18 Haziran 2020 Perşembe

19 HAZİRAN 2020 - MERKÜR RETROSU & İÇİNDEKİ ÇOCUĞU DİNLE




Herkese merhaba,

Yılın ikinci yarısında gerileme sürecine iletişim, bilgiyi alma ve iletme, bakış açısı enerjisi Merkür de katılıyor.

Merkür; 19 Haziran itibariyle retro hareketine başlıyor ve bu süreci 12 Temmuz tarihinde sonlandırıyor. Sirius yıldızı ile gerilemeye başlayacak olan bu süreç oldukça kadersel etkiler yaratacak. Geçmiş artık geçmişte kalıyor ve 21 Haziran gündönümü aynı zamanda o gün yaşanacak Güneş tutulması ile yepyeni bir döneme evriliyoruz.

Bugüne kadar her yerde Merkür retrosu ile ilgili söylenenler uyarıdan ibaret olduğu için retrolar olumsuz zamanlarmış gibi algı oluşturuldu, oysa retrolar bizlere yıl içerisinde armağan edilmiş zamanlardır. Zihni temsil eden ve Güneş yani benliğimize en yakın olan bu gezegen bizlere yıl içerisinde 'durup yeniden değerlendirme' fırsatı sunar. Kendimizi yanlış ifade ettiğimiz anlar, kaçırdığımız fırsatlar, yanlış gözlemlediğimiz durumlar yeniden karşımıza gelir. Ve Merkür Güneş'e yaklaştıkça biz de kendi iç sesimize yakınlaşırız. Şayet bu inziva ve iç gözlem sürecinde gereken mesajları almak, kendi iç sesimizi duymak yerine yeni başlangıçlar yapmaya, günlük koşuşturmalarda kaybolmaya, özümüzü ve iç sesimizi bastırmaya çalışırsak; günlük yaşantımızda teknolojik cihazlarımız bozulabilir, iletişim kazaları olabilir ve işte o zaman kendimizi anlatmakta, anlaşılmakta zorlanırız.

Yengeç enerjisinde retro yapacak olan Merkür, zihnin duygusal çalışacağını gösteriyor. Zihnimiz, çocukluğumuza dönerek o zamanlardan bugünlere bastırdığımız ne varsa onu duymaya başlayacak. Kalbimiz ve içimizde kendimize, çevremize sunduğumuz sevgi en büyük yardımcımız olacak. Ev, aile, köklerimizle ilgili konular duyulmak ve anlaşılmak isteyecektir.

Yaşamda sorunlar karşısında şikayet eden, durmadan isyan eden, ilişkisinde bir sıkıntı yaşadığında bunu trajediye dönüştüren, alınan, söylemek istediklerini içine atıp sessizce küsen, sorumluluk almayan kişiler bunu neden yapar bilir misiniz?

Bilinçaltımız içinde yaşadığı olay ile geçmişte yaşadığı olaylar arasında bağ kurar. Anne karnından ilk ayrılış veya ilk anne göğsünden kopuş ile güvensizlik hissine kapılırız. Ağlar, mızmızlanır, küser ve isteklerimizi ebeveynlerimizin karşılamasını isteriz. İlişkimizdeki, yaşamımızdaki sorunlarda da zihnimizi duyamadığımızda yine aynı tepkileri veririz; kurban psikolojisi, güvensizlik ve içimizdeki çocuk yaşamımızı ele geçirir. İlişkisinde bunu yapan kişi olgun davranmıyor ve ilişkisini bir çocuğun yönetmesine izin veriyor demektir.

Bu dönemde içinizdeki çocuk yaşamınızı ele geçirmek isteyebilir, önemli olan aklımızı kullanabilmek ve kaderimizi içimizdeki çocuğa bırakmamaktır. Hassaslık, duygusal patlamalar ve alınganlık yerine duygularımızı kabul etmek, sevgi enerjisinde kalmak, kalbimizin sesini dinlemektir. Veya çocukluğunuzda yaşadığınız olumsuz olayların size armağanını fark edin. Hangi sıfatlarla nitelendirildiniz, size ne yaşatıldı ve onun sayesinde şimdiki konumunuzu, mesleğinizi veya hangi armağanı elde ettiniz?

1 Temmuz'da Merkür Güneş'le kavuşarak Şiron ile kare açı yapıyor. Buradaki Sabian Sembol; ''Kesimi bitmemiş dev bir elmas''. Kendi benliğimize ulaşmak ve içimizdeki cevheri görmekle ilgili deneyimler yaşayacağız. Karmamızdan getirdiğimiz yetenekler açığa çıkabilir. Yaşadığımız tüm konuların ana teması içimizdeki cevhere, yaşamımızdaki armağanlara ve potansiyele ulaşmak için emek sarf etmek, çok boyutlu düşünmek ve arındıkça güzelleşmek olacaktır.

Merkür retrosu ile; duygularımız ve geçmişimizle barışıp affederek arınacağız, içimizdeki cevher için çaba harcayacağız, yeni güvenli alanımızı oluşturarak duygusal, zihinsel ve kadersel yepyeni bir başlangıç yapacağız.

Bu dönemde;

*Güvende hissettiğimiz yer ve kişilerle bir arada olmak ve güvenli alanımızı oluşturmak isteyeceğiz. Anlaşılmak çok önemli olacaktır.

*Kadersel tanışmalar, ruh eşi karşılaşmaları yaşanabilir.

*Yaşamınıza geri gelen herkes içindeki çocuğun samimiyeti ile geliyordur. Ancak geçici olup olmadığını görmek için 14 Temmuz'u bekleyin.

*Arınma süreci olan bu dönemde; eski eşyalarınızı atın, duygusal bağ kurduğunuz eşyaların enerjinizi çalmasına izin vermeyin, telefon rehberinizi ve galerinizi temizleyin, detoks ve diyet yapın. İçinizden ağlamak geliyorsa kendinize izin verin ve inzivada kalın.

*Aile ile ilgili konuları gözden geçirmek ve çözmek için uygundur. Bu dönemde eski ilişkilerin, eski evliliklerin yeniden başlaması söz konusu olabilir.

*Para piyasaları, yatırım araçları ve borsada dalgalanmalar olabileceğinden alım-satım için pek sağlıklı bir dönem değildir.

*Çocuklar, anneler, beslenme ve barınma konuları epey gündemde olabilir.

*Kadın ve çocuk hastalıkları ile şifa çalışmaları gündemde olabilir.

*Toplumsal olarak da arınmamız gereken ne varsa ondan kurtulmak için sancılı bir değişim döneminden geçebiliriz. Sınırlar 9 Eylül sonrası olayları aktive etmek için daha da hareketlenebilir.

*Daha önce gezi parkı ve 15 Temmuz olaylarındaki gökyüzü konumları tetiklenirken o konularla ilgili olaylar duyabiliriz.

Ne yapmalı?;

* Duygusal patlamalar, çocuksu ısrarlar, aileyle çatışmalardan uzak durun.

*Geçmişte yarım kalmış olay, duygu ve durumları yeniden değerlendirin.

*Klasik retro teması; yeni olan bir şeye başlamayın veya yeni bir şey satın almayın.

*Yüzeysel duygu durumlarından, çıkar ilişkilerinden uzak durun. Size gerçek güven ve sevgiyi sunan, aile sıcaklığını sunan kişilerle görüşün. Negatif kişilerden ve söylemlerden uzaklaşın.


Yaşamda etrafımıza olay ve kişileri yaydığımız enerji frekansına göre çekeriz. Bu süreçte sevgi frekansından çıkmamaya niyet edip içimizdeki çocuğun sesine ve kalbimizin bize neyi anlatmaya çalıştığına odaklanırsak gündönümü ve Güneş tutulması sonrası yeniden doğuşumuz o kadar akıcı olacaktır.

Sevgiyle kalın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder