27 Ocak 2021 Çarşamba

MERKÜR RETROSU (29 Ocak - 22 Şubat 2021) - AYDINLIĞIN AKLIMA DOLUNCA!


Yaratılış hikayesine göre Adem ve Havva yasak elmayı yedikten sonra cennetten kovulmuştur. Çünkü yasak elma bilgidir. İnsan, artık bilmektedir.

Merhaba yeryüzü sakinleri,

Yılın ilk değerlendirme sürecine başlıyoruz. Merkür'ün hızı azalıyor ve iletişim, düşünme, bilgi paylaşımı, teknoloji, imza ve anlaşma gerektiren her işte gecikme ve yavaşlamaları da beraberinde getiriyor. Peki ama neden? 

Zihnimiz öylesine dolu, öylesine karışık, öylesine yoğun ki; yaşam bize durup bir düşünmemiz, geleceğimizi yeniden planlamamız, artık bize yaramayanları yaşamımızdan çıkartabilmemiz için bir fırsat sunuyor olacak. Ama eğer insanoğlu hala yeni atılımlar, internette kaybolmalar, TV'ye dalıp gitmeler ile bu fırsatı kaçırdığında; elektrikler kesilecek, telefon bozulacak, mail yanlış kişiye gidecek. 

Hızla giden hayat filminde, bazen durup gerideki karelere yeniden bakmak gerekir, daha iyi bir senaryo ile devam edebilmek için.

29 Ocak saat 18.52'de durağan konuma girecek Merkür, 31 Ocak saat 18.52'de retro hareketine başlayacak. Bu süreçte mantık ve bilme isteği ağır basacak. Ve bu sürecin gölgesinde herkesin sahneye atılıp 'biliyorum!' dediğini göreceğiz. Bilen ve bilmeyen ayırt edilecek.

Güneş'in arkasında 8 Şubat tarihine kadar ilerlemeye devam edecek. Zihin, bilincin gerisinde gidecek. Bilinenin gerisinde gidecek.

Bu dönemde ne olur? Zihnimiz geriye dönük değerlendirmeler yaparak geleceği kurmaya başlar. Tecrübelerden yararlanmak çok değerlidir. Geçmişi anlama sürecidir. Sosyal kalıplar, kurallar hem bireysel hem de toplumsal olarak halka, çalışanlara, ekiplere dayatılır. Otoriteyi, dogmaları, kuralları sorgulamak için yalnızlaştığımız bir dönemdir. Üst yöneticiler ile ciddi çatışmalar olabilir. Kendimizi bulma ve geleceğimizde neyi, kimi istiyoruz anlama dönemidir.

8 Şubat tarihinde saat 16.48'de Merkür Güneş ile kavuşacak. Değerlendirme süreci burada tamamlanacak. Bugün ne düşündüğümüz, ne istediğimiz, hangi sözcükleri sarf ettiğimiz önemli olacak. Bilinç  ve zihin aynı enerjide ilerleyecek. Geçmişte yerine getiremediklerimizin veya anlayamadığımız derslerin anahtarı ellerimizde olacak.

Yaşamın bize verdiği mesaj oldukça manidar. 14 Şubat tarihinde bilinç ve zihin arasına Venüs giriyor. Dolayısıyla duygularımızı, öz değerimizi, sevgimizi sunmamız, dile getirebilmemiz için bizi destekliyor olacak.

Merkür 8 Şubat'tan sonra Güneş'in önünden giderek 22 Şubat 03.51'de retro ve durağan halini tamamlayacak. Yani; zihin burada dürtüsel ilerleyecek. Bağımsızlık isteyecek, yeni vizyonlar kurmak isteyecek, öncülük etmek isteyecek, belki kitleleri ayaklandıracak, belki gelecekten gelen fikirler hayata geçirilecek, delilik göze alınacak. Teknolojik konularda önemli yenilikler bu zamanda planlanacak. 

Retro sürecinin gölgeli etkileri 16 Mart 2021 tarihinde tamamen bitmiş olacak.

Neler Olabilir?

*Bildiğimiz, yararlı sandığımız bilgiler, kaliteli zannettiğimiz icatlar ve ürünler, gelişmiş sandığımız ülkeler, zeki sandığımız insanlar, sahte diplomalılar, sahte ve bilgi çalan astrologlar, kendi olamayanlar ortaya çıkarken, ilkellikle yüzleştiren bu süreçte BİLEN ile BİLMEYEN ayırt edilecek.

*İletişim, sosyal medya, sosyal medya ile iş yapanlar, TV sektörü, elektrik firmaları ile ilgili işlerde şok edici haberler, durumlar, aksaklıklar olabilir.

*Bilim, astronomi, astroloji, psikoloji, mühendisler, uzay çalışmaları daha çok konuşulabilir.

*Geçmişten gelen kişiler, ilişkiler, arkadaşlıklar yeniden değerlendirilebilir. Ancak bu dönemde gelenin yarım kalmış bir öğreti için geldiğini unutmamak gerekir. Yeni bir ilişkiye başlamak için hiç uygun bir süreç değildir ve retro bitimi ilişki de sona erebilir.

*Yalanlar, samimiyetsiz konuşmalar ortaya çıkabilir. 

*Yarım kalan işler daha hızlı hallolabilir.

*Bilgilerimizi içselleştirmek, öğrenmek, öğretmek, özgün fikirler üretmek, herkesin eşit olduğunu fark etmek, topluma yararlı işler yapmak, geleceğe daha umutlu bakabilmek için harika bir dönemdir.

Geleceğin aydınlığının aklınıza dolduğu bir dönem olması dileğiyle!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder