24 Ağustos 2023 Perşembe

BURÇLARIN YERYÜZÜNDEKİ MİSYONU



Bir zamanlar gökyüzünde 12 tane ışık varmış. Işıklar zamanla yeryüzünü merak etmeye başlamışlar ve bir gün gökyüzünde bir çember halinde toplanarak aşağıya inmeye karar vermişler.

Elbette içlerinde en korkusuz olan Koç, içindeki ateşin verdiği özgüvenle yeryüzüne inmiş ve diğer burçlara öncülük etmiş. Yeryüzünde ardından gelecek olanlara yol açmış, hızla hareket ederek hayatta kalmak için savaşmış, keşfetme arzusuyla heyecanla kalbinin sesini dinlemiş. Tüm bunları yaparken aslında kendini keşfetmiş, içindeki ben'i bulmuş. Yeryüzüne; öncülük, korkusuzluk, kahramanlık, başlatma enerjisini getirmiş.

Yeryüzüne inmek için sırası gelen Boğa, temkinli enerjisiyle beklerken ardından gelecek olan İkizler merakına yenilenerek Boğa'yı aşağıya itmiş. Böylece Boğa, Koç'un açmış olduğu yollara sabır ve kararlılıkla ekinler ekmiş, değer katmış. Yeryüzünün bahçelerinde dinlenmiş, bedenini, beş duyusunu keşfetmiş. Rüzgarı hissetmiş, ekinleri tatmış, toprağa dokunmuş, şükretmiş, nefsini keşfetmiş. Dünyaya; sabır, kararlılık, değer, sahip olma enerjisini getirmiş.

Hızla yeryüzüne inen İkizler, Koç ve Boğa ile arkadaş olmuş. Onların öğrendiklerini diğerlerine aktarmak için not almış. Daha çok öğrenmek için seyahatler yapmış ancak gidilecek çok yer olduğu için gittiği yerlerde uzun kalamamış. Boğa'nın ekinlerini satarak kazanca çevirmiş. Zihnini keşfetmiş. Dünyaya; arkadaşlık, iletişim, kısa seyahatler, ticaret, bilgi enerjisini getirmiş.

Yeryüzünde hızla ilerleyen ışıklara aidiyet kavramını getirmek için Yengeç kabuğundan sıyrılarak ve yanındakilerle duygusal vedalar yaşayarak aşağıya inmiş. Diğer ışıklara ev yapmış, o evde dinlenirken duygularını, yukarıda sahip oldukları ruhlarını yeniden fark etmelerini sağlamış. Denizleri, duygularını keşfetmiş. Arkadaşlık bağları, aile bağları gibi olmuş. Bilgilerine sezgi katmış. Dünyaya; duygu, sevgi, aile, aidiyet, geçmiş enerjilerini getirmiş.

Aslan yeryüzüne neşeyi, aşkı, kalbi, ışığı getirmek üzere inerken tacını takmış. Diğer ışıkları Güneş'in ışığında birleştirmiş. Onlara hayattan keyif almayı, oyun oynamayı, farklılıklarını fark etmeyi öğretmiş. Sahneye çıkarak yeteneklerini göstermiş. Aşkla yapılan her şeyin daha güzel olduğunu anlatırken, aşklar yaşadıkça kalbini keşfetmiş. Bir Aslan'ın bölgesini koruduğu gibi altın kalbiyle onları korumuş. Kurulan ailelere çocuk enerjisini getirmiş. 

Neşeyle, keyifle her yana dağılan ışıkları toplamak üzere Başak hemen yeryüzüne inmiş. Sahip olduğu yetenekleri keşfeden ışıklara onları tüm dünyayı güzelleştirmek için kullanmayı öğretmiş. Sadeliğin güzelliklerini anlatırken, diğer burçların getirdiği bilgileri düzenlemiş, eğlenceden kalanlar toparlanarak doğa arındırılmış. Aşktan kalbi kırılanlara doğadan iksirler hazırlayarak onları şifalandırmış. Dünyaya; sadeliği, üretkenliği, şifayı, mütevaziliği ve zekayı getirmiş.

Aşkla buluşan ruhlara birliğin, uyumun, beraberliğin güzelliğini yaşatmak üzere Terazi yeryüzüne inmiş ve aşkın daimi olmasını isteyenleri evlilikle birbirine bağlamış. Üretken ışıklara ortaklıkları katmış. Fazla ve eksik olana denge, haksızlıklara adaleti getirmiş. Yeryüzünün güzelliklerini biçimlendirmiş. Tüm bunları nezaketle, tatlı diliyle yaparak gezinirken, onlara şarkılar söylemiş. Aşık ruhlar onun sesiyle buluşmuş, birbirlerinin aynasından kendilerine bakmışlar.

Yeryüzünde olan bitenleri izleyen Akrep, görünenin ardını, yerin altını merak etmiş. Dünyaya inerek aşka tutkuyu getirmiş. Ruhun kapılarını açmış, gizli ve ökült bilgileri, sırları, ruhun gizemini araştırırken psikolojiyle tanışmış. Birlikten gelen gücü, kaynakları yönetmeyi öğretmiş. Dönüşerek güzelleşmeyi, arınarak ve bırakarak iyileşmeyi, karanlık ve aydınlığın birliğini, başlayanın bitebileceğini anlatmış. 

Derinlerden çıkan bilgiye anlam katmak üzere Yay dünyaya inmiş. Hedefe doğru hızla koşarken, asil atına binmiş. Uzun yolculuklar yapmış, renkli, farklı ruhlar, hikayeler dinlemiş. Öğrendiklerini anlatmak üzere okullar açmış, bilgiye derinlik katarak uzmanlıklar yaratmış. Tüm dünyaya nezaketin bilgisini dağıtırken, yazılı olmayan kuralları öğretmiş. Neşeyi, umudu, renkleri, bilginin ışığını, en önemlisi hakikati tüm bilgeliğiyle dünyaya yaymış.

Hakikatin bilgisiyle ışığın tüm potansiyelini açığa çıkartmak üzere Oğlak dünyaya inmiş. Yayılan tüm bilgilere düzen, aşılan sınırlara biçim, yazısız bilgilere kural getirmiş. Böylece ışıklar kendilerinin en güzel haline, hedeflerinin zirvesine ulaşmak üzere kararlılık ve istikrarla adım atmaya başlamış. Tüm ışıkların getirdiklerini sağlamlaştırmış, sabırla içlerindeki cevher olgunlaşmış. Her ışık kendi enerjisinde zamanla çiçek açmış, başarmanın hazzını yaşamaya başlamış.

Sınırlara ayrışan ruhlara birliği, tek düzene uyumlanan yeryüzüne farklılıklarını hatırlatmak üzere Kova tüm aydınlığıyla dünyaya inmiş. Dünyaya tüm yeryüzü kurallarının ötesinde bambaşka bir düzen, tüm bilinenlerin ardında bambaşka bir bağ olduğunu anlatmış. Işıkların içindeki özgünlüğü açığa çıkarttıkça, herkes herkesleşmekten özgürleşmiş. Arkadaşlıklar kardeşliğe dönüşürken, tüm ruhlar birbirlerinin hayallerine ışık olmuş. Yükselen bilinçle yaşam sorgulandıkça yepyeni şeyler bulunmuş.

Tüm ışıklar bir bir yeryüzüne inerken, Balık hepsinden bambaşka şeyler öğrenerek her şeyin bilgisine kavuşmuş. Denizlere inerek suyun engin bilgisini, akışı, teslimiyeti dünyaya taşımış. Yaşanan her şey onunla anlam kazanmış.Yeryüzündeki birliğe, gökyüzündeki birliği anlatmış. Tüm burçların bilgisi eriyerek çözünmüş, her şey sınırsızca birbirine karışmış. Ruhlar onunla birlikte tek bir ışığa dönüşmüşler.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder