16 Ocak 2021 Cumartesi

18 - 24 OCAK HAFTASI & BURÇ YORUMLARI - BOMBA GİBİYİZ!


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Hepimiz daha küçük dünyalara hapsolmuş ve kendimizi bulmayı deneyimlerken, bunun diğer insanların yaptığı aktivitelerle mi olacağını yoksa başka şeyler mi yapmamız gerektiğini anlayamıyoruz. Korkuyoruz, belki boşvermişiz belki de bunun bir fırsat olduğu baskısı üzerimizde yük oluyor. Yeni bir dönemdeyiz diye yeni bir şey yapma ihtiyacı söz konusu, ancak herkes 'yeni olan aynı şeyleri' yapıyor. Hal böyle olunca atılacak adımlar özgün olmaktan çıkıyor. Bu sene esasen yapılması gereken yalnızca 'kendimiz olmak'. O nedenle karşıt burcun gölge yönünü çalıştırmayın yani gereksiz riskler almayın ve sahnede ben de varım diyerek dikkat çekmek için gereksiz durumlara düşmeyin. Doğal olun. Herkesin özgün olmak adına birbirini kopyaladığı ve dişil alanları geliştirmek yerine yaratıcılığını bile mücadeleyle sürdürdüğü bu dönemde sizler, kendi yetenekleriniz ve alanlarınız nelerse önce bunları halledin.

Zorlayarak değil akışta gelen bizimle olacaktır. Dişil enerjiyi güçlendirmek; rekabet ve hırs ile değil kendiliğinden içten akan enerjidir.

Bunu neden mi anlattım?

Çanlar çalıyor ve 2021'nin etkileri bu hafta başlıyor. Gökyüzünde büyük gezegenlerin etkileri çok keskin. Bireysel olarak kendi sürecimizi kontrol edebilirsek, bu durum toplumsal anlamda da iyileşmeye vesile olacaktır.

Merkür retro etkilerinin gerilimli açılarla başladığı bugünlerde, zihinsel gerilimler yaşama, huzursuzluk ve tahammülsüzlük normaldir. Önemli olan eskiye dair bizi hangi temanın rahatsız ettiğini bulup ona odaklanmak ve bakış açımızı değiştirebilmek olacaktır. Şubat ve Mart aylarında sosyal medya, elektrik ve internetle ilgili beklenmedik değişim ve problemlere karşı şimdiden önlem almamız gerekiyor. Bazı ülkelerde yaşanacak kesintiler, bilinçli ve salgınla yapılamayanları yapmaya çalışmak üzere kurulu bir süreç olabilir.

ABD'nin haritası ve Vatikan'ın haritası bu dönemde oldukça sert açılar alıyor. ABD içerisinde yakılan kıvılcımın ateşi bu süreçte daha da büyüyebilir. Ölümler ve isyanlar perde arkasında bambaşka şeylere hizmet ediyor olabilir. Biden için belirsizlikler devam edecektir. Trump koltuğu vermeyebilir ve destekçi ordusu ile ilgili önemli sert olaylar yaşanabilir. Bunun haricinde de dünya üzerinde iyicil sandığımız, kabul ettiğimiz veya görmezden geldiğimiz kişi ve kurumlarla ilgili insanlığın diğer yüzü ilerleyen aylarda artık gizlenemez hale gelecektir. Büyük uyanış bu hafta başlıyor.

Bu haftadan itibaren iklim değişikliği, kıtlık, susuzluk, anormal mevsim süreçleri daha baskın hale gelebilir. Yaşam artık yenilenmeye doğru ilerliyor. Bunun için ise yaralarını iyileştirmeye hizmet etmemizi istiyor. Artık bambaşka bir dünya üzerindeyiz. Geçmişteki biz ve dünya yok, gelecekteki biz ve dünya kurulum aşamasında. Dolayısıyla arafta sıkışmış gibi hissedebilir ve adaptasyon sürecinde zorlanabilirsiniz. Ancak bu ay sonuna doğru gerçekten emek veren ve vicdanen rahat olanlar son 1,5 yılın ilahi adaleti ile ödüllerini almaya başlayacaklardır. Yaşam bir döngüdür. Ve karma her zaman bedel demek değil aynı zamanda hak ediş de demektir.

Haftaya Jupiter Uranüs karesi ile başlarken, Ay'ın da sert enerjide olması olayların büyümesini tetikliyor. Sınırsızca her şeyi yapabilme özgürlüğü, iyimserlik ve dürtüsellikle hareket etmek zorlu süreçlere sebep olabileceği gibi, içimizdeki çocuğu eğitmek, daha sakin ve sabırla ilerlemek güzel şansları da getirebilir. Bizler fevri tutumlar ile bu şansları bu hafta kaçırmamaya önem vermeliyiz. Her şeye karşı yaşadığımız tahammülsüzlük etrafa saçılan elektriksel enerji ile beklenmedik aksiliklere yol açabilir.

Salı günü Güneş Kova burcunda ilerlemeye başlıyor. İyi ki doğdunuz Kova'lar, şimdi sizin zamanınız! Bir ay boyunca Kovalar ve aslında hepimiz masalımızı topluma anlatacağız. Birlik, beraberlik ve toplumsal konular ön plana çıkıyor. Arkadaşlık, özgürlük ve teknoloji, icatlar, yenilikler, yaşamda farklı olan ilgimizi çekiyor olacak. Yine psikolojide ayrıksılaşma dediğimiz topluma yabancılaşma, ait hissedememe durumları da olabilir. 

Bu haftada çarşamba günü baskın olmak üzere dalgınlıklar ve sakarlıklarla kesik, yanık ve kazalara sebep olabiliriz. Önemli olan bu süreçte kendi özgün yanlarımız ve fikirlerimiz için harekete geçebilmek olacaktır. Bu enerjiyi kullanmamak öfke problemleri de doğurabilir. Bol bol elektrik atmak için toprakla buluşmanızı öneririm. Bu etki perşembe günü de baskın ilerliyor olacak. Doğal afetler yaşama ihtimalimiz yüksek. Aynı zamanda liderler ve toplumun ayrı düştüğü önemli süreçlerden geçebiliriz.

Hafta sonu ise Mars ve Jupiter'in zorlu açısına, Satürn Güneş kavuşumu da eşlik ediyor olacak. Baskı ve kuralları bireysel ve toplumsal anlamda yıkma isteği, yangına körükle gitmeyi doğurabilir. Sakin kalmak yenilik ve fırsatları, güç ve disiplini getirebileceği gibi ani gelişen olaylar ve karamsarlık hissi sonradan pişman olacağımız radikal kararlar vermeye sebep olabilir.


BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE;

KOÇ: Sevgili Koç ve Yükselen Koçlar; haftaya kendi isteklerinizin peşinden gitme dürtüsü ile başlıyorsunuz. Hızlı geçecek olan bu hafta içerisinde dürtü kontrolü ve sabırlı olma hali önemli olacaktır. Radikal kararlar vermemeye çalışın. Salı gününden sonra bir ay boyunca; sosyal çevreniz, ekip çalışmalarınız, hayal ve projeleriniz için destekler görme konuları gündeminizde olacaktır. Çarşamba ve Perşembe günleri maddi konularda temkinli ilerlemeye çalışın. Harita potansiyelinize göre ani gelir ve giderleriniz olabilir. Aşkta iletişim önem kazanıyor, hayallerinizdekinden farklı biriyle tanışma ihtimaliniz de yüksek. Bu hafta her konuda bir B planınız olsun. Sevgiler!

BOĞA: Sevgili Boğa ve Yükselen Boğalar; haftaya inziva ve dinlenme ihtiyacı ile başlarken içsel olarak da haftanın ilerleyen günlerinde yapacaklarınız için keşif arzusu ile dolabilirsiniz. Salı gününden itibaren bir ay boyunca yaşamınızda; saygınlık, kariyer, itibar ve otorite saydığınız figürler önemli olacaktır. Büyük değişimlere özellikle sizler için açık olan bu hafta radikal kararlar almamaya ve fevri davranmamaya özen gösterin. Konforlu yaşamak ve risk almak arasında kalabilirsiniz. Yeniliklere açık olun derim. Çarşamba ve perşembe günleri istekleriniz için daha aktif olabileceksiniz. Hafta sonu mutlaka dinlenin ve sağlığınıza dikkat edin. Sevgiler!

İKİZLER: Sevgili İkizler ve Yükselen İkizler; haftaya sosyal olma isteği, arkadaşlarınızla zaman geçirme, hayallerinize yönelik adımlar atma içgüdüsü ile başlıyorsunuz. Salı gününden itibaren bir ay boyunca yaşamınızda; geleceğinizi planlama, eğitim alıp verme, uzaklarla bağlantı kurma ve hatta uzaklaşma isteği, kendinizi geliştirme isteği baskın olacaktır. Çarşamba ve Perşembe günleri gizli düşmanlıklar sezinleyebilirsiniz, kendinizi daha güvendiğiniz kişilere açın ve bilindik yerlerde olun. Hafta sonuna doğru ilişkilerde hareketlilik söz konusu olabilir. Ancak bu hafta kendi kendinize kararsızlıklar ile engel olabilirsiniz. Sakin ve yeniliklere açık hareket etmeye çalışın. Sevgiler! 

YENGEÇ: Sevgili Yengeç ve Yükselen Yengeçler; haftaya saygın olma, onay alma ihtiyacı ile başlayabilirsiniz. Kariyer alanında aceleci ve istekli hareket edebilirsiniz. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; maddi manevi destek almak, arınmak, ruhsal konularla ilgilenmek, ortak kazançların, miras ve banka konularının önem kazanması söz konusu. Çarşamba ve perşembe günleri ise ani gelişen olaylara karşı hep bir b planınız olsun. Sosyal çevreniz veya ekip arkadaşlarınız sebebiyle planlarınız değişebilir. Birdenbire özel biriyle de tanışabilirsiniz. Ayrıca toplumda oldukça ön plana çıkabilirsiniz. Hafta sonu ise bol bol dinlenmeye fırsat bulabileceksiniz. Sevgiler!

ASLAN: Sevgili Aslan ve Yükselen Aslanlar; haftaya ufkunuzu genişletme, uzaklaşma, geleceği planlama isteği ile başlayabilirsiniz. Ticaret veya eğitimle ilgili acele hareket etmeyin. Salı gününden itibaren bir ay boyunca yaşamınızda insan ilişkileri önem kazanıyor. Çevrenize kendinizi aynalayarak kendinizi bilme sürecinde olacaksınız. Ani bir aşk veya ilişki içerisinde değişimler de söz konusu olabilir. Ortaklıklar ve hukuk konuları da gündeme gelebilir. Çarşamba ve Perşembe günleri fevri kararlar almaktan uzak kalmalısınız. Hafta sonu internet yolu ile çok fazla iletişim halinde olabilirsiniz. Baskı altında hissetmemek adına çevrenize kendi sınırlarınızı belirleyin. Sevgiler!

BAŞAK: Sevgili Başak ve Yükselen Başaklar; haftaya önemli bir sezgisel süreç ile başlıyorsunuz. Hayatınızdan çıkması gereken soyut ve somut şeyleri görmeniz daha kolay olacaktır. Ayrıca maddi konular önem kazanırken bu hafta risk almamalısınız. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; hayat rutininiz, sağlığınız, alışkanlıklarınız gündeminizde olacaktır. Çalışanlarınızla ilgili meseleler aydınlanıyor. Çarşamba ve Perşembe günleri ani şans ve fırsatlar elde edebilirsiniz, emek harcadığınız işlerde gelişmeler olabilir. Aynı zamanda bu hafta kalıcı, önünüzü görebildiğiniz bir ilişki kapınızı çalabilir. Hafta sonu karamsar olmamaya, fazla harcama yapmamaya dikkat edin. Sevgiler!

TERAZİ: Sevgili Terazi ve Yükselen Teraziler; haftaya ilişkilerde aceleci ve istekli başlayabilirsiniz. Parterinizi baskı altına almamaya çalışın. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; aşk, spor, sanat, yaratıcılık, yatırımlar hayatınızda önem kazanıyor. Risk alma ihtiyacı artıyor ancak mantığı elden bırakmamalısınız. Bu hafta fevrilik çok şey kaybettirebilir. Çarşamba ve Perşembe günü hayat rutininizde ani değişimler olabilir. Hafta sonu ise lüks harcamalar yapmaktan kaçınmalısınız. Sevgiler!

AKREP: Sevgili Akrep ve Yükselen Akrepler; haftaya hayat düzeninizi planlamak için oldukça istekli başlayabilirsiniz. Ancak ani kararlar almamalısınız. Bu hafta güvende ve aidiyet hissetme ihtiyacınız artabilir. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; ev, yaşam, ebeveynlerinizle ilgili gündemler önem kazanacaktır. Çarşamba ve Perşembe günü ani başlayan aşklar, ilişki içinde ani gelişmeler olurken sizler adım adım gitmeye ve dürtüsel hareket etmemeye çalışın. Hafta sonu hiçbir şey yapmak istemeyebilirsiniz, toprakla buluşmak bu hafta size iyi gelecektir. Evdeki bitkilerle ilgilenin veya sokak hayvanlarını besleyin derim. Sevgiler!

YAY: Sevgili Yay ve Yükselen Yaylar; haftaya ilişkiler, sanat, yaratıcılık konuları ile başlıyorsunuz. Keyifli ve çocuksu hissedebilirsiniz. Salı gününden sonra ise yaşamda iletişim şekliniz, anı yakalama, anda kalabilme, yakın çevre, haberleşme ve medya konuları bir ay boyunca önem kazanıyor. Önemli anlaşma ve görüşmeler yapabilirsiniz. Ancak abartılı iyimserlikten ve olmayacak sözler vermekten kaçının. Çarşamba ve Perşembe günleri boğaz çakranızı şifalandırmanızı öneririm. Hafta sonu ise ev ve aile ile zaman geçirme, güvende hissetme dürtüsü ağır basacaktır. Sevgiler!

OĞLAK: Sevgili Oğlak ve Yükselen Oğlaklar; haftaya ailenizle ilgili sorumluluklar, onların isteklerini dikkate alma, anne veya dişil ögelerle ilgilenme konuları ile başlayabilirsiniz. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; kendi maddi manevi değerlerinizi koruma ve kazançlarınızla alakalı gündemler aktif olacaktır. Maddi konularda otoriter olma ihtiyacınız artacaktır. Ancak ani söylem ve davranışlar olumsuz etkilere sebep olabilir. Çarşamba ve Perşembe günleri ise hayatın eğlenceli yanlarıyla ilgilenmek, hobiler, aşk, spor konularına çekilmek isteyebilirsiniz. Ancak bu alanlarda ani gelişmeler de olabilir. Yeniliklere açık olmanız gereken bir haftadasınız. Hafta sonu geleceğiniz için önemli planlamalar yapabilirsiniz. Sevgiler!

KOVA: Sevgili Kova ve Yükselen Kovalar; haftaya hızlı bir iletişim trafiği ile başlayabilirsiniz. Trafikte uzun saatler geçirebilirsiniz. Ancak her iki konuda da aceleci ve fevri olmamaya dikkat etmelisiniz. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; spot ışıkları üstünüzde parlayacak, oldukça ön planda olacaksınız! Artık kendinizi gösterme ve yenilenme, topluma rehberlik etme zamanınız geldi. Çarşamba ve Perşembe günleri evde olma ve güvende olma ihtiyacınız almanız gereken sorumluluklarla çelişebilir. Ev içerisinde beklenmedik durumlar söz konusu olabilir. Hafta sonu ise ilişkiler konusu ön plana çıkıyor. Kararlı ve mantıksal konuşmalar yapmak durumunda kalabilirsiniz. Hayatınızdaki en önemli dönem iste 11 Şubat'tan sonra başlayacaktır. Sevgiler!

BALIK: Sevgili Balık ve Yükselen Balıklar; haftaya kazançlarınız konusunda istekli başlayabilirsiniz. Gelen geliri aynı hızda harcamamaya özen göstermelisiniz. Bu hafta kontrol isteğinizi gevşetip evrene güvenmeniz önemli olacaktır. Salı gününden itibaren bir ay boyunca; kadersel tanışmalar, bilinçaltınızın aydınlanması, çok fazla göz önünde olmayı istememe hali, ruhsal çalışmalar ön planda olabilir. Çarşamba ve Perşembe günleri ilişkilerde önünüzü görme ve güvende hissetme ihtiyacı ile kararlar alabilirsiniz. Hafta sonu beklenmedik teknolojik problemlere karşı temkinli olun. Sevgiler!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder