9 Ocak 2021 Cumartesi

13 OCAK YENİAY'I - (11 - 17 OCAK HAFTASI) KALICI YIKIM ve FIRSATLAR & BURÇ YORUMLARI


Merhaba yeryüzü sakinleri,

Aylardır bahsetmiş olduğum göksel anlamda Buket tipi dediğimiz görünüme gelmiş bulunmaktayız. Bunun manası; gökyüzünde voltran oluşturmuş ciddi bir enerji potansiyeli mevcut. Bu güç ve enerji iyiye kullanılırsa önemli başlangıçları ve radikal kararları getirebilir ancak bu süreçte yeryüzünde EMPATİ eksiktir. Dolayısıyla liderlerin veya başınızdaki otoriter kişilerin duygusuzca sonunu düşünmeden yaptığı eylemlerle, söylemlerle karşı karşıya kalabilirsiniz. 

Yeniay anına baktığımızda Ay deklinasyon dışı hareket ediyor. Bunun manası ise sonunu kestiremediğimiz sıra dışı başlangıçların olacağıdır. Bu başlangıçlarda en büyük sınavımız (almuten mars) dürtü ve öfke kontrolümüz olacaktır.

2020'den beri süregelen ve halen geçmişte bırakamadığımız olayları artık dönüştürüyoruz. Plüto gezegeni yıkımları anlatır ancak Plüto sağlam olana dokunmaz. Yeryüzünde çürümüş, değişmesi gereken, artık ilerlememize hizmet etmeyen ne varsa onların değiştiğini, çıkarcı ve sonunu düşünmeden hareket eden kişilerin, ya da vadesi dolmuş kurum ve kuruluşların dönüşümünü göreceğiz.

Bireysel anlamda radikal kararlar almak, üretmek, bir yetişkin gibi sorumluluk alabilmek, disiplin ve sabırla hareket etmek bize kazandıracaktır. Yaşamının sorumluluğunu alan bireyler bu dönemde iyicil süreçler yaşayabilirler. Uzun zamandır hayalini kurduğumuz şeyleri yapmak için çok önemli bir destektir. Daha da özgürleşeceğimizi, daha yoğun ve aktif olacağımızı söyleyebiliriz. Yaşamımızda ciddi sorumluluklar alacağımız bir dönemdir. Kalıcı olmasını istediğimiz konular için adım atabiliriz. Önemli olan istikrarlı ve sabırlı olmak ve ayağı yere basan, mantıklı kararlar vererek bu adımları atabilmektir. Aynı zamanda karamsarlığa kapılmamız ciddi potansiyelleri değerlendirmemize engel olabilir.

Plüto içsel anlamda korkularımızla yüzleşeceğimiz, karanlıktan korkmayacağımız ve böylece, korkularımızı dönüştürerek daha da güçleneceğimiz bir döneme işaret etmektedir. 

Gündemde; kısıtlanmalarla ilgili önemli ciddi kararlar, teknoloji ve internet, sanatçılar, kadınlarla ilgili önemli bir uyanış ve başlangıç süreci olabilir.

Vega yıldızı artık yalnızca bilginin değerli olduğunu, bu bilgiyi toplum için kullananların önünün açılacağını, kadersel anlamda yaşanacak yıkımların bilhassa manipülatif, baskıcı kişilerin yaşamında olacağını gösteriyor. Gizli saklı, bastırılmış, çirkin konu, travma ve bilgiler artık ortaya çıkıp dönüşecektir. Bu ortaya çıkış süreci ise bireysel ve toplumsal anlamda internet ve sosyal medya yolu ile olabilir.

Plüto Eris ve Şiron etkili yeniay ile ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı etkiler mevcut. Ülkemizde de sınırlar, diplomasi, diğer ülkelerle olan ilişkilerimizle ilgili radikal başlangıçlar olabilir. Madenciler, hava yolu, devlet işleri, yaşlı insanlar, eğitim kurumları ve medya gündemde olabilir. Bu süreçte hava sıcaklıkları birden düşebilir. Fırtına, yağmur, ani hava olayları olabilir. Elektrik ve sosyal medyada sıkıntılar gündeme gelebilir.

İlişkiler açısından hepimiz önümüzü görmek istediğimiz, kalıcı ve ciddi ilerlemesini istediğimiz ilişkilere çekilme dönemindeyiz. Bu durumda içinde gerçek sevgiyi barındırmayan, araya mesafe girince ilişkinin sağlam olmadığıyla aydınlanan ilişkiler sonlanabilir. Aynı zamanda öz değer duygumuzu sorguladığımız ve şifalanma fırsatı bulduğumuz bir dönemdeyiz. Yine bu süreçte ilişkilerde mantık ön planda olacaktır. Çıkarcı birlikteliklere ise dikkat etmek gerekir.

Yeniay'ın Sabian Sembolü 'Manastıra Giren Bir Kadın'

Daha önce bu sembolik aktif olduğunda Notre Dame Yangını'na şahit olmuştuk. Bu süreçte dini görüş veya olaylarla alakalı gündemlerimiz olabilir. Bireysel anlamda yaşamımızı adadığımız yüksek amaçları düşünüp radikal kararlar almayı sembolize eder. Toplum baskısından uzaklaşarak kim olduğumuzu gerçekten keşfetme yolculuğuna başlıyoruz. Bu dönemin iyicil yönü manevi anlamda uyanıştır. Gölge yönü ise içimize kapanıp yalnız hissetme hali olabilir. Bu duyguya çekilmemeye gayret etmeli ve büyük resme odaklanmaya çalışmalıyız.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE ETKİLERİ

KOÇ: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; uzaklardan alınacak haberler, projeler, sosyal çevre alanlarından gelebilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile hayatınızda önemli, büyük ve radikal kararlar almanız gerekebilir. Yaşanacak başlangıçlar; kariyeriniz, amaçlarınız, saygınlığınız ile ilgilidir. Babanızın yaşamında da yeni ciddi gelişmeler olabilir. Önemli insanlardan destekler alabilirsiniz. Bu hafta maddi konularda adım adım ilerlemeye özen göstermeli ve yeni fikirlere açık olmalısınız. Hafta sonunu dinlenerek ve durağan geçirebilirsiniz. İlişkilerde ise kalıcı, sağlam adımlar atabilirsiniz. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

BOĞA: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; maddi konular, alacaklar, borçlar, kredilerle ilgili olabilir. Yaşamınızdan çıkması gerekenler konusunda daha cesur bir dönemdesiniz. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; uzaklardan alınacak haberler, eğitim, seyahatler, uluslararası işler, medya konuları gündeme gelebilir. Yaşanacak başlangıçlar önemli fırsatları da beraberinde getirebilir. Bu durumda yeniliğe açık olmalısınız. Monotonluk sizi çok fazla sıkabilir. Bu ay sağlığınıza özen göstermeniz ve kontrollerinizi yaptırmanız önemli olacaktır. İlişkilerde ise ciddi kararlar alabilir ve hayatınızda değer ve huzuru sağlamak adına yeni başlangıçlar, bitişler yaşayabilirsiniz. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

İKİZLER: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; ilişkilerinizle ilgili olacaktır. Bir ilişkiniz yoksa diğer insanlar aracılığıyla kendinizde bilmediğiniz gölge yönlerinizi fark edip dönüştürebilirsiniz. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile maddi konularda radikal başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Yaşanacak başlangıçlar; ortak kazançlar, eş kazancı, alacaklar, borçlar alanında olabilir. Bu hafta değişim ve yeniliklere açık olmalısınız. İletişimde sakin kalabilmenin çok yararını göreceksiniz. İlişkilerde ise çok önemli, sağlam adımlar atabilirsiniz. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

YENGEÇ: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; alışkanlıklarınız, iş ve günlük yaşam düzeniniz konusunda olacaktır. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ilişkiler ve ortaklıklar ile ilgili olacaktır. Yaşanacak başlangıçlar; ilişkinizde önemli adımlar atma, resmileştirme, ilişkide öz değer duygunuzu korumak adına ilişkiyi bitirme gibi konularda olabilir. Bu hafta maddi konuların yavaş ilerlemesi ve yenilikler sizi huzursuz etse de sakin ve temkinli ilerlemeye çalışın. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

ASLAN: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; aşk, sanat, hobileriniz, çocuklarınız konusunda olabilir. Onlardan şifa bulduğunuz bir dönemdir. Haftaya neşeli başlıyorsunuz. Bunu Yeniay sonrası da sürdürün. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; yeni iş başlangıçları, iş içinde değişimler, günlük düzeniniz ile ilgili radikal kararlar anlamında olabilir. Sağlıkta iyicil bir süreçtir. Kadınlardan ve tecrübeli, yaşlı insanlardan destekler görebilirsiniz. İlişkilerde ise bazı durumları diretmek yerine akışın getirdiklerine güvenmeyi seçin. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

BAŞAK: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; hayatınızın temelini oluşturan durumlar, ev, aile, yaşam alanınız ile ilgili olabilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; ilişkilerinizle ilgili önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Ciddi kararlar almak, ilişkiyi resmileştirmek için çok uygundur. Hobileriniz, spor, yaratıcı işlerle ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili yeni sorumluluklar gündeme gelebilir. İş konusu yavaş ve değişimlerle ilerlerken temkinli ve sakin hareket etmelisiniz. Bu hafta eğlenceyi görev haline getirmeden kendinize güvenerek hareket edin, depresiflikten uzak durun. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

TERAZİ: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; sosyal medya, eğitim, yakın çevreniz, çevreyle iletişiminizle ilgili olabilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; hayatınızın temelinde ciddi başlangıçlar, ev ve aile konuları ile ilgili sorumluluklar ve gündemler söz konusu olabilir. Maddi anlamda yenilikler ve yavaşlıklar söz konusu olabilir. Sakin ve temkinli ilerlemelisiniz. Hafta sonunu İlişkilerde ise monotonluk sizi gerginleştirebilir, ilişkinize yenilikler katmak bu havayı dağıtacaktır. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

AKREP: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; maddi konular, harcamalarla ilgili olabilir, risk almamanız gereklidir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; yakın çevreniz, eğitim hayatınız, iletişimle bağlantılı konular, sosyal medya alanlarında önemli başlangıçlar yapabilirsiniz, sorumluluklar alabilirsiniz. İletişimde karamsar olmamalı ve çevrenize sınır çizmeyi bilmelisiniz. İlişkinizde duygularınızı net ifade ettiğinize emin olun. Ev içerisinde yaşanan değişimlerde sakin olmalı ve yeniliklerin getireceklerine açık olmalısınız. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

YAY: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; kendiniz, dış dünyadaki imajınız, sağlığınız konusunda olabilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; maddi konularla ilgili önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Uzun zamandır sarf ettiğiniz emeklerin karşılığını alabilirsiniz. Ciddi atılımlar ve destekler söz konusu olabilir. Bu süreçte yeniliklere açık olmak ve iletişimde tatlı dilli olmak, olaylara karamsar bakmamak önemli olacaktır. Kendinize güvenmelisiniz. Teknoloji ve internet problemlerine dikkat edin. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

OĞLAK: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; bilinçaltınız, rüyalarınız, sırlar, inziva yolu ile gelebilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; kendiniz ve dış dünyadaki imajınız, hayattan istekleriniz konusunda önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl sarf ettiğiniz emeklerinizin karşılığını alabilirsiniz. Maddi konular ve ilişkinizle ilgili tüm önemli adımları bu dönem atabilirsiniz. Ciddi bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Maddi konularda yine de temkinli ve yeniliğe açık hareket etmek gereklidir. Borçlarınızı mutlaka halledin. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

KOVA: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; sosyal çevreniz, hayalleriniz, projelerinizle ilgili olabilir.  Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; ileride yaşayacağınız şanslı başlangıçlar için inzivada planlamalar yapabilir, kadersel önemli insanlarla tanışabilirsiniz. Şubat ayından sonra iyice ön plana çıkacaksınız. Şans ve fırsatlar için karamsar olmamak ve yeniliğe açık olmak önemlidir. Ev ve ailede sizi zorlayan olaylara karşı acele etmemelisiniz. İlişkilerde de kadersel karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. İletişimde epey aktif olacaksınız. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.

BALIK: Bu hafta arınma ve fark ediş süreci; geleceğiniz, statünüz, kariyerinizle ilgili olabilir. Çarşamba günü gerçekleşecek Yeniay ile; sosyal çevreniz, hayalleriniz konusunda ciddi başlangıçlar yaşayabilirsiniz. Önemli insanlarla tanışabilirsiniz. İş ve aşk adına önemli başlangıçları çevreniz aracılığıyla yapabilirsiniz. Veya ilişkiniz varsa daha sosyal bir dönem sizi bekliyor. Yeniliklere açık olun ve bilinçaltınızdaki korkulara kapılmayın. Önemli işlerinizi 28 Ocak tarihine kadar halledin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder