11 Eylül 2019 Çarşamba

14 EYLÜL 2019 DOLUNAY'I - MADDEDEN MANA'YA


Takvimler 14 Eylül 2019'u, akrep ve yelkovan İstanbul saati ile 7.31'i gösterdiğinde göklerde Ay ve Güneş karşı karşıya gelecek ve dolunayı meydana getirecekler.

Dolunaylar tamamlanma enerjisidir ve bu dolunayda bunu daha baskın yaşayacağız. Bazen bitişler arkasından gelecek büyük başlangıçlar içindir o nedenle bu dönemde biten her ne ise ona izin verelim. Dolunay zamanları dişil ve eril enerji karşı karşıya gelir (güneş ve ay) o nedenle kadınlar daha gergin olur ve vücutlarındaki sıvı dengesi bozulur. Göklerde su elementinin de az olduğu bu dönemde sıvı tüketmek bizlere çok iyi gelecektir. Aynı zamanda hava elementinin hiç olmaması fakat toprak elementinin baskın olması, hayallerimiz için somut adımlar atarken planlama becerimizin eksik olabileceğini göstermektedir, o yüzden yavaş hareket etmekte fayda var. Bu dönemde mantık ve duyguyu dengede tutmak çok önemlidir. 

Yeniay'la beraber hayatımızdaki bazı alanları düzene sokmaya karar vermiş ve beşeri enerjiye yönelmiştik. Yetersizlik hissi, çok çalışma, beşeriyetle yoğun temas bizleri yordu. Dolunayla beraber bu düzen için hayatımızdan pek çok şeyi çıkaracak, dünyevi hayatta ruhsal penceremizi engelleyen ne varsa bunu düzenleyip, arınacağız. Çalışmaktan keyif alacak, bir şeyler üretmiş olmanın ve kişisel sorumluluklarımızı halletmenin, çevremize yardım etmenin hazzını yaşayacağız. Bir şeyleri başarmak için gerekli içsel gücü içimizde bulacağız.

Dolunay anında; balığın evinde başak, başağın evinde balık enerjisi var. Maddeden manaya bu ne güzel dengedir! Temayı anlamak adına, önce ruhumuza soralım. Bilmiyorum! demek hiç bu kadar güzel olmamıştı. Bilmiyorum, bilinmeze doğru yol alıyorum. Düzene teslim oluyorum. İçimde bir şeylerden kopup gitme isteği var, yorgunum, sırtımdaki yükleri atma, yeni başlangıçlar yapma isteğiyle doluyum. Bilmediğimi kabullendikçe, özgürleşiyorum. Bilinmez olan ne varsa ay ışığı onları yaşamımda aydınlatıyor. An'ın güzelliğini fark edip geçmişteki korkulara takılmadığımda, ilerisi için kendimi salmadığımda, yaşadığım şu ana 'Ben buradayım!' diyebildiğimde her şey güzelleşiyor.

Bilinmeze adım atma cesaretimiz olsa, hayatımız bambaşka olacak. Umut ve cesareti birleştirip, içsel gücümüzü açığa çıkartabileceğiz. Ama yolun sonuna geldiğimizi düşünerek, içimize kapanarak, sürekli şikayet ederek dolunayın şifalı yanından uzaklaşırız. Önemli olan onun yaşamımızda neyi işaret ettiğini görmek, bizi yoran alanları hayatımızdan çıkartmak ve işleri tıkayan ne varsa o konuda umudumuzu yitirmeden yeni başlangıçlar yapmaktır. Bu bir seçim meselesi; ya mevcut durumda tıkanıklık yaratanları fark edip arınacak, şifa bulacak ya da neden diye sormadan kabullenip kendimizi karamsarlığa, kaos enerjisine, üzüntüye bırakıvereceğiz.

Hepimiz planlar yapar, hayatımızı düzene sokmaya çalışırız. Fakat evren bu planları bozar ve der ki; benim daha iyi bir planım var, sen bunu insan aklıyla bilemezsin. Akışı kontrol altına alamazsınız ancak fark edebilirsiniz. Hayal ettiğiniz şeyler için korkmadan adım atın, bu dönem fark ettiğiniz ne varsa o konuda cesur adımlar atın. Gezegenler yönettiği burçtayken, enerji o kadar güçlü ki. Attığınız adımlar; hızlı, büyük ve fevri değil, yavaş, istikrarlı ve mantıklı olmalıdır. Yapabileceklerimizden fazlasını vaat etmemeli ve karşımıza çıkan fırsatlara da ütopik değil gerçekçi yaklaşmalıyız. Kaçış isteği, gerçek dünyadan kopma isteği ile alkole veya uykuya sarılmamalı, gerçek dünyamızda gördüklerimizden hoşlanmadığımız için kendi kendimizi kandırmamalıyız.

Elbet fark ediş şeklimiz krizli olabilir. Kişisel gezegenler, yükselen, tepe noktası son derece olan anaretik 29 derecede ilerlemekte, yani prangalarımızdan kurtulup özgürleşirken bir süreci tamamlıyor, son noktayı koyuyor ve bir devri kapatıyoruz. Anın almuteni merkür, scout gezegenleri venüs ve mars iken, kişisel gezegenler dolunay anında oldukça önemli ve değişken burçlarda. Hayatımızın kontrolü kimde ve nasıl yönlendirebilir, neleri akışa bırakabiliriz, buna bakmalıyız.

Bugünden sonra ne mi oluyor? İlahi adalet işliyor. Karmanın lordu Satürn son kez güney ay düğümü ile kavuşup ilerleyecek. Bize gitmemiz gereken yolda son kez sınavımızla ilgili bir şeyi fark ettirecek ve onu geçmişte bırakacağız. Ardından, adaletin gezegeni Jupiter'in de Aralık ayında satürnün bulunduğu oğlak enerjisine geçişi ile son iki yılımızda yaptıklarımızın notlarını alacağız.

Farkındaysanız, bir geçiş evresindeyiz. Ruhlarımız, yaşamımız bizi 2020 ve 2023 yıllarına hazırlıyor. Bu düzen kurma ve ruhsal özgürlük isteği bize bir şey anlatmaya çalışıyor. Belki bir sırrı, belki aldatılmışlığı, belki yolunda gitmeyen bizi aşağı çeken bir düzeni, bize iyi gelmeyen birini, yaşamımızda miadını doldurmuş olanı fark edeceğiz. Durup, neden diye sorun. Yaşamımızın, duygularımızın, davranışlarımızın sorumluluğunu almak zorundayız. Şimdi yepyeni bir adım atın ve kaybolmaktan korkmayın.

Hiç durmayan zihninizi sakinleştirin. Yaşama teslim olun ve güvenin. An'dan keyif alın.

Sisli yolun ardında, ne kadar da çok varız ve ne kadar da çok hiçiz.

Toplumda;

İşten çıkartmalar, küçülmeye gitmeler, ofislerde, hizmet sektörlerinde, sağlık sektöründe bazı düzenlemeler yapılması gerektiğini fark etmek ve sekteye uğrayan yerlerde iyileştirmeler yapmak, yeni iş başvuruları yapmak, işimizle ilgili pek çok şeyi fark etmek ve çalışanın da iş yerinde etik olmayan davranışlarda bulunanların da ilahi adalet ile karşılık bulması gündemde olacaktır.

Burçlara Göre;

KOÇ: İş ve kariyer hayatında önemli adımlar atabilirsiniz. Terfi veya zam alabilirsiniz ya da yeni başlayacağınız iş zamanla size çok iyi gelecektir. Dolunay size çok yarayacak. İş yerinde yeni biriyle tanışabilirsiniz. Seyahat, eğitim, kariyer, yayıncılık, yurt dışı ve uluslararası bağlantılar açısından destekleyici olacaktır.


BOĞA: Kişilik olarak büyük değişimler ve özgürlük uyanışı yaşadığınız şu günlerde dolunay sizlere aşk getirebilir veya ilişkinizde ciddi adımlar atmak isteyebilirsiniz. Özellikle ayın son haftası sizin için hem aşk hem arkadaşlıklar anlamında hareketli ve eğlenceli geçebilir. Hayatınızdan çıkanlara izin verin, yerine çok daha güzel şeyler geldiğini fark edeceksiniz. Oldukça koşturmalı olacağınız bu dönemde bazı işlerinizi tamamlayabilir, yaratıcılık anlamında iyi ürünler ortaya koyabilir ve çevrenizden destek bulabilirsiniz.

İKİZLER: Bu dönemde hayatınızın temeli ile ilgili sorumluluklar alabilirsiniz. Aile içinde veya eviniz ile ilgili konular gündemde olabilir. Sorunları çözmek için soğukkanlı kalmalı ve planlar yapabilirsiniz. Hayatınızda eviniz, sevgiliniz, eşinizle ilgili farkındalıklar yaşayıp büyük başlangıçlar yapabilirsiniz. Ev alabilir, evlenmeye karar verebilir veya bunun gibi ciddi değişimler yapabilirsiniz.

YENGEÇ: Bu yıl tutulmalarla hayatınız epey değişti. Dolunay sonrası 14 gün boyunca hayatı algılayış ve iletişim biçiminiz de değişebilir. Ancak temkinli hareket etmekte ve az öz konuşmalar yapmakta fayda var. İletişim, medya, yayıncılık, yolculuklarla ilgili konularda epey aktif olabilirsiniz. Ciddi görüşmeler, anlaşmalar yapmanız mümkün. Biraz kendinize dönerek, daha ketum olarak, sizin için önemli işleri halletmelisiniz. Projeleri tamamlamalı, iş başvuruları yapmalı, almak istediğiniz şeyleri satın almalısınız. Ticari anlamda da olumlu bir dönemdesiniz. Aynı zamanda kardeşleriniz veya yakın çevrenizde de önemli gelişmeler olabilir.

ASLAN: Dolunay sonrası maddi anlamda farkındalıklar yaşayabilir ve çalışmalarınızın karşılığının ne olması gerektiği hakkında adımlar atabilir, kendi ayaklarınızın üstünde daha sağlam durabilirsiniz. Siz istikrar ve sabırla çalıştıkça ödülünün de geldiğini fark edeceksiniz. Ayrıca işiniz dışında başka bir alandan da maddi gelir elde edebilirsiniz. Örneğin, bir hobiniz ile ilgili olabilir. Aynı zamanda yaptığınız fedakarlıkları gözden geçirip insan ilişkilerinizde de yeni kararlar alabilirsiniz. İş ve ilişkinizle ilgili bir bitiş ve yeni bir dönem başlangıcı yaşayabilirsiniz.

BAŞAK: Bu ay hayatınız oldukça değişiyor ve bu değişim hayatınızın bir yılına yansıyacak. O nedenle fragman niteliğinde olacak bu aya çok dikkat etmelisiniz. Dolunay sonrası yaşayacağınız farkındalıkla iş anlamında yeni başlangıçlar yapabilirsiniz, yeni bir iş bulabilirsiniz. Hayat düzeninizi değiştirebilirsiniz. İş, aşk, sağlık, ev, çocuklarla ilgili adımlar atmanız için çok uygundur. Bir sağlık sorununuzdan kurtulabilirsiniz. Yeni ev alabilirsiniz. Evlilik teklifi alabilirsiniz. Hayat sizi bu denli değiştirirken, çok temkinli ilerlemelisiniz. 

TERAZİ: Dolunay itibariyle 14 gün boyunca beden ve zihin sağlığı ile ilgili adımlar atabilirsiniz. Şifa bulmak amaçlı doktora gidip kontroller yaptırmak, psikolojik danışmanlık almak, zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için çok uygundur. Ruhsal rutinler yapabilirsiniz. İnzivaya çekilerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. Estetik ve imaj çalışmaları yapmak için de çok uygundur. 

AKREP: Dolunaydan itibaren ilişkilerle ilgili güzel bir döneme başlıyorsunuz. Yaşadığınız farkındalıklarla ilişkinizde daha ciddi bir adım atabilir veya mevcut ilişkinizdeki sorunları ele alıp çözebilirsiniz. Birbirinize süprizler yapabilirsiniz.  Karşınıza aniden yeni birisi çıkabilir. Daha derin, daha tutkulu hissedebilirsiniz. Bu enerjiyi sanata da kanalize edebilirsiniz. Ailenizin veya eşinizin maddi kazancı artabilir, değişebilir. Siz de zam alabilirsiniz. Bir işiniz yoksa yeni iş başvuruları yapmak için de çok uygun bir zamandır.

YAY: Dolunay öncesi yaşadığınız sıkıntının nedeni yeni başlangıçlar yapmak isteyip harekete geçememek olabilir. O nedenle cesur olup adımlar atmalısınız. Ancak bu adımları atarken hayalci veya çok iyi niyetli olmamalısınız ve kesinlikle acele etmemelisiniz. İş konusunda veya sorumluluklarınız konusunda disiplin isteyen bir dönemdesiniz. Karşınıza çıkan iş tekliflerini iyice düşünerek değerlendirin. Çevrenizden pek çok fırsat elde edebilirsiniz. Eğitim, medya, yayıncılık alanında projelerinizi tamamlayıp toplum önüne sunabilirsiniz. Yolculuklara çıkabilirsiniz veya eğitimle ilgili yoğun bir döneme girebilirsiniz. Ev ve aile konuları oldukça gündemde olacaktır, olayları gerçekçi ve soğukkanlılıkla ele almalısınız.

OĞLAK: İki yıldır ciddi bir sınanış döneminden geçiyor ve kişilik değişimi yaşıyorsunuz. Olgunluk, sabır ve istikrarınızın, bugünlerde yaptıklarınızın karmik karşılığını Aralık ayından sonra görecek ve ödülleri Mayıs ayından sonra almaya başlayacaksınız. Dolunay sonrası eğitim, seyahat, yurtdışı bağlantıları ile ilgili güzel gelişmeler yaşayabilirsiniz. Medya ve reklamcılıkla ilgileniyorsanız olumlu bir dönemdesiniz. Hayata bakış açınızı değiştirecek deneyimler yaşayacaksınız, ufkunuzu genişleteceksiniz.

KOVA: Dolunay sonrası maddi anlamda bir farkındalık yaşayacaksınız ve kazancınızı arttırma yolunda adımlar atacaksınız. Borçlarınızı kapatarak rahatlayabilirsiniz. Tabi ki bu durum çaba isteyecektir. Nafaka, miras, banka ile ilgili sorunlarınız çözülebilir. Ancak harcamalar konusunda temkinli olun ve dolandırılmalara karşı çok dikkat edin. Güzel haberler veya uzun zamandır bekleyip ümidi kestiğiniz haberler alabilirsiniz. Sağlık anlamında cilt, kemik, diş sorunları yaşayabilirsiniz, dikkatli olmalısınız.

BALIK: Dolunaydan en çok etkilenen sizler olacak ve bahsettiğim ana temaları yaşayacaksınız. Yaşadığınız farkındalıklarla kariyer anlamında değişimler olabilir. İş yerinde daha sakin kalmalı ve gergin ortamlardan uzak durmalısınız. Çevrenizden destek bulabileceksiniz. Bu dönemde kuruntulardan uzak durup mantıkla hareket etmelisiniz. Belirsizlik ve kaos içinde kaybolmamak için planlı olmalısınız. Acele hareket etmezseniz hem iş hem ilişkiler anlamında ekim ayı daha keyifli olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder