2 Ocak 2021 Cumartesi

4 - 10 OCAK HAFTASI & BURÇ YORUMLARI - SARSICI OCAK !


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Oldukça hareketli, sarsıcı, özgürleştirici, farklı, dışa dönük ve büyük uyanışlara hizmet eden bir yılın ilk haftasına adım atıyoruz. Her zaman ilk adımlar bir tohum niteliğindedir. Büyürken, yeşerirken onu nasıl yetiştirdiğimiz çok önemlidir. Bu hafta da tıpkı böyle ilerleyecek. Birçok gezegen enerji değiştirirken ilerde yaşanacak retroları için hazırlık aşamasında olacağız. İçsel olarak da toplum olarak da bu hafta geçtiğimiz yılın ölü toprağını atıyor ve yenileniyor olacağız. Bu kadar hızlı beklemiyordunuz değil mi ? :) Beklenmeyeni bekleme yılındayız!

4 OCAK PAZARTESİ: Bir tamamlanış enerjisi içerisindeyiz. Değişken koşullar içerisinde yönümüzü bulabilmek adına dengeli hareket etmemiz şart olacaktır. Mantık, duygular, düzen, kaos içerisinde hiçbir şeyi kalıplara sokmadan, idealize etmeden, olduğu gibi kabul etmeliyiz. Bugün yeni adımlara, girişimlere odaklanmak için harika bir gün. Enerjimizi; organizasyonlara, ciddi görüşmelere, işlerimize yönlendirmeliyiz. Kendimizi sözcüklerimizle ortaya koyabilmek ve yeteneklerimizi ortaya çıkartabilmek, buna biraz da hayal gücü eklemek için güzel bir gün. Akşam saatlerinde, bilhassa 23.00'a doğru duygularımızda ve düşüncelerimizde derinleşme ihtiyacı ön plana çıkıyor. Daha detaylı bilgi edinme isteği, kuşkuculuğa dönüşmemeli. Ancak araştırmalar yapmak, yazılar yazmak için çok uygun bir zaman dilimi olacaktır.

5 OCAK SALI: Bizler derin uykularımızdayken akrep ve yelkovan 04.00'ü gösterdiğinde gökyüzünde Merkür ve Plüto kavuşacaklar. Bu enerjiyle beraber rüyalarımız da derinleşebilir. 8 Ocak'tan itibaren zihinsel yapımız, hayata bakış açımız değişmeye başlayacak. Ancak bu değişim sürecine doğru ilerlerken eski fikirleri değiştirmemiz, dönüştürmemiz şart! Daha özgür düşünebilmek, yeni fikirler edinebilmek, işimizde, eğitimde bambaşka yollardan ilerleyebilmek için bugünlerde pek çok engel yaşayabiliriz. Bu engel ve yıkımlar esasen gitmemiz gereken yola doğru bizi taşımaya hizmet etmektedir. Beklenmedik, gizli saklı pek çok şey ortaya dökülebilir. 

1,5 yıl boyunca zihnimiz (yani merkür ve retroları) ekstra önemli. Hayata nasıl baktığımız ve hangi sözcükleri kullandığımız, nasıl düşündüğümüz çok daha önemli. Zihnimizin sınırlarını kaldırmamızı sağlayacak bugün sizi neyin engellediğini kendinize sorun. Belki de sıkı sıkıya tutunduğunuz bilgi ve düşünceler, korkularınız, başkalarının fikirlerini önemseme hali, karamsarlığınız, güç tutkunuz, takıntılarınız en büyük düşmanınızdır. Ancak karanlığa bakabilirsek, korkularımızın üzerine gidebilirsek ve kendimize çizdiğimiz sınırların dışına çıkabilirsek dönüşebiliriz. Kendi resmimizde istediğimiz kadar çizgileri taşırarak boyama yapabiliriz. 

Kendimize ve çevremize sözcüklerimizle güç, baskı uygulamak, takılıp kalmak bilinçaltımızda korkularımızı kapatmaya çalışmaktır. Oysa zihni serbest bırakıp aydınlığın karanlığın içinde olduğunu idrak ettiğimizde işte yeni yıl, yeni dünya bizim için o zaman başlayacak. Bugünden itibaren 2,5 gün konu; ilişkiler. Ben - sen dengesini korumak ve yaralarımızı şifalandırmak olacaktır.

6 OCAK ÇARŞAMBA: Huzur, güven, denge ihtiyacı içinde geçen bugün Ay ve Güneş 12.37'de gerilimli bir hale geliyorlar. Duygu ve mantığımız bu süreçte çatışabilir. Dolunay etkisinin ilk etkilerini görmeye başlayabiliriz. İkili ilişkilerde sınır çizme isteği, onay alma ihtiyacı ile çatışabilir. İsteklerimiz için toplum desteğine ihtiyaç duyabiliriz. Bugün her türlü insan ilişkisinde fedakarlığın dozunu iyi ayarlamalıyız. Önemli konuları 18.00'dan sonra konuşmakta yarar var. Bu sisli enerji içinde yeni kararlar almamaya özen gösterin. Deniz ve sudan gelecek tehlikelere karşı temkinli olun.

7 OCAK PERŞEMBE: Bugün büyük gün! Bugün Haziran ayından beri var olan eril enerjimiz değişiyor. Nasıl hareket ediyoruz? Neyle güdüleniyoruz? Nasıl mücadele ediyoruz? Tüm bunları aylarca yapılandırdık. Kendimizi ortaya koymayı öğrendik. Şimdi bu yeni süreç biraz tehlikeli. Kökten sarsılıyoruz! Mars yeryüzü, dünya, toprak, boğa enerjisi ile hareket edecek. Yani bizler de. 1 ay boyunca daha garantici olmak isteyeceğiz, sağlam yapılar kurmak isteyeceğiz, konfor, huzur ihtiyacı ön planda olacak, maddi güvence isteyeceğiz, yaş tahtaya basmak istemeyeceğiz. Daha sabırlı olacağız. Nereye ve kime ait hissediyorsak orada olmak isteyeceğiz. Risk almak istemeyeceğiz. 

Ancak o da ne! Mars 13 Ocak Yeniay'ında (satürn karesi), 20 Ocak'ta (uranüs kavuşumu), 23 Ocak'ta (jupiter karesi) sert açılar yapacak. Böylelikle yaşamımızda hep öyle gider sandığımız, sağlam ve konforlu sandığımız büyük düzenler yıkılacak! Mars yılın ilk değişim rüzgarını başlatıyor. Çanlar özgürlük için çalıyor. Uyan Gaia, uyan dünya, uyan yeryüzü! Bu uyanışlar kim, hangi kurum, hangi kişi ve yapılar derin uykudaysa o kadar sarsıcı, kim özgürlüğe hasret, yeniliğe açık, özgün ise o kadar yapıcı olacaktır. Çoğu kişi kendi işini kuracak, yeni düzen kuracaktır. Bazı ülkelerde isyanlar olabilir. Para piyasaları, özgürlük ve hümanizm konuları, farklı olanı kabul etme konuları, ekonomi, uçak kazaları, depremler, beklenmedik ölümler, doğal afetler olabilir. Tüm bunlar korkmamız değil, hazırlıklı olup önlem almamız, gözlerimizi gerçekliğe dikmemiz için gerekli olan süreçlerdir. 1 ay boyunca dünya bizimle daha net konuşuyor olacak. 

Bugün özellikle saat 13.00'dan sonra daha gergin ve huzursuz hissedebilirsiniz. Bedeninizi ve ruhunuzu sakinleştirmeye, daha ketum olmaya ve gözlemci olmaya çalışın. Gün içerisinde önemli görüşmelerinizi planlamanızı önermem. Ancak sezgisel ve ruhsal konular için oldukça uygun bir gün olacaktır.

8 OCAK CUMA: Bugün saatler 14.59'u gösterdikten sonra bir uyanış başlıyor, bir ay boyunca yavaş yavaş zihin uyanıyor. Eşitlik, adalet, orijinallik, özgünlük ön planda olmaya başlayacak. 'Ben' demek yerine 'biz' demeye başlayacağız. Özgürlük yeryüzünde daha fazla dile gelmeye başlayacak. Aynı zamanda; bilim, internet, teknolojik konularda yeni gelişmeler, icat ve buluşlar duyabiliriz. Ancak, ilerleyen zamanlarda bu konular engel ve kısıtlamalarla ortaya çıkmaya başlayacaktır. 

Şubat ayında Merkür aynı enerjide retro yapacak. Dolayısıyla 31 Ocak tarihine kadar; ne dediğiniz, nasıl düşündüğünüz çok önemli. Daha sonra tüm bu yeni süreci toplum olarak değerlendiriyor olacağız. 

Aynı gün Venüs enerjisi de değişiyor. Yani hem zihnimizi hem sevgi dilimizi ve değerlerimizi 1 ay Satürn yönetecek! Ciddiyet, sorumluluk, sınırlar ve çaba yaşamımızda ekstra önem kazanıyor. Üstelik Venüs de aynı enerjide 19 Aralık 2021 tarihinden sonra retro yapacak. Yani ilişkiler ve finans konularında ektiklerimizi Aralık ayında biçeceğiz. İlişkilerde karşılıklı saygı, bireysellik, sınırları koruma hali çok önemli olacaktır. Ciddi ve kalıcı ilişkiler isteyeceğiz. Ancak romantik değil daha gerçekçi bakıyor olacağız. Bu süreçte çıkar ilişkilerine de dikkat etmelisiniz. İlişkilerde özdeğer duygusu eksikliği ile karşınızdakini ve kendinizi eleştirmekten kaçınmalısınız. Siyasi arenada ise dünyada işler kızışabilir. 

Akşam saat 19.10'dan sonra; hayalgücü, yaratıcılık enerjisi, sezgiler ve kolektifle olan bağımız güçleniyor. Yardım eli uzatın, şifa verin ki şifa bulun. Ruhsal çalışmalar, dualar, sanatsal aktivitelerle kendinizi rahatlatmayı unutmayın.

9 OCAK CUMARTESİ: Gelelim haftanın en sert gününe. Bugün zihnimiz (merkür) ve hareket enerjimiz, dürtülerimiz (mars) çatışma halinde. Dolayısıyla içsel anlamda da gerginlikler hissetmemiz çok normal olacaktır. Bu enerjiyi yenilikler ve değişim adına harekete geçmek için, cesur olmak için, hayallerinize dair harekete geçmek için kullanabilirsiniz. Söyleyecekleriniz konusunda daha sabırlı olmalısınız. Dil yarası açmaktan kaçınmalısınız. Fikirlerimizi kabul ettirme isteği savaş haline gelebilir. Trafikte olanlar için kazalara dikkat etmek önemli olacaktır. Bu etki bir hafta daha devam edebilir. 

Neyse ki ay 14.14'ten sonra bizlere daha enerjik ve iyimser bir enerji katıyor olacak. Uzaklardan haberler alabilir, uluslararası işlerinizi halledebilir, eğitimle ilgili güzel işler yapabilirsiniz. Daha sosyal ve maceracı hissettiğimiz bu günün akşamı sosyal medya daha hareketli olabilir. Spor yapmak bugün çok iyi gelecektir. 

Venüs ve Mars'ın olumlu enerjisi ile yeni atılımlar yapmak harika olabilir. İlişkilerdeki problemleri de bazen iletişim anlamında çatışmaya dönse de karşılıklı saygı ile halledebilirsiniz.

10 OCAK PAZAR: Merkür Satürn ile kavuşuyor. Bu iki gezegenin kova enerjisinde kavuşması hepimiz için iyidir. Dünya ve toplum adına sorumluluk almayı getirebilir. Daha konsantre, daha gerçekçi, daha disiplinli çalışabiliriz. Zihnimiz kıstırılmış, düşüncelerimiz soğuk, cümlelerimiz kurallı olabilir. Ancak bilgiyi kalıcı hale getirmek için de çok iyidir. Akşam 21.30'dan sonra pek çok yargı ve fikrimizi değiştirmek adına hayal kırıklıkları ile yüzleştiğimiz bir süreç olabilir. Akışta olun ve evrenin planlarına güvenin. 

Bu hafta var olan değişim enerjisini kalıcı hale getirme sürecindeyiz. Ancak sert enerjiler düzen, yaşam ve yapılarda kalıcı - beklenmedik yıkımları da bu hafta içinde getirebilir. Bireysel olarak; yeniliğe açık olmamız, özgün olmamız ve bunları hayata geçirmemiz gereken bir süreçte iken isyan ve fevriliğin her halinden uzak kalmamız gereken bir haftadayız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder