10 Nisan 2019 Çarşamba

JUPİTER RETROSU (10 Nisan - 11 Ağustos) - KADERİN ISIRIĞI


Şansın, adaletin, bilginin, etiğin temsilcisi, Güneş sistemimizin en büyük ve büyük şans (benefit) gezegeni; Jupiter! Şimdi ilahi kalkanlarını üzerimizden biraz olsun çekiyor ve sunduklarını gerçekten istiyor muyuz? Hak ediyor muyuz? Doğru muyuz? sorguluyor. Ayrıca Lesath yıldızı ile başlayacak bu süreç Ras Algethi, Sabık yıldızları ile devam ediyor. 

10 Nisan'da S konumda iken  yaşadığımız zehirlenme vakası tüm hepimizi derinden üzdü fakat bu günlerde yapılanların karması da hızlı ve ağır bedellerle geri dönecektir.



16 Haziran tarihinde Neptün - Jupiter karesi keskinleşiyor. Toplumda; isyanlar, sapkınlıklar, ilaç kullanımı, dolandırıcılık, alkol, uyuşturucu kullanımı, zehirlenmeler, sudan doğacak problemler artar. Tanıdığımızı sandığımız kişilerle ilgili hayal kırıklıkları yaşayabiliriz. 

6 Kasım 2018 itibariyle Jupiter Yay burcu enerjisiyle bütünleşti ve hepimize hangi konularda fırsatlar verdi, sorgulattı ve yüzleştirdi bir bakalım;

- Hayat görüşümüzü, vizyonumuzu, dini inançlarımızı ve felsefemizi,

- Adalet, denge ve yasaları,

- Kendimize inancımızı, yeteneklerimizi, sınırlarımızı aşmayı,

- Sporu, hayat enerjimizi, cesareti,

- Bazen başka görüşlere kapalı olmayı ve önyargıyı, 


-Dini ve batıl inançları yanlış kullananları,

- Yükseköğrenim konularını, eğitimi, derin araştırma ve bilgi toplama isteğini,

- Değişken yay ateşi ile bilgi meşalesini yaymayı,

- Yurt dışı seyahatlerini, yabancılarla işleri, ticareti ve yabancı dili,

- İyimserliği, farklılıkları tatmayı, özgürlüğü ve ilahi korumaya inanmayı.

Peki retro süreci bize neler öğretecek?

Şimdi tüm bu konularda yavaşlama zamanları. Hukuksal işlerimiz aksayabilir, mahkemeler sonuçsuz kalabilir. Yolculuklarda gecikmeler yaşanabilir. Eğitim ile ilgili konularda süreçler uzayabilir. İthalat - ihracat konularında işler hızlı yürümeyebilir. Maddi konularda ise aşırılıklarımızı kısmamız gerekecektir, işten ayrılırsak uzun süre yeni bir iş bulamayabiliriz.

Karmanın çarkı;

Plüto - Güney ay düğümü etkisiyle zaten düzenimizin değiştiği kadersel günlerden geçiyoruz ve dönüşüyoruz. 

6 Kasım tarihinden itibaren yargılama, din, felsefe, aşırılıklar, iyimserliğin getirdiği rehavet, yanlış bilgi ve inançlar sunma, adalet, dogma, eğitim, kendimizi geliştirdiğimiz konularla ilgili hangi karmaları yarattık? Karma, bir bumerang gibi 11 Ağustos tarihine kadar bizleri bu konularla yüzleştirecektir. Aynı zamanda merhametin, iyiliğin, dürüstlüğün, adilliğin ve bilginin ışığını doğru yaymanın da mükafatını alacağız. Kaçırdığımız fırsatlar da bu süreçte yeniden karşımıza çıkabilir.

Toplumda ise dini kullanma, yargılar, mahkemeler ile ilgili konularla sınanabiliriz. Geçmişteki din - mezhep çatışmaları yeniden gündeme gelebilir.

Ne yaşıyor isek bilinçaltımızın bu derse ihtiyacı olduğu için yaşıyoruz. Evrende her şey mükemmel ve gelişimimiz için en iyi şekilde işler, en kötü sandığımız olaylar bile. Önemli olan; haklı çıkmak, en önde olmak, mutluluk değildir. Mutluluk ve mutsuzluk geçicidir. Önemli olan huzur, vicdan ve farkındalıktır. Adil, doğru oldukça hayatın size el uzatacağına emin olabilirsiniz.

Ruhunuzun şifa bulacağı her türlü aktiviteyi yapın. Yaşadıklarınızı kafanızda adil bir biçimde ölçüp tartın. Hayatınızdaki aşırılıklardan kurtulun. Ayrıca hayalcilik yerine hayalleriniz için çaba göstermeye önem verin. 

Şans ve sevgi hak edişiniz olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder