19 Şubat 2023 Pazar

20 ŞUBAT YENİAYI





Dünyanın en güçlü insanları her şeye sahip olanlar değil,
Sahip olduğu duyguları kaçmadan yaşayabilenlerdir.
İçinde dolup taşanlar açığa çıkarken,
Sadece akmasına izin ver.
Kalbinin ateşini, ruhunun ıssızlığını hisset.
Acının gözlerinin içine en keskin bakışınla bakarken,
Akan yaşlarımızın samimiyetinde, yakınlaşsın kalplerimiz.
Çünkü karanlığın parlaklığı sahte, aydınlığın birliği gerçektir.
Yasına, oluşa, kalbine teslim ol.
Gözyaşlarınla bırak toprak arınsın zehrinden,
İçinde yeni tohumlar yetiştirebilmek için.
Yeter ki sonunda sevginin cesareti, aklının gücüyle birleşsin.
Tekrar uykuya dalma...


20 Şubat 10:04'te (tr) gerçekleşecek Yeniay ile hayatımızda yeni bir döngü başlıyor. Bu döngü bizleri 7 Mart'ta başlayacak 2,5 yıllık bir sürece hazırlanıyor. Bu süreçte; koşulsuz sevgiden, birlikten, duygularımızdan ve maneviyattan ne kadar uzaksak, onlara yakınlaşacağımız olayları o kadar çok yaşayacağız. Bu Yeniay bizleri 7 Mart sonrasına hazırlıyor olacak.


İlişkilerde ise içimize atılanlar dolup taşıyor olacak. Yalnız koşulsuz sevgide bir olabilenler yollarına devam ederken, ruhsal sevginin hissedileceği aşklar başlayacak; gerçek olmayan bağlar açığa çıkıyor olacak.

İyileşmenin en güzel yolu, bir diğerini iyileştirebilmektir. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmazken, ruhumuzun yaralarını, psikolojik ve manevi olarak ne kadar değiştiğimizi görmeye başlayacağız. Aslında her birimizin diğerine rehber, birbirimizin şifacısı olduğunu fark edecek, birlikte iyileşeceğiz. 


Bir insana dokunmak, tüm insanlara dokunmaktır. Kırdığınız, onaramadığınız kalpleri, karmik yüklerinizi ancak iyilikle şifalandırabilir, güzelleştirebilirsiniz. Hayat insana her zaman fırsat verir, yalnızca bazen göremezsin.


Bugünlerde diğerleri için hareket edebilen, isyanda olmak yerine doğru eylemde olan, suçlama ve öfkeyle diğerlerinden beklemek yerine sorumluluk alabilenler, başlayacak yeni karmik döngüye daha kolay geçiş yapabileceklerdir. Karşınıza çıkan bir diğerinin hayatına dokunabilme fırsatlarını izleyin. Onlar, bugüne dek yarattığınız karmaları temizlemenize birer aracı olacaklar.


Ülkemizin Güney Ay Düğümü'nü tetikleyen Yeniay, başlayacağımız 2,5 yıllık döngü hakkında bize ipucu verecektir. Bu sürecin mesajı, artık bize iyi gelmeyenleri bırakarak 18 yıllık bir karmik döngüyü kapatmakla ilgilidir. Bırakmamız gereken gölge eğilimler; kurban - kurtarıcı rolleri, sürece drama ve mağduriyet ruhu ile yaklaşmak, yardımları, iyiliği, spiritüel ve dini konuları kötüye kullanmak, duygu sömürüsü, yaşananlardan kaçarak unutmaya çalışmak, aşırılıklar, acıdan beslenmek ve değerli olana kendini layık bulmamak, fanatizm ve yargı ile ilgilidir.


Hayat bizden tüm bunları bırakarak; düzenli, detaycı, organize yaşamayı, aklı öne almayı, kendi sorumluluklarımızı almayı, olanın üstüne gitmeyi, sağlık sistemi, eğitim ve üretime önem vermeyi, sorgulamayı, değerli ve kaliteli hayat yaşamayı, sahip olduklarımızı korumayı, üretime önem vermeyi isteyecek, bunlara önem vermedikçe hatırlayacağımız olaylar yaşatacaktır. Aynı zamanda; salgınlar, sular, denizler, göçler, ilaçlar, iç güvenlik, sahte haberler gündemimizde olabilir.


Yeniay'ın Sabian Sembolü; 'Avcılardan saklanan sincap.'


Etrafın gerçekler ve yalanlarla, nefret ve korkuyla sarılmışken hatırla. Bir zamanlar herkes dünyaya çocuk saflığında geldi. Şimdi acıtmaktan haz duyan, dünyeviliğe kendini kaptıran, nefsi için bebeklere kıyanlar, bir zamanlar bebekti. Şimdi, ruhlarındaki o kişiyi yeniden bulmaları için arınacakları ızdıraplardan geçecekler. Ve tüm bu ateş hattının içinde kendi sığınağına dönerek derin nefesler al, bedenini dinle, aklını koru. Propaganda, çatışma ve paranoyanı besleyenlerden uzak dur. Zihnindeki korkuları yaydıkça sadece avcıları beslersin.

"Aradığın şey o kitaplarda değil, aradığın şeyi okuyarak bulamazsın. Aradığın şeyi yüreğinle bulacaksın. Dünyadaki tüm kitaplar, tüm hesaplar, akıl oyunları, sayfalarca laf, sevginin yerini tutmaz. Okuyarak öğreneceksin ama severek anlayacaksın."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder