13 Kasım 2020 Cuma

ASTROLOJİ ÖĞRENMEK & DOĞUM HARİTASI NEDİR?

Herkese merhabalar, 

Kanalımdaki ilk videom 'Astroloji Aslında Nedir?' videosu idi ancak ilk video olması sebebiyle yeterince net bilgiler veremediğimi sorularınızdan fark ettim.

Astroloji, sanıldığı gibi burç yorumu değildir. İnsanları 12 tipe bölen ve net yargılar veren yüzeysel bir uğraş da değildir.

Astroloji ilmi ilk insanların var olduğu dönemlerde onların gökyüzünü gözlemlemesi ve istatistiksel bilgiler tutması ile başlamıştır. Gökyüzünde döngüleri fark eden ve onların hareketlerini keşfeden insanlar bunları kaydetmiştir. İlk bilinen yazılı kaynaklar Babil tabletleridir. Zamanla astroloji Kralların kullandığı bir ilim haline gelmiş, savaş zamanları kendi astrologlarına göre belirlenmeye başlanmıştır. Daha sonra bilginin gücünü keşfeden kişiler astrolojinin halka yayılmasını önlemek için onu magazinsel ve yüzeysel bir hale getirdiler. 1930'lu yıllarda işin içine psikolojinin de eklenmesi ile astrolojinin yeniden doğuşu başladı.

Elimizde eski kaynaklar olmadığı ve yakıldıkları için bizler şimdiki gözlem ve istatistiklerle gökyüzünün gizemli matematiğini çözmeye çalışıyoruz. Ben, herkesin en azından kendi doğum haritasını bilmesi gerektiğini düşünüyorum. Doğum haritası, biz doğduğumuz andaki gökyüzünün fotoğrafının çekilmesi gibidir. O anki enerji, o anın zamanının kalitesidir. Ve bu harita yalnızca kendimize özeldir. İkizimizle bile aynı kişi olamayız, oradaki bir dakika bile gökyüzünde gezegenler arasındaki derecelerin farklılıklarına sebebiyet verir. Dolayısıyla hepimiz biricik ve tekiliz.

Bu gözlem en basit tanımıyla ufuk çizgisinden o an yükselen takım yıldızların yükselen burcumuz kabul edilmesiyle incelenir. Diğer gezegen ve yıldızların dünyamıza göre olan konumlarına bakılır. Böylelikle en az 36 bin kombinasyon içeren haritamız çıkartılır.

Herkes; kendi potansiyellerini bilmesi, yeteneklerini keşfetmesi, hayatındaki sürekli tekrar eden olayları çözmesi, kaderine yön verebilmesi adına bence en azından kendi doğum haritasını okuyabilmelidir. Çok iyi bir yeteneğiniz vardır mesela ve bunu keşfetmenizi sağlayacak olayların karşınıza çıktığının farkında değilsinizdir. Başınıza gelen kötü bir olayın sizi nereye götürmek için yaşandığını veya şuan çözemediğiniz, cevabını aradığınız sorunların sebeplerini doğrum haritanızdan okuyabilirsiniz.

Ders, biz öğrenene kadar devam eder. Peki ama almam gereken ders ne? Hayat amacım ne? Biricik ve tekil yaratılışımla yeryüzüne neden geldim? Bu kişi bana ne öğretmek veya katmak için karşıma çıktı? gibi soruları da cevaplayabiliriz.

Doğum haritası analizlerimde her zaman zorlu enerjileri gördüğümde kişinin onları nasıl daha verimli kullanabileceğinden, enerjinin yönünü nereye çevirebileceğinden de bahsederim. Retrolarda yarım kalan işlerinizi halledin demek de bunun gibidir. Veya kaza, deprem gibi kötücül olayları da hazırlıklı olmak için söyleriz.

Astroloji sanıldığı gibi kesin olayları bizlere göstermez. Olabilecek potansiyel enerjileri gösterir. Bizler de farkındalıkla önlem alabilir, kabullenebilir veya duruma göre çaba gösterebiliriz. 

Astroloji bizim için bir pusuladır. İrademizle onu şekillendirip haritamızın üstüne çıkmak ise bize bağlıdır. 

Peki astrolojiyi nasıl öğrendim?

Astroloji bir kere yaşamınıza girdiğinde sizi içine çekiyor. Çünkü nasıl saat gibi işlediğini, evrenin kusursuzluğunu ve psikoloji, bilim, dinler, okült ilimler gibi her şeyin ne kadar iç içe olduğunu ve insanların bunu fark edemediğini keşfetmeye başlıyorsunuz. Astroloji öğrenmek yeni bir dil öğrenmektir. Tek tek sembolleri okumak ve yorumlamaktır. Bu semboller ise en başında dediğim gibi istatistiksel verilerle elde edilmiş bilgilerdir. Kişi yaşamı gözlemledikçe sembollere kendi görüşlerini katmaya başlar. Örneğin; ne zaman bir ülke başarı kazandı? Ne zaman bir lider gündem oldu? Ne zaman savaş çıktı? Bu kişi neden ünlü? Bu kişi neden bu kadar yetenekli? Bunları haritalarda görüp kişi yorumladıkça bu dili daha iyi öğrenecektir. 

Yani astroloji, yaşamın ta kendisidir.

Bu matematiksel kodlarla iş kurmak, evlenmek, dava kazanmak, başvuru ve görüşmeler yapmak gibi sorularınıza potansiyel olarak en iyi zamanlara bakıp cevap bulabiliriz. Yaşam amacımızı keşfeder, neden burada olduğumuzu daha net görür, bizi geriye çeken şeyleri fark edebiliriz. İçsel dünyamızı, ilişkilerimizi, maddi durumumuzu, arkadaşlarımızın tutumunu, imajımızı anlamlandırabiliriz. 

Astrolojide eğitim temel ve orta seviyeden başlar. Orta seviye bitince kendi haritanıza hakim olmaya ve başkalarına da dilerseniz ışık olmaya başlarsınız. Ardından isteğe bağlı olarak ileri seviye öğrenilebilir. Ve daha sonra sağlık, ilişki, finans astrolojisi gibi alt dallarında uzmanlaşabilirsiniz. 

Bizlerin saatlerce, günlerce hesaplayarak yazdığı şeyleri sizler kısa sürede okuduğunuz veya dinlediğiniz için hemen görülen hap bilgilermiş gibi gelebilir. Ancak gerçek bir emek gerektirmektedir. Burç yorumları tamamen genel konudur. Önemli olan kişinin haritasına özel bilgiler verilmesidir. Genel etkileri dinleyerek sizler yaşamınızdaki potansiyellere göre daha rahat algılayabilirsiniz.

Bu yıl astroloji esasen pandemi ile değil yine potansiyel enerjilerle daha fazla ilgi uyandırmaya başlamıştır. Çünkü ikizler - yay hattı gökyüzünde baskın hale gelmiştir. Ve yine bu burçlarla ilgili değildir. İkizler enerjisi katı bilgileri sorgulamayı, iletişimi, aklımızı kullanmayı temsil eder. Çocuksu meraktır. Hepimiz bu yüzden merak etmeye başladık. Ve Aralık 2020 itibariyle 200 yıllık hava dönemi başlıyor. Hava demek akıl demektir. Yine bunlar potansiyel süreçlerdir. Şimdi evreni sorgulama evresine geçerken çoğumuz neden burada olduğumuzu bilmek, kodları keşfetmek isteyeceğiz. Böylelikle sorgularımızla astroloji de ön plana çıkmaya başlayacak. 

Altair yıldızının etkin olacağı bu süreçte hayat yolunda altair yıldızı olan birisi olarak bu videoyu sizlere çekmek istedim. Çünkü Altair yıldızı astroloji ile de ilgilidir. Ve tam hava dönemine geçtiğimiz o gün ben de astroloji eğitimi vermeye başlayacağım. Çünkü bahsettiğim gibi her şeyin ilk enerjisi önemlidir. Bu sınıftan da bilinçli aklını en etkin biçimde kullanacak astrologlar çıkacağını düşünüyorum.

Önümüzdeki yıllarda herkesin en azından kendi haritasını okuyabildiği, böylelikle daha bilinçli hareket edebildiği günler diliyorum.

Farkındalıkla!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder