20 Ağustos 2023 Pazar

21- 27 AĞUSTOS HAFTASI - İNZİVA VAKTİ



Merhaba yeryüzü sakinleri,

Hep birlikte uzun bir tatildeyiz şimdi... Yorulan zihnimiz, günlük hayata sıkışan bedenimiz bizi nefes almaya davet ediyor. Zaman yavaşlıyor, bir sis bulutuna uzanıyoruz. Belirsizliklerin içinde yönünü bulamamak seni huzursuz etse de, bu sis bulutu dağıldığında yaratacağın dünyanın anahtarı bugün durup dinlenmende saklı. Takılı kaldıklarından, sana iyi gelmeyen alışkanlıklardan, değerine dek olmayan bağlardan hayatın seni özgürleştirmesine, bunları görebilmeye izin ver. 17 Eylül sonrası için; kendine ve duygularına dürüst olma, giden ve bitenlerin ardından esas değerli olana odaklanma, kendi değerine yeniden doğmak için değişen döngülere teslim olma vakti. Yeniden başlayacağız. Daha gerçek bir dünyaya...

Merkür, Venüs, Satürn, Uranüs, Neptün, Plüto, Şiron Retroda...

PAZARTESİ: Haftaya oldukça karmik etkilerle başlıyoruz. Yaşamımızda denge kurmak için dengenin bozulduğu tüm bağlar bugünlerde iyileşmek üzere görünür olabilir. İlişkilerimizde korku ve kaygılarımızı, geçmişten bugüne taşıdığımız yaralarımızı, hayatımızda sürekli tekrar eden kısır döngüleri daha net görebiliriz. Keskin sınırlar çizmek veya akışa bırakmakla alakalı içsel dalgalanmalar yaşarken; duygu ve düşüncesinde dürüst olanlar, sakin ve bilgece adım atanlar desteklenecektir.

Mars - Neptün karşıtlığı yaşayarak Merkür Retrosuna hazırlandığımız bugünlerde; enerjimizin düşmesi, belirsizlikler içinde hissetmek normaldir. Gergin ve manipülatif ruh haliyle kararlar almadan önce, durup dinlenmemiz, doğru planlamalar yapmamız gereken zamanlardayız.

SALI: Zamanı doğru yönetebileceğimiz, tecrübelerimizden, olgun veya otoriter kişilerden destekler alabileceğimiz bir gündeyiz. Gün boyunca yaşanan etkiler özdeğerimize mercek tutarken, kendimize ne kadar değer verdiğimizi görebiliriz. İçsel boşluklarımızı abartılı yeme içme, alışveriş, sahip olma dürtüsü ile doldurmaya çalışmaktan uzak durmalı, dünyevi ve gelip geçici olandan, esas değerli olana odaklanmalıyız. Gece yarısı Merkür dururken; duygu ve tepkilerimizi abartılı biçimde ortaya koymak yerine sakinliği seçmeliyiz. 

Dünyada ise; zamlar, fiyat artışları, altının yükselişi, aşırı yağışlar, seller, salgın hastalık gündemleri, gıda veya sudan gelebilecek zararlar, sismik sarsıntılar bugünden itibaren hafta boyunca gündeme gelebilir.

ÇARŞAMBA: İyi ki doğdunuz sevgili Başak'lar! Yeryüzü varlığınızla daha üretken, doğal, düzenli ve zekanın ışıldadığı bir yer!

Merkür bugün gerilemek üzere duruyor, şimdi biraz sessizlik... Gün boyunca içsel ihtiyacımız; içe dönmek, derinliklerimizi fark etmek, değer ve gücümüzü neye bağladığımızı görebilmek olacak. Bugün sezgilerimiz bize yol gösterebilir, ruhsal çalışmalar yapabiliriz. Finansal tüm konularda planlama yapmak üzere odaklanabiliriz. Retroların bitişinden sonrası için (17 Eylül) araştırma, organize etme ve kalan işleri bitirmeye yönelebiliriz. Bugün; takıntı, paranoya, manipülasyon ve güvensizlik kaynaklı kelimelerin ardına takılarak abartılı çıkışlar yapmamaya dikkat edelim. Gün boyu beklenmedik ani etkilere açık bir zaman akışındayız.

PERŞEMBE: Derin ve haberci rüyalardan uyandığımız, iç motivasyonumuzun yüksek olduğu, kararlı ve gerçekçi etkilerle güne başlıyoruz. Bugün günlük yapmamız gereken işlerimiz, 11:10'a dek askıda kalabilir ve ardından da attığımız adımlar yavaş ilerleyebilir. Üzerimizde zaman, duygu, otorite veya sorumluluk baskısı hissedebiliriz. Retro etkisiyle yarım kalan konuları tamamlamak, planlama, düzenleme ile ilgilenmek günü verimli kılacaktır. Bugünü; keşfetmeye, kendimizi geliştirmeye, eğitimlere, manevi ve felsefik alanlarla ilgilenmeye ayırabiliriz.

CUMA: Enerjik, canlı, özgüvenli, yenileyici etkilerle güne başlıyoruz! Bugün kendimizi ruhsal ve bedensel olarak daha iyi hissedebilir, geleceğe dair güzel kararlar alabiliriz. Yaşamın sembolik işaretleri, yolculuklar, eğitimler, kendimizi açtığımız kişiler şifaya ve farkındalığa neden olabilir. İlk kez yaptırmayacağımız bakım, kuaför, alışveriş rutinlerimizi yapabilir, doktor ve terapi çalışmalarımızı bugüne denk getirebiliriz. Atacağımız adımlarda heyecanla veya iyimserlikle büyük riskler almak yerine gerçekçi ve sakin olmak bizi yanılgılardan koruyacaktır.

CUMARTESİ: Hayallerimizi yaşamak, isteklerimizi oldurmaya çalışmak, yeni adımlar atmak için hevesli, coşkulu ve özgüvenli hissedebileceğimiz bugün; attığımız her adımı sorgulamalı, sakin ilerlemeli ve yüksek beklentilerimizi dengelemeliyiz. Hızlı ve aceleci kararlar; yanılgı, aldanma, hayal kırıklığı, unutkanlık gibi etkiler yaratabilir. Gün boyunca detaylara takılı kalarak güzellikleri ve andaki duyguları kaçırmaktan veya olanı olduğundan fazla gözümüzde büyütmekten kaçınmalıyız. 16:06 itibariyle daha gerçekçi ve sakin etkilerde olacağız. Bugün zihnimizi rahatlatmak için gezmek, keşfetmek, doğal alanlarda zaman geçirmek ruhumuza iyi gelecektir. 

PAZAR: İçsel ihtiyacımızın; geleceğe dair güvende hissetmek, sınırlarımızı çizmek, onaylanmak, sorumluluklarımızı tamamlamak, üretken adımlar atmak olduğu etkilerle güne başlıyoruz. Bugün geleceğe dair doğru planlamalar yapabilir, geçmişten bize yol açacak kişilerle bağlantılar kurabiliriz. Üzerimizde sorumluluk, zaman, otorite baskısı hissedebileceğimiz bugün, engellendiğimiz gündemler yaşanabilir. Karamsar, mükemmeliyetçi ve detaylara takılı kalmak yerine, zamana ve akışa güvenmeliyiz. Dünyada ise liderler, otorite konumlarla ilgili zorluklar, yeryüzü hareketleri, yanardağlar bugünlerde gündemde olabilir.

Mars'ın Terazi burcuna geçişi ile Ekim ayı Tutulma gündemlerimize dair ipuçları edinmeye başlıyoruz. Kendimizi dengeli, net ve adil biçimde ortaya koyma deneyimleri başlıyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder