28 Mayıs 2018 Pazartesi

29 MAYIS 2018 DOLUNAYI - ÇILDIRTAN ATEŞİN ÇAĞRISI VE GÖKLERE UZANAN MERDİVENLER ARASINDA





Takvimler 29 Mayıs 2018'i, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 17.20'yi gösterdiğinde Güneş ve Ay karşı kaşıya gelecek ve göklerde bir DOLUNAY meydana gelecek. Dolunay enerjisini Yay burcundan alacak.

Gökyüzüne Baktığımızda;


  • Ay; haritanın ikinci evinde, 8 10' derecede ve Yay burcunda.
  • Güneş; haritanın sekizinci evinde, 8 10' derecede ve İkizler burcunda.
  • Ay, Güneş, Kuzey Ay Düğümü ve Güney Ay Düğümü birleşerek Karmik Dörtgen oluşturuyor.
  • Anın yükseleni ASC Akrep. 2 derece ile Akrep- akrep dereceleri içerisinde yer alıyor.
  • Yükselene 2 orb ile karşıt olan Uranüs Boğa burcunda. Mirach sabit yıldızı ile kavuşmuş durumda. Uranüs- Mars karesi ise etkisini sürdürmeye devam ediyor.
  • Satürn haritanın 3. evinde Güneş'e 150, Venüs'e karşıt açı yapıyor.
  • Jupiter- Neptün- Venüs arasındaki 120'likler su üçgeni oluşturuyor.
  • Jupiter Zuben Elgenubi sabit yıldızı ile kavuşumda.
  • Vertex Aldeberan ile kavuşumda. Antares'e karşıt.


Yeryüzüne Baktığımızda;

Bu Dolun'ay öyle güçlü etkilere sahip ki... Gücü ne için kullanacağımızı seçmek ise bizim sorumluluğumuz. Arınmak, yenilenmek, gelişmek ve değişmek mi istiyorsunuz? Öfkeli, hırslı ve fevri olup yakıp yıkmak mı? Sizi üzen, yoran, vadesi dolmuş her şeyden arınmak için tüm gücü içinizde bulabilirsiniz. Sabrınız tükenmiş ve her yolu denemişsinizdir. Çıkış kalmadığını sandığınızda aslında yolun bitişinin gerçek çıkış olduğunu unutmayın. Boyun eğmek de gücünüzü toplayıp ayağa dikilmek de sizin seçiminiz. Olaylar sizin suçunuz olsa da olmasa da olaylara vereceğiniz tepkiler sizin sorumluluğunuz, arda kalansa çok değerli, pırıl pırıl deneyimlerdir. 


Yahut dolunayın dengesiz enerjisi ile agresif ve fevri olabilir ve düşünmeden kopardığınız iplere pişmanlık duyabilirsiniz. Çok kırıcı ve sert de olabilir, çok yumuşak ve boyun eğen de; çok hareketli de olabilir, çok yavaş ve boşvermiş de; çok para da harcayabilir, çok saçmalayadabilir, her şeyi çok çok çok yapabiliriz bu Dolun'ay etkisi ile.

İçine düştükçe derinleşen bu düşünce kuyusunda çırpındıkça sinirlenerek gerginleşir ve battıkça batabiliriz. Minik minik içimize attığımız ne varsa lavları bir anda püskürtebiliriz. 

Ardını düşünmeden hareket etmeye olan meylimizi dizginlemedikçe bir anlık heves için bir anlık heyecana kurban gidebilir öz değerlerimiz. Kelimelerin çığ gibi büyümeye müsait olduğu bu dönemde, ki 15 günlük bir dönemden bahsediyorum ve kiminiz yaşamaya önceden başlamış olabilirsiniz, uçurumun kenarındaki konuları büyütmemeye özen gösterelim. Gergin insanların üstüne gitmeyelim. Dolunay döneminde kadınlar daha gergin olacaktır, üstlerine gitmekse yangına körükle gitmek demektir.

Maddi konular ile ilgili alacak- vereceklerinizin Dolun'ay enerjisi ile bitiş sürecini yaşayabilirsiniz. Beklediğiniz alacaklarınıza kavuşabilir, borçlarınızı bir şekilde kapatıp huzura erebilirsiniz. Gelecek için ise yeni borçlar almanızı, vermenizi önermem veya illa zorunda iseniz tarihler konusunda problem yaşayabilirsiniz.

Sevgi ilişkilerinde yeterince sevgi ve ilgi göremediğinizi hissedebilirsiniz. Bu hissin peşinden giderseniz değer görmediğiniz kanısına varabileceğinizden bir süre sevdiğinizi kendi haline bırakıp romantik beklentiler içine girmeyiniz. Mantık, sevginin önüne geçecektir. İlişkiniz ile ilgili ani kararlar vermeyiniz. Fakaatt uzun zamandır sabrettiğiniz bir ilişkiniz, sizin sorumluluk alışınız ve çabalarınızla giden bir evliliğiniz, sabır taşına dönmüş bir kalbiniz varsa, kendi değerinizi bilmek adına artık yük olmuş ilişkinizden, evliliğinizden kurtulmak için öyle doğru bir DOLUNAY ki! Mars Yaz döneminde Retro hareketine başladığında emin olun şu anki sorunlarınız çirkin bir hal alacaktır. Kavgalar körüklenecektir. İşler çirkinleşmeden, sözler psikolojik şiddete dönüşmeden bu gücü içinizde bulabilirsiniz. 

Bu dönemde evlenmek ani ayrılıklarla sonuçlanabilir, ani hayal kırıklıkları yaşarsınız. Bu yıl yaz döneminde evlenmektense evliliğinizi daha ileri tarihlere ertelemenizi veya iyi bir danışmanlık almanızı öneririm.


Bu dolunayda önemli olan sözcük aslında ÇİRKİNLEŞMEMEK. Kendinizi ve haddinizi bilin, saçmalamayın. Olgun, mantıklı ve kendi öz değerlerine sahip çıkan bireyler olarak çizginizi koruyun. Sizin arkanızdan konuşan, iftira atan, kendini öne çıkarmak için yapmacık maskeler takınan, kendini sevdirmek adına çocukça bir hırsla çaba harcayan, başkalarının duygularını sömürerek veya onların mutsuzluğu için dua ederek yaşayan insanlar kendi çizgilerini ve kimliklerini kaybettikleri ile kalacak, karma elbet onları bulacaktır. Siz kendi kişiliğinizi koruyarak yürüyün bu yolu.

Her duyduğunuza inanmayın hatta gördüğünüze bile, birbirine giren insanların ortasına kendinizi atmayın, kurban psikolojisine girip karamsarlık diyarında yüzmeyin, çook paralar harcamayın, içgüdüleriniz ile değil mantığınız ile hareket edin. Kazalara dikkat edin. Ameliyat olmayın. Estetik yaptırmayın. Ruhunuzda ve bedeninizde iz bırakacak açılara sahip gökler.

Özellikle boyun ve boğazda meydana gelebilecek hastalıklar, düzensiz uyku durumları ve baş ağrıları yaşayabiliriz.

Su elementi gökyüzünde şifa, dua ve arınma için çağırıyor bizleri, Dileyin, isteyin, dua edin, meditasyon yapın. Dolunay bitişleri Yeniaylarla yeni başlangıçlar getirecektir. Kurumuş çiçek düşmezse yerine yenisi açmaz. Çok gerginseniz 29 Mayıs günü sabah ve akşam birer kez Moon Mantra dinleyin ama daha fazla dinlemeyin.

Bu dolunayda ruhumuzu da bedenimizi de zihnimizi de yormayalım.
Dengede ve akışta kalalım.


BURÇ ve YÜKSELEN BURCA GÖRE DOLUNAY;
(Yükseleninizi Mutlaka Okuyun)

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇ

Hadi bir cesaret, sen de taşın altına koy elini! Koçlar, savaş gezegeni Mars'ın çocukları, yapabilirsiniz. Karşınıza bu dönemde yepyeni bir hayat sayfası gelecek. Açın onu, kımıldayın. Biliyorum, eski sayfayı kapatmak zor. Ama yaşadığınız çıkmazlara çözüm bulma zamanları bu günler. Sabit durursanız hayatı kaçıracaksınız. Bakış açınız değişecek, aydınlık aklınıza dolacak. Yalnızca; sporda kendinizi heba etmekten, ertelemekten, gereksiz öfkeden, tembellikten ve kelimeler zihninizde hızla akarken kendinizi germekten uzak durunuz.


BOĞA ve YÜKSELEN BOĞA

Maddi konularda yaşadığınız çıkmazlar zihninizi zorluyor olabilir. Alacak, verecekler örümcek ağı gibi zihninizi  kaplamış olabilir. Şimdi temizlik vakti. Bütçenizi masaya yatırın ve çözüm yolları arayın. Panik olmadan, karamsar olamadan, boşvermeden, stres yapmadan düşünün. İş yerinizde aidiyetsizlik hissi, huzursuzluk, güvende olmama gibi duygular yaşıyor olabilirsiniz. Patronlarınızla sürtüşmeler olabilir. Çalışmıyorsanız finansal güvenceniz yok gibi hissediyorsunuzdur. Şimdi durumu kabullenme ve boyun eğme zamanı değil. Şimdi hayır demeyi öğrenme vakti. Zaman akıp geçerken kendinizi mutsuzluğa hapsetmeyin. Gerçekte neyi istediğinizi içinizde biliyorsunuz. İşinize, maddi durumunuza, hayata ve kendinize olan bakışınız  bu dönemde değişebilir ve bu farkındalık ile birçok sorununuzun hallolduğunu görebilirsiniz.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER

Zıt burcunuz Yay'da bir Dolun'ay meydana geliyor. Kendi hayatınıza farklı bir çerçeveden bakıyorsunuz. Sisli bir perde adeta kalkmış gibi hissedebilirsiniz gözlerinizden. Şimdi hayat seçimlerle dolu. Yaşadıklarınıza sebep, sadece sizin davranışlarınızın suçu olmayabilir fakat seçimleriniz sizin sorumluluğunuz. Hatta hiçbir şey yapmamayı seçmek de sizin sorumluluğunuz. Artık kangren olmuş ilişkileri, arkadaşlıkları, evliliği prangalarla kayalar boyu peşinizde sürüklemeyin. Kendi değerinizi fark edip önceliklerinizi belirleyip yolunuza zincirlerle değil usulca göğe katılarak devam edin. Haksızlık ettiyseniz, kötülük yaptıysanız bunun bedelini de ödemeniz gerekebilir, tepkilerinizi abartmayın. Bu dönem sağlık problemleri yaşayabilirsiniz, kendinize özen göstermenizde yarar var.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇ

Ve; günler öylece geçip gitmiyor, nihayet! Gün monotonluğa doğmayacak artık belki de. Belki de öylece devam edecek hayat. Seçim sizin. Ama sıkıldığınızı biliyorum. Yeni bir sayfa açılmıyor önünüzde, adeta yeni bir defter geliyor en baştan. Kapağını açmaktan korkmayın. Geçmişe saplanıp kalmayın, geçmiş deneyimlerinizle kıyaslayıp fırsatları kaçırmayın. İş hayatınız, iş yerinizdeki masanız bile hatta!, günlük rutininiz, sağlığınız hepsini yenileyeceksiniz. Böylece ruhunuz da yenilenecek, nefes alacak.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLAN

Siz biriciksiniz, özelsiniz, unutmayın. Tıpkı diğerleri gibi. Kendi değerinizi düşüren ortamlara, insanlara, işlere izin vermeyin artık. Gün geliyor, ay doluyor, devran dönüyor! Hak eden puzzleda hak ettiği yeri buluyor. Küçük bir puzzle parçası ile büyük boşlukları dolduramazsınız. Ya renkler uymaz ya da doku. Ve hayatınız o yanlış parça yüzünden bir türlü tamamlanamayabilir. İnsanları, işinizi, aşkınızı gözünüzde büyüterek göklere çıkartmayın veya kendinizi küçültmeyin. Değerlerinizden vazgeçerek 'olsun..' demeyin. Hayır! demeyi bilin. Fakat bunu yaparken sert olmayın, fevri davranmayın, ardını düşünün. Olduramadıklarınız için inat ederek kendinizi ve zamanınızı heba etmeyin. Akışta kalın, gerçekçi olun, soğukkanlı olun, çizginizi bozmayın. Her şey ve herkes puzzleda ait olduğu gerçek yeri zaten gösterecektir, unutmayın.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAK

Hayatınız planlarla, programla, düzenli şekilde aksın ve beklenmedik durumlar meydana gelmesin istiyorsunuz, biliyorum. Fakat bu akış sizin bile canınızı sıkmış olabilir, her yeni gün aynı. Ve sistem, bir yerde takılıyor. Ay doluyor güne, değişiklik yapmanız gerektiğinin farkındasınız artık. İşinizde, evinizde, bütçenizde mevcut düzeninizi değiştirmeniz gereken koşullar yaşayabilir, mal- mülk satın alabilir, satabilir, değerlerinizi, önceliklerinizi gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Yapacağınız yeni sözleşmeler, projeler, başlangıçlar için mevcut düzeninizdeki bir şeylerden vazgeçmeniz, belki bir devri kapatmanız gerekebilir. Kendinizi değişimin akışına bırakın.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİ

Artık hayat akışınızın kontrolünü elinize alıyorsunuz. İşinizde veya sosyal ortamınızda kuracağınız diyaloglar ile önünüzde çatallanan yollardan birini seçeceksiniz. Bu görüşmelerde kime neye ne kadar değer vermeniz gerektiğini iyi saptayacaksınız. Yolunuza kimlerle ve nasıl devam edeceğiniz bir aydınlık gibi zihninize dolacak. Kendinize fazla sorumluluk yüklemeyecek, insanlara verdiğiniz sorumlulukları arttıracak veya hafifleteceksiniz. Hayatın gerçeklerini gördüğünüzde karamsarlık girdabına sürüklenmeyin veya öfkelenmeyin. Kabule geçerek durum değerlendirmesi yapın.

AKREP ve YÜKSELEN AKREP

Değişim adımlarını tamamladı, kapınızı da çaldı, artık içeride o, tam da önünüzde! Aklınızdan geçenleri karşınıza getirirken, insanlara olan güveninizi pat pat kırarken hatta parçalarken, herkesin maskesi düşerken, yaşamak istediğiniz yer sizi boğarken, işiniz sizi sıkarken... Bunlar yalnızca adımlardı. İçinize kapanıksanız pencerelerinizi açacak, içeride saklanıyorsanız gün yüzüne çıkacak, sessizseniz çığlıklar atacak, gergin biriyseniz rahatlayacak, çok rahatsanız çok sorumluluk sahibi olacak, kısaca DEĞİŞECEKSİNİZ. Kimsiniz ve nereye gidiyorsunuz? Neden buradasınız? En çok bunları soracak ve yolun ucunu göremediğinizde paniğe kapılacaksınız. Akrepler, hayat ızdırap çekmeden yaşanmaz. Acılar bizim deneyim alanlarımızdır. Hiç acı çekmemiş insanlar bir odaya toplansın dense o oda bomboş kalacaktır. Önemli olan, ne için acı çektiğimizdir. İsteklerimiz, hayallerimiz uğruna çekilen ızdıraplar bize o kadar da zor gelmez. Ama zorla çalıştığımız iş, zorla yürütülen ilişki gibi içimizden gelmeyen şeyler için yaptıklarımız büyük mutsuzluk getirir. Mutluluğunuz nerede, ne için hayat sınavı vermek istiyorsunuz? Gidin ve onu bulun.

YAY ve YÜKSELEN YAY

Kendinizle, hayatla, korkularınızla yüzleşeceğiniz bu dönemde yaşadığınız zorluklarda yanınızda olan, olmayan insanları da şöyle bir süzgeçten geçirmek isteyebilirsiniz. Hayat yolunda ne yaşadım, kimler yanımdaydı, kimler bana değer veriyor diyerek yaşamınıza daha geniş bir çerçeveden bakabilir ve bazı insanlara haksızlık ettiğinizi bazılarına da fazla değer verdiğinizi fark edebilirsiniz. Gergin ruh halinizi bir kenara bırakarak geçmişte haksızlık ettiğiniz, bağlarınızı nedensiz kopardığınız insanların gönlünü almaya çalışın. Yeni anlaşmalar yapmak için önceki anlaşmalarınızı veya sözleşmelerinizi fesh edebilirsiniz. Evliliği sıkıntılı olan Yaylar boşanma kararı alabilirler. Rahatlayın, arının, kişisel değerlerinizi sıralamaya koyun ve ruh sağlığınıza özen gösterin.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAK

İşiniz, sorumluluklarınız, sınavlarınız vs için kendi ruhunuzu, duygularınızı, bedeninizi, sağlığınızı geri plana atmış ve sadece kariyer odaklı düşünüyor olabilirsiniz. Fakat dünyeviliğe kendinizi kaptırışınıza bedeniniz alarm veriyor. Kaldı ki sizler robot değilsiniz, bu günleriniz geriye gelmeyecek, biraz hayatı YAŞAMALISINIZ. Alışkanlıklarınızı değiştirmeli, ruhunuzu beslemeli, sizi mutlu eden başka şeyler bulmalı, dümdüz yaşamamalısınız. Çünkü dolunay sizi iyice gererek boğucu bir ruh haline sokabilir. İşlerinizi tamamlayacak, sağlığınızı düzenleyecek, bütçenizi kontrol altına almak isteyeceksiniz. Biraz duygularınıza da kulak vermelisiniz. Size iyi gelecektir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVA

Sosyal çevreniz sayesinde yaşayacağınız bir gelişme ile güzel bir fırsat yakalayabilirsiniz, sosyal çevreniz tarafından destek görebilir, daha çok sevilebilir, beraber organizasyonlar düzenleyebilir, yardım faaliyetlerinde bulunabilirsiniz. Havaların ısınmasıyla kendinizi gezmeye, eğlenmeye verebilirsiniz. Fakat girdiğiniz yeni ortamlardaki insanları gözünüzde büyütmeyin. Kendi kişiliğinizi koruyun. Önünüze gelen fırsatlara kapılıp gitmeden önce onları nasıl değerlendireceğinizi iyice gözden geçirin ve değerlerinizi yitirmeyin. Adım adım soğukkanlılıkla ilerlediğinizde, her şey çok daha güzel olacak.

BALIK ve YÜKSELEN BALIK

Ruhunuzda var olan aşırılıkları dizginlemekte zorlanırken dolunayın dengesiz enerjisinin etkisinde kalıp abartılı ve aşırı davranışlar sergileyebilirsiniz. Cümlelerinizde aşırı heyecanlı veya aşırı depresif olmanız, insanlara durmadan duygularınızdan bahsetmeniz onları bunaltabilir veya gerçekçi gelmeyebilir. Kimse sizi anlamıyormuş gibi gelebilir. Bu süreçte her duyguyu uçlarda yaşamaktan kaçınmalısınız. Sorumluluklarınız artarken, daha fazla çalışmak, daha fazla ailenizle ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Karşınıza çıkan durumlar nedeniyle seyahat etmeniz gerekebilir. Hatta haritası destekleyen balık ve yükselen balık burçları kalıcı olarak yer değiştirebilirler. Mevcut düzeniniz ve konforunuz öyle ya da böyle değişecektir. Huzursuzluk veya boşlukta kalmışlık hissi yaşarsanız, değişimden dolayı gerilirseniz bunu dışarıya yansıtırken kişisel değerlerinizi korumaya özen gösterin ve sakince anlatın. Kalbini kırdığınız veya haksızlık yaptığınız insanlar varsa bu süreçte onlarla yüzleşmeniz gerekebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder