3 Mayıs 2020 Pazar

8 YILLIK YENİ BİR HİKAYE YAZMAYA HAZIR MISIN? - VENÜS RETROSU & TUTULMASI (13 MAYIS - 25 HAZİRAN)




Herkese merhabalar,

Bugün sizlere 13 Mayıs - 25 Haziran tarih aralığında yaşanacak olan Venüs retrosunun etkilerinden bahsedeceğim. Ancak önce kendi yaşamlarınıza nasıl etki edeceğini anlamanız için Venüs'ü anlatmak istiyorum. Venüs Güneş'e en yakın gezegen olmamasına rağmen en sıcak gezegendir, diğer gezegenlerin dönüş yönünün tersine döner ve manyetik kutupları yoktur. Elbette döngüsü hiçbir zaman değişmez, gezegenimizle hız farkından ötürü 500 günde bir geriye gidiyor gibi gözlemlenir ve enerji akışı değişir. Venüs; ilişkilerden, sanattan, estetikten, maddi konulardan önce değer duygumuzdur. Venüs retro dönemine girdiğinde bizlerden içimize dönerek, kendimizle baş başa kalarak değer duygumuzu iyileştirmemizi ister. 

Venüs 8 yılda 1 aynı burçta retro yapar. Döngüsü Güneş'le kavuştuğu her an işaretlendiğinde pentegram yıldızını andırır. Venüs 2018 yılında 8 yıllık döngüsünü kapattı. 2018 Ekim ayında bir döngüyü geride bıraktık. Şimdi ise Venüs, yeni bir hikaye yazmaya hazırlanıyor. 2012 yılının Haziran ayını anımsadığınızda o dönem yaşamınızda neleri geride bırakmıştınız ve neler başlamıştı? Hatırlayarak şimdi yaşayacaklarınız hakkında ipucu elde edebilirsiniz. 

Aynı zamanda 4 Nisan 2020'den beri yaşamımızdaki olaylar bireysel ve toplumsal olarak tekrar gözden geçirilecektir. Bu süreçte başlayan flört döneminin ilişkiye evrilmesi veya ilişkilerde nikah kıyılması tavsiye edilmez. Retrolar ikilik getireceği için her şeyi tekrarlatır. Gözden geçirme sürecinde yeni bir başlangıç yapmak düzgün bir akış getirmeyecektir. Bu dönem daha çok; hangi duyguları hissediyor ve yaşıyorsak onu analiz etmeli ve evrenin bize getirdiği bilgiye bakmalıyız. Bilgi ve hayata bakış açısı ana temamız olacaktır. İlişkilerde ileriyi düşünmek yerine anda kalmak, akışa güvenmek, bize hissettirdiği mutluluğu kabul etmek yararlı olacaktır. Hayata aynı pencereden bakmak, konuşma ihtiyacı ve zekanın daha etkileyici olduğu bir süreçteyiz.

Yeni başlayan hikayemiz 2026 yılına kadar bizlere yeni şeyler öğretecek ve değer duygumuzu yeniden yapılandıracağız. Venüs'ü haritasında retro olup özellikle hava ve ateş grubunda olan kişiler bu dönemde kadersel eşleri ile tanışabilir, kadersel öğretici ilişkiler yaşayabilir ya da ilişkisi var olanlar ilişki içerisinde yeni bir döneme evrilebilirler. 

Retro zamanı bireysel ve toplumsal olarak; yalanlar, asparagas haberler, dedikodular çok fazla duyabiliriz, sessiz kalıp gözlemci olan kazanacaktır. Özellikle 31 Mayıs'a kadar fazla meraktan ve dedikodu enerjisinden zarar görmek, gereksiz konuşmalar, benliğimize uymayan konulara uyuyormuş gibi fikir olarak katılmak söz konusu olabilir. Aldanma ve aldatılma enerjisi baskın olacaktır.

31 Mayıs'tan sonra ilişkide mükemmele odaklanıp elimizdeki güzellikleri kaçırmak yerine olanı konuşup iyileştirmeye çalışmak faydalı olacaktır. Zira sözcükler yaralayıcı olabilir. Bağımlılıklara başvurmaktan uzak durmalıyız.

Venüs tam 12 Mayıs 2020 tarihinde saat 9.45'de durağan döngüye başlayacak. Anın haritasına baktığımızda deklinasyon sınırını aşan Venüs ile; maddi konular, ilişkiler ve sanat - güzellik anlayışının 25 Haziran'a kadar sıra dışı olacağını görüyoruz. Sıradışı filmleri müzikler, eserler ortaya çıkarılabilir. 

Kuzey ay düğümü kavuşumu ile ilişkilerde ve değer duygusunda sınavı geçebilenlerin kadersel olarak geleceğe doğru sağlam adımlar atabileceğini göreceğiz. Neptün, Hygiea, Vesta karesi ile retro süreci başlıyor. Venüs'ü yöneten Merkür, Satürn ile olumlu açı içerisinde ve ikisi de güçlü olduğu yerde. Yanlış adanmışlık ve bize iyi gelmeyen ilişkilerden kurtuluyoruz. Şayet; dürüst olmazsak, karşımızdaki kişiyi idealize edersek, ona kafamızdaki kalıpları giydirip onun gerçek halini görmezden gelirsek ya da sırf kafamızdaki kalıplara uymuyor diye belki de çok seveceğimiz birini ön yargılarla kırarsak, yalnız kalmamak ve ilgi görme ihtiyacı uğruna bir ilişkiye başlarsak, kendi benliğimizden sürekli fedakarlık edip sınırlarımızı ihlal edersek ne yazık ki karma yaratmış olacağız ve bu bize hızla dönecektir. 

Evde kalmak durumunda olduğumuz şu günlerde Venüs ikizler enerjisinde olduğu için sevildiğimizi duyma ve iletişim ihtiyacıyla sosyal medyaya sarılabiliriz. Birden fazla flört ve kararsızlık hali bu sürecin gölge yönüdür. Evliliklerde de hayal kırıklığı teması görülebilir. Onun yerine Venüs'ün en güzel şifası olan sanata yönelmek hepimize çok iyi gelecektir. Beraber veya bireysel yapılan yaratıcılıkla ilgili hobiler, aktiviteler ruhumuza iyi gelecektir. Aynı zamanda bu süreçte ihtiyacı olanlara, sokak hayvanlarına yardım etmek önemli bir şifa enerjisi olacaktır.

Retro biterken 10 - 25 Haziran arasında ilişkilerde uyumlu davranmak, ilişkiyi yoluna koymak, beraber sosyalleşmek, sanatsal konularla ilgilenmek, seyahat ihtiyacı söz konusu olabilir.

Ülkemizde ise Venüs 12. evimizde halkı ilgilendiren alanda retro olacak. Mars ise Venüs'ün salgını başlattığı derecede olacaktır. Burada bir iyileşme gözlemlenebileceği gibi birtakım konuların da halka aktarılmayacağını söyleyebiliriz. Venüs'ün akşam yıldızı Afroditten, sabah yıldızı Lucifer konuma geçeceği 3 Haziran tarihi özellikle o gün Ay ve Uranüs karşıtlığı oldukça önemli olaylar yaratacaktır. Ülkemizde iyileşme tamamlanırken diğer ülkelerde salgını yeniden tetikleyebilir. Aynı zamanda para piyasalarında ani değişimler, sarsıcı ve beklenmedik olaylar yaşanabilir. Toplumsal ve bireysel olarak kıtlık bilinci ve müsriflikle sınanabiliriz. Biriktirmek ve paramıza sahip çıkmak çok önemli olacaktır. İthalat ve ihracata teşvik söz konusu olabilir. Kısıtlamalar bir süre daha devam edecektir. İletişim gafları sıklıkla duyabiliriz. Beklemediğimiz ünlülerden aldatılma, boşanma, skandal gelişmeler duyabiliriz. Gizli ilişkiler açığa çıkabilir. 

Bu süreçte kendinizi değersiz ve yalnız hissetme ilizyonundan kopmak için gerçek değeri kendimize vermek zorundayız. Yalnız kaldığımızda değersiz hissetmek yerine yalnızlığımızı sevmek ve bireysel alanlar yaratmak zorundayız. Bizde, içimizde potansiyeli olmayan hiçbir şey karşı taraftan bize davranış ve söz olarak dönmez. Yani değersiz hissediyorsak, karşı tarafın ilgisizliğinden şikayet ediyorsak önce kendimize gereken ilgiyi ve saygıyı gösteriyor muyuz? Ona bakmalıyız. Bugüne kadar ertelemiş olabiliriz ama şimdi her türlü ilişkide sağlıksız bağımlılığımızdan sıyrılmak zorundayız.

Venüs'ün yeni döngüsünde değer duygunuzu yücelttiğiniz ve iyileştirdiğiniz yepyeni bir hikayeye başlamanız dileğiyle. 

Sevgiyle!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder