27 Şubat 2022 Pazar

2 MART YENİAY 'I - OLGUNLAŞMA DENEYİMLERİ


Merhaba yeryüzü sakinleri,

2 Mart günü saat 20.35 (tr) itibariyle, bir ay boyunca etkilerini yoğun biçimde hissedeceğimiz bir Yeniay yaşayacağız.

Bu hayatta hepimiz bir takım olaylar deneyimliyor, travmalar, acılar ve üzüntülerden geçebiliyoruz. Yaşadığımız bu olayların sebeplerini görmek ve onları aşmak için adımlar atmak yerine, onlardan kaçıyor, olaylara kişilere takılı kalarak bakıyor, güvensizlikler, öfke ve kaygıları bugünümüze taşıyabiliyoruz.

Bazılarımız ise yaşadıkları neticesinde kaybetme korkusu oluşturuyor, kendi özünden vazgeçerek sınırlarını açıyor, böylelikle haksızlıklara suistimallere uğrayabiliyoruz.

Yaşadığımız Yeniay ile birlikte, ilerlememize engel olan tüm duygular, korkular, kişiler açığa çıkıyor olacaktır. Tüm bunları görmezden gelmek, kaçmak, aşırı krizli ve duygusal tepkiler vermek ise, deneyimi anlayana dek bir kısır döngü yaratabilir. İlerlememiz için bize gönderilen bu deneyimi es geçmek, yalnızca kendimize ulaşmayı daha da geciktirecektir.

Bu Yeniay bizlerden yetişkin bilincinde olmamızı, sert ve kararlı bir duruş sergilememizi, sınırlarımızı korumamızı isteyecektir. Son 2 aydır yaşadığımız farkındalıklarla bardağımız taşarken, bardağı ego ve öfkeyle parçalamak yerine, içindeki suyu şifalanmak için içmemiz gerekecektir. Bu farkındalıklar neticesinde önemli ve köklü kararlar alabiliriz. Evlilikler, boşanmalar, evden ayrılmalar, özgürleşmeler yaşanabilir. Mali anlamda miras, banka, vergi konuları, emeklilikler, işten ayrılmalar gündeme gelebilir.

Komplekslerin ve korkuların yarattığı krizlerde, hırsta, egoda ve rekabette kalmak büyük karmaları açığa çıkartabilir. Korktuklarımız, kriz sandıklarımızda teslimiyette olursak, aslında kriz olmadığını veya onların değişmemiz için armağan olduğunu görürken, korkuda kalmak düşündüklerimizi ciddi biçimde yaşamımıza çağırabilir. 

Şayet bir yetişkin bilinci ile bakabilirsek, yaşadıklarımızın bugünümüzde olmamız gereken kişi olmamıza hizmet ettiğini görebiliriz. Tecrübeleri heybemize alarak, duyguları ve kişileri serbest bırakmak, aslında bizi takılı kalmaktan azad edecektir. Ne olursa olsun, soğukkanlı ve gerçekçi olmak, bize kazandıracak olandır.

Bu süreçte hayattan istediklerimiz için önemli adımlar atabilir, köklü değişimler yaşayabiliriz. Bu değişimlere gönüllü olmak ve küçük de olsa bir adım atabilmek, olumlu kadersel etkileri yaşamımıza taşıyacaktır. Bu süreçte kendimize yalnızca kendimiz engel olabiliriz. Krizler yaratmak, abartmak, depresyon, kaçış, karamsar düşünceler, sorumluluk alamayan haller, çocuk bilincimize aittir. 

Bu süreçte sınırlarımızı test eden kişilerle, psikolojik problemleri olan insanlarla, yargılayıcı, kibirli tavırlarla karşılaşabiliriz. Kendi içimizde bastırdıklarımız da; takıntılara, panik ataklara, anksiyetelere sebep olabilir. Bu baskılar nörolojik durumları, kalp rahatsızlıklarını da tetikleyebilir. Kendi çocuk benliğimizle konuşarak, kendimize ebeveynlik ederek, gerekirse ağlayarak, yazarak içimizdeki şifayı açığa çıkartabiliriz. 

Aynı zamanda bir aile büyüğünü de yeryüzünden uğurlayabiliriz.

Yeniay'ın Sabian Sembolü 'Birçok savaşta kullanılan kılıç, şimdi müzede.' Eski savaşlarımızdan, barış dersleri almayı öğreniyoruz.

Yaşamda her şeyin bizim için olduğunu bilerek, kendi potansiyellerimizi ve değerimizi yaşamayı geciktirmemek için kendimizle olan savaşımızı bitirdiğimizde, yaşamımıza da barışı ve huzuru çekmeye başlayacağız.

TOPLUMDA;

Nefsini iradesi ile terbiye edemeyen, gücü sahip olmakta arayan, güçsüz ve çocuk bilinçleri dev ekranda seyrederken...

4 Aralık 2021 tutulmasını tetikleyen etkilerle, dünyada köklü değişimlere hazırlanıyoruz. Yeni başlayan savaş süreci Mayıs ayına dek devam edecektir. Merkür ve Satürn açısı, bu süreçte kararların kolay kolay değişmeyeceğini, sert ve duygusuz hareket edilebileceğini göstermektedir.

Bu süreçte Jupiter kaos ve karmaşaya vurgu yaparken, gördüklerimiz işin aslından epey farklı olabilir.

Putin'in doğum haritasında Güneş, Satürn, Venüs, Merkür Terazi burcunda 12. evdedir. Güç elde ettiğinde değişmeyi, adaleti çıkarları için kullanmayı gösteren bu konumları sözde arabuluculuk girişimlerinde seyredebiliriz.

 Bu durum ekonomiye, altın ve gümüşe, yer altı kaynaklarına sert biçimde yansıyabilir. Yükselen etkisi ile arabulucu olmak çok önem kazanacaktır. 

Aynı zamanda karanlıkla beraber aydınlık büyüyebilir, güçlü yardımlaşmalar yaşanabilir.

Yeniay ile büyük yaptırımlar gelirken, özellikle 5 -6 Mart tarihleri zorlu geçebilir.

Mali anlamda krizler sebebiyle intihar ve şiddet eylemleri artabilir.

İş sahipleri ve çalışanlar arasında, devletler ve halk arasında, ebeveynler ve çocuklar arasında güçlü çatışmalar olabilir.

Çocuk sahibi olmak isteyenler şifa yöntemlerinin sonuçlarını alabilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder