1 Mart 2024 Cuma

MART 2024



Eğer bir şey sana ait ve senin kaderinse, kimse ve hiçbir şey ona kavuşmanı engelleyemez.

Ektiğimiz her bir tohumun karşılığını alacağımız,

Kırıldığımız yerden kökleneceğimiz,

Köklendikçe göklere uzanarak çiçekleneceğimiz bir Mart ayı başlıyor.

En güzel şifanın sevgi,

En güzel hak edişlerin değer vermekten geçtiğini anlıyoruz.

21 Mart tarihi, astrolojik olarak yeni yılın başladığı Baharın ilk günüdür. Bugün başlayan döngü yaşamımızda bir tohumun büyümesi gibi yeşerir, yeni gündemler yaratır. Mart ayının ilk günlerinde kapanış ve tamamlanmalar yaşar, yeni döngülere başlarız. 

Bu ekinoksa dek bu ay bize; yaşamın hediyelerinin, yolumuza sunulanların değerini ne kadar bildiğimizi sormaya hazırlanıyor. Sağlığımız, ekonomik değerlerimiz, ilişkilerimizde dengeleri nasıl kurduğumuzu, elimizdekini ne kadar koruduğumuzu öğreneceğimiz gündemlere ilerliyoruz. 

Ayın genel teması; denge. Yaşam ve doğa, denge üzerine kuruludur. Dengenin bozulduğu her alanda, bir deneyim ve ders saklıdır.

Bu ay boyunca özümüzü koruyarak ilişkiler kurmak gündemimizde olurken, dengede olmayan, bireyselliğimizi koruyamadığımız, uyumsuz bağların sonlandığını göreceğiz. Ayrılıklar, boşanmalar gündeme gelecek. Kendimizden aşırı vermenin, kendimize hayır demenin de bir karma yarattığını fark edeceğiz. Aynı zamanda birçok kişi ruhuna eş olan dengi ile de buluşuyor olacak.

Merkür, 10 Mart'ta yapamadıklarımızı yapmak üzere cesaret verecek. Dürtüsel, fevri yanlarımızı törpüleyecek. Venüs, 12 Marttan itibaren koşulsuz sevgi ve romantizmi yeryüzüne sunacak. Mars, 23 Marttan itibaren hayallerimizin peşinde koşmak için bizi içe dönerek olan yapmaya davet edecek. 

Bu süreçte 21 Mart'a dek; isteksiz, yorgun, melankolik ve vazgeçmiş hissedebiliriz. Böbrek, dolaşım sistemi, baş bölgesi, ayak ve dişlerimiz daha hassas olabilir. Bedenimiz arınarak güç toplamak üzere, iyileşmesi gereken konuların sinyallerini verebilir.

25 Mart'ta Ay, 8 Nisan'da Güneş Tutulması yaşayacağız ve Nisan ayı boyunca Merkür Retro olacak. Tüm bunların etkisini Mart ayı boyunca hissetmeye başlayacağız. Mart ayı tamamlanmaları yaşatırken, Nisan ayında Güneşin yüceldiği yerde çok güçlü başlangıçlara uyanacağız. Daha özgür, bağımsız, cesur ve kendi doğallığını yaşayan, risk alan desteklenecek. Tutulmalar; hangi alanda iyiysen, o alanda öne çık, diyecek. Cesurca kendimizi seçmeyi, kalıplaşmış inançlarımızı yıkmayı öğreneceğiz.

Dünyada; savaş- barış, adalet- adaletsizlik konuları, manevi değerler, yerler, sahte gurular, ilaç sıkıntısı, denizler, okyanuslar, sular, limanlar, deniz ve beklenmedik bir uçak kazası, salgınlar, salgına dair gerçekler, petrol, denizler, gazlar, ani ve aşırı yağışlar, sınır güvenliği, hiperenflasyon gündeme gelebilir. Firmalar daralmaya gidebilir. Mart ortasında doğal afetler olabilir. İttifaklar, ortaklıklar bozulabilir. Kitle ayaklanmaları olabilir. Yine; fenomenler, ünlüler, sinema, güzellik merkezleri, spor- futbol konuşulabilir. Sosyal medya, tv ve yayınla alakalı alanlarda ciddi incelemeler olabilir. Ekonomik sarsıntılar ve yükselişler 21 Nisana dek düzenlemeye gitmek üzere artarak devam edebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder