1 Mayıs 2021 Cumartesi

3 - 9 MAYIS HAFTASI - ZAMAN HIZLANIYOR




Merhaba yeryüzü sakinleri,
Zamanın daha hızlı akacağı, iletişimi yoğun, gelişme ve öğrenme isteği baskın bir haftaya başlıyoruz. Bu hafta sözcüklerimiz ve kararlarımız Haziran ayı için önem kazanıyor. Aynı zamanda, ilerlediğimiz Yeniay evresine doğru, yaşamımızda 'yeni değerler' oluşturmaya ve 'yeni bir hikaye' yazmaya doğru ilerliyoruz. 

Ülkemizde ise; özellikle 4 Mayıs tarihinden sonra sosyal medya, yayıncılık, iletişim alanları oldukça faal olmaya başlayacak, belki de yeni platformlar kurulmasına vesile olacaktır. Bilginin hızla aktığı bu evrede, haberler ve yeni kararlar özellikle 8 Mayıs'tan sonra önem kazanıyor. Eğitim, medya, kadınlar, güzellik sektörü, çocuklar, müzik ve sanat dünyası, kafeler, seyahat yasakları ile ilgili 2 Haziran'a kadar adım adım çok önemli gelişmeler duyabiliriz. 

14 Mayıs sonrası şifalanma etkilerine ve tedavilere uyandığımız bir evreye başlıyoruz. Her zaman söylediğim gibi; 26 Mayıs tutulmasıyla hepimiz için yeni bir evre başlıyor ve güzel bir yaza doğru ilerliyoruz! Bütünün hayrına olsun...

PAZARTESİ: Haftanın ilk gününden merhaba! Bugün içsel anlamda; bağımsız olma, yenilenme, ekip çalışmaları ve sosyal çevre ile hareket etme isteği baskın olacaktır. Bu nedenle kapalı kalma hali zorlu olabilir. Duygusallıktan çok mantığın ağır bastığı ve zekaya önem verdiğimiz bir haftadayız.

Gün içerisinde içimizi dökmek, bir konuyu konuşup sonuçlandırmak bizim için önemli olabilir. Sivri dilli olmamaya özen gösterelim zira dil yarasına açık bir gündeyiz. Özellikle 12.30 sonrası iletişimdeki abartma dürtüsü ile duyduklarımızın gerçekleşmeyebileceğini unutmayalım ve biz de tutamayacağımız sözler vermekten kaçınalım.

Aynı zamanda konuşmalarımızı otoriter konumlarla yapacaksak, eğer yeni bir konu ise çok zorlayıcı olabilir. Yarım kalan meseleleri halletmek için daha uygundur. Üstümüzde değişim veya kuralların baskısını hissedebilir, kendimizi göstermekte ve benliğimizi korumakta hayatın her alanında zorlanabiliriz.

17.50'den sonra geçtiğimiz son dördün evresi ile; birkaç gün boyunca bireysel ve toplumsal anlamda toplum & kimlik gerginliği yaşanabilir. Duygu ve mantık çatışması baskın olabilir. Ani ve beklenmedik gelişmelere karşı esnek olabilmeli, değişimin getirdiği yeniaya hazırlık evresini kabule geçmeliyiz. Bugün bol nefes egzersizi yapmayı, zihninizi rahatlatmayı unutmayın.

SALI: Yepyeni bir günden merhaba! Bugün bilmeniz gereken çok önemli bir konu var; 31 Mayıs tarihine kadar yaptığımız konuşmalar, alım satım, anlaşmalar, tanışmalarla ilgili 31 Mayıs - 24 Haziran arasında bir yinelenme durumu olabilir. Bugünlerde söylenen ve yapılanlar 31 Mayıs sonrası ortaya çıkabilir. Zira bir Merkür retrosu deneyimleyeceğiz. Yine 31 Mayıs sonrası geçtiğimiz yıl Haziran ayında yaşanan konular yeniden açılabilir. Kaçırdığımız güzellikler de iletişim yolu ile tekrar gelebilir!

Bugün hayata bakış açımız, zihinsel enerjimiz değişiyor. 11 Temmuz tarihine kadar zaman çok hızlı akıyor gibi hissedebiliriz. Zihnimiz daha hızlı çalışırken, iletişim yoğunlaşacaktır. Eğitim, (özellikle lise sona kadar), yolculuklar, ticaret gibi konular daha fazla ön plana çıkıyor. Özellikle 10 Mayıs tarihi etrafında bize yol gösterecek, fırsatlar sunacak önemli bağlantılar kurabiliriz.

Bugün ilişkiler açısından fazla beklentide olmak, bağlanmak ve özgürleşme hali arasında denge kuramamak oldukça zorlayıcı olabilir. İlişkilerimize yenilikler katma hali, bu enerjiye iyi gelecektir. Aynı zamanda fazla tatlı yeme ve alışveriş dürtümüze hakim olmamız gereken bir gün. Bu hafta bağışıklık sistemimizi güçlendirmeli, sağlığımıza ve aşırılıklarımıza ekstra özen göstermeliyiz.

ÇARŞAMBA: Zihnimizin hızlı, duygularımızın yoğun, sezgilerimizin açık olduğu bir günden herkese merhaba! Bugün saat 10.30 - 13.00 aralığında fomalhaut yıldızı etkisi ile; dilek dilemeyi, dua etmeyi unutmayın, düşüncelerinizi gün içinde olumlu tutun. Ve bence, emek olmadan niyet olmaz. Cümlelerinizle dahi olsa birine şifa olun, yol gösterin, yardım edin. Zira dilek kapılarının en açık olduğu günlerden birindeyiz. Simya çalışmaları ve manevi konularla ilgilenmek için de çok uygundur.

Gün içerisinde duygusal anlamda suiistimal edilmediğimize emin olmalı, hayır diyebilmenin önemini hatırlamalı, sınırlarımızı korumalıyız. Kafa karışıklıkları, idealize etmeler, kararsızlıkların en büyük şifası sezgilerimizi dinlemek ve sanatsal uğraşlarla ilgilenmekten geçer. Kendinizi rahatlatmak için mutlaka ruhunuza iyi gelen yaratıcı bir faaliyete odaklanın.



PERŞEMBE: Orjinal fikirlerin, yaratıcılığın, farklılığın güzelliğinin ön plana çıktığı, desteklendiği bir günden herkese merhaba! Bugün içinizden geçen fikir ve düşünceleri dikkate alın. Geleceğe vizyon katacak fikirler, ilham ve yaratıcılık içimizden kolaylıkla akabilir. İlişkilerde aşkın özgürleştirici doğasına uyanabiliriz. Bağlılığın saygı ve farklılıklarla güzelleştiğini idrak edebileceğimiz bir gündeyiz. Ancak, hayatın hangi alanında olursa olsun konulara gerçekçi baktığımıza emin olmalıyız. Aldanma ve aldatılma halleri, aslında gerçeklerden kaçtığımız ve görmek istemediğimiz yerlerden gelebilir.

Bu hafta özellikle bugün bireysel anlamda kendimize ait olan değerleri korumakla sınandığımız bir evredeyiz. Dünya gündeminde ise ekonomik anlamda sarsıntıların olabileceği, mali gücünü ve mevkiisini kötüye kullananların sınanacağı önemli gelişmeler yaşayabiliriz.

CUMA: Yaşamdaki değerlerimiz, maddi durumumuz, ilişkilerimiz hususunda geleceğimizi görebilmek ve kendimize güvence sağlamakla ilgili önemli bir dönüşüm evresinden geçiyoruz. Güçlenme ve derinleşme haline, beklentilerimizin yüksek olması ve aşırı iyimser tutumlarımız ket vurabilir. Daha tutkulu, daha güçlü, daha hırslı hissedebiliriz. Kontrol etme isteğimiz ve beklentilerimizi serbest bırakabilmeli, aşırılıklardan uzaklaşmalı, sabit tutumlarımızı değiştirmeye odaklanmalıyız.

Öğleden sonra; duygusal hallerimiz kendisini çocuksu bir doğaya bırakıyor. Hızlı, öncü, atak ve lider doğamızı ortaya koymak isteyeceğiz. Akşam saatlerine doğru içimizdeki enerjiyi atabilmek adına bol bol spor yapmalıyız. 2 gün boyunca aile bireyleri ile çatışmalı duygulara, ev kazalarına açık olacağımızdan ötürü bu enerjiyi yönlendirmek iyi olacaktır.

CUMARTESİ: Benliğimizi ortaya koymak, ben diyebilmek, kimliğimizi şifalandırmak adına pek çok deneyim yaşayabileceğimiz bir günden merhaba! Aileniz veya eril figürler tarafından engelleniyormuş gibi hissetme hali, esasen kendinizi ortaya koymak ve gerçekte kim olduğunuza uyanmak için güzel mesajlar içeriyor. Öfkenin içinizde neyi açığa çıkarttığına odaklanın. Duygularımızı kontrol etmek ve isteklerimiz için harekete geçmek gün içerisinde epey destekleyici enerjilerle ilerlemenize vesile olacaktır.

Mars ve Hades'in de bir araya geldiği bugünlerde; ailemizi kaybetme korkusu, çocukluktan gelen aile sorunları, aile özlemi, bağlanma korkuları ve bağımlılıklar tetiklenebilir. Korkuyla hareket etmek yerine onları serbest bırakmaya odaklanmalı, mantığı elden bırakmamalıyız.

Mali anlamda riskler almak ise bu dönem hiç uygun değildir. Gün içerisinde bol bol -riskli olmayan- sporlar yapabilirsiniz. Toprakla ve suyla buluşabilirsiniz.

PAZAR: Değer duygumuzun, mali enerjimizin, ilişki beklentilerimizin değişeceği bir günden merhaba! 2 Haziran tarihine kadar harcamalarımız; eğitim, seyahatler, telefon ve diğer iletişim araçları ile ilgili daha yoğun olabilir. İlişkilerden beklentimiz ise bu dönemde daha çok 'zeka' olacaktır. Hayata aynı pencereden baktığımız, bolca konuşabileceğimiz, günlük rutinlerimizi anlatabileceğimiz, özgür hissetmek isteyeceğimiz ilişkilere çekilebiliriz. Birini etkilemenin en güzel yolu sözcüklerimiz olacaktır. Mevcut ilişkilerimizde de sorunlarımızı daha rahat konuşabilir, duygularımızı daha rahat ifade edebiliriz. İkizler, Terazi ve Kova'lar bu konuda oldukça destek alacaktır. Bu dönemde aynı anda birden fazla kişiyle konuşan kişiler de karşımıza çıkabilir, özellikle 27 Mayıs civarında ilişkiler ve finansal konularda aldanmalara açığız.

Gün içerisinde duyguları kontrol etme ve kendi isteklerimizi diretme hali, krizlere yol açabilir. Otorite figürlerle sorunlar yaşayabilir, kadınlar arasında güç çekişmeleri fark edebiliriz. Kendi isteklerimiz ve bizden beklenenler arasında denge kurmak ve soğukkanlı olmak önemli olacaktır. İyi haftalar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder