26 Ekim 2019 Cumartesi

28 EKİM 2019 YENİAY'I - FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK!



Takvimler 28 Ekim 2019'u akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 05.38'i gösterdiğinde, Ay Yeniay fazına bürünecek ve o anki gökyüzü konumunun etkisi 14 gün boyunca etkili olacak. Yeniay'lar başlangıç enerjisidir ancak başlangıçlarımızı Ay'ın Hilal halini aldığı iki üç gün sonrasında yapmak daha iyi olacaktır.

Yeniay Akrep takımyıldızından enerjisini alıyor ve 4 derecede. Tam karşısında Uranüs Boğa etkisinde ilerliyor. Anın yükseleni yani ufuk çizgisinden yükselen enerji Terazi burcunda ve şan şöhreti temsil eden Spica yıldızı etkisinde. Mars, Terazi ve Venüs Akrep etkisinde birbirlerini ağırlıyor. Mars - Neptün ile 150 derece açı yapıyor, düğümlere ve Satürn'e kare.

Sessiz, derin, hızlı adımlarla gelen günler.

Önümüzde karanlık, derin, ıssız bir göl var, girmeye korkuyoruz ancak acılarımızı dindirecek şifa da orada.

Neden bilinmezden korkuyoruz? Neden ilerleyemiyoruz?Kafamızda hepimizin binbir hayal ve düşünce var. Bu yeniayda değişime direnmeyen ilerleyebilecek.

Değişiyoruz, dönüşüyoruz. Yüzleşerek ve vazgeçerek. Kendimizi ne kadar tanıyoruz ve kendimizi ne kadar saklıyoruz? Aynı döngü içerisinde dönüp durmaktan bunalmadınız mı? Uranüs Mayıs ayından beri fısıldıyor; 'başka bir dünya mümkün'.

İlişkiler, ekonomi, işimiz, sağlık gibi konulardaki bitiş ve başlangıçlarla kendi içimizdeki karanlık ve yüzleşemediğimiz bir alanı açığa çıkartacağız. Yüzleşelim, sorgulayalım ve ondan kurtulalım. Retro merkür ise geçmiş deneyimlerden yola çıkarak aynı suda iki kez yıkanmamamız için dersimizi almamızı öğütlüyor.

Bazı olay ve durumlar ayaklarımıza pranga olmuş olabilir. Ancak düzenimiz bozulmasın diye onu kabullenip, şikayet ede ede, bir şeyin yanlış olduğunu bile bile erteliyor olabiliriz. Yaşamımızda sabit olan şeylerin rahatlığı sadece tuzaktır. Yeniay bizlere o rahatlıktan ve ayağımızdaki prangalardan kurtulup değişmemiz adına güç ve cesaret veriyor.

Bu adımları güçlü, tutkulu ve cesurca atacağız. Yeni başlayan her şeyin içinde tutku olacaktır. Derinden bağlı olduğumuz kim ve neresi varsa, onun değişimi veye yok oluşuyla dönüşeceğiz. Ruhumuza uymayan her şeyden özgürleşeceğiz. Dikkat edilmesi gerekense fevri ve aceleci olmamak, dürtüsel olmamak, iyice düşünmek olacaktır.

Ayrılıklar, ölümler, sonlanmalar, vazgeçişler gözümüzü korkutsa da, bizim yeniden doğuş ve kendimizi tanıma anahtarımız olacaktır. Kendi hayat yolumuzda olduğumuz sürece, her halimizi tanımaktan korkmadığımız sürece, hayat sınavları bizim ancak o yolda daha dik yürümemizi sağlayacaktır.

İlişkilerimizi fevri kararlarla bitirebilir ya da kıskanç, baskıcı olabiliriz. Neden bu enerjiyi sevgimizi daha derin göstermeye ve tutkuya yöneltmeyelim?

Çevremizle ilişkilerimizde ise manipülasyon ve güç oyunları hakim olabilir. Para odaklı davranışlar gözlemlenir. Parasıyla, gücüyle çevresini ezmeye çalışan kişileri fark edebiliriz. Sezgisel olarak yapılanları önceden fark edebiliriz. Gizli olaylar, skandallar açığa çıkabilir. Duygusal olarak kısıtlanmış, yapacaklarımızda önümüze engeller konulmuş gibi hissedebiliriz. Engeller bu hafta daha belirgin olmaya başlayacak, çünkü hayat ondan kurtulmak için adım atmamızı istiyor. Otorite ile de ani çatışmalar olabilir, sakin kalalım. Yine bu hafta evrensel mesajlar alabilir ve eş zamanlılıklar yaşayabiliriz. Merkür de bu süreçte retro olacağı için, sözcüklerimizi dinlendirelim. Ne kadar kızsak ve intikam duygusuna bürünsek de; susalım, dinleyelim, ketum ve sessiz bir halde gözlem yapalım. Bu karmik dönemde ilahi adalet gerekeni yapacaktır.

Ayaklarımız hızla yerden kesilirken, o heyecan ve heves ile hiçbir köprüyü yıkmayalım. Bu ay geri gelen herkes veya yeni tanıştığınız kişiler, geçmişinizde takıntı, güç oyunları, manipülasyon temasıyla ilgili gelecektir. O temalarda bir şeyler yaşadıysanız yarım kalan bir dersi size tamamlatmak için gelecektir. Başta gizemli ve tutkulu gelse de sonu karanlık bir tüneldir. Geriye bakmayın. Kalbinizi dinlendirin.

Bu dönem 26 aralık tutulmasına hazırlıktır. Öyle yüzeysel değil, en derinimizden, en karanlık veya en bağlı olduğumuz yerden değişiyoruz. Özgürleşiyoruz. Aslında ne kadar da güçlü olduğumuzu fark edeceğiz.

Değişimden kaçan ruhunuz kalıplarını yıksın! Sadece kendinizle yarışın, kendi yarışınızdan ve savaşınızdan vazgeçmeyin. Sadece kendinize yenilin. Yılanın deri değiştirme, tırtılın kelebek olma, zümrüdüankanın küllerinden doğma vakti. Siz neden gölgenizi bırakıp gün ışığına çıkmaktan korkasınız?


Toplumda;

Kolektif alanda etkilere baktığımızda; tuhaf, sapkın, dürtüsel insanların davranışlarıyla karşılaşabiliriz. Yeni zamların olacağı, ekonomik ani yaptırımların olabileceği, yatırımların, uluslararası finansal ilişkilerin gündemde olacağı bir dönemdeyiz. Dünya çapında; skandallar, cinsel suçlar, hırsızlıklar, mafyavari tiplerin artacağı bir dönemdeyiz. Sapkınlıklar sebebiyle kadın ve çocuklara ekstra dikkat edelim. Yasadışı olaylar görülebilir. Yönetime başkaldırı olabilir. Ülkemizi direk güneş yani kimliğinden etkileyecektir. Ekonomik anlamda yeni başlangıç dönemidir. Bu başlangıç krizle veya başka olaylarla olsa da dönüşüm şart olduğu için yaşanacaktır. Özellikle ünlü, toplumun gözü önünde olan kişiler gündemde olacaktır. Ani ölümler yaşanabilir. Borsa ve yatırımlarda ani kararlar almamak önemli, ciddi dalgalanmalar olabilir. Depremler, madenler gündemde olabilir. Bu dönemi daha çok araştırma ve keşif için kullanmalıyız. Gizli ilimlere, spiritüel konulara ve gizemciliğe ilgi artacaktır.

Sağlık;

Bel, böbrek, dolaşım, migren, kalp ve özellikle göğüs hastalıklarına, zatüre ve tuhaf virüslerle bulaşacak griplere karşı önlem almalıyız. Kemik kırılmaları da çokça yaşanabilir. Bipolar hastalarının ve panik atak hastalarının rahatsızlıkları tetiklenebilir.

Dönüşüm ve farkındalık yaşayacağımız alanlar:

KOÇ: Evlilik, ilişkiler, ortaklıklar, fedakarlık ve benlik.
BOĞA: Sağlık, hayat düzeni, iş hayatı, beslenme düzeni, alışkanlıklar ve evcil hayvanlar ile bilinçaltı.
İKİZLER: Kendinizi ortaya koyuş şekliniz, hayat sahnesi, aşk, sanat, çocuklar, şans oyunları, umutlar, sosyal çevre.
YENGEÇ: Ev, aile, hayatın temel düzeni, ebeveynler, çocukluğunuz, duygusal yanınız, güvenlik duygunuz.
ASLAN: Hayata bakış açınız, iletişim şekliniz, eğitim, medya, kısa yolculuklar, kardeş ve yakın çevreniz.
BAŞAK: Öz değer duygunuz, maddi manevi değerleriniz, para kazanma şekliniz, gelirleriniz.
TERAZİ: Dışarıya gösterdiğiniz yüzünüz, benliğiniz, sağlığınız, imajınız.
AKREP: Kim olduğunuz, bilinçaltınız, ruhsal sağlığınız, korkularınız, sırlarınız, rüyalarınız, kapalı alanlar.
YAY: Sosyal çevreniz, özgürlüğünüz, hayalleriniz, planlarınız, ilişkileriniz.
OĞLAK: Nasıl hissettiğiniz, kariyeriniz, toplum önündeki konumunuz, statünüz, otorite figürler.
KOVA: Hayata bakış açınız, deneyim dürtünüz, ufkunuz, inançlarınız, eğitiminiz, uluslararası seyahat ve bağlantılarınız.
BALIK: Keskin bitiş ve başlangıçlar, ameliyatlar, vergi ve borçlar, giderler, eş kazancı, gizli saklı olaylar, sezgileriniz, gizli ilimlere ilginiz.

Sevgiler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder