6 Ekim 2019 Pazar

MERKÜR TUTULMASI ve RETROSU (29 EKİM - 21 KASIM) - ZEHİR DE ŞİFA DA SENDE!

Mevsimler geçer, mevsimlerin enerjisi değişir. Aylardan Kasım olur, Sonbahar'ın enerjisi Sabit burç olan Akrep ile sabitlenir, doğa 'vazgeçiş'i hatırlar. Bilir ki, yapraklarından vazgeçse de, dalları kurusa da, kara ve soğuk bir mevsime hazırlanıyor olsa da, o özünden hiçbir şey kaybetmeyecek, kışın ardından elbet bahar gelecektir. Öylesine güçlü, öylesine cesurdur bu mevsim. Dönüşümdür. Karanlık ve aydınlığın tam ortasında, o keskin virajda yaşanan kriz ile bilincin yükselmesidir, küllerinden doğuştur.


İnsan ruhu, Ekim ayında Terazi enerjisini deneyimlemektedir. İnsanoğlu her daim bir başkasının varlığına ihtiyaç duymuştur. Bir bütün olabilmek, hayat yolunda bir desteğe ihtiyaç duymak doğasında vardır. Fakat bir bütünlüğe ihtiyaç duymasının sebebinin kendini tanımak olduğunu fark edene kadar. İşte orada Akrep zamanı başlar, ruh derinleşir, karanlığını keşfeder, vazgeçişi tadar, cesurca kendi içine bakar, çünkü; şifa da zehir de kendi içindedir. Acıyla dönüşme vakti gelmiştir. 

Kasım 2019 bizlere tam da bunu yaşatacaktır. 

Peki Merkür 3 Ekim'de Akrep enerjisine bürünerek bizleri Kasım ayına nasıl hazırlar? Merkür; zihnimizdir, hayata bakış açımızdır, zekamız, algımızdır. Zihin, doyumsuzdur. Durmadan derinleşmek ister ve derinleştikçe, gerçek benliğine, doğru bilgiye ulaşır. Bugünlerde her şeyin cevabını, iç dünyamıza dönerek bulacağız. Kendimizi aynalayacağız.

3 Ekim - 9 Aralık tarihleri arasında Merkür, Akrep seyrinde olacaktır. 29 Ekim 21 Kasım'a ise retro olacaktır. Hisler bu dönemde artar, sezgiler keskinleşir. Keskinleşen zihnin farkındalığı artar. Böylece, hem kendimizle hem de hayatla yüzleşme cesaretini içimizde buluruz. 29 Ekim'den sonra bugünlerde söylediğimiz ve yaptıklarımızın bedelini ödeyebiliriz. 

Ancak bu dönemin gölge yönü; manipülasyon, güç uygulama, paranoyalar, 'ya hep ya hiç' tutumu, kıskançlık, baskı şeklinde olmamalıdır. Plüton'un da ileri hareketine başladığı bu dönemde hayat çürük olanı yaşamımızdan çıkartıp bizleri dönüştürürken, Merkür 29 Ekim'den sonra durağan konuma ardından retroya geçecek, zihnimizi de takıntılardan, karanlık yanlarımızdan özgürleştirip, gizli olayları - kriminal durumları, skandalları açığa çıkartacaktır. 

Retrolar, yaptıklarımızın bizlere dönüşüdür. Karma zamanıdır. Hesap defterleri açılır. Enerji içe döner ve sorgulanır. Peki 21 Kasım'a kadar sadece 3 - 29 Ekim'in karmasını mı yaşayacağız?

30 - 31 Ekim tarihlerinde; 'Şubat 2019- Ağustos 2019'u hatırlayacağız. Kasım ayı boyunca Merkür retro hareketine devam edecek ve '2018 Ekim - Kasım' aylarında tam da Venüs'ün retroya başladığı derecede duracak. 2020 yılına hazırlanırken, dönüşüm her konuda yaşanacak. O günleri anımsayacağımız olaylar yaşayacağız. Geçmişten pek çok kapanmamış hesap geri gelebilir, anda kalıp ileriye bakmak ve geçmiş enerjisinden uzak durmak önemlidir. 

Gelelim retro süresince önemli tarihlere;

Süreç boyunca iletişim şeklimiz başkalaşır, hayata bakış açımız derinleşir. Yanlış anlaşılmalar, iletişim ve teknoloji cihazlarının bozulması, işlerin gecikmesi, banka sorunları, internet sorunları, yolculuklarda aksilikler, yanlış imzalar atılması yaşanabilir. Retro dönemi başlamadan önemli işlerimizi halletmeli, ilk kez yapacağımız şeyleri öncesinde yapmalıyız. Önemli olay ve durumları bu ay gerçekleştirmemeliyiz.

Bu süreçte olaylar akışta kaldığımızda nasıl işliyorsa zorlamamalı ve iyiliğimiz için olduğunu bilmeliyiz. Şifamız için öncelikle yaşamamız gerekenler tezahür edecektir. 

Tıp ve simya alanında yeni çalışmalar yapılabilir. Bir hastalığın yeni bir tedavi yöntemi bulunabilir. Sağlık ve ruhsal şifa ile ilgili alanlar gündemde olacaktır. Önemli ve ciddi rahatsızlıklar çıkabileceği gibi, çok ciddi hastalıklar da bu dönemde iyileşebilir.

Ünlüler dünyası ile ilgili gerçekler ortaya dökülebilir, tanınmış kişilerin topluma yansıttığı bazı gerçek olmayan durumlar ortaya çıkabilir.

Ülkemizin 5. evinden geçecek, yükselen, tepe noktası gibi önemli noktalara dokunacaktır. Dönüştürmemiz gereken alanların farkına varacağız. Kadın ve çocuklara özellikle dikkat etmeliyiz. Maddi anlamda ciddi bir farkındalık sürecindeyiz, bu farkındalık iyileşme ve düzenlemeler yapılması için hayatın verdiği bir süre olacaktır, iyi değerlendirilmelidir.

Akrep takımyıldızının 3 ayrı formu vardır. Akrep enerjisinin yeryüzündeki görevi, dönüştürmektir. Akrep- akrepler; bir başkasına veya kendisine zarar vererek dönüşümü yaşar. Yılan- akrepler; şifacıdır, hayat kurtarır, tıptır, panzehirdir. Kartal - akrepler; ruhsal dönüşümdür, bilgeliktir ancak bu öyle kolay değildir. Nasıl ki kartal yaşamının sonunda kendi kanatlarını yolar, gagasını kırarsa, bu forma sahip kişiler de orta yaşlarında büyük krizlerle yeniden doğar. Bizler de retro döneminde Yılan ve Kartal formlarını yeryüzünde gözlemleyeceğiz.

30 - 31 Ekim - 1 Kasım: Aslında bu tema Kasım sonuna kadar mevcut. İlişkilerimizde yapıcı olmaya çalışalım, enerjiyi; kıskançlık, paranoya, baskı, güç, fevri kararlar vermek yerine birbirimize derin sevgimizi sunmaya kanalize edelim. Maddi anlamda krizli günler kapıda iken sadece temel ihtiyaçlarımıza harcama yapalım. Felsefi konularda araştırmalar yapmak, ruhsal çalışmalar için uygundur.

6 - 7 Kasım: İlişkilerde hayal kırıklıklarına, aldatılmalara, kendimizi kandırmamaya dikkat edelim. İş ve eğitim anlamında önemli araştırmalar yapmak için uygundur.

8 - 9 Kasım: Dikkat! Kadına şiddetin artacağı, skandalların ve güç savaşlarının yaşanacağı, kız çocuklarının korunması gereken tarihler olabilir. İstismar olayları artabilir, bir önlem alınması artık şarttır. Çocuklarınızı asla yalnız bırakmayınız ve sosyal medya hesaplarını dahi kontrol ediniz. Yediğinize, içtiğinize dikkat ediniz zira zehirlenmeler, uyuşturucu vakaları, ilaç içirmeler yaşanabilir. İntiharlar, sahtekarlıklar artabilir. Gemilerle ilgili problemler yaşanabilir. Depremler tetiklenecektir. Maddi konular sebebiyle iflaslar yaşanabilir. 

11 Kasım - MERKÜR TUTULMASI: Gökyüzünde Güneş ve Ay tutulması haricinde Venüs ve Merkür tutulması da vardır. Merkür Güneş ile kavuşum halinde ve retro iken tutulma gerçekleşir, Dünya'ya çok yakın ve yavaş hareket eder. Retro etkisini kat kat yaşarız. Etkisi 9 Aralık tarihine kadar sürecektir. Tutulma Zuben El Şemali yıldızı üzerinde olacaktır. Karmik destektir. Eğer ilişkilerinizde, maddi konularda iyi şeyler yaptıysanız dönüşü sizlere güzel olacaktır. Yaşamınızda dibe vurduğunuzu düşündüğünüz yerlerden yeniden doğuş zamanlarıdır. İyileşmedir. Merkür ve Güneş kavuşum halindeyken  bol şifa dileyin, zihninizden geçenlere dikkat edin, ruhunuzu dönüşüm enerjisine açın ve ne yaşıyorsanız iyileşmek için en derininize bakın, yüzleşin.

13 - 14 - 15 Kasım: Ve işte o günler geldi. Merkür Zuben El Genubi yıldızı hattında! Belki de retronun en zor günleri. Kayıplar, hırsızlıklar, dolandırıcılık, ihanet, yüzleşme zamanları. Acıyla, vazgeçişle dönüşüm. Yapılanların karmadan dönüşü. İnsanoğlunun en karanlık yönünü gözlerimizle görme. Kadın cinayetleri, pedofili, din adı altında işlenen suçlar. Yıkımlar, karmanın temizlenişi ve yeniden doğuşa doğru... Bu dönemde özellikle grip salgınına karşı dikkatli olmalı, ciğerlerimizi korumalıyız. Kanser şüphesi varsa mutlaka kontrollerimizi yaptırmalıyız. Kendimizi enfeksiyonlardan iyi korumalı, direncimizi arttırmalıyız. 

16 - 17 - 18 Kasım: Afrika, Türkiye, Latin Amerika, Kolombiya, Arjantin ve Portekiz ile ilgili konular gündeme gelebilir. Ticaret konusu gündemdedir. Kölelik - modern kölelik ile ilgili temalar konuşulabilir. Ünlü ve zeki olarak tanınan birinin aslında iç yüzüyle, bir skandal haberiyle karşılaşabiliriz. Bireysel anlamda; partnerimiz sevgimizi kullanarak bizleri manipüle etmeye çalışabilir. Gizlenen olay ve durumlar ortaya dökülebilir. Araştırmalar yapmak için çok uygundur, zihnimiz çok aktif olacak ve konunun en derinini keskin biçimde yakalayacaktır.

Fark edin!
Yaşam zorlayarak, hırpalayarak ilerlemiyor. Dürtüler, o 'bir an' ile bazen kaderimiz oluyor. Yaşamda kızdıklarımıza baktığımızda aslında kendimizden bir parça göreceğiz. Öyleyse, kendimizdeki o yeri değiştirmeden kendimize çektiğimiz o enerji de değişmeyecektir.

Neden mutluluk acıdan, derslerden, dönüşümden sonra geliyor? Hayat neyi bir türlü görmediğimiz için canımızı yakıyor? İşte o zaman, benliğimiz kıymet biliyor. Yanmayı bilen ruh, artık o acıya rağmen var olduğunu gördüğünde yaşama daha sıkı sarılıyor. Çünkü başarabileceğini biliyor. Çünkü o acı, o güç, o yaşanmışlık onu ayakta tutuyor.

Retro bittiğinde, kışa hazır olacağız. Çünkü vazgeçsek de yapraklarımızdan, rüzgarlara direnebileceğimizi gördük, bahar da içimizde, ışık da.

Sevgiyle.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder