12 Temmuz 2019 Cuma

SESSİZCE YÜZLEŞİRKEN KENDİNLE - MARS & URANÜS KARESİ


Sanki damarlarımızda akan kan bile serin, ruhumuz içe çekilmiş, zaman geriye sarıyor, halbuki o hiç ileriye gitmemişti ki. A noktasından A noktasına doğru bir zaman spiralinin içinde çözülürken ne garip günler bunlar;
Merkür, Jupiter, Satürn, Şiron, Neptün retro.
Oysa hayat yolumuzu gösteren Ay düğümleri hep retro.

Karmanın bir sesi var adeta bu günlerde, hayatımızda yaptıklarımızın bedel ve ödülleri duvarda asılı, tablo yatık.

İnsanın en büyük sınavı vicdan ve içgüdülerinin kontrolü iken bu kadersel günlere fevri ve özgürlük  dürtüsü ile yapılan çıkışları tetikleyecek Mars -Uranüs karesinin eşlik etmesi boşa değil.

Şimdi zamanda geriye gidelim, geçtiğimiz yaz hangi cümleleri kurarak kalp kırdınız ve kırıldınız? Gururunuzu inciten neler birikti kim bilir içinizde. Nelere üzüldük de içimize attık kırılmasınlar diye?

Belki de istemeden siz kırdınız başkalarını. Veya kırık kalplerin başka bir yarasını hatırlattınız istemeden. Fevri çıkışlar yapsa da karşı taraf, sessiz kalmalı.

Ve içimizde biriken her ne varsa evren ying ve yang dengesini dişil enerjiden yana kullanıyor, eril enerji oldukça sert, aşırı duygusal tepkiler veriyoruz ama gözyaşımız bile yüzümüzde donuyor. Gözyaşında testesteron hormonu varmış mesela, ya savaşçı enerjiyle ya da gözyaşıyla eril enerjiyi içimizden atıp dişil yanımıza sığınıyoruz. Yüzleştiğimiz, açığa vurduğumuz yalnızca kendimiziz.

Bugünlerde zor anınızda kim varsa ve kim yoksa o suretlere iyi bakın, unutmayın, şükredin.

Her şey son raddede; duygular, öfke, kalp, insanlar, cihazlar, arabalar, evlilikler, iş, para. Kazalar, depremler, zehirlenmeler, yangınlar, gaflar. Keskin viraja son sürat mı girmek istersin, adım adım mı?

Kalp hastalıklarına, biten insan ilişkilerine, bozulan cihazlara, yolda kalan araçlara şaşırma ve olabilecek en soğukkanlı halinle yaklaş yeryüzüne. Tahammülsüzlüğün, fark edemeyişine, zorlama hiçbir şeyi. İnziva bu dönemde en güzeli, ruhunun sesini dinle.

Her şey Neptün ışığında açık ve net. Yaralarımız, zaaflarımız, aile hayatımız, iş hayatımız, arkadaşlıklarımız, maddi durumumuz, esas hislerimiz, hayat planlarımız. Korkmadan bak gerçekliğe. Hiç bu kadar yüzleşmemiştin hayatla, her şeyi bırakıp gitmek var içinde, gidemezsin. Çelme aklını, dönüşüme doğru gidiyoruz, şimdi sessizlik.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder