30 Kasım 2019 Cumartesi

JUPİTER OĞLAK BURCUNDA! (2 ARALIK 2019 - 19 ARALIK 2020) - TUTSAK ZEUS


Hak edişler ve karma üzerine kurulu dünya.

Ve yeryüzünde insanoğlu aşırılıklarıyla, güç savaşlarıyla, geleceğe aldırmaksızın tüketti her şeyi. Unuttuğu bir şey vardı; ruhunu beslemek, kalbini dinlemek, doğanın dilsiz de konuşabiliyor oluşu. İki yıldır evren bizlere bunu gerek tutulmalar, gerek Satürn - Plüto enerjisiyle anlatmaya çalıştı, ardından Uranüs çıktı sahneye ve şimdi Jupiter, tüm bu enerjilere dokunarak olaylara büyüteç tutacak.

Jupiter, Güneş sisteminin en büyük gezegenidir. Dolayısıyla, bulunduğu yerdeki etkiyi büyütüp genişletir. Aynı zamanda büyük iyicil (benefit) diye adlandırılır. Dünyamızı Ay dışında koruyan bir gezegendir, bu nedenle dokunduğu yerdeki enerjisi koruyucudur. Şans, bolluk, bereket getirir. Daima; genişlemek, büyümek, deneyimlemek, keşfetmek ister. Bu nedenle son bir yıldır yönettiği Yay burcundan geçerken bizlere o alanda yaşattığı deneyimlerle bakış açımızı genişletme fırsatı verdi. Şans öylesine kendiliğinden akıyordu ki, bu desteği yaşamlarımızda kolayca kabullendik ancak bu defa şans çabayla gelecek, kıymeti bilinecek.

Jupiter bu yıl Oğlak enerjisini yeryüzüne yansıtmaya hazırlanıyor. Oğlak enerjisi; somuttur, sınırlar koyar, kurallara uyar, kontrolcüdür. Genişlemek, büyümek isteyen Jupiter, burada gönlünce hareket edemeyeceği için rahat edemez. 1 yıl boyunca, hepimizin doğum haritasında hangi noktadan geçiyorsa orada belli bir hedefe ulaşmak için bizlere şans verecek, kendi şansımızı; çalışarak, sorumluluk alarak, disiplinli olarak yaratmamızı isteyecektir. Elimizden gelenin en iyisini yaptığımıza emin olmamız lazım, hayat bu yıl gerçekten emek verenin yanında olacaktır. Bizler ne zaman ki rehavete ve tembelliğe kapılacağız, işte o zaman Satürn Oğlak enerjisi bizi durduracak, notumuzu verecektir.

Olgunluğu, gelenekselliği temsil eden Oğlak, Jupiter'in büyüme isteğini durduracağı için bu dönemde tüm işler yavaş yavaş, kontrollü ve temkinli ilerler. Kalıpların dışına çıkılamaz, eski ve alışık olunan yöntemler denenir. Böylece yeni deneyimlere açık olunamaz ve hem bireysel hem toplumsal olarak eski deneyimleri gözden geçirmek durumunda kalırız. Orada her şeyin halledilmesi gereklidir, eski tamamen halledildiğinde ardından gelecek olan yenilikçi, hava (kova) çağına hazır olacağız. Şayet enerji yanlış kullanılırsa, eski enerjide kalır ve yeni olan her şeyi yargılayan bireyler ve toplumlar halini alırız.


Dünya üzerinde kartlar yeniden dağıtılırken, sınırlar ve güç dengeleri değişecektir. Evren bizleri yeni bir çağa hazırlarken, Jupiter; güç, otorite ve iktidar hırsını daha da büyütecektir. Liderler arzuları için toplumları zorlayabilir. Ekonomik anlamda büyüme yavaşlar veya zararlı bir biçimde olur. Jupiter, kuzey rüzgarlarıdır. Kış bu yıl çok sert ve soğuk geçer. Yeşil meyve ve sebze üretiminde problemler, dolayısıyla kıtlık yaşanabilir. 

Değişim ve dönüşüm için bizleri zorlayan, ekonomik kalıpları değiştirecek olan enerji özellikle; 5 Nisan, 30 Haziran ve 12 Kasım tarihlerinde yıkıcı bir hal alabilir. 14 Mayıs - 13 Eylül 2020 tarihleri arasında da retro olacaktır.

Karamsarlıktan uzak kalarak, tamamen iş ve sorumluluğa kendimizi kaptırmayarak, kalpten uzaklaşmayarak, kendimize zaman ayırarak, temkinli olmayı abartmayarak, onay saplantısından kaçınarak, dünyevi değerlere kendimizi kaptırmayarak bu süreci kendimiz için yararlı hale getiririz. Güç ve iktidar sarhoşu olmayan, etik ve ahlaki değerlere sahip olan, sorumlulukları konusunda elinden geleni yapan, adım adım güvenle ilerleyen 2020 yılının kazananı olacaktır.


18 Aralık 2007 - 5 Aralık 2009 tarihlerini anımsayarak yaşayacağımız temalar hakkında ipucu edinebiliriz.

Bireysel olarak doğum haritasında Oğlak burcunu nerede taşıyorsanız, hangi evlerde Başak ve Boğa enerjilerini taşıyorsanız o alanlarda temkinli büyüme, çabayla gelen şansı tadacaksınız. Hayata bakış açınızı yeniden inşaa edecek ve o alanda kalıcı hale getireceksiniz.

BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE


KOÇ: Hayatınızın en üst noktasını, zirvenizi etkileyecek bir enerjidir. Maksimum halinizi görmek için bu yıl bir fırsat sunacaktır, yapmak istedikleriniz için adım atmalısınız. Sorumluluklarınız artacaktır. Şayet şansınızı doğru kullanır ve emin adımlarla ilerlerseniz, kariyerinizde yükselebilir, statü kazanabilir, yaşam planlarınızda ilerleyebilir, itibar kazanabilirsiniz. 

BOĞA: Hayata bakış açınızı 7 yıl boyunca epey değiştirecek, sizi yenileyecek olan Uranüs enerjisine, Jupiter geçişi de eşlik ederek sizlere yardım ediyor. Eski inanç ve bakış açınızı sorgulayıp değiştiriyorsunuz. Daha iyimser, pozitif olmalısınız. Eğitim, seyahat, yurt dışı bağlantıları gibi konulara yoğunlaşabilirsiniz, hukuksal meseleleriniz gündeme gelebilir, çözülebilir. 

İKİZLER: Geçtiğimiz yıl maddi kayıplarınız olmuş olabilir, borçlarla, vergilerle sınanmış olabilirsiniz. Hayatınızda birilerini kaybetmiş olabilirsiniz. Yaşam bunları size daha derin olabilmeniz için yaşattı. Şimdi ise şayet haritanızda sıkıntılı açılar yoksa borçlarınızı kapatabileceksiniz, belki beklediğiniz kredi çıkacak belki de yitirdiğiniz kişilerden miras alacaksınız. Maddi manevi destek göreceksiniz. Paranızı temkinli harcayın. Aynı zamanda artan sezgilerinize, ruhsal dünyanıza kulak vermelisiniz.


YENGEÇ: Hayat iki yıldır tutulmalarla size kalbinizi hatırlamanızı söylüyor. Ve bu yıl yaşanacak Jupiter geçişi yaşamınıza eşinizi getirebilir, ilişkinizi kalıcı hale getirirsiniz. Evli iseniz eşinizle daha keyifli bir yıl geçirebilirsiniz. İş ortağınızdan kazanç sağlayabilirsiniz. Ancak her iki konuda da yıkıcı olmayın ve temkinli ilerleyin.

ASLAN: Hayat sizi bir yıldır iş anlamında yordu, sorumluluk almayı öğretti. Yaşamınızı ve bedeninizi daha sağlıklı hale getirmeyi öğretti. Şimdi artan sorumluluklarınızın meyvesini alıyorsunuz. İş arayan varsa bu dönemde iş bulabilir. Bir sağlık probleminiz iyileşebilir. Beslenme, spor, hijyen gibi konulara eğilirsiniz. Mental anlamda daha iyi hissedebilirsiniz. 


BAŞAK: Özgüveninizi yenileyeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Geçtiğimiz yıl hayatın eğlenceli yanlarından uzak kaldınız. İlişkilerinizin kalıcılığı ile sınandınız. Şimdi aşk, sanat, yaratıcılık enerjisini bir nebze hissetmeye başlayacaksınız. Yeni hobiler edinebilirsiniz. Gelen flörtler deneyim duygusuyla gelecek ve size çok şey katacaklardır.  Çocuk sahibi olabilirsiniz veya çocuklarınızla daha çok ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz.


TERAZİ: Duygusal güvenliğinizi, evinizi, yaşam alanınızı yeniden inşaa ediyorsunuz. Yaşanılan deneyimler sizi oldukça olgunlaştırmışken, şefkat - ev - aile duygusu ve kariyer alanını, sorumlulukları dengelemeniz gerekecek. Evinizi büyütüp değiştirebilirsiniz, ailenizle ilgili güzel gelişmeler gündeminizde olacaktır.

AKREP: İletişim şekliniz değişiyor. Öfkeli ve sert çıkışlar yerine daha iyimser konuşmak bu yıl size epey yarayacaktır. Çok fazla konuşma, yazışma yapmanız, iş veya eğitim için seyahatlere çıkmanız, eğitim alanında çok yoğunlaşmanız, medyayı çok aktif kullanmanız gerekebilir ve bu alanlardan şans ve fırsatlar sağlayabilirsiniz. Kardeşinizle ve yakın akrabalarınızla ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. 

YAY: Şayet bu yıl geçtiğimiz yılda zorlayan enerjideki dersleri alıp disiplinli çalışmaya devam ederseniz nihayet çok kazanabileceğiniz, işinizde yükseleceğiniz belki de başka alanlardan da gelir elde edebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bu yıl yapacağınız yatırımlar oldukça kar getirecektir. Kazançlarınızı birden harcamamaya ve disiplin enerjisinden çıkmamaya gayret edin.

OĞLAK: Sizler iki yıldır hem tutulmalar hem Satürn geçişi ile epey zorlandınız, yoruldunuz, kadersel değişimler yaşadınız. Plüton uzun yıllardır sizi değiştirdi, artık o yıkıcı enerjiye, kurallara ve engellere aşinasınız. Siz yılmadan disiplin enerjisiyle devam ederken, Jupiter 12 yılda bir gelen şans enerjisiyle sizlere yardım edecek, şans ve bereketini sunacak, bu döngüyü yeni kalıcı adımlar başlatmak için mutlaka değerlendirin. Kendinizi, imajınızı yenileyin.

KOVA: Ruhsal anlamda kendinizi epey yeniliyorsunuz. Manevi dünyanıza yoğunlaşmak size çok iyi gelecektir. Bilinçaltınız daha sağlıklı olacak, sezgileriniz artacaktır. Bu dönemde yardım ettikçe, şifa verdikçe şifa bulacaksınız. Karamsarlık enerjisini üstünüzden atmaya çalışın. 

BALIK: Yıl boyunca bir dileğiniz gerçek olabilir. Gerçekten hayaliniz olana ulaşmak için sabırlı ve disiplinli ilerlemeyi elden bırakmayın. Sosyal çevreniz epey kalabalıklaşabilir ve çevrenizden fırsatlar elde edebilirsiniz. Daha popüler, daha sevilen biri olabilirsiniz. Yıkıcı değil, yapıcı hareket edin.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder