7 Temmuz 2019 Pazar

MERKÜR RETROSU - 7 TEMMUZ & 2 AĞUSTOS


Merkür enerjisi içe dönüyor, retro hareketine başlıyor. Hayat hızla akıp giderken, belki de bir nefes alıp ardımıza bakma zamanı gelmiştir.

Bildiğiniz üzere Merkür, Dünyamız'a Venüs'ten sonra en yakın gezegenlerden biridir ve bu nedenle yaydığı frekans bizleri oldukça etkilemektedir. Merkür; iletişim şeklimizle hayata nasıl baktığımızla, nasıl algıladığımızla ilgilidir. Aslında hiçbir gezegen geriye gitmez yalnızca yavaşladığı için yeryüzünden baktığımızda onu geriye gidiyormuş gibi görürüz. Merkür Güneş'in etrafındaki turunu 88 günde tamamlarken, Dünya 365 günde tamamladığı için aradaki hız farkı yeryüzüne yılda en az 3 Merkür retrosu olarak yansır.

Merkür retrolarından hepimiz korkarız ve bu durumun kötü bir şey olduğu algısı yaratılır. Aslında evrende hiçbir şey bizim lehimize işlememektedir ve her şeyin önemli bir sebebi vardır. Merkür neden retro hareketine başlar? Hani hepimiz karma işlesin isteriz ya, karmalar işte retro dönemlerde çalışır ve hesaplar açılır, ödenir, kapatılır. Yarım kalmış işlerimizi, planlayıp harekete geçiremediklerimizi, geçmişte eksik kalmış bir takım olayları önümüze sunar ve bizler fırsat yakalamış oluruz.

Retro süresince iç sesimizi dinleriz aslında. Kendimizi ifade edişimizde sorunlar, yanlış anlaşılmalar olabilir. Geçmişten gelen kişiler hesaplaşma için geleceğinden temkinli olmakta yarar vardır. Nostaljik günler başlar. Merkür'ün kalbindeki çekirdeğinin manyetik alanı sebebiyle retro döneminde teknolojik cihazlarda bozulmalar yaşanır. Yolculuklara çıkılması da tavsiye edilmez. 

Evren; dön bak içine derken, bilinçaltın içe dönüp nefes almak isterken, sen yeni başlangıçlar yapmak ve yeni imzalar atmak istersen bu başlangıçlar pek uzun ömürlü olmayabilir ve retro enerjisini daima içinde taşır.

Peki Temmuz ayı boyunca hangi konularda retro enerjisi aktif olacak?

7- 9 Temmuz arası durağan konumda (S) olan merkür ile inzivaya çekilmek, az ve öz konuşmak yeğdir. Doğa sessizliğe bürünür ve yeryüzü bekleyiştedir.

9 Temmuz'da retroya başlayacak Merkür, Mars ve Juno ile Aslan takımyıldızının enerjisini yeryüzüne yansıtıyor olacak ve Uranüs'ten kare açı alacak. Hepimiz kendi içimizdeki ego ile yüzleşeceğimiz bugünlerde; bazılarımız yaşayacağı olaylarla özgüven eksikliği ile bazılarımız ise egosunun bugüne getirdiği sonuçlarla yüzleşecek. Söylemlerimizde fevri ve kibirli olmamaya, kendi benliğimizi yansıtmaya gayret etmeliyiz. Geçmiş ilişkiler bu dönemde yeniden gelebilir. Çocuklarınız varsa onlarla ilgili konular gündeme gelebilir. Enerjiyi sanata ve yaratıcılığa kanalize etmek yerinde olacaktır.

15 - 18 Temmuz'da Talitha yıldızı ile kavuşan merkür bizleri daha şüpheci, daha tedbirli fakat kışkırtılmaya açık hale getirecektir. Kuzey ay düğümündeki Venüs ve Güney ay düğümündeki Satürn etkisi ile ilişkilerimizi, evliliklerimizi gözlemliyoruz. Tutulma etkisiyle kadersel değişimlerin yaşanacağı bir süreçteyiz. Aldatılmalar, ikili ilişkilerde dürtüsel davranmanın doğuracağı sonuçlar, yalanların ortaya çıkışı ilişkileri epey sarsacağa benziyor. Fevri davranıp, özgürlük dürtüsüne sarılmak yerine bırakmamız gereken kalıpları ve korkuları geride bırakmaya odaklanırsak, ilişkilerimizi yapıcı şekilde gözden geçirirsek ay sonunda kalbimizi daha da sağlamlaştırırız. Kalp demişken bu dönemde kalp hastalıklarına bilhassa kalbin sağ tarafında oluşabilecek sorunlara daha açığız.

Ve ayın 20'sinden itibaren Merkür enerjisi Yengeç takımyıldızından etki alıyor. Özellikle ayın 20'sinde aidiyet hissettiğimiz yer ve konularla ilgili süreç etkin olacak. Ailemiz, evimiz, çocukluğumuzun geçtiği yerler ve kişiler, duygusal dünyamız, vatanımız. Pek çok kişi ilişkisini ciddi bir boyuta taşımak isterken pek çok ailede de üzücü dönüşümler yaşanabilir. 

27 Temmuz tarihi ruhsal, manevi çalışmalar, dilek ve dualar için güzel bir gündür. Ancak bugünden sonraki süreçte kız çocuklarına çok dikkat ediniz, gözünüzün önünden ayırmayınız. Tutulmadaki Dziban yıldızı etkisi Procyon ile birleşince üzücü haberler alabiliriz.

Ve süreç Pollux yıldızı ile 1 Ağustos'ta sona eriyor. Borsada kayıpların olabileceği, spekülasyonlarda hataların olacağı, dolandırıcılıkların yaşanacağı, kariyer ile ilgili başarısızlıkların olabileceği bugün risk almamakta fayda var. Bugün ortaya çıkarılan yaratıcılık ürünleri ölümsüzleşebilir.

Ardından Merkür tüm derecelerde ileri harekete geçip konuların üzerinden son bir kez geçerek hepsini sağlamlaştıracaktır. Az ve öz konuşup, gözlem yaparak farkındalığınızı arttırdığınız bir süreç olmasını dilerim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder