3 Kasım 2022 Perşembe

TUTULMAYA DOĞRU

Anılarla, sevinçlerle, acılarla dolu bir evi bomboş görür gibi,

Bir hastane odasında, yalnız seni sevenlere sarılarak, şifaya teslim olur gibi,

Perdeleri ağır ağır çekecek,

Yaşadıklarımıza kabul verecek,

Zihnimizdeki toz zerrelerini üfleyecek,

Gerçeklerle yüzleşecek,

Değersizleştiğimiz, yalnızlaştığımız, tutundukça eksildiklerimizin üstünü beyaz örtülerle örtecek,

Eskiden olsa dünyayı yakarız, öfkeleniriz, anlatarak, çabalayarak enerji harcarız sanarken,

Sakince bavulumuza bizi olgunlaştıran deneyimleri alıp,

Kapıları kapatarak, yepyeni bir hayata ilerleyeceğiz.

Yeniden aynı olaylar, durumlar, düşüncelerde dönüp durmamak için,

O eve son kez bakacak, o koridorlarda son kez oturacak,

Güçlenen ruhumuza göz kırparak geçmişi özgür bıraktığımızda,

Değişimi orada başlatacağız.

En önemlisi, kendi defterinizi nasıl doldurduğunuzdur. Bu dönemde yaşadıklarınızda diğer insanlara, hayata, olanlara kızmak, öfkelenmek, zarar vermek, kendimize zarar vermektir. Karma yaratmadan ilerlemenin en güzel en zarif yolu, sessizce sınır koyarak ilerlemektir. Bugünlerde yalnız kendinize dönün, kendinize geçmişinizden neyi anladığınızı sorun ve kendinizde neyi yansıttığınızı görün.

Bizi değersiz hissettireni görmemenin kaçınılmaz olduğu, geçmişte almadığımız arınma, yenilenme sorumluluklarını kaderin zorunlu olarak aldırdığı günlerden geçiyoruz. Bu; kendi düşünce yapımız, hayatımızdaki insanlar, ait hissetmediğimiz yerler olabilir. 

Ruhumuza, bedenimize, kalbimize iyi bakmadıysak iyileşmeye davet ediliyoruz. Eğer bir rahatsızlık yaşıyorsanız, sevgiye ve ilgiye olan ihtiyacınızı ruhunuz bedeniniz aracılığla size duyuruyor olabilir. Kasların tutulması, baş dönmesi ve ağrıları, öksürük, genital bölge rahatsızlıkları, kanserler içimizde atamadıklarımızın bedenimizde birikme şeklidir.

Bu dönemde kimileri kendi kaderindeki güzelliklere erişmek adına arınmalar yaşarken, kimileri de yaratmış olduğu karmaları anlamak için yaşattıkları ile başbaşa kalacaktır. Değerli hissetmeye gönüllü değilseniz, kimse size değerli hissettiremez. Ancak değerinizden eminseniz, hep değerinizi yükselten kişileri çekersiniz.

19 Ocak tarihine dek geçmişten gelenler veya hayatınıza yeni girenler; size tam anlamadığınız bir dersi anlatmak üzere sizinle buluşabilir. Kendimize değer verdiğimizi göstermenin en güzel yolu; karşımızdakini iyice tanımak için acele etmemek, zaman tanımaktır. Eğer bu dersi sert bir şekilde almaya gönüllü iseniz; yeni bir şeye başlayabilir, geçmişten gelen kişiyi kabul edebilirsiniz.

Bugünlerde hayatımızdan neyi çıkartıyorsak, Mayıs ayıyla birlikte hepsinin yerinin; değer, mutluluk, huzur, güven, aşk, bereketle dolacağını bilmelisiniz. Bugünlerde dinlenmeli, plan yapmalı, korkusuzca yüzleşmeli, ilerlemeli, rüyaların rehberliğine ve hayatın yaşattıklarına güvenmeliyiz. Şubat ayında çok hızlanacak hayat akşına hazırlanırken, huzurla köklenebilmek için topraklarımızı temizliyoruz. 

Yepyeni bir hayata, gerçek bir yeniden doğuşa hazırlanıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder