23 Şubat 2024 Cuma

24 OCAK DOLUNAYI - ATLIKARINCA




''Benim güneşim, yeniden doğmak için batar.''


Ve ben yeniden doğmak için;
Gün batımıyla renklenmenin,
Durup sessizliği dinlemenin,
Kendimle kalabilmenin,
Yıldızlarla dans edebilmemin,
Gün doğumumun sihrine hazırlanmak olduğunu bilirim.

Yeryüzünde hiçbir çiçek, yıl boyu açmaz. Yapraklarınızın ve renklerinizin dinlenmesine izin verin. Sis bulutları dağılıyor, bahar geliyor, güneşin yeniden doğumu çok yakın.

Hayallerimize, ideallerimize, isteklerimize her zaman koşarak varacağımızı sanarız. Oysa bazen gerçek yolumuzu görmek için sadece durmamız, durup nefes almamız gerekir. Dolunay'ın Sabian Sembolü 'Bir Atlıkarınca' iken, bugünlerde birçoğunuz bir kısır döngüde ilerliyor gibi hissedebilirsiniz.  Sanki bir sis bulutunun içinde yüzyıllardır koşmuş koşmuş da başa dönmüşsünüz gibi gelebilir. Geriye dönemiyor, ileri de gitmek istemiyorsanız, yılın o şifalı çıkış anahtarını uzatacak Dolunayına hoşgeldiniz!

Atlıkarıncalar dönüp dolaşıp aynı noktaya gelir. Yaşam da işte böyledir. Zamanın dün - bugün - yarın gibi ilerlediğini düşünsek de aslında her zaman bir döngünün içerisinde ilerleriz. Ta ki onun ne anlattığını anlayana dek. Ve her başa döndüğümüzde bambaşka manzaralar görmüş, bambaşka şeyler öğrenmiş, bambaşka bir ben ile büyümüş oluruz. 

Hayır, başa dönmediniz. Artık her şeyin farkındasınız. Şimdi bu dolunay sizi farkında olarak o döngüden çıkmaya davet ediyor. Yaşamınızda durmadan tekrar eden neleri değiştireceksiniz?

Şimdi; alışkanlıklarımız, rutinlerimiz, sağlık, iş ve mali düzenimiz, yapacağım diyerek adım atmadıklarımız bizden adım bekliyor. Mükemmeliyetçilikle hayatın kulisinde durduğumuz, bir türlü hazır hissetmediğimiz, küskünleştiğimiz, kaçtığımız, pasifleştiğimiz ne varsa artık bunları geride bırakma zamanı. Adım attığımız her konuda desteklenecek, şifalanacak, her şeyi en güzel haliyle yapılandıracak ve başa döndüğümüzü sandığımız her konuda son 6 ayın ödüllerini alacağız. Unutmayın; bugünlerde attığınız her adım 18 Eylül Tutulmasında karşınıza yeniden çıkabilir.



Dünyada;

-Sağlık sektörü, ilaçlar, iş sektörü, araç piyasası, eğitim sistemi, vergiler, altın, bankalar, ekonomi ve borçlar bireysel ve toplumsal olarak yapılandırmak üzere gündeme gelebilir.
-Toprak, madenler, heyelan, tarım ve üretime dair gündemler yaşayabiliriz.
-Salgın, zehirlenme, evcil hayvanlarımızın sağlığı ve şifa konularını konuşabiliriz.
-Temizlik, diyet, detoks, evimizi eski eşyalardan arındırma gibi konularla ilgilenebiliriz. 
-Alerjiler, zihinsel sorunlar ve bağırsak problemleri yaşamamak adına içimize attığımız konulardan arınmak, açık iletişim kurmak, meditasyon ve şifa çalışmaları yapmak, bilinçaltı terapilerine katılmak, su kenarlarında sessiz zamanlar geçirmek iyi gelecektir.
-Bugünlerde (ve her zaman) bolluk bereketimizi çoğaltmak adına kedileri besleyebilir, aynı zamanda Ganesha Mantra dinleyebiliriz.


BURÇLAR & YÜKSELEN BURÇLAR

KOÇ: Hayatına yepyeni rutinler ekleyerek, yepyeni seçimler yaparak, iş, hayat akışı ve sağlığını düzenleyerek yeni bir yaşam yolculuğu yaratabilir ve kendini yeni deneyimlere açabilirsin. Spor, diyet gibi konulara başlayabilirsin. Yeniyi seçiyor olmak, şu anında var olanın ve senin yetersiz veya eksik olduğun anlamına gelmez. 
Kendin için daha iyi seçimler yapmanın, kendine daha iyi gelmenin, zihinsel olarak daha dingin olabilmenin nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

BOĞA: Hayat sahnende parlamak, görülmek ve yeteneklerinle öne çıkmak için seni durduran, mükemmel olmanı bekleyen, -ama'larla yola çıkan iç sesini durdurma, kalbinin sesini duyma vakti. Sınırlarını doğru belirlediğinde, her şeye rağmen ilerlemeyi seçtiğinde, aşk ve arkadaşlık ilişkilerinin aslında sana ne anlatmaya çalıştığını daha net göreceksin. İlişkilerinde hareketli gündemler, hobiler, çocuklarınla ilgilenme vakti. Kalbinin sesini duymanın, olduğun gibi parlamanın, içindeki aşkla yaşamına aşk ve eğlenceyi davet edebilmenin nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?


İKİZLER: Köklerine dönüyor, içe dönüyor, böylece kendi sesini daha iyi duyuyorsun. Yaşam alanın, ailen ve ev yaşamında sana daha iyi gelecek bir düzen yaratmaya, doğru iletişim kurarak bağlarınızı iyileştirmeye davet ediliyorsun. Hedeflerine koşturup dururken, gerçekten istediğin ne? Daha ait hissettiğin bir dünyada yaşamanın, ruhunun ihtiyaçlarını duymanın, iç huzurunun başarının anahtarı olduğunu görmenin, mutlu bir yaşam alanı yaratmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

YENGEÇ: Zihnindeki sıkışmışlıklara bir nefes üflemeye ne dersin? Dolunay ile önemli haberler duyabilir, önemli kararlar alabilirsin. Kendini konuşarak, yazarak ifade ettiğin işlerinde, eğitim, seyahat, satış veya yakın çevre ilişkilerinde bir tamamlanmaya ilerliyorsun. Duyulmak için önce kendini ve iç sesini duymanın, zihnini rahatlatarak kolaylıkla ilerlemenin, anladığın ve anlaşıldığın bir dünyada olmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

ASLAN: Kendi değerini, potansiyellerini, yeteneklerini yeniden keşfediyor, hak ettiğin güzelliklere kavuşmaya hazırlanıyorsun. Bu döngüde kaynaklarını yeniden düzenleyebilir, yeni bir bütçe planı yapabilirsin. Alacağın yeni sorumluluklar, geleceğine katkı olacak yepyeni kapılar açabilir. Kendine sunduğun değeri yaşamdan bulmanın, bolluk bereketini çoğaltmanın, emeklerinin karşılığını alarak değerini yaşamanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

BAŞAK: Yepyeni kararlar ve adımlar eşliğinde, öne çıkmaya, parlamaya hazırlanıyorsun. Dolunayın başrolü sensin, bu süreçte; aklınla, tavrınla etki yaratacak, topluma rehberlik edeceksin. İlahi adalet terazisi yaşamında yeniden tartılırken, ilişkilerinde kendine değer olanı seçmeye, hislerini açmaya, sağlığını ve geçmişini iyileştirmeye hazır ol. Kendini yeniliklere açmanın, sana iyi gelmeyenden arınarak yükselmenin, kendin olarak kabul gördüğün yerlerde çiçek açmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

TERAZİ: Dolunay ışığı iç dünyanı aydınlatıyor, zihnini rahatlattıkça daha sağlıklı hissetmeye hazırlanıyorsun. Bugünlerde herkesin ve her şeyin iç yüzünü görebilir, yaptığın fedakarlıkları dengeleyebilirsin. Bağımlılıklarını, sana iyi gelmeyen bağları geride bırakabilir, manevi, şifalı ve ruhsal alanlarla ilgilenerek kendine iyi gelebilirsin. Yaşamın işaretlerini ve kendini duyarak, akışa güvenip güvende olduğunu bilerek, arındıkça hafifleyerek kadersel desteklerle ilerlemenin nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

AKREP: Uzun zamandır kurduğun hayallerin, düşlerin var. 'Bir gün olursa...' diye başlayan cümlelerin, zaman zaman uzaklaşıp küskünleşmelerin var. Şimdi onlar için gerekli sorumluluğu almaya, yapman gerekenleri yapmaya çağrılıyorsun. Bir adım attığında desteklenecek, seni destekleyenleri de göreceksin. Yeni çevreler eşliğinde, yeni gelecek kararlarına hazırlanıyorsun. Hayallerini yaşamanın, gerçek dostlarla ilerlemenin, yolculuğuna güven duydukça desteklenmenin nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

YAY: Hayatta bazı kapılar kapanır, bazı kapılar açılır. Bazen yıllar boyu ulaşmak istediğini sandığın kapı, aslında yanlıştır. Şimdi hedeflerin, kariyerin ve geleceğin için kapanan kapılar varsa, hayatın seni doğru olana yönlendirmeye çalıştığını bilmelisin. Yolculuğun boyunca çok şey öğrendin. Bildiklerine güven ve kendini esas yükselişine hazırla. Kendi potansiyellerini en güzel haliyle yaşamanın, olanın ve olmayanın seni en güzeline taşıdığını görmenin, yepyeni fırsat kapılarını aralamanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

OĞLAK: İnandıkların yenileniyor, hayata baktığın pencereler değişiyor. Manzaraya en büyük resimden bakmadan önce, adım adım ilerlemeye devam et. O adımlar sana hayallerini getirecek. Yepyeni yolculuklar, eğitimler, karşına çıkacak yeni insanlar ve hikayeler, ufkunu genişletecek her şey gündeminde. Sınırlarını aşarak özgürleşmenin, yepyeni deneyimlerle gelişmenin, geleceğe daha umut dolu ve heyecanla bakmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

KOVA: Şimdi durmanın ve kendini dinlemenin zamanı. Seni yolundan, zihninin içinde durmadan konuşan, yaşamını -ama'larla dolduran ne? Büyük bir arınmanın ve şifalanmanın eşiğinde, karmik döngülere ve blokajlara veda etmeye hazırlanıyorsun. Mali gündemlerde tamamlanmalar yaşayabilir, iç dünyanı anlatıp açtıkça hafifleyebilir, sağlığını iyileştirebilirsin. Derinliklerine bakarak aydınlanmanın, arınarak hafiflemenin, içsel gücünü fark ederek yeniden doğmanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

BALIK: Bir diğerinin penceresinden kendine baktığın, kendinle olan ilişkini güzelleştirdikçe ilişkilerini iyileştireceğin karmik zamanlardasın. Yeni ilişkilere başlamak, evlilik kararı almak, ilişkilerinde sınırlarını yeniden belirlemek, ilişki veya ortaklıklarında gerçekten ne istediğini görmek gündeminde olabilir. Dengeli, uyumlu ilişkiler kurmanın, ruhuna iyi gelen ilişkilerle beslenmenin, birliğin ve uyumun güzelliklerini yaşamanın nasıl bir his olduğunu bilmek ister misin?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder