11 Şubat 2018 Pazar

KOVA BURCU'NDA GÜNEŞ TUTULMASI VE YENİAY (16 ŞUBAT 2018)


BAŞKA BİR GÖĞÜN ALTINDA

Takvimler 16 Şubat 2018’i, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 00.04’ü gösterdiğinde Ay ve Güneş birleşecek, göklerde bir YENİAY ve GÜNEŞ TUTULMASI meydana gelecek.

Gökyüzüne Baktığımızda; 


· Anın yükselenini Akrep burcu yönetiyor. (2 17’ derece) 

· Güneş ve Ay Kova burcunda; Merkür, Juno ve Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısında, Kova Stelyumu’nu oluşturuyorlar. 

· Jupiter Akrep burcunda ilerlemeye devam etmekte ve Kova Stelyumu’na kare açı yapıyor. 

· Uranüs Koç burcunda seyrine devam etmekte ve Kova Stelyumu’na 60 derecelik açı yapıyor. 

· Satürn Oğlakta ilerlemeye devam etmekte ve Balık burcuna geçmiş olan Venüs’e 60 derecelik açı yapıyor. 

· Mars Yay burcunda Kuzey Ay Düğümüne 120, Güney Ay Düğümüne 60 derece. 

· Gökyüzünün Doğu kapısının gözcüsü Aldebaran Vertex noktasında. Antares ise Mars’a 2 derece orb yapıyor. 

· Plüto Oğlakta, Kova’ya geçtiğinde vereceği derslere hazırlanmakta. 

Yeryüzüne Baktığımızda; 


31 Ocak Ay tutulmasından 15 gün sonra bir Güneş tutulması yaşanıyor. Gökyüzü, dolayısıyla yeryüzü çok yoğun.

Dünyeviliğe kendini kaptıran, güç sarhoşluğu ve materyalizm ile ruhunu ellerinin karasına boyayan kimler varsa gökler onu gerdanından yakalayacak. Bir kılıç gibi keskin ilahi adalet, zalimlerin boynunu sıkacak. Güneş ve Ay nihayet kavuştuğunda, gökyüzündeki karanlık yeryüzünü siyaha boyadığında, ruhu ışıldıyanlar parlayacak, fark edilecek. Karanlık, bize ışığı göstermek için gelecek.

İyileşmeli, birleşmeli.

Gözü kara taht aşıkları, onlara teslim olmuş ruhlar ve ardından çıkan karmaşa ile yeryüzünde dengeler sarsılıyor, düzen bozuluyor, YENİAY ile insanoğlu yeni düzene doğru beklenmedik adımlar atıyor. Dünya yarın için kurallarından sarsılarak insanlığı farklı günlere uyandırmaya hazırlanıyor. Doğa değişiyor, doğal seleksiyon başlıyor.

İnternet, teknoloji araçları, gök bilimi, uzayla ilgili araştırmalar belki de bizi yeni bir çağa sürüklüyor. Yeni dahiyane fikirler, bakış açımızı değiştirecek mucitler, insanlığı göklere taşıyacak bilgiler ortaya çıkabilir ve bizleri heyecanlandırabilir. Gökyüzünün önemini ve değerini nihayet biraz daha iyi anlayacak ve ona daha çok değer vereceğiz.

Bizim için çizilmiş sınırları geçmeye, kabuğumuzdan çıkmaya, kanatlarımızı usulca açmaya başlıyoruz. Boyun eğmek, kabullenmek, monoton hayatımıza sırf rahatımız bozulmasın diye mutsuzca devam etmek geride kalıyor. İnsanlık uyanıyor, insanoğlu alışkanlıklarını sorguluyor. Bu hayat benim mi? Ben böyle mi yaşamak istiyorum? Benim bedenimi ve ruhumu hapseden ne ve buna neden katlanıyorum? Tüm bu sorular farkındalığımıza bir ışık yakıyor.

Özgürlük rüzgarının titreşimini etrafı fırtınalarla yakıp yıkmadan da kalbimizde hissedebileceğimizi fark edecek ve hayallerimizin üstüne diri bakışlarla yürüyeceğiz. Kendimizi keşfedecek, farklılığın hazzını tadacağız. Gelenekleri, kuralları baştan belirlerken, yuvamızı, ailemizi, atalarımızı sorgulayacak, geçmişin fısıltılarına doğru uzanacağız.

Toplumun herkesleşmiş bir bütünü değil, kendimiz olmanın hafifliği ile var oluşumuzu kucaklayacağız. Değer yargılarımız, sevdiğimiz şeyler, ruhumuzun kimliği değişmeden bizimleyken rutinimizden sıyrılacağız. Ve bunun korktuğumuz gibi zor ve kabul görmez olmadığını fark edeceğiz.

Çıplak ayaklarla, anın içinde, topuklarımız değişim yolu için kaşınırken, kalbimizde yeni bulduğumuz ışığın heyecanı var. Doğaya uyumlanıyor, kendi göğümüzde özgürlüğün hazzına varıyoruz. Yepyeni bir dünya başlıyor, tahtlar sarsılıyor, kitaplar özüyle yeniden yazılıyor.

Kaos ve sonrası aydınlık.

Korkmayın. Değişimi kucaklayın.



6 AY ETKİSİ SÜRECEK TUTULMANIN BURÇLARA ETKİSİ 


KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ
Mars’ın gözü kara çocukları, zaten özgür olan kafanız ve ruhunuz ile radikal değişimlerin kapılarını açmanız sizin için zor olmayacaktır. Tüm sancıları göze alacak ve ışığa doğru ayaklarınıza kayalar batsa bile koşacaksınız. Cesaretinizi kırmaya çalışacak zorlu yollardan geçeceksiniz. Sosyal çevrenizden geçmişten gelen ani haberler duyacaksınız. Durmayın, geri adım atmayın. Ruhunuz şifa bulacak. Kendi yolunuzu disiplin ile kendiniz aydınlatacaksınız. Bu uğurda değerlerinize sahip çıkın, değer verdiklerinizi kaybetmeyin. Sözlerinize dikkat edin. Yakın çevrenizi, ailenizi kırmayın. 

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

Çalışmayı, emek emek biriktirmeyi, kök salmayı ve sabit yaşamayı seven boğalar için değişim süreci korkutucu olabilir. Otorite figürler ve iş yerinde değişen düzen rahatınızı bozacaktır. Neden çalıştığınızı ve nerede çalıştığınızı sorgulayarak buna yönelik adımlar atabilirsiniz veya mevcut düzenin yıkılan kuralları sizi buna zorlayabilir. Sosyal çevrenize olan yaklaşımınızı değiştirecek ani olaylar yaşayabilirsiniz. Değişim güzeldir, kendinizi ona bırakın. 

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER


Özgür olma yolunda başka bir kafesin tutsağı olmayın. Sizi değişime sürükleyen kişinin, işin, yerin getirilerini iyice düşünmeden hareket etmeyin. Değer yargılarınızı, inançlarınızı, akademik hayatınızı, yabancı dil bilginizi ve yurt dışı ile ilgili konuları sorgulayacak; hayata olan bakış açınızı tamamiyle değiştireceksiniz. İş hayatınızla ilgili de farklı bir yol çizmek isteyebilir veya başka yol çizmek isteyen birine ellerinizi uzatabilirsiniz. Rutinden sıyrılırken kontrol sizde olsun. Rüyalarınızın işaretlerini takip edin. 

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ


Büyük, yıkıcı fakat sonu yapıcı olan değişimin ayak sesleri sizin korkulu rüyalarınız olacak ve altından kalkamayacağınızı düşündüğünüz için içinize kapanacak, geri geri gideceksiniz. Değişime bir kere teslim olursanız ayağa başınız dimdik kalkacaksınız. Aklınız, duygularınız, eşiniz, geçmişte yaşadıklarınız adımlarınıza engel olmasın. Maddi, manevi değerlerinizi koruyun. Sezgilerinize güvenin, ışığı bulacaksınız. 

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

Yuvandan ayrıldığını sanarken aslında ait olduğun yere gidiyorsun. Belki fiziksel, belki de fikirsel hayat yolunu değiştirebilirsin. Evini değiştirebilirsin. İnceldiği yerden kopsun hayat, son raddeye ulaşan sabrın ile tüm gücünü toplayıp kanat çırpabilirsin. Kanatlarını kırmak isteyecek geçmişten karşına çıkan insanlara rüzgarınla karşı koyacak gücü kendinde bulacaksın. Yeni bir iş anlaşmasına imza atabilir veya iş anlaşmalarını bozabilirsin. Daha güzeli; beraber bir ömre imza atacağın hayat arkadaşını bulabilirsin. Veya eşinle olan hayatını sorgulayabilirsin. Kendi göğünde kendi kendini kafese kapatma. Ruhunu umutsuzluğa teslim etme. Gizli düşmanlardan kalbini sakın. 

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

Günlük rutin planlarınız ve iş yaşamınızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sıradanlıktan sıyrılarak kendi düzeninizi kendiniz yaratacaksınız. Sabitliğin rahatlığı yerine değişimin hazzını tercih edeceksiniz ve bu tercih sizi ruhsal anlamda besleyecek. Bir sağlık sorununuz varsa farklı tedavi yolları izleyebilirsiniz. Geçmişte bıraktığınız kalp kırıklıklarını düşünebilir, onunla konuşmak isteyebilir veya haberler duyabilirsiniz. Fakat geçmişte olanı geçmişte bırakmalısınız. İyileşeceksiniz, şifa bulacaksınız; hem ruhen hem bedenen. 

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ


Dünya değişiyor, siz nasıl aynı kalasınız? Değişmek için gereken motivasyonu aile bağlarınızda, sevdiklerinizin cümlelerinde arayabilirsiniz. Fakat kendi ellerinizden kendiniz tutacaksınız. Bu dönemde çevrenize kulaklarınızı tıkamak daha doğru olacaktır. Bu hayat sizin! Bahçenizdeki dikenlerle zaman kaybetmeyin, yolun sonunda ruhunuzu bulacaksınız. Çocuklarınız sizin için daha önemli olacak, toplum önünde saygınlığınız artacak. Başınız dik, emin adımlarla ardınıza bakmadan yürüyün. 

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

Kendini kaybettiğin yerde bulacaksın. İçindeki ruhu duy. Yol şimdi çatallanarak ayrılıyor. Aidiyet hissi aslında nerede? Arşınladığın yollar boş yere değildi, seni buraya getirmek içindi. Sırf vazgeçti demesinler diye aktığın nehirler sana asla yetmeyecek, biliyorsun. Geçmişindeki kalp kırıklıkları şifalanıyor. Şimdi esasında kim olduğunu ve ne istediğini düşünüp hareket etme zamanı. Önceliklerine ailendekilerin sağlığını, kardeşlerinle ilgili konuları da eklemeyi unutma. Feda edeceklerini ve kazanacaklarını iyi düşün. Doğru iletişim kur. Kaderin yazılıyor, kuralları sen koy. 

YAY VE YÜKSELEN YAY 



Neşeli yaylar, değişimin rüzgarını kucaklamayı çok seviyorsunuz. Ama duygusal manipülasyonlara çok açıksınız. Sizi bu dönemde büyütecek şey, güvenerek yola çıktığınız insanlar olabilir. Onlar sadece duymak istediklerinizi söylüyor, görmek istediklerinizi gösteriyor ve sizi kendi yollarına çekmek istiyor olabilirler. Önünüzdeki tozpembe perdeleri aralayarak gerçekçi yaklaşırsanız, kendinize güvenirseniz, insanlar sizi takip edecektir, siz onları değil. Zamanı kontrol edemiyor gibi hissetseniz de değişim ve yaşadığınız olumsuzluklar sizi pırıl pırıl okyanuslara ulaştıracaktır. 

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK 


Ruhunuza adeta bir sihirli değnek değmiş gibi kendinizi keşfe çıkarak gerçekte neler yapabileceğinizi fark edebilirsiniz. Bulacağınız bambaşka maddi gelir kapılarının anahtarları içinizde saklı. Yapabildiklerinizi gördükçe içinizdeki motivasyon gücü artacak, ufkunuzu genişleteceksiniz. Sahip olduğunuz değerlere olan bakış açınız değişirken, siz de değişime adımlarınızı büyük değil sağlam atmaya çalışın. İş yaptığınız kişiler yerine ruhunuzun sesini dinleyin. Fikirlerinizi sandıklardan gün ışığına çıkarma zamanı geldi. 

KOVA VE YÜKSELEN KOVA

Gölgeleri geçtikten sonra kozadan çıkma zamanınız geldi. Dünyaya gözlerinizi bir başka açarak kendinize yeni bir lisan bulmuş gibi hissedebilirsiniz. Şimdi kafesin kapısı sımsıkı, güneş saçlarınıza doğuyor. O kapıyı açmak ellerinizde ama bu gücü iyice hapsolmadan içinizde bulamayacaksınız. Sıkışacak, sınırlanacak, boğulacak ve çerçevenin dışına çıkacaksınız. Özgürlüğe ellerinizi uzatmak için önce kendinizi ifade ediş şeklinizi sorgulamalısınız. Korkuların, bilinçaltın, mizacın en önemli gündemin olacak. Aynadan yeryüzüne kendini nasıl yansıtıyorsan, yaşam sana onu sunacaktır. Adını ruhunda yokla ve bul. 

BALIK VE YÜKSELEN BALIK

Ruhunuzu özgürleştirecek kelepçeleri açmak, korkularınızın esaretinden kurtulmak için bambaşka bir dünya başlayacak sizin için. Evren ruhunuzun iyileşmemiş yerlerini zırhlarla kaplayacak. Bağımlı olduğunuz ne varsa sıyrılmak için güçlü hissedeceksiniz. Farkındalığınız ile artık yaptığınız şeylerin esas sorumlusu siz olduğunuzu görebilir ve suçu etrafınıza atmaktan vazgeçebilirsiniz. Şikayet ettiğiniz, hakkında konuştuğunuz, kopamadığınız ne varsa davranışlarınızın ve duygularınızın tek sorumlusu sizsiniz unutmayın. Böylece kelepçeleriniz kendiliğinden açılacaktır. Siz adım attığınızda fırsatlar da sizinle gelecektir. Sıcak yuvanızın, size yapılan desteklerin rahatlığına kanmak yerine istekleriniz doğrultuda kendinizi fazla büyütmeden veya küçültmeden, olduğunuz gibi olarak sağlam adımlarla ilerleyeceksiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder