19 Şubat 2020 Çarşamba

MERKÜR RETROSU ( 17 ŞUBAT - 9 MART) - OLURUNA BIRAK!




Sizlere çok aşina olduğunuz ama ezbere bilgilerle bilinen Merkür Retrosu sürecini anlatacağım. Öncelikle, astrolojiyi hiç bilmeyenlerin teknik konular sanacağı süreci biraz aydınlatıyım. Merkür nedir? Merkür Güneş'e en yakın, bizim küçük mavi gezegenimize de Venüs'ten sonra en yakın olan gezegendir ve döngüsü çok hızlıdır. Merkür enerjisi; iletişimimizi, zihnimizi, algımızı, hayata bakış açımızı, merhamet ve empati duygumuzu, kardeşlerimizi, eğitimi, seyahatleri etkiler. Zeka ve zihin çok önemli olduğundan esasen çok önemli de bir gezegendir. 

Merkür retrosu ise; bizim küçük mavi gezegenimizden bakıldığında Merkür'ün geri gidiyormuş gibi görünmesidir. Gezegenler elbette hiçbir zaman geriye gitmezler. Yalnızca dünyamızla olan hız farkından ötürü biz öyle algılarız. Ve gezegenin temsil ettiği konularda enerjide bir yavaşlama görülür. Evrenin simsiyah boşluğunda daha önce geçtiği yerlere temas eden Merkür enerjisi, geçmişte bir şeyi unuttum diyerek onu düzeltmeye gelir. Bu yönüyle oldukça karmiktir. Geçmişte yarattığımız karmaları ve aynı zamanda yaptığımız iyiliklerin hak edişini de önümüze sunar. Sistemde her şey bütünün hayrınadır.

Bu yıl Şubat, Haziran ve Ekim aylarında su elementinde 3 kez retro enerjisini deneyimleyerek duygusal ve sezgisel yönden gözden geçirme sürecinde olacağız. Yaşamımızda suyu bulandıran ne varsa temizleyerek, arınacağız.

Merkür, 16 Şubat'ta ve 10 Mart'ta durağan halde olacak. Bu iki günü enerjinin durduğu, akıl tutulmasının yaşandığı bir süreç olarak deneyimleyeceğiz. Bir enerji bir noktada durmuşsa, orada bir şeyi vurguluyor demektir. Biz de o gün bolca yazmalı, bir şeyleri ifade etmek için uğraşmamalı, hiçbir şeyi başlatmamalıyız. Ardından 17 Şubat - 4 Mart tarih aralıklarında Balık; 4 Mart - 10 Mart tarih aralıklarında Kova enerjisinde olacak. Ve elbette hepimizi etkileyecek. Şimdi genel temalardan bahsedeceğim ardından burç burç anlatacağım.

17 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında, bilinçaltımızda bize iyi gelmeyen, korku ve kaygı yaratan ne varsa onların su yüzüne çıkışını deneyimleyeceğiz. Biraz hüzünlü ve depresif olabiliriz. Hayatta bir şeyleri oldurmak için zorlamamayı, oluruna bırakmayı deneyimleyeceğiz. 

Henüz Venüs ve Şiron kavuşmuş ve Aslan dolunayı sürecindeyken, zaten bir süredir kendimizi sevmek, değerimizi bilmekle alakalı deneyimler yaşıyoruz. Ne istediğimizi bilerek, özümüze dönerek ilerliyoruz. Retro döneminde ise hem kendimizi sevmeyi hem de yalnızlığımızdan korkmamayı öğreneceğiz. Değersiz hissetmektense, kendi değerimizi kendimiz bilip yalnızlığımızı seveceğiz ve  psikolojimizi bozan pek çok şeyi fark ederek arınacağız. Böylece bu dönemdeki kararlarımızı 10 Mart'tan sonra uygulamaya koyup Kuzey ay düğümüne olan açı ile ilerleyerek önümüzü görebileceğiz. 

Bu süreçte geçmişi yad edeceğiz. Ancak bunu; rakı masalarıyla, kurban psikolojisine girerek, sen bana bunu yaptın ben sana şunu gibi hesaplaşmalarla, mağduru oynayarak yapmamalıyız. Bizi biz yapan herkese ve her şeye teşekkür edip, uğurlamalıyız o günleri. Eğer kırgınlık ve kızgınlıklarımızı geride bırakmazsak, ilerleyemeyeceğimiz ve yerini güzel şeylerle dolduramayacağımız için bu enerjiye ihtiyacımız var. Aynı zamanda kırdığınız kalplerden de özür dileyin ki karma canınızı yakmasın. Zira aldattığınız, kandırdığınızı sandığınız kişiler, hak yediğiniz insanlar, özellikle ticari süreçlerle ilgili durumlar, 2014 yılında yapılan haksızlıklar önünüze dikilebilir.

Zihin bu dönemde suyun tam ortasında gibi dalıp gidiyor ve mantığımız bizlere görünmeyen kara kadar uzak. Bu nedenle bu dönem sezgilerimizi dinlemek, spiritüel çalışmalar yapmak, manevi konularla ilgilenmek, kalbimizi şifalandırmak için inancımız ne ise ona yönelik ibadet etmek, meditasyon yapmak, sanat, yaratıcılık ve ilhamı kullanmak çok faydalı olacaktır. Aynı zamanda astroloji gibi konularda eğitimsiz veya insanları aldatan kişiler, dini konuları kullanarak insanları kandıranlar ortaya çıkacaktır. İbadethanelerle ilgili gündemler de oluşabilir. Ayrıca aldatmaya, aldanmaya ve dolandırılmaya çok açık olduğumuz bugünlerde bize söylenen her şeyin ardında yatana yönelmeli, dikkatli olmalıyız.

Geçmiş ilişkilerin döndüğü zamanları esasen 23 Şubat'tan sonra deneyimleyeceğiz. Hesaplaşmalar, bedeller, bize iyi gelmeyen ilişkileri bitirme süreci olacaktır. Bu süreçte geçmişten gelen veya hayatımıza yeni giren kişilerin öğrenmediğimiz bir dersi öğretmek için geldiğini bilmeli ve bu deneyimi kabul ediyorsak hayatımıza almalıyız. Aynı zamanda dersini almış af dilemeye gelen kişilere de bir şans daha verebiliriz ancak öncelikle 30 Mart tarihi geçmelidir. 

26 Şubat tarihinde zihnimizden geçenlere dikkat etmeli ve olumlu düşünerek hareket etmeliyiz.

4 Mart'tan sonra ise yeryüzünde birlik bilinci, arkadaşlar, sosyal çevremiz, hedeflerimizle ilgili gözlem sürecinde olacağız. Yeryüzünde; teknoloji, iletişim, havayolu ve depremlerle ilgili gündemler oluşabilir. 

Elbette, retronun klasik sürecini de yaşayacağız. Kayıplar, yanlış anlaşılmalar, teknolojik cihazlarda sorunlar, iletişim ve medya ile ilgili sektörlerde problemler, iptaller ve aksaklıklar, yavaş ilerleyen bir hayat akışı olacaktır. Yeryüzündeki merhamet ve empatiyi de sorgulayacağız. Evlenilmemesi, imza atılmaması, yeni bir şeye başlanmaması, ilaçlara ve sıvılara dikkat edilmesi gereken zamanlardayız.

Merkür retro sürecini Gienah sabit yıldızı ile kapatıyoruz. Ah alan insanların yaşamında sarsıntılar yaşayacağı bir süreçteyiz. Yeryüzünde ise; dağlar, yüksek yerler, depremlerle ilgili gündemler söz konusu olabilir.

Bu dönemde yaşamınızdakileri ve kendinizi; derin, sınırsız, karşılıksız sevmeli, yaratılışınızı sevmeli, yaratıcıdan gelen kanalı ve şifayı hissetmeli, evrenin sınırsız ve ilahi dokunuşunu fark etmeli, kendinizi; sevgiye, merhamete, yardıma ve şefkate adamalısınız belki ama kimliğinizi kaybetmeden. 

YÜKSELEN BURCUNUZA GÖRE;

KOÇ: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; bilinçaltı korkularıyla yüzleşip arınmak, inzivaya çekilmekle ilgili yaşayacaksınız. Su kenarında bulunun, su enerjisinden faydalanın, şifa çalışmaları, terapi, meditasyon gibi ruhsal çalışmalardan yararlanın. Bu dönemde planlarınızı kimseyle paylaşmayın. Eski konuların açıldığı ve gizli düşmanlarla yüzleştiğiniz bir dönemde olacaksınız. 4 Marttan sonra ise eski arkadaşlar, sosyal çevrenizle ve hedeflerinizle ilgili yüzleşme ve gözden geçirme süreci olacaktır.


BOĞA: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; sosyal çevre, arkadaşlar ve hedeflerinizle ilgili yüzleşme ve gözden geçirme süreci olacaktır. 4 Marttan sonra ise kariyer hayatınızda yüzleşmeler, aile ve kariyer arasında denge kurma ile ilgili bir süreç yaşayacaksınız. Hak ettiğiniz bir terfi varsa alabilirsiniz.

İKİZLER:17 Şubat'tan itibaren bu süreci; iş yaşamınız, statünüz, aile ve iş sorumluluklarınız, iş bağlantıları ile ilgili gözden geçirme sürecinde olacaksınız. 4 marttan sonra ise yaşamınıza göre; eğitim, seyahatler, uzak akrabalar, eş ailesi, hukuksal konularla ilgili aksaklıklar, gözden geçirme, planlama sürecinde olacaksınız. 


YENGEÇ: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; eğitimler, yolculuklar, uzak akrabalar, eşin ailesi, hukuk alanlarında yalayacaksınız. 4 Marttan sonra ise farkındalığınız artacak, ruhsal olarak bilinçaltından bir arınma sürecinde olacaksınız. Hayatınızdan pek çok şeyi çıkarabilirsiniz. Banka, borçlar, eş kazancı, miras, nafaka konuları ile ilgili aksaklıklar yaşayabilirsiniz.


ASLAN:17 Şubat'tan itibaren bu süreci; destek aldığınız aile veya eş kazancı, bankalar, borçlar, miras, nafaka gibi konularla ilgili gözden geçirme süreci yaşayacaksınız. Hayatınızda ruhsal dönüşüm yaşarken pek çok şeyi yaşamınızdan çıkartabilirsiniz. 4 Marttan sonra ise; ilişkinizi gözden geçirme, evlilikteki sorunları masaya yatırma, eski ilişkilerin geri gelmesi, iş ortaklıkları ve hukukla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.

BAŞAK: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; ilişkiler, evlilik, iş ortaklıkları ile ilgili geçmişe yönelik gözden geçirme ve plan yapma sürecinde olacaksınız. 4 marttan sonra ise hayat düzeninizle ilgili gözden geçirme aşamasında olacaksınız. Hayat size oluruna bırakmayı deneyimletecek. İş yaşamında yeni düzen, eskiden başvurduğunuz işten dönüşler, sağlığı gözden geçirme, beslenme ve uyku düzeni, evcil hayvanlarınızın bakımı ile ilgili bir süreç yaşayacaksınız.


TERAZİ: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; hayatta bir şeyleri oluruna bırakmakla ilgili yaşayacaksınız. Alışkanlıklarınızı gözden geçirme, iş yaşamında yeni düzen ve geçmiş hesaplaşmalar, hakedişler, sağlığı şifalandırma döneminde olacaksınız. 4 marttan sonra ise pek çok eski ilişki dönebilir, mevcut ilişkinizde sorunları konuşabilirsiniz, yaratıcılık ve ilhamla ilgili güzel işler başarabilirsiniz. Çocuklarınızla daha fazla ilgilenmeniz gerekebilir.

AKREP: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; ilişkinizi gözden geçirme, geçmiş ilişkilerle ilgili yüzleşmeler, yaratıcılık, sanat alanları, çocuklarınızla ilgili ve ilgileniyorsanız borsa ile ilgili yaşayacaksınız. 4 Marttan sonra ise çocukluk dönemiyle ilgili bilinçaltınız, aile, ev ve ev içindeki sorunlar, gayrımenkuller, güvenli alanlarınızla ilgili yaşayacaksınız.

YAY: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; ev, aile yaşamı, ev içindeki su ve tadilat sorunları, çocukluk dönemi bilinçaltınızla yüzleşme olarak yaşayacaksınız. 4 Mart'tan sonra ise; iletişim, teknoloji, yolculuklar, medya, kardeşlerinizle ilgili yaşayabilirsiniz. Okul çağlarından tanıdığınız arkadaşlarınızla karşılaşmalar yaşayabilirsiniz.

OĞLAK: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; iletişim, eğitim, yayıncılık, teknoloji, yolculuklar, kardeşler, anlaşmalarla ilgili yaşayabilirsiniz. 4 Mart'tan sonra ise; özdeğer duygunuz, maddi kaynaklarınız, para kazanma şeklinizle ilgili bir gözden geçirme süreci yaşayacaksınız.

KOVA: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; maddi kaynaklarınız, öz değerinize sahip çıkma, maddi değerlerinizi koruma ile ilgili yaşayacaksınız. Dolandırılmalara karşı temkinli olmalısınız. 4 Mart'tan sonra ise; ikili ilişkilerde ben - biz dengesini gözden geçirme, iletişim sorunları, eski sağlık sorunlarının nüks etmesi ile ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Bahsettiğim genel temayı oldukça baskın yaşayacaksınız.


BALIK: 17 Şubat'tan itibaren bu süreci; bahsettiğim genel temaları baskın olarak yaşayacaksınız. Aynı zamanda sağlığınızla ilgili eski problemler nüks edip sizden şifalandırmanızı bekleyebilir. İlişkilerde geçmiş süreçler açılabilir. Yeni hiçbir şeye başlamamalısınız. 4 Mart'tan itibaren ise; evren sizinle rüyalar ve semboller aracılığıyla konuşacaktır. Bilinçaltınızdaki korkular, kırgınlıklar, gizli düşmanlarla yüzleşme süreci yaşayacaksınız. Ruhsal çalışmalar yapmak için çok iyi bir süreç olacaktır.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder