacağız. Gerçekçi ve kalıcı hedefler peşinde koşarak disipline gireceğiz. Diyet yapmak için de çok uygun bir dönemdir. Gücümüzü doğru kullanırsak bize bu dönem iyi gelecektir. Özellikle Oğlak, Boğa ve Başaklar ile yükseleni bu burçlarda olanlar için oldukça destekleyicidir.


20 Mart 2018'de Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor;

Ve ilkbahar başlıyor! Koç ilkbaharı, yaşamı temsil eden ilk burçtur. Doğa nihayet canlanıyor. Natal haritanızda hangi gezegenlerimiz koçta ve hangi evde ise o konularda olayları başlatan biziz ve o konularda mücadele gücümüzü göstereceğiz demektir. Güneşi Koç'ta olanlar, doğum gününüz kutlu olsun!

Merkür Retro iken;


  • Venüs- Plüto açısının baskı, sahiplenme, güç kurma çabası etkisine bir de Merkür'ün retro oluşu eklenince yanlış anlaşılmalar, küçük şeylerden meydana gelen büyük kavgalar yaşanabilir. Fevri hareketler ile sevdiklerinizi incitmemeye ve onları anlamaya çalışın.
  • Stresinizi yönetmeye çalışın, içinizdeki ateşin acısını başkalarından çıkartmayın. Sakin kalmaya gayret edin. Öfkenizi kontrol edin. Gemileri, köprüleri yakıp yıkmayın.
  • Elektronik cihazlarınız, beyaz eşyalarınız arızalanabilir. Verileriniz kaybolabilir. Teknoloji ile ilgili yaptığınız çalışmalarda aksaklıklar çıkabilir. Durduk yere telefonunuzda sorunlar yaşanabilir. Paniğe kapılmayın. Bu dönemde tamir ettirmek pek uygun değildir. 15 Nisan'da her şey düzelecektir. Yeni teknolojik ürünler de almamanız gerekir.
  • Su tesisatlarında sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Su boruları patlayabilir. Tuvalet ve banyonuzda sorunlar yaşatabilir. Tamir ettiğinizde içinize sinmeyebilir.
  • Nostaljik günlerdeyiz. Eski dostlarımız ile buluşmak, eski günleri yad etmek isteyebiliriz. Eski günleri anmak, fotoğraflara bakmak, eskiden dinlediğimiz şarkıları dinlemek isteyebiliriz.
  • Eski demişken, eski sevgililerimiz birden arayabilir. Karşımıza çıkabilir. Hatta bizimle yeniden bir ilişki kurmak isteyebilir. Fakat unutmayın, retro ile gelen retro bitimi gider. Retro ile başlayan ilişkiler, retro bitimi ile son bulur. 
  • Merkür ve Venüs Koç iken, ilişkiler hızlı başlayıp hemen tükenerek son bulabilir. Yeni ilişkiler için uygun bir dönem değildir. ''Şiddetle başlayan hazlar, şiddetle son bulurlar. Ölümleri olur zaferleri; Öpüşürken yok olan ateşle barut gibi.'' Romeo Juliet
  • Estetik operasyonlar için uygun bir dönem değildir.  Güzellik için yapılan küçük işlemler bile hüsranla sonlanabilir.
  • Sözleşmeler imzalamak, yeni bir iş kurmak için uygun değildir. Tamamlanmamış yarım kalan işlerinizi bitirmeniz gerekir.
  • İşleriniz yavaşlar, beklediğiniz haberler gecikir. Paniğe kapılmadan retro bitişini beklememiz gereklidir. Bir işi yaptıktan sonra defalarca kontrol etmelisiniz. Unutmayın gökyüzünde Merkür ateş elementinde geri giderken Jupiter de su grubunda geri gidiyor.
  • İçten pazarlıklı, başkalarının fikirlerini çalan, başkalarının üstüne basarak yükselmeye çalışan insanların oyunları başlarına yıkılabilir. Bu dönem bu olaylarla sıkça karşılaşabiliriz.
  • Üstü kapatılmış gözardı edilmiş sorunlar su yüzüne çıkacaktır. Aklımızla onları aklayamayacağız. Kaçamayacağız. 
  • Ego problemi olan ve bencil davranan kişilerin ego kabuğu kırılacaktır.

BURÇLARA GÖRE GEZEGEN GEÇİŞLERİNİN ETKİLERİ

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇ:

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi kariyeriniz için sarf edeceksiniz. İşlerinizi disipline sokacak ve planlı hareket edeceksiniz. Otorite figürler ile çatışmamaya dikkat edin.

Merkür Koç etkisi ile; konsantrasyon problemi çekebilirsiniz. Kendinizi bir türlü ifade edemediğinizi düşünebilirsiniz. Aşkta öfke problemleri yaşanabilir. Kaza, yaralanmalar ve sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Sakin kalmanızı ve ani hareketlerde bulunmamanızı öneririm. Zira aklınız leyla iken birçok şeyi gözden kaçırabilme ihtimaliniz var.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi seyahatler, eğitim ve felsefi- dini konular için kullanabilirsiniz. Akademik kariyer için adımlar atmak isteyebilirsiniz. Yabancılarla yaptığınız işlere daha fazla yönelebilir veya yabancı dilinizi geliştirmek için kollarınızı sıvayabilirsiniz.

Merkür Koç etkisi ile; bilinçaltınıza sakladıklarınız karşınıza çıkabilir. Korkularınız, öfkeleriniz, geçmişe olan özleminiz depreşebilir. Sizden saklananlar da itiraf edilebilir. Sevdiğiniz kişiye olan ilginiz bu dönemde daha da artabilir. Sorunlardan kaçmak yerine onları tamamen halledecek cesareti kendinizde bulabilirsiniz.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER


Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi eşiniz, ikili ilişkileriniz veya iş ortağınızla paylaştığınız ortak maddi kazanımlar için harcamanız gerekebilir. Maddi konular sizi zorlayabilir.

Merkür Koç etkisi ile; Teknolojik cihazlarınıza ayrıca dikkat etmeniz gereken bir dönemdesiniz. Sosyal çevreniz hareketlenebilir, eski arkadaşlarınızdan haberler duyabilirsiniz. Onlarla görüşmek isteyebilirsiniz. Eski günlerden bol bol konuşabilirsiniz.


YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi evliliğiniz ve eşiniz için sarf edebilirsiniz. İş ortaklarınız ile ilgili konularda daha çok çalışmanız ve ortaklığınızı düzene sokmanız gerekebilir.

Merkür Koç etkisi ile; kariyer hayatınızda yükselişiniz ile ilgili problemler, statünüzle ilgili sıkıntılar yaşayabilirsiniz. İş yerinizde yanlış anlaşılmalar meydana gelebilir. İşinizdeki sorunları evinize, evinizi işinize taşımamalısınız. Sizden ailenizde veya iş yerinizde saklanan konular varsa onları bu dönemde öğrenebilirsiniz.



ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi işiniz için harcayacaksınız. Planlı, disiplinli ve düzenli olarak istediklerinize ulaşmanız hiç de zor olmayacaktır. Sağlığınıza ekstra dikkat etmelisiniz. Diyet yapmak için çok uygun bir dönemdesiniz.

Merkür Koç etkisi ile; akademik kariyerinizde dikkat dağınıklığı yaşayabilirsiniz. Yabancı dil sınavlarında işaretlediğiniz soruları tekrar tekrar kontrol edin. Seyahatlerinizde pasaportunuz kaybolabilir, uçak kaçabilir, tedbirli olmalısınız. Geçen yıl biten ilişkileriniz yeniden karşınıza çıkabilir. Uzak durmak için elinizden geleni yapmalısınız. Çevrenizde hiç beklemediğiniz insanların sizden sakladıklarına, değişik davranışlarına tanık olabilirsiniz. Retro bitimine kadar sakinliğinizi koruyunuz.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi aşk için, sevgi için, sanat için, hobileriniz, spor ve çocuklarınız için harcayabilirsiniz. Daha ayakları yere basan bir ilişki isteyebilirsiniz. Düzenli spora gitmek size iyi gelecektir. Çocuklarınızla ilgili ufak sorunlar yaşayabilirsiniz. İlginizi onlara yöneltmeniz gerekebilir.

Merkür Koç etkisi ile; sizden saklanan gizli ilişkiler, toplumun onaylamadığı ahlaksal durumlar varsa gün yüzüne çıkabilir. Eğer siz yasak bir şey yaşıyorsanız çevreniz bunu duyabilir. Kaybettiğiniz maddi manevi sizi dönüştüren ne varsa bu dönemde size geri gelebilir. Size krizler yaratan insanlar sizden uzaklaşabilir. Almanız gereken bir miras veya bankadan bir paranız varsa elinize geçebilir.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi evinize ve ailenize harcamanız gerekecektir. Ailevi sorunlar meydana gelebilir ve aileniz sizden eskisinden daha çok ilgi bekleyebilir. Evinizde tadilat, taşınma ile ilgilenebilirsiniz.

Merkür Koç etkisi ile; evliliğinizde geçmiş sorunlar yeniden gündeme gelebilir. Eğer evlilik hazırlıkları yapıyorsanız sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde iş ortaklığı kurmak, sözleşmeler imzalamak doğru olmayacaktır. 

AKREP ve YÜKSELEN AKREP

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi internet, medya, teknoloji ile ilgili konulara kanalize edebilirsiniz. Kardeşleriniz, yakın çevreniz veya komşularınızla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz ve onlarla ilgilenmeniz gerekebilir.

Merkür Koç etkisi ile; günlük hayatınız, rutin işlerinizde aksamalar meydana gelebilir. Sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Geçmişteki sağlık sorunlarınız yeniden meydana gelebilir. İş yerinizde aksamalar, birbirinin işine mani olmaya çalışan insanlar olabilir. İşten ayrılmalar yaşanabilir. Günlük hayatınızda da sizden gizli işler çeviren, arkanızdan olmayacak şeyler söyleyen insanlarla karşılaşabilirsiniz. İnsanların gerçek yüzünü gördüğünüzde güveniniz sarsılabilir.

YAY ve YÜKSELEN YAY

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi sahip olduğunuz maddi ve manevi değerleri korumak için harcayabilirsiniz. Paranızı kazanmak ve bütçenizi korumak için disiplinli çalışmalar yapabilir, yeni kararlar alabilirsiniz. Hem kazanıp hem hemen harcadığınız bir dönem yaşayacaksınız.

Merkür Koç etkisi ile; ikili ilişkilerinizde geçmiş sorunlarınız meydana gelebilir. Egonuzu incitecek durumlar yaşayabilirsiniz. Yanlış anlaşılmalar ile ilişkileriniz veya çocuklarınızla sürtüşebilirsiniz. Sakin kalmalı ve retro sürecinde kelimelerin yanlış anlaşılmış olabileceğini unutmamalısınız. Ailenizde geçmiş sorunlarınız nihayet ortaya çıkarak çözümlenebilir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi kendiniz için harcayacaksınız. Hedeflerinize ulaşmak adına mücadele gücünüz ve hırsınız artacaktır. Dış görünüşünüzde değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Gücünüzü doğru kullanmanız gereken bir dönemdesiniz. Kazalara dikkat etmelisiniz.

Merkür Koç etkisi ile; aileniz ve evinizle ilgili yeni kararlar almamanız gereken bir dönemdesiniz. Gayrımenkul ile ilgili yatırımlar yapmamalısınız. Evinizde tadilat sorunları yaşayabilirsiniz. Gereğinden az veya fazla uyuyabilirsiniz. Kariyeriniz ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz.

KOVA ve YÜKSELEN KOVA

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi sizden gizlenen olaylardan korunmak için harcayabilirsiniz. Enerjiniz azalmış gibi hissedebilirsiniz. Korkularınız ve bilinçaltınızı yönetmek için çaba sarf edebilirsiniz. Sağlık kontrollerinizi mutlaka yaptırmalısınız.

Merkür Koç etkisi ile; mazide bıraktığınız kişiler size bir şekilde haber yollamaya çalışabilir. Kardeşleriniz ve yakın çevreniz ile ilgili problemler yaşayabilirsiniz. Yeni teknolojik cihazlar almayın, elinizdekiler bozulursa panik olmayın ve 15 Nisan'ı bekleyin. Bu dönemde kimsenin sözüne güvenerek hareket etmemelisiniz, kendi istediklerinizi yapmalısınız.

BALIK ve YÜKSELEN BALIK

Mars Oğlak etkisi ile; enerjinizi sosyal çevreniz, arkadaşlarınız ile gezmek, onlarla ilgilenmek için kullanabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilgili sorunlar yaratabilir ve yaşayabilirsiniz. Ortaklaşa işler yapmak, yardım kuruluşlarında çalışmak için faaliyetlerde bulunmak isteyebilirsiniz.

Merkür Koç etkisi ile; geçmiş dönemlerinizi düşünmeli ve aldığınız borçları geri vermelisiniz. Maddi konularda düzenleme yapmazsanız paranız elinizden uçup gidebilir. Alacaklı iseniz bu dönem paranız size dönebilir. Eşinizin parası ile ilgili de sorunlar yaşayabilirsiniz. Bu süreçte evinizin bütçesini kontrol etmek epey zorlayıcı olabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder