27 Aralık 2020 Pazar

28 ARALIK 2020 - 3 OCAK 2021 HAFTASI & BURÇ YORUMLARI -MUTLU YILLAR!

Merhaba yeryüzü sakinleri,

Önümüzde yepyeni bir yıl var. Yeni her zaman heyecanlandırır, mutlu uyanma sebebidir, yaşam enerjisidir. Yeni her zaman merak uyandırır ve o yeninin içinde ilkler saklıdır. Yılın ilk karı, ilk kahvesi, ilk kahkahası... Evrende de her şeyin ilk anının bir enerjisi vardır. Bir şeyi ne zaman dilediğin, ne zaman başladığın bu yüzden önemlidir. Doğum anın, bu yüzden önemlidir. Bu yeni yılda bakalım hangi ilkleri gerçekleştireceğiz? 10'dan geriye sayarken 0 dediğimiz anda yılın ilk dakikasının enerjisi nedir, bizlere neler getirebilir? Peki sizin bu yeni yaşam döngüsünden dilekleriniz nelerdir? Özellikle de zorlu bir yılı ardımızda bırakmışken, hala nefes alma şansı bize verilmişken, bunun bir sebebi olmalı.

Haftanın günlerine bakacak olursak;

PAZARTESİ: Haftanın ilk günü; konuşkanız, hareketliyiz, meraklıyız. Ancak her duyduğumuza inanmamalı, her şeyin ardında bambaşka bir şey olabileceğini düşünerek ilerlemeliyiz. Hayaller kurup akışa teslim olmak yardımcımız olacaktır; hayaller kurup her şeyi o hayalle kıyaslamak değil. İdealize edersek hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. Başkalarının da aklımızı çelmesine izin vermemeli, zihnimizi yönetebilmeliyiz. Dalgınlık ve yanılsamalar, aldatılmalar da olabileceğinden net kararlar vermememiz gereken bir gün. Aynı zamanda öyle güzel açılar da var ki, zihnimizde ampuller yanıyor! Orijinal fikirler, bağımsız ve özgün düşünceler, internette bilgi akışı çoğalıyor. Merkür Güneş'in gerisinden gelirken fikirlerimizi hayata geçirme konusunda tecrübelerimizden, tarihten, bilir kişilerden yararlanmalıyız. Ancak hava döneminde 'özgün'lük de önemlidir. Sadece kendiniz olun, saçma bile olsa, küçük bile olsa sadece kendi fikirlerinizle harekete geçin. Kendi ışığınızla, toplumu da aydınlatma niyetinde olduğunuz sürece, bu yıl tüm kapılar açılacaktır.

SALI: Bugün hala iletişim, haberleşme, gündelik yoğunluk aktif. Zihnimiz çok hareketli. Bilgiyi yarara dönüştürebilmek günün enerjilerini doğru kullanmamızı sağlayacaktır. Özellikle saatler 17.00 civarını gösterdiğinde hayat zaten neler yapmamız gerektiği ile ilgili önümüze minik işaretlerini sunabilir, görmeye gönüllü olanlar için. Gün içerisinde 13.30'a kadar işler yavaş ilerleyebilir, zor uyanabiliriz, bir şeyler askıda kalabilir. Ay Neptün'ün Ay Düğümlerine olan açısını aktifleştirirken; yaşamın bizim için olan planlarına güvenmek önemli olacaktır. Ay düğümleri ile kare olan Neptün kendi yolumuzda ilerlemek için; yanılsamalarımıza, idealize edip kalıplaştırdıklarımıza, öz aldatmalarımıza, hayallerimize, mistik yolculuğumuza dikkat çekmektedir. Ancak bütünlük bilincini geliştirebilirsek ilerleyebiliriz. Hayata ve insanlara sevgiyle bakıp kabul edebilirsek, yargılamazsak, yarışmazsak, zihin oyunlarına gelmezsek, aklımızı doğru kullanırsak ışığa ulaşabiliriz. Skandallar, aldatılmalar, gizli saklı konular, kadınlarla ve ilişkilerle alakalı konular Dolunay'ın da etkisi ile bu haftadan itibaren uzun süre gündemimizde olacaktır. Geceye doğru ise duygusal yaralarımız, bağımlılıklarımız ve sevgiye duyduğumuz ihtiyaç aydınlanabilir. Şifa olmak ve şifa vermek adına kendimize duyduğumuz şefkati açığa çıkartmalıyız. Güven ihtiyacı ile yeme içmeyi abartma durumlarına dikkat etmeliyiz.

ÇARŞAMBA: Ay ışığı büyüyor. Ailevi konular, köklerimiz, geçirdiğimiz son 1,5 yılda duygusal, ruhsal anlamda aldığımız dersler görünür olmaya başlıyor. Güne yılın son Dolunay'ı ile başlıyoruz. Kopmamış karmik bağlar kopacak, temizlenmemiş yükler temizlenecek, gerek acıtarak gerekse şefkatle kendi özümüzle olan bağlantıyı güçlendireceğiz, bağımlılıklardan arınacağız, bunu da en sevdiklerimizle yapacak ve yaşayacağız. Geride kalan yıla şükür ve teşekkürle bakın. Şimdi olduğunuz kişiye dönüşmeniz ve uyanmanız için hepsi gerekli deneyimlerdi. Parlak fikirler, fırsatlar ve yeniliklerle ödüllerimizi alacağız. Ancak yeniye kalbinde ve yaşamında yer açmak için sana ait olmayanlardan sıyrıldın mı yoksa sırf tanıdık ve bilindik diye konfor alanına, öğrenilmiş çaresizliğine, sağlıksız bağlarına sıkı sıkı bağlı mısın hala? Yılın öğretisini tamamlıyoruz. Sağlık için ise; kemik, diz ve dişlerinize dikkat etmeli ve daha az yemelisiniz. Dolunaylar 14 gün boyunca etkilidir.

Aynı zamanda ilişkilerde hayal kırıklıkları, değer alıp vermede zorluklar, öz aldatma durumları gündeme gelebilir. Venüs Neptün karesi ile bu hafta genelinde  yatırımlar yapmamalı ve maddi konularda riskli adımlar atmamalıyız. Bu enerjiyi; evrendeki sevgiye ve akışa teslim olmak, ilham ve yaratıcılık için kullanmalıyız.

PERŞEMBE: Ay tüm aydınlığı ile gecemize dolarken yaşamımızda aşka dair çatlaklarımız ışıldamaya başlayacak. Yaşama ve mucizelere inanmak, aşkı içimizde bulmak, onu her adımımıza sunabilmek önümüzde uzanan yepyeni yıla kapılarımızı açacaktır. Yeniyıl için dilek ve niyetlerimizi özellikle 00.30 saatlerinden itibaren dilemeye başlayabiliriz. Önümüzde uzanan yeni süreç, her bir takvim yaprağına, tüm insanlık için; iyiliği, doğruluğu, dengeyi ve uyanışı yazsın. Dolunay ilk açılarını zorlu gezegenlerle (plüto, mars) kurarken sabah saatlerinden itibaren yoğun duygusal tepkiler verebiliriz. Özellikle ilişkilerde manipülasyon, güç oyunları, baskı ve kontrol isteği krizlere yol açabilir. Engellenmiş hissedebiliriz. Korkularla yüzleştiğimizde ancak onu yenebiliriz. Ve ancak karanlığın içindeki ışığa odaklanabilmek, ikisinin birbiri için var olduğunu idrak edebilmek bizi bu süreçte güçlü kılacaktır. Öfke ve ruhsal şiddet hali söz konusu olabilir. Venüs ilişkilerdeki bakış açımızı değiştirmemizi, algıyı dogmatiklikten uzaklaştırmamızı ve aldığımız karmik dersleri tamamlamamızı sağlayabilir. 17 - 22 saatleri aralığında enerjiniz düşebilir ve işler askıda kalabilir. Dinlenmek bu süreçte iyi gelecektir. Ve 22'den sonra özgüvenimizi sorguladığımız, değersiz hissettiğimiz, içimize kapandığımız bir ruh halinde olabiliriz.

CUMA: Ve saatler 00.00 geçtiğinde yıla eğlenceli, keyifli, yaratıcı, çocuksu enerjilerle giriyoruz. Hepinize mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum! Sevdiklerinizle kurduğunuz sağlıklı bağlar giderek güçlensin!

Bu gece duygusal baskı hissetmeye devam edebiliriz. Bu sürecin ilacı değeri bir başkasından talep etmemek, kendimizi bir başkasının onayına, sevgisine bağlayıp gücümüzü ona teslim etmemek, sadece ve sadece kendimiz olmaktır. Yeninin tadını çıkartın ve sizi baskılayan hiçbir şeye izin vermeyin! Alkış ve onay almak için değil, bir başkasının izinden gitmek için değil, sadece kendimiz olduğumuzda zaten gerekli takdir de bizimle olacaktır. Jupiter iyimser veya kötümser her türlü duygu durumunu abartma tehlikesi verebilir. Gün içerisinde de özellikle 10- 12 aralığında ani duygu değişimleri söz konusu olabilir. Bu enerjiyi orijinal fikir ve yeniliklere odaklamalıyız. Merkür - Neptün açısı da sezgisel zekamızla bize destek olacak, hayallerimizi hayata geçirmemize yardım edecektir.

CUMARTESİ: Ay Dolunay'ın olumlu etkilerini yansıtmak için ilerliyor. Dolayısıyla ilişkilerde sorunları çözüme kavuşturmak, yaşamlarımızda duygu ve mantık dengesini kurabilmek, işlerimizi iletişim ve özgüvenle halledebilmek için iyicil destekler söz konusu. Aynı zamanda kendimizle ilgilenmek, çocuklarla zaman geçirmek, yaratıcı aktivite ve hobilerimizle ilgilenmek için harika bir gün.

PAZAR: Sabah bizler derin uykumuza devam ederken Ay enerjisi değişiyor. Gün içerisinde mantık duygunun önüne geçebilir. Temizleme, düzenleme, ayrıştırma ihtiyacında olabiliriz. Verimli bir pazar günü :) Sabah saatlerinde beklenmedik sorumluluklar almamız gerekebilir. Aynı zamanda bunun bir fırsat olduğunu fark etmeyebiliriz. Saatler 16.10'u göstermeye doğru ilerlerken ise özgürleşmek adına pek çok eski eşyayı atabilir, düzenleyebilir, içimizde kalanları söyleme gereği duyabilir, rahatlayabiliriz.


Mutlu haftalar ve mutlu yıllar!


İnci Gücen

Uzman Karma Astrolog

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder