6 Aralık 2020 Pazar

7 - 13 ARALIK HAFTALIK BURÇ YORUMLARI - BAKIŞ AÇINI DEĞİŞTİR!




Merhaba yeryüzü sakinleri,

Hepinize iyi haftalar! Bu hafta tutulma etkileri tetikleniyor. Bakış açımızı değiştireceğimiz önemli bir Güneş Tutulması'na doğru ilerliyoruz. Bireysel yaşamlarımızda zihinsel anlamda arınmalar yaşarken, inançlarımız ve etik değerlerimiz sınanacaktır. Dünya genelinde ise medya, eğitim, uluslararası işler, sınırlar, Ülkemizde; sağlık, işçiler, yasaklar ve yeni yasal düzenlemeler ilerleyen günlerde gündemde olacaktır. Aynı zamanda skandallara açık bir haftadayız. Diyet, spor ve yaşam düzeni için ise oldukça destekleyici. Kendi doğrularımızla yaşamdan beklentilerimiz çelişebilir. Gerçeklere görmeye kendimizi kapatabiliriz. Uyku ve bağımlılıklarla kaçışa sığınmaktansa evrenle bağımızı kuvvetlendirmeli ve yaşadıklarımızın ne göstermeye çalıştığına odaklanmalıyız. 

Hayatın akışına teslim olun, bahşedilen yaşamın güzelliklerini fark edin ve yaşamda yeni olana daima açık olun.


PAZARTESİ: Haftaya işlerimizi düzenleme, verimli hale getirme, detaylara dikkat etme konularıyla başlıyoruz. Daha sade görünmek, sadeliğin güzelliğine değer vermek söz konusu. Birtakım zihinsel uyanışlar, orjinal fikirler sunma, beklenmedik süprizlerle karşılaşma durumları da söz konusu olabilir. Özellikle 11 - 12 arası bu durumu deneyimleyebiliriz. Ancak Merkür 30 Kasım tutulmasını tetiklediği için tutulma temalarını hissetmeye başlıyoruz. Hayatımızdan çıkması gereken durum, kişi ve yargıları fark etme, iletişimde fikir ayrılıkları, sözleşmeler, konuşmalarla bakış açımızı değiştirme söz konusu olabilir. Dünya'da eğitim, iletişim, medya, yolculuklar, yeni kararlar gündem olabilir. Anladıklarımız konusunda fevri davranmamalı, iyice düşünerek tepki vermeliyiz.

SALI: Günün sabah saatlerinde Ay, Ay Düğümleri ve Neptün ile karmik kare oluşturuyor. Dolayısıyla yaşamımızdaki belirsizlikleri aydınlatma, düzenleme konusunda harekete geçmemiz gerekebilir. Yaşanan hayal kırıklıkları veya önümüzü görememe durumları eğer harekete geçersek akışta bizi hayatımızın gidişatı ile ilgili doğru yola götürebilir. Mantık ve sezgileri dengede kullanmalıyız. Alıngan tavırlardan uzak durmalıyız. 11.20 civarı Venüs ve Neptün olumlu enerjisine Ay da eklenince, ilişkilerde sorunları çözüme kavuşturmak, aşk ve ilhamla dolmak, içimizdeki aşkı kendimize ve çevremize sunmak, akışa teslim olmak daha kolay olacaktır. Öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise ayağımızı yere sağlam basma, gerçekçi olma, önemli kişilerden destek alabilme durumları daha kolay olacaktır. Fark ettiklerimizle dönüşeceğiz.

ÇARŞAMBA: Gün genelinde; insan ilişkileri, aşk, uyum, diplomasi, zarafet konuları ön plana çıkıyor. İçgüdüsel olarak huzuru, estetiği, uyumu isteyeceğiz, daha fedakar olacağız. Ancak 11:30 saatlerine doğru Şiron açısı bizlere bireyselliğimizi korumayı, ben - sen dengesini öğretecek, duygusal yaralarımıza parmak basarak şifalandırmamızı isteyecek. Esasen hafta boyunca etkisini hissedeceğimiz günün en önemli açısı ise Güneş - Neptün karesi. Bu açı varsa yaşadıklarımızın içinde bir sis bulutu vardır. Sis dağıldığında kendi kendimizi aldattığımızla yüzleşip hayal kırıklığı yaşayabiliriz. O nedenle hiç kimseyi, hiçbir şeyi idealize etmemek bu hafta önemli. Detaylara odaklanmalı ve derin bakabilmeliyiz. Ayrıca nereden alışveriş yaptığımıza da dikkat etmeliyiz. Dünya genelinde ise salgın konusunda daha tehlikeli bir dönemdir. Gerçeklerin bireysel ve toplumsal olarak açığa çıktığı ve şaşırttığı bir süreç olabilir. Enerjiyi ilham ve sanat için kullanmalıyız.

PERŞEMBE: Günün öğleden önceki saatlerinde Ay; Güneş, Mars, Neptün ve Ay düğümleri ile önemli açılar yapacak. Bu süreçte içsel olarak yaşanılan huzursuzluk benliğimizi korumayı, beklenmedik fark edişlerle, tartışmalarla, kurmamız gereken ben - sen dengesi ile gitmemiz gereken yolu bizlere gösteriyor olacak. Anahtar; doğru iletişim kurabilmek ve yargılara saplanmamak, kendimizi aldattığımız konuları fark edebilmek, fevri davranmamak olacaktır. Öğleden sonra özelikle 14:50 civarı Venüs'ün açıları ile yaşayacağımız ilişki ve maddi konulardaki dönüşümler sabah saatlerinde oluşan farkındalıklarla ilgilidir. Güç savaşları, baskı, paranoya ve kıskançlık halleri akşam saatlerinde krize, vazgeçişlere dönüşebilir. Bu enerjiyi tutku ve duyguları derin ifade edebilmeye yönlendirmeliyiz.

CUMA: Güne oldukça derin rüyalar görerek uyanmış olabilirsiniz. Bugünkü duygusal ihtiyacımız daha çok görünenin ardındakini fark edebilme isteği olacaktır. Ya hep ya hiç dürtüsü baskın olabilir. Ancak manipülatif durumlardan uzak kalmak yararımıza olacaktır. Sabah saatlerinde Mars'ın da Güneş ile etkileşime girmesiyle lider özelliklerimiz ön plana çıkabilir, girişimlerimizde daha cesur olabiliriz. Akşam saatlerinde saat 17.00'ye doğru beklenmedik fikirler üretebiliriz. Aynı zamanda süpriz durumlara da hazırlıklı olmalıyız.

CUMARTESİ: Sabah saatlerinde Ay ve Neptün etkileşimi ile yataktan kalkmak biraz daha zor olabilir. İnzivada olmak, dinlenmek isteyebiliriz. Öte yandan özel ilişkilerde fedakarlıklar, teslimiyet ve sevgiyle gerçek aşkı hissedebiliriz. Hafta genelinde sevgiyi öncelikle kendimize sunabilmek, beklentilere girmenin kendimizi de koşullu sevmek olduğunu fark etmek önemli. Öğlen saatlerinde Ay Mars ile açı yaparken fevri davranmamak, öfke patlamaları yaşamamak, kazalara dikkat etmek önemli olacaktır. Ay'ın 19:17'de açı yapacağı Plüto ve ilerleyen saatlerde Satürn, Jupiter ve Venüs açısı ile ilişkilerde daha gerçekçi olabilecek, dönüşmeye gönüllü olacağız. Bütçe planlamaları da gündemimizde olabilir.

PAZAR: Haftanın son gününe oldukça enerjik uyanabiliriz. Spor yapmak için çok uygundur. Spontane hareket etmek isteyebiliriz. Araştırmalar yapmak, ufkumuzu genişletmek için güzel bir gündür. Tutulmanın tetiklendiği ve Ay'ın güney ay düğümüne ilerlediği bu süreçte bakış açımızı değiştirmemiz ve sakince gözlem yapmamız gereken bir gündeyiz, arınış enerjisine doğru gidiyoruz. Merkür ve Neptün'ün kare açıda olacağı bu süreçte kalıplarımızı kırmamız için yaşadığımız yanılgılar bizlere yol gösterecektir. Sıkı sıkıya tutunduğumuz ama artık bize yararı olmayan fikirlerden, inançlardan, dogmalardan sıyrılmaya doğru ilerliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder