16 Eylül 2020 Çarşamba

17 EYLÜL 2020 YENİAY'I - YAŞAMA DAİR BİLDİKLERİN


Merhaba yeryüzü sakinleri,

2020'nin son düzlüğünde ilerlerken 17 Eylül Perşembe günü saat 13.59'da bir Yeniay enerjisi yeryüzüne hakim olacak ve 14 gün boyunca etkilerini hissedeceğiz. Böylece ekinoks ile bu yılın başlattığı uyanış evresinin yeni bir boyutuna geçmiş olacağız.

Yeniay Ay'ın henüz karanlık ancak büyümeye ve ışığını göstermeye hazır halidir. Dolayısıyla ruhumuz da adım atmaya hazır ama adımlarımızı nasıl atacağız? Yeniay, Başak enerjisinde gerçekleşiyor. Demek ki adımlarımızı eğer o adım işe yarıyorsa atacağız. Günümüzü, sağlığımızı, işimizi kolaylaştırana çekileceğiz, yaşamımıza, kalbimize, ruh sağlığımıza iyi gelen kişiler ile, eş ile, sevgili ile yolumuza devam edeceğiz. Yaşam bahçemizde derin bir nefes almak yerine 'o bahçeyi nasıl daha güzel hale getirebilirim?' e bakacak ve güzel renklerini değil üstündeki ayrık otlarını görüp ayıklayacağız. 

Büyük bir aydınlanma ve farkındalık yaşatacak bu yeniayda içsel bilgelik geliştirme fırsatı elde edeceğiz. Bu yaşadığımız yıl; kendimizle, dünyayla, hayatla ilgili ne varsa bizi yeniden düşündürdü, büyüttü, esnek olabilene iyi geldi, kendini serbest bırakan ve kontrolün bazen ellerinde olamayacağını görene şefkatini gösterdi. Tüm yaşam planlarımızı yırtıp baştan yazdık. Yeniay ile; bazı yaşadıklarımızın sebepleri, düşünce şeklimizle kendimize yarattığımız blokajlar, bilinçaltından gelen travmalar ve iç sesimizin bizi hangi konularda tekrara sürüklediğini fark edebileceğiz. Yaralarımızın armağanını, onlardan elde ettiğimiz güzellikleri görebilme fırsatımız olacak.

Bu süreçte; rüya ve dileklerimizi yazmak, sağlığımızı düzenlemek, sağlıklı beslenmek, spora başlamak, yaşam alanımızı daha ferah hale getirmek, işlerimizi planlamak, kışlıklarımızı hazırlamak, eski eşyalardan kurtulmak, evin enerjisini temizlemek çok iyi gelebilir. 

Minimal yaşamın güzelliği, sadeleşmek bizlere iyi gelirken dünya da bizimle beraber arınıyor, temizleniyor olacak. Zira 200 yıllık bir döngüyü değiştirmeye ve başlatmaya doğru yaklaşırken yaşam geride karmik bir hesap kalsın istemiyor.

Neptün bizlere Yeniay sürecinde hayaller kurdururken, Satürn açıları bu hayallerin gerçekçi, sağlam olmasını, gerçeğe dönmesini, tecrübeli ve önemli kişilerden destek almayı, gerekli disiplin ve azmi getirebilir. Böylece kalıcı düzen elde edebiliriz. Başlattıklarımızın meyvesini Kasım sonundan itibaren alabiliriz. Ancak Merkür açılarına baktığımızda abartılı sözler vermek, arkası olmayan konuşmalar yapmak veya bizi ilgilendirmeyen konularda konuşmak olayları beklenmedik biçimde büyütebilir. İyimserlikle abartılı söylemler yerine gerçekçi bakış açısı bize iyi gelecektir.

Yeniay'da Yay enerjisinde olan yükselen burç ve orada yerleşen Güney ay düğümü; arınmaya, düzenlemeye önce kendimizden başlayacağımızı söylüyor. Ancak öz eleştiri yapacağım diye kendinize haksızlık etmeyin, değersizlik hissine kapılmayın. Çevrenizi de eleştirmekten, yargılamakta uzak durun çünkü yargıladığınız her şeyi kendi kaderinize dahil edersiniz. Kendi benliğimizde değişimler, bazı fikir ve yargılarımızın değişmesi, iyimser baktığımız veya kesinlikle haklı olduğumuzu düşündüğümüz yargıların yıkılması söz konusu olabilir. 'Biz' olmak için önce 'ben'i değiştir diyen bu süreçte insan ilişkilerimizde kim varsa herkeste kendinizden bir yansıma göreceksiniz. Siz değiştikçe yaydığınız enerji de değişecek ve çevrenizdeki insanlarla ilişkileriniz de işte böyle iyileşecek. Yani kendimizle yüzleşme sürecinde olacağız.

İlişkilerde ise kiminle yolumuz gerçekten bir, kiminle aslında ellerimizi bile ısıtmayan, kalbimizde hissedemediğimiz, anahtarı kayıp bir birlikteliği sürdürüyoruz onu göreceğiz. Venüs ve Uranüs'ün yaptığı açılar ilişkilerde bir uyanış, yenilenme yaşatabilirken aynı zamanda ani bitişler, özgürlük dürtüsünü de harekete geçirebilir. Burada kalbinin sesini dinleyen kişi ona sevgisini sunmayan, onu kısıtlayan, ona bir şeyler katmayan partneri ile yollarını ayırabilir. Ünlü kişilerden skandal haberler duyabiliriz. Ani başlayan ilişkiler söz konusu olabilir ancak aceleci olmak o ilişkinin ömrünü uzun tutmayacaktır.

Toplumda;

*Bu süreçte günlük yaşamımız, eğitim, sağlık durumumuzu düzenleyecek yeni yaptırım ve kararlar söz konusu olabilir.

* Çatışma enerjisi ile askeri ve polisiye konuları dünya basınında sıkça duyabiliriz. Olaylar kontrolsüz büyüyebilir.

* Havayolu, uzun yolculuklar, turizm, ticaret, sağlık sektörü, işçiler, memurlar ekonomi ve finans konularında düzenlemeler söz konusu olabilir.

* Tarım, yiyecek, yiyecek - içecek fiyatları, evcil hayvanlarımız gündemimizde olabilir.

Ülkemizde;


* Ülkemizin güvenliği, iç huzuru ve sınırlarını temsil eden alanda meydana gelecek Yeniay, sakin ve tedbirli hareket ettiğimiz takdirde bizim için olumlu etkiler sunuyor. Ay karesi ile halkı kısıtlayacak, günlük yaşam ve sağlık konusunda denetimleri arttıracak yeni kararlar alınabilir.

Yeniay'ın Sabian Sembolü 'Buhurdan taşıyan bir çocuk sunakta rahibin yanında vazifesini yapıyor' Bu sembol bizlerin deneyimli ve tecrübeli kişilerden öğreneceklerimizin olduğunu, onların yardımı ile ilerlemeyi, ruhsal anlamda ise çırak olduğumuz konuları kabul edebilmeyi, gerçekleri görebilmeyi, yaşamımızı sessizlik ve özveri ile adım adım inşaa edebilmeyi ifade ediyor.

“Başkalarını anlamak bilgeliktir, kendini anlamaksa aydınlanmaktır.” Lao Tzu

Burçlara göre;

KOÇ: Yeniay'ın ana temasını; sağlığınız, iş yerinizdeki değişimler, yaşam düzeninizi yeniden planlamak, çalışanlarınızla ilgilenmek, evrak işleri, günlük koşturmacada nefes alıp hayatınızdan pek çok şeyi çıkartarak arınmak için kullanabilirsiniz. Burada meydana gelecek değişimlere açık olun ve gerçekçi, adım adım ilerlediğinizden emin olun. Size iyi gelmeyen her şeyi yaşamınızda çıkartıp sadeleşebilirsiniz. Evcil hayvanlarınızı ihmal etmeyin.

BOĞA: Yeniay'ın ana temasını; yetenekleriniz, benliğiniz, spor, sanat, hobileriniz, çocuklarınız ve ilişkilerinizle ilgili yaşayacaksınız. Eğlenceye, riskli yatırımlara veya lüks alışverişlere içgüdüsel olarak yönelmemeye dikkat edin. Enerjiyi; kendinizi, yeteneklerinizi, özgün yanlarınızı göstermek için kullanın.

İKİZLER: Yeniay'ın ana temasını; ev düzeniniz, aileniz, taşınma, temizlik, bahçe bakımı, ebeveynlerinizin yaşamı ve onlarla ilişkileriniz hakkında yaşayacaksınız. Odanızda bireysel zaman geçirmek size iyi gelecektir. Gayrımenkul alım satımı, mimari ve emlak piyasasında çalışanlar için uygun bir süreçtir. 

YENGEÇ: Yeniay'ın ana temasını; yoğun bir gündem ile yaşayabilirsiniz. İletişim, sosyalleşmek, çalan telefonlar, eğitimleriniz, araştırmalarınız, yakın çevreniz, kardeşiniz, seyahat planlarınız, sosyal medya, yayıncılık alanları ile ilgili düzenlemeler söz konusu olabilir. Bu süreçte anda kalmak ve yaşadığınız anın farkına varmak çok önemli olacaktır.

ASLAN: Yeniay'ın ana temasını; maddi kaynaklarınız, bütçe planlarınız, harcamalarınız, manevi değerleriniz, sınırlarınızı korumakla ilgili yaşayacaksınız. Bu süreçte yeni bir iş bulabilirsiniz veya mevcut işinizde yeteneklerinizle daha iyi kazançlar elde edebilirsiniz. Tecrübeli kişilerden önemli destekler alabilirsiniz.

BAŞAK: Yeniay'ın ana temasını; kendinizi yenilemekle ilgili yaşayacaksınız. Benliğiniz, kim olduğunuz, imajınız, sağlığınız, istekleriniz, kendinizi gösterme biçiminiz gündeminizde olacaktır. Bu süreçte; terapiler, meditasyon, bakım, yenilenmek size çok iyi gelecektir.

TERAZİ: Yeniay'ın ana temasını; günlük yaşamdan uzaklaşmak, bilinçaltınızdaki fark edişler, inzivaya çekilmek, akışta kalmakla ilgili yaşayacaksınız. Ruh sağlığınıza iyi gelecek şeyler yapmalısınız. Kapalı alanlar bu süreçte gündeminizde olabilir. Değişime kendinizi bırakın ve sezgilerinize güvenin.

AKREP: Yeniay'ın ana temasını; geleceğe dair projeleriniz, hayalleriniz, planlarınızla ilgili yaşayacaksınız. Yaşamınızda pek çok süpriz gelişme olabilir. Sosyal çevrenizde değişimler yaşayabilirsiniz. 

YAY: Yeniay'ın ana temasını; yaşamda enerjinizin en yüksek ve görünür olduğu alana ulaşmak, toplumsal itibarınız, kariyeriniz ve saygınlığınızla ilgili yaşayacaksınız. Kendinizi ve yaşamınızı büyük ölçüde değiştirebilir, yenileyebilirsiniz.

OĞLAK: Yeniay'ın ana temasını; ufkunuzu genişletmekle ilgili yaşayacaksınız. Bu; eğitim, seyahat, farklı fikir ve görüşten renkli insanlarla olabilir. Uzak yerlere gitmeyi, ticari işlerinizi planlayabilirsiniz. Değişime açık olmak, yaşama bakış açınızı yenilemek bu süreçte size en iyi gelecek şeydir.

KOVA: Yeniay'ın ana temasını; dönüşümle ilgili yaşayacaksınız. Bilinçaltınız, psikolojik süreciniz, ruhunuz yenilenirken kendinizi, duygularınızı açmaktan korkmayın. Giderleriniz, eş veya aile kazancınız, miras veya hukuk konuları ile ilgili düzenlemeler bu süreçte gündeminizde olacaktır.

BALIK: Yeniay'ın ana temasını; diğer insanlarla olan ilişkilerinizle alakalı yaşayacaksınız. İş ortaklığınızı, evliliğinizi, ilişkinizi gözden geçirebilirsiniz. Yeni ve sağlam bir ilişkiye adım atabilirsiniz. Burada önemli olan diğer insanların davranışlarında kendinizi görebilmenizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder