23 Haziran 2021 Çarşamba

24 HAZİRAN 2021 DOLUNAY'I - YETİŞKİN OLMA DERSLERİ


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Takvimler 21 Haziran 2021'i, saatler 21.38'i (tr) gösterdiğinde, gökyüzüne Dolunay enerjisi hakim olacak. Bu enerji, 14 gün boyunca bizlerin gündemini oluşturacak. Üretmek, çalışmak, büyümek, sorumluluk ve sabrı geliştirmek, yeni olana açık olup güvenebilmek esas deneyim alanımızı oluşturacaktır.

Duyguların coşkuyla akmasını isteyip bir o kadar da yaşama küsmüşsen, her şeyin mükemmel ve kusursuz olması adına o günün gelmesini bekliyorsan, başarmak, en iyisi olmak isteyip aynı zamanda yetersiz hissediyorsan, yaşamda mutlu olmanın zorunlu bir şey olduğunu düşünüp acılarını saklıyorsan, desteğe, güvene, korunmaya hasret duyup korkularla kendini kapatıyorsan; bugünlerde yalnız değilsin!

Yaşamlarımızdaki tüm olamayanların nedeni ve belirsizliklerin huzursuzluğu; beklentilerle yaşamaktan kaynaklanır. Beklentilere kapılan kişi yaşamın ona getireceklerine güvenmez, ona sunulan güzellikleri göremez. Duygularını, düşüncelerini gönlünce yaşayamadığının farkına dahi varmaz. İş sorumlulukları alma, aşkı doyasıya tatma, özgür ve kendimiz olma gibi duygulardan aslında korkuyor ve kendimizi serbest bırakamıyorsak, hayatın bizi bunların bazılarından veya hepsinden mahrum bıraktığını zanneder ve kadere kızarız.

Belirsizliklerin yaşamlarımızda aydınlanarak bize yol göstereceği, Haziran'da retro boyunca değerlendirdiğimiz, geçmiş deneyimleri tamamlayacağımız, önemli yüzleşmeler yaşayacağımız bir Dolunay evresindeyiz. Hayat bizlere 'yetişkin' olmayı öğretiyor. Başaramama korkusu ile yaşamaktan korktuğumuz, korkularımız yüzünden kendimizi kapattığımız, beklentiler yüzünden kendimizi ve etrafımızı kandırdığımız, kendimizi hayata karşı küskünleştirdiğimiz konular gün yüzüne çıkıyor. 

Sorumluluklarımızın kolayca akması için Jupiter ile desteklendiğimiz, küçük bir adımımızın dahi cevhere dönüşebileceği, yardımlaşma ve şifa ile gelebilecek olan ilahi güzellikler de Dolunay haritasında vurgulanıyor.

Aile veya iş sorumlulukları harici, kendimiz olma sorumluluğunu aldığımız bir evrede olduğumuzu unutmayalım. Bu evrede; geçmişe özlem duymak, birilerine bağımlı olmak, gerçekçi olmamız gereken konularda yoğun duygusal tepkiler vermek, davranış ve duygu sorumlulukları alamayıp başkalarından bir şeyler beklemek, bu süreçte kaçınmamız gereken en önemli konulardır. 

Hayatımıza dair konularda; sınırlarımızı, bilgimizi, zamanımızı koruyor ve kıymetini biliyorsak, 'hayır' demeyi bilerek kendimize olan saygımızı yüceltiyorsak, gerçekçi ve sabırlı isek, ayaklarımız yere sağlam basıyorsa, hayatımızdaki olay ve kişilerle ilgili seçici isek, yaşam bizlere kalıcı fırsatlar, kariyer yükselişleri, statü ve başarıyı getirecektir.

Hayatta duyduğumuz şeyleri sorgulamak, kendimize ve çevremize adil olmak, başkalarının değil kendi davranışlarımızın sorumluluğunu almak, dünyadan sadece geçtiğimizi unutmayarak hırs ve kibre bürünmemek, dolunayın bize sunacağı güzelliklerde en büyük anahtarımız olacaktır.

İLİŞKİLER

İlişkiler konusunda geçmişe yönelik değerlendirmeler yaptığımız, hayata bakış açımızı tarttığımız, kararsızlıklar ve belirsizlikler yaşadığımız ama aynı zamanda ruh eşi ve ruh ikizi deneyimlerinin de oldukça öğretici olduğu bir Haziran ayını geride bırakıyoruz. Ne yaşanmış olursa olsun, kalbimizi şifalandırmak ve hayatımızın merkezine kendimizi koymayı hatırlamak için bu deneyimleri yaşadığınızı hatırlamalısınız.

Haziran ayında askıda kalan durumlar bundan böyle kolaylıkla akabilir, karşımızdaki kişinin sözcüklerine güvenip güvenmememiz gerektiğini daha net anlayabiliriz. Kendimizden sakladıklarımız, gözümüzde büyüttüklerimizin gerçekliğini görürken, aynı zamanda gizli saklı meseleler, aldatılmalar da gün yüzüne çıkabilir. 

İlişkisi olmayanlar için ise 10 Temmuz civarı tutkulu, yoğun ve kalbimizi güvenle açabileceğimiz aşklar başlayabilir.

İlişkilerde görmemiz gereken en önemli şey, kendi değerimizi bilerek yalnızlığımızla barışmaktır. Yalnızlığı ile barışık olan ve hayatındaki boşlukları kucaklayabilen kişi kendine 'eş' olacak kişi konusunda seçicidir. Hal böyle olunca, doğru 'eş'leşmeyi beklemek sabrın ve emeğin ödülüdür. Kendi değerini bilmeyen kişiler, yaşamına sürekli aynı ilişki deneyimlerini çekerek, onlarla beraber kendisini tanır. Ancak ilişkiler konusunda sürekli beklentide olan, kural ve koşullarla seven kişi, kalple değil, zihinle sever. Bunun en büyük sebebi ise, kontrol edememe korkusudur. Kalbini korumak ve geleceği kontrollü yaşamak isteyen kişi; ilişkilerde sürekli düşünen, didikleyen, kelimelere takılan, içinden geldiği gibi sevgisini sunamayan kişidir. Bu da aşka ve ilişkiye, hatta birlikte bir geleceğe güven duymamayı getirir. Oysa, korkusuzca kalbini açan kişi bilir ki ondan öğreneceği ve ona öğretecek pek çok deneyim vardır, herkes benzerini yaşamına çeker.

Venüs- Plüto karşıtlığı; ilişkilerde korkuları, kuşkuyu, kendini aşka kapatmayı, paranoyaları, manipülasyonu, güç savaşlarını, baskı ve gereksiz kıskançlıkları getirebilir. Ancak bu durum yalnızca korkuyla ve zihinle seven, gerçek bir bağlılıktan değil yalnız kalma korkusundan sürdürülen, sağlam olmayan ilişkiler için geçerlidir. Kalbini korkusuzca açıp aşkla yanmayı ve dönüşmeyi göze alan, akışa güvenen sevgiler için bu durum; aşkla büyümeyi getirecek, aşkın sorumluluğunu almayı öğretecek, tutkulu, derin ve güçlü bir sürecin başlangıcıdır.

SAĞLIK

Bu süreçte korkulardan ve güvende olamama hissinden kaynaklı mide problemleri yaşayabilirsiniz. Yine; kemik, diş, cilt sorunları ve bel ağrıları nüksedebilir. Ani kalp krizleri, elektrik ve yıldırım çarpmalarına karşı da temkinli olmak gerekir. Dinlenmek ve bedenimizin ihtiyaçlarına kulak verebilmek önemli olacaktır. Salgın konusunda ise hala çok tedbirli olmamız gereken bir dönemdeyiz.

ÜLKEMİZ ve DÜNYA

Venüs Procyon hattı ile birlikte; sudan gelebilecek tehlikeler çoğalabilir. Bu dönemde derin yerlerde yüzerken dikkat etmelisiniz. Boğulma vakaları çoğalabilir. Sel ve yoğun yağış tehlikesi mevcuttur. Uçak düşmeleri duyabiliriz. Denizlerimizdeki sorun ise daha geniş bir çevreye yayılabilir. Halk olarak da bilinçli olmamız bu evrede elzemdir.

Aşı konusunda çok daha sıkı yaptırımlara şahit olabiliriz. Aşı olmayanlar için önemli kısıtlamalar söz konusu olabilir.

Uranüs - Satürn - Mars açıları ile beraber dünya çapında tetiklenecek sarsıntılar, depremler, isyanlar, ekonomik anlamda ani gelişmeler söz konusu olabilir. Ülkemiz açısından da oldukça etkili olan bu açı aynı zamanda sarsıcı gelişmeler ve ifşaları da gündeme getirebilir.

Eğitim, turizm, iletişim konuları eski hızına dönebilir.

Rigel, Antares, Aldeberan gibi güçlü ve önemli yıldızların kadersel anlamda olduğu bu süreç, bireysel anlamda mantıklı olmayı, kendimize bilgi ve eğitim anlamında değer katmayı, dürüst olabilmeyi vurgularken, dünya çapında öfke ve savaş enerjisinde olanın kaybeden taraf olacağını, dürtüsel davranmamanın önemini vurguluyor. Suikastler ve karanlık ölümler duyabiliriz.

Devlet liderleri konusunda restleşmeler, bazı meclis üyelerinin veya liderlerin değişimi söz konusu olabilir. Jupiter retrosu ve Güneş açısı; hak edenin, işçinin, sağlıkçının, çalışanın sesinin gürleşmesini ve emeğinin karşılığını istemesini vurguluyor.

BURÇLAR

KOÇ - TERAZİ: Dolunay süreci; sorumluluklarınız, statünüz, saygınlığınız ile ev, aile, aidiyetleriniz arasında denge kurmayı vurguluyor. Burada alacağınız sorumluluklar içsel baskı gibi gelse de, doğru dengeyi kurabildiğinizde kalıcı başarı ve çözümleri de getirecektir. Köklenmeyi, aidiyeti, güçlü hissedebilmeyi hatırlatacaktır. Korkularla kendinizi kapatmamalı, geleceğe güvenmeli, küçük adımlarınızın büyük neticelere dönüşeceğini bilmelisiniz. 

BOĞA - AKREP: Dolunay süreci; eğitim, seyahat, iletişim, hayata bakış açısı, yakın ve uzak çevre, haberleşme alanlarınızı tetikliyor. Bu alanlarda destekler görebilir, eğer sorumluluk alırsanız güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Dinlenmek adına yolculuklara çıkabilir, hayatınızın hız kazanması ile beraber kendinizi yoğun bir iletişim trafiğinde bulabilirsiniz. İletişim trafiğinizde en önemli konu sınır çizebilmek, zamanınızın çalınmasına ve kurallarınızın ihlal edilmesine izin vermemektir. Sahip olduğunuz bilgilerin de değerini bilmelisiniz. Ayrıca; hukukla alakalı gelişmeler yaşayabilir, davanız varsa çözüme ulaştırabilirsiniz. 

İKİZLER - YAY: Dolunay süreci; mali değerleriniz alanlarında gerçekleşiyor. Yaşamınızda alma verme dengesini korumalı, alıcı olmayı güçsüzlük saymamalı, korkulardan sahip olduğunuz değerlere de sıkı sıkı tutunmamalısınız. Kıtlık bilincine girmediğiniz ve finansal sorumluluklarınızı yerine getirdiğiniz takdirde, mali anlamda kalıcı değerler elde edebilirsiniz. Ancak bu sorumluluklar özellikle aile kaynaklı ise sizi sıkışmış hissettirebilir. Akışa güvenmeli ve bir desteğin sizinle olacağını bilerek yola çıkmalısınız. Alacak ve borçlarınızla alakalı sonuçlanmalar da yaşayabilirsiniz. Önemli dönüşümlere hizmet eden bu evre, size aidiyet hissetmeyi, geleceğe güven duymayı, size ait olmayandan arınmayı getirecektir.

YENGEÇ - OĞLAK: Dolunay süreci 3 derece Oğlak burcunda gerçekleştğinden en çok sizleri etkiliyor olacak. Kendinizi ilişkilerle tanıdığınız, insanlara sınır çizme ve güvenme deneyimleri yaşadığınız, size uymayan insan ilişkilerinden olgun bir biçimde özgürleşmeyi öğrendiğiniz bir evredesiniz. İlişkilerde güç savaşları ve baskı enerjisinden uzak durmalı, korkularınızdan ve mecbur hissetmekten sıyrılıp gerçeklere bakabilmelisiniz. Aynı zamanda sağlam olabilecek birliktelikler için; ilişkilerinizin daha ciddi, güvenli ilerlemesi için de destekleyici bir dönemdir. Yine bu evrede gizli düşmanlarınızı fark edebilirsiniz. Ortaklarınızla iş yapıyorsanız bu alanda sorumluluklarınız artabilir.

ASLAN - KOVA: Dolunay süreci yaşamınızda akışa bırakma ve düzen kurma ile ilgili dengeyi vurguluyor. Korkulardan kaynaklı sağlık sorunları yaşayabilirsiniz. Bu öncü tutulmada tetiklenen sağlık sorunlarınız varsa, ilerisi için uyarıcı olduğunu bilerek hemen kontrollerinizi yaptırmalısınız. İş düzeni, inzivaya çekilme, iş başvuru sonucu alma, bir projeyi tamamlama, alışkanlıklarınızı düzenleme, sağlık konuları bu dönemde gündeminizde olabilir. Bazılarınız gizli saklı pek çok meseleyi öğrenebilirsiniz. Maneviyata ve ruhsal konulara yönelmek, su kenarında zaman geçirmek de sizlere oldukça iyi gelecektir. Sorumluluklarınız yüzünden kendinizi ihmal etmez, aynı zamanda rehavet ile hareket etmezseniz, kalıcı ve keyifli yeni bir yaşam düzeninde akışla ilerleyebilirsiniz.

BAŞAK - BALIK: Dolunay süreci sizleri yaşamınızın merkezine davet ediyor. Bu süreçte eğlenceyi dahi kısıtlı yaşayarak görev haline getirdiğinizi veya keyifle hayatın tadını çıkartamadığınızı fark edebilirsiniz. Aşkta, hobilerinizde, sosyal çevrenizde çok fazla mantığa bürünerek, korkularınızdan ötürü kendinizi serbest bırakmaya kapatmış olabilirsiniz. Karamsar ruh hali ve çok fazla düşünmek, geleceğe güven duymamayı getirebilir. Bu evrede, geleceğiniz için melankolik hallerde olmamalı, işleriniz için adımlar atmalı, yeni ve yaratıcı fikirlere yönelmelisiniz. Boşvermişlik hali ileride pişmanlıklara sebep olabilir. Hobilerinizi kazanca çevirebilir, bu alanlarda disiplinli olursanız başarılar elde edebilirsiniz. İlişkiniz ve varsa çocuklarınızla alakalı sorumluluklarınızı hatırlamalı, dürtüsel hallerde olmamalısınız. İlişkiler konusunda gerçekçi olduğunuz takdirde; bazılarınız kalıcı bitişler yaşayabilir, bazılarınız ise kalıcı birlikteliklere başlayabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder